BlueIsTheColor je napisao/la:Prijatelju, protiviti se Amarovom nacinu rada je u najmanju ruku nekorektno, pa cak i bezobrazno... covjek ima rezultate sa istim tim Lazarom i bez neke velike pomoci Rovcanina... Ti ocigledno ne shvatas da kod ozbiljnog trenera nije dovoljan talenat... Rovcanin je imao predispozicije da napravi karijeru, al ne moze se cugat i igrat... to moze u Travniku ko Varupa, jer nema ko drugi da igra... i Ronaldinho je vrhunski igrac, pa je dobio tarabu, jer frajer cuga nocima umjesto da odmara... hajde za Ronaldinha mi i nije cudno, uzeo je pare ranije, sad uziva, zajebaje se... e dok su nam bili treneri kod kojih su igrali takvi tipa Rovcanina i jesmo bili gdje smo bili... na 10. mjestu.. a sad ODMAH U PRVOJ GODINI svog drugog mandata Amar je uzeo titulu i igrao finale kupa... i ti imas obraza da mu prigovaras bilo sta? ustvari, ko si ti ustvari da drzis lekcije najtrofejnijem treneru nase lige? da mu igra 11 juniora i da osvaja trofeje, mi smo zadovoljni... tebe kao boli sto ne uzmemo u Sirokom (odlicno organizovan klub sa odlicnim igracima), Travniku i Tuzli (mesare)itd? koliko znam Sirokog smo klepili prosle godine... a u godinama prije Amara nismo pobijedili na strani godinama... i ti imas obraza pricat nesto? Amar je osvojio titulu sa ekipom koja nije nesto extra bolja u odnosu na ostatak lige... po meni imali smo ranije jacu ekipu sa Stilom, Bubom, Vladavicem, Bekricem, Jahicem, Vugdalicem itd pa nista ne osvojismo... nismo ni blizu bili... ali Amar ja donio nesto novo i od ekipe koja je tavorila po sredini tabele napravio sampione... kao u americkim filmovima o sportskim ekipama... al ovo jarane nije film, ovo je reala i MAJSTOR JE MAJSTOR... kao da mi svi ne bi voljeli da uzimamo svaku utakmicu i na strani... naravno da bi, ali treba biti realan i reci da igracki kadar nije takav da ZAHTIJEVAS pobijedu na svakoj utakmci... ali krenulo je na bolje... vracaju se dugovi, kada klub stane na noge i mogne KUPOVAT igrace koji valjaju onda ce bit i to... pobjede ce se ocekivat na svim utakmicama, kao i u Amarovom prvom mandatu, kad smo bili vazda u vrhu... prvi ili drugi... a do tada treba biti PREDAZDOVOLJAN ovom situacijom i biti ZAHVALAN Amaru do groba jer se vratio i hoce da napravi KLUB, a ne kao neki smradovi ranije (Samir & co,), gdje je mogao igrati ko hoce, a oni kupili pare... e nema vise zajebavanja...lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...
Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor...nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara
Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja![]()
Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
i prijatelju, ovom projektu treba dati podrsku, Amaru treba podrska, igracima treba podrska... sta si ti uradio za klub pa zahtjevas od Amara te neke stvari? jesi kuupio godisnju? jesil kupio neki rekvizit da pomognes klubu na taj nacin? naravno da nisi, jer govoris da mi je Rowa rodjak imao bih besplatnu kartu i dres... e prijatelju ti bi dzaba na tekmu i dzaba dres, a trazis rezultate... pa kupi i ti nesto poguraj klub, najlakse je palamudit po forumu... zahtijevat pobijede u Tuzli, Travniku, Sirokom, a bacat pd noge pobjede u MOstaru (sve ekipe), u Prijedoru, gdje se tesko do boda dolazi, u Zenici itd... sad je tako kako je... ovaj igraci kadar moze toliko... i vecina nas koji smo redovni na tekmama smo i zadovoljni... a ti ako nisi, jbg... niko ne misli otjerat Amara zbog tebe ili Rowe... Amar brani interese kluba, a klub je iznas svega... a ti ako ti se ne svidja, eno ti brate Barcelone, pa navijaj... oni uzimaju svaku... i kuci i na strani... pozzzz
SVAKA TI CAST DRUZE!!! PRAVA LEKCIJA ZA OVE NEZAHVALNE!!!!