FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2014, 13:30

Opet Kroos glavna tema i to sve radi zacetnika price iz Madrida. :crazy:

Zaboravite ga, taj vise nije igrac Bayerna niti ce ikad vise biti. :salut:

Mi idemo veceras po nova tri boda. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 okt 2014, 14:14

Čim dodje neko sa strane i pomene Krosa ova tema se zapali. Očito da među nama ima onih koji nisu prežalili istog. :think: Meni nije žao što je otiš'o, msm htio je pa Bujrum momčino. Paradox je da ljudi pišu da je Kros ubrz'o igru Reala :D , na to sam se prafo nasmij'o, uostalom Neutral je to objasnio. Mene fascinira njegova smirenost kad ima loptu, a sve ostalo je tromo, sporo i nekako neodlučno. Da ima malo više huje u toj njegovoj igri ne bi on mak'o iz Minhena. ;) . Da je fudbalski znalac, jeste, al' nama treba radnika na terenu, majstora imamo. Čvrsto vjerujem da će Rode postati bolji igrač od Krosa (za naš sistem svakako) i da mu samo treba utakmica.
Uostalom gdje bi vam Kros u ovoj formaciji igr'o ? Za njega def ne bi bilo mjesta, i nek on pruža dobre partije u Realu. Drag mi je svakako, k'o i svaki igrač Bayerna (osim Diega M. Buytena).

Biće utakmica kad će mu se navijači Reala sjetit' najmilijih, samo polako, dok Toni naiđe na neku dječurliju željnu igre koja konstantno napadaju. :cool:

Neg' idemo mi danas na pobjedu. Nisam pratio jel' to Roben nJešta povrijeđen il' je ipak u konkurenciji ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Klare

Post Postao/la Klare » 26 okt 2014, 14:56

Nego, bas sam gledao Reala protiv Liverpula i ljudi igraju jos bolje nego prosle godine.
To potvrdjuje i ovaj silni niz pobjeda, ukljucujuci i ponizavanje Barcelone, i to ni manje ni vise nego sa povratnikom Suarezom. :|

Protiv Liverpula ono sto sam gledao, vrse nevjerovatan presing i strahovito brzo prelaze u napad, a jos im ne igra Bejl, vjerovatno najvazniji igrac.

Eh sad mene muci pitanje otkud njima jos jaci presing od onog proslogodisnjeg kad su se oslabili odlascima Xabija i di Marije? :?

Ne igra im ni Kedira, pa se bojim da pitanje lezi u K(r)osonji zalizanom? :?

Nekako u Realu njegova igra leprsava postala,
uvijek ima otvorenog igraca, uvijek ima prostora za dugu loptu, Ronaldo nevjerovatno razvlaci protivnicku odbranu,
i brzi su ti njihovi igraci, i stvarno je nezamislivo bilo da u ovom modernom nogometu neko bez klasicne sestice igra i tako dominira. :?

Zar je moguce da je Kros kod njih ovako ubitacan u otvaranju igre i asistima,
a pritom drzi i defanzivu :? , jer Modric, Isko i James su sve, ali nisu defanzivci. :?

Izgleda da nas Real zaj.ebo? ;)

Doduse za taj samar im donekle uzvratismo cvokom u vidu Xabija, ali...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 okt 2014, 15:41

Centre forward je napisao/la: Paradox je da ljudi pišu da je Kros ubrz'o igru Reala :D
Ne piše se da je on ubrz'o igru Reala, nego mu puno više odgovara ovaj stil igre koji igra Real gdje lopta puno brže dolazi do protivničkog gola, te za to nije potrebno 20+ dodavanja po akciji kao što je to bio slučaj u Bayernu prošle sezone. Kroos je igrač koji voli davati okomite i brze pasove (koji su ,baj d vej strašno precizni), a upravo u Realu to dolazi do punog izražaja, za razliku od Guardiolinog stila sa puno dodavanja na malom prostoru koji mu, složili smo se svi, nije odgovarao.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 okt 2014, 15:43

Ja nigdje ne vidim tako jakog i dobrog Krosa kao sto ga ti nahvali :roll:
Ne moze se reci da je los, ali kako citava ekipa igra dobra mora se i on uklopiti. Ima ih par i kod nas takvih.
Isto mozemo reci i za Rafinju, nikad nije bio igracina, a nije vala ni sad. Ali kad Bayern razvali, pobijedi i on bude dobar. Svoj posao odradi pa se greske i ne primijete. Tj. uklopi se u to kako Bayern igra. Dok kad Bayern izgubi onda vidis igracine poput Xabija, Robena i sl. koliko su dali za ekipu i koliko su doni odigrali na nivou.
Real kad podbaci u igri, ne vidi se velicina igraca tada kao sto je Kros.

Premda Kros u Realu nista bolje ne pokazuje sto je kod nas.
Ono sto Xabi kod nas radi, Kros mu nije ni do koljena sto radi u Realu.
Mia San Mia

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 26 okt 2014, 16:35

Neuer, Benatia, Dante, Alaba, Rafinha, Alonso, Lahm, Bernat, Götze, Müller, Lewandowski
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 okt 2014, 16:41

Clutch je napisao/la: Ne piše se da je on ubrz'o igru Reala, nego mu puno više odgovara ovaj stil igre koji igra Real gdje lopta puno brže dolazi do protivničkog gola, te za to nije potrebno 20+ dodavanja po akciji kao što je to bio slučaj u Bayernu prošle sezone. Kroos je igrač koji voli davati okomite i brze pasove (koji su ,baj d vej strašno precizni), a upravo u Realu to dolazi do punog izražaja, za razliku od Guardiolinog stila sa puno dodavanja na malom prostoru koji mu, složili smo se svi, nije odgovarao.
Igrao je i on u "BRZOM" Bayernu u vrijeme Jupp-a pa nije dolazio do izražaja tj. bio je smetalo... Kao što je napisao @Neutral sa njegovom povredom protiv Juventusa u LP Bayern je počeo da igra kako treba ... Kočio je akcije, umjesto da se oslobodi brzo lopte on je gušio, okretnost ko trut imao, defanzivna igra nikakva - ostaviti njega 1:1 sa protivničkim igračem je automatski žuti karton ... Toliku slobodu i kredit je imao jer je bio ljubimac Juppa dok drugi trener bi ga na klupu stavio direktno što je i Jupp par puta uradio ...

Ne pratim Real redovno ali na osnovu onoga što sam vidio protiv Liverpoola i Barce i dalje je takav ne istoj mjeri naravno ali da koristi igri Reala i ne baš, prosjek kao u Bayernu ... Njemu je itekako odgovarala igra Pepa Guardiole samo što ga Bayern nije želio zadržati po tu cijenu a imao je i druge planove u vidu Gaudina i PEH-a... Bayernu nije imao ni plan za dovođenje Xabija nego je bio splet okolnosti uslijed teških povreda Bastiana, Martineza i Thiaga ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 26 okt 2014, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 okt 2014, 16:44

phily je napisao/la:
Neuer, Benatia, Dante, Alaba, Rafinha, Alonso, Lahm, Bernat, Götze, Müller, Lewandowski
:kafa:
Dakle formacijski vjerovatno ovako:
-----------------Neuer--------------------
Rafinha-----Benatia--Dante------Alaba
---------Lahm-----Alonso------------------
Muller---------Gozte---------------Bernat
----------Lewandowski-----------------
Dakle očekujemo da Bernat ponovi utakmicu iz Rima vjerovatno će biti puno bliži golu nego li Alaba. Šteta da nema nikog od Robberyja bit će nešto slabji tempo za razliku od Rima.

Idemo po pobjedu prognoza 1:3 (Raffael---Lewandowski x2, Muller)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 okt 2014, 16:56

slika

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 okt 2014, 16:57

Gotze daje gol

Sent from my krunjač using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2014, 17:12

Steta sto Ribery ne igra od pocetka jer mislim da bi mogao puno toga napraviti pored Korba no cekacemo ga da udje u drugom dijelu.

Samo srce na teren pa po nova tri boda!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 okt 2014, 17:15

Meni u ovoj postavi/formaciji jedino bode oči Rafinja kuknjava kuknjava :D

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 okt 2014, 18:24

U drugom poluvremenu mora Pep promjeniti nacin igre vise igrati kroz sredinu ne centaršutevima ovaj Domingez i Strancl sve kupe a posto nema Riba i Robba mora se vise ici kroz sredinu.Jos jedom dokazano da Rafko nema sta traziti u Bayernu mora se traziti neka nova zamjea za Lahma. Idemo po pobjedu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2014, 18:34

Rafinha mora izaci, cim prije.

Inace, ima ovdje puno prostora za postici gol.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 okt 2014, 19:01

Bolje da Muller igra desno krilo a Ribery u sredini ... Ne miriše ovo na dobro.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 okt 2014, 19:02

Neuer nas drzi u utakmici. Neide sa ovim veznjacima

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 okt 2014, 19:31

Izgleda da smo se ispucali protiv Rome pa danas nikako sastaviti dvije kvalitetne akcije,Neuer nas je spasio u par navrata a i Benatiji kapa do poda za veoma dobro odrađen meč spasio je čist gol.Marokanac je iz meča u meč sve bolji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 okt 2014, 19:31

Pojedini igrači su preumorni, Gladbach odličan, zadovoljan sam rezultatom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 okt 2014, 19:32

Teska utakmica danas dosta problema u veznom redu bez prave realizacije veznog reda Lahm i Alaba pomalo pogubljeni u vezi. Mislim pravi Bayern gledamo kad se oporavi Bastian i Javi upotpunjeni sa Xabijem. Danas Benatija odličan a Neueru hvala za tri sjajne odbrane

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 okt 2014, 19:35

Igrači Borussie su ginuli danas na terenu i sasvim zasluženo uzeli bod. Šteta što nam ne dadoše neki gol početkom 2 poluvremena da i mi krenemo malo jače.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.