Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Murga
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Murga » 08 okt 2013, 16:06

Unofficialpage je napisao/la:
LenBias je napisao/la:najbolje da nista ne diras i eto :mrgreen:
Potpuno si upravu :mrgreen:
Ti vjerovatno neces ni osjetiti razliku izmedju 32- i 64-bit OS-a. Ako zelis da imas vise od nekih ~3.5GB memorije, onda ces morati imati 64-bit OS.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 08 okt 2013, 20:35

Pitanje nije u vezi racunara,ali je slicno,pa ako neko konta nek napise hehe: rijec je o mobitelu samsung galaxy ace,stalno se pojavljuje poruka da nema dovoljno memorije na mobitelu,iako sam mislio da ce bar malo rastereceniji biti pa sam kupio 8GB karticu...
Rođeni brato

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 okt 2013, 20:37

The_Target je napisao/la:Pitanje nije u vezi racunara,ali je slicno,pa ako neko konta nek napise hehe: rijec je o mobitelu samsung galaxy ace,stalno se pojavljuje poruka da nema dovoljno memorije na mobitelu,iako sam mislio da ce bar malo rastereceniji biti pa sam kupio 8GB karticu...
Ovdje ces mozda imati vise srece: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2560" onclick="window.open(this.href);return false;
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 okt 2013, 21:09

@The_Target

Prebaci aplikacije i sve sto se moze prebaciti na karticu. Time ces osloboditi memoriju telefona.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 09 okt 2013, 00:16

Je li imao ko na W8 problema sa BSOD(video_tdr_failure nvlddmkm.sys), graficka je 9500GT 1GB, i izbaci mi ovo kad pokrenem 2k14 i pocnem utakmicu, onda moram da reinstaliram drivere da bi mogao pokrenuti sistem ikako(driver skino sa nvidi-ine stranice neki 327.23 pise win8-win7 ali ne pise da je win8 64bitni, je li moguce da je do tog drivera i da li uopste W8 podrzava ovu graficku?? Nasao sam neki driver 296.17 pise win8-64bit, al da ne bude taj star malo??)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 okt 2013, 01:29

nedavno sam od kolege sa posla kupio polovan portabl dvd player, međutim na njemu mogu gledati samo filmove u avi formatu :? . e sad, imam instaliran konverter kojeg svi hvale (SUPER), međutim kad pokušam da film od, recimo, 700 mb koji je u wmv formatu, da preko konvertera prebacim u avi format, započne se konvertovanje i nakon 2-3 minuta izbaci mi neku grešku. Klipove manjeg kapaciteta do 100-200 mb bez problema konvertuje, a ove veće neće. Zanima me jel ja treba da promjenim neka podešavanja na konverteru? Ili svejedno, preporučite kakav bolji.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 okt 2013, 01:44

alan_kardec je napisao/la:nedavno sam od kolege sa posla kupio polovan portabl dvd player, međutim na njemu mogu gledati samo filmove u avi formatu :? . e sad, imam instaliran konverter kojeg svi hvale (SUPER), međutim kad pokušam da film od, recimo, 700 mb koji je u wmv formatu, da preko konvertera prebacim u avi format, započne se konvertovanje i nakon 2-3 minuta izbaci mi neku grešku. Klipove manjeg kapaciteta do 100-200 mb bez problema konvertuje, a ove veće neće. Zanima me jel ja treba da promjenim neka podešavanja na konverteru? Ili svejedno, preporučite kakav bolji.
ja msm da je to do verzije tog konvertera, u tebe je nelicencirana a treba ti premium da bi konvertov'o vece fajlove ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 09 okt 2013, 18:26

U zadnja 3-4 dana mi je pocela da zuji centralna jedinica. Nista preglasno, nego ono, cujem je i **** je dosadna. Kada je malo dignem, pa spustim ( kao lupim malo ), prestane zujati. Nakon nekog vremena, opet jovo na novo :mrgreen:
Do cega je, kako se toga rijesiti ?
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 okt 2013, 18:51

romeo je napisao/la:U zadnja 3-4 dana mi je pocela da zuji centralna jedinica. Nista preglasno, nego ono, cujem je i **** je dosadna. Kada je malo dignem, pa spustim ( kao lupim malo ), prestane zujati. Nakon nekog vremena, opet jovo na novo :mrgreen:
Do cega je, kako se toga rijesiti ?
kod mene isto tako zuji ali samo kada je upalim prvih minut, eventualno dva, rada :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 09 okt 2013, 22:09

zasto mi glupi komp stalno govori insert cd kad hocu da sprzim jedan, a cd unutra, do cega je zna li neko dok ga nisam otreso o zemlju

edit: sprzio sam :lol:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 okt 2013, 21:52

JHam je napisao/la:Kad radim na racunaru zna se desiti da jako zapuse neki od ventilatora(ima ih 3-4 unutra :roll: ) i onda ponekad zaledi, a kad ga poslije toga resetujem izbaci mi "Previous Thermal Failure", moze li to biti do one paste na procesoru ili??
Niko?? :roll:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2013, 19:50

Imam eset nod32 i sam mi brise fajlove. To m ise do danas nije dogadjalo. Ima li kakav nacin da me pita hocu li nesto obrisati? Znam kako da postavim to da ne skenira, ali sta god skinem on obrise. Mozda nije on, od danas sta god dodje do kraja pise not respoding. Otvorim neki pdf nakon 20-30 sekudni pise not respoding, dodje instalacija do 4 i pise not respoding, extraktujem rar do 98 not respoding. St se ovo javlja? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 11 okt 2013, 23:37

Ja vise i ne korstim anti virus (sve sam ih haman isprobao), moze i bez njega samo pazis sta klikas tj. da ne klikas stvari koje ti se pojavljuju na e mailu, ili reklamama itd. Tu i tamo korstis neke programe za skeniranje i to je to, nemam do sad nikakvih problema ovako, bolje bez A-V.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 okt 2013, 23:53

Ma meni vala isto, imao ne imao AV, kad svako malo obaram sistem iz dosade, pa nekad linux, nekad windows 7, nekad 8, cim jedan dosadi drugi instaliram, pa mi AV i ne treba.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 12 okt 2013, 00:11

Evo sta ja korstim za zastitu:

Hitman Pro
Malwarebytes
SuperAntiSpyware

Ovi programi su uglavnom za skeniranje, ne zauzimaju resurse nikako.

SpywareBlaster - Je za internet zastitu dok surfam, i gotovo nikako ne uzima resursa, preporucujem.

Inace ovde imas po meni dobru zastitu, samo sto ja ne korstim zastitu sto mi zauzima resurse evo ovde dobar link za zastitu:

http://infinite.on.neobee.net/winxpzast/adspy.htm
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 12 okt 2013, 04:13, ukupno mijenjano 1 put.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 12 okt 2013, 03:12

Ne znam gdje da postavim, ovdje mi se cini kao najprikladnije.

Imam problem s netom (adsl-moja tv ), evo cijeli dan konekcija mi puca svakih 15tak min, onda je ne bude 3-4 min, pa opet bude 15 min pa pukne. Moze biti do 1000 stvari pa ako je neko imao slican problem ili zna nesto vise o ovome cijenio bi kad mi rekao sta da radim :)
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 12 okt 2013, 12:07

Gdje mogu da skinem ili pogledam utakmicu na netu ponovo. Ili bar uvod sto me najvise interesuje. Mala sestra mi sinoc izlazila na Bilino Polje sa reprezentativcima drzeci ih za ruku.
Ima li neki torrent ili negdje drugo da mogu skinuti??? Hvalaa
Glory Glory Man United!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 okt 2013, 12:47

Nemam pojma za internet, al' imaš u 3 reprizu na BHT-u, pa možeš tamo gledati...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 12 okt 2013, 16:27

Tek digao sistem,hoću da instaliram Javu ,otvorim download link i onda mi se pojavi ovo
The following error was encountered while trying to retrieve the URL: http://javadl.sun.com/webapps/download/ ... leId=80819" onclick="window.open(this.href);return false;

Read Error

The system returned: (104) Connection reset by peer

An error condition occurred while reading data from the network. Please retry your request.

Your cache administrator is webmaster.
Probao sam refresh više puta ali ne funkcioniše :? .

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 12 okt 2013, 20:32

Daj preporucite neki dobar antivirus , neki jednostavan !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []