Donnie Darko je napisao/la:Messi je najveći nogometni umjetnik danas, i jedan od najvećih ikada. Ne kontam kako neko može reći da je samo mašina za golove e

Jbg,zavisi sta je za koga umjetnost

Gledajuci neke nogometne zvijezde u skorijoj proslosti covjek stekne dojam da igrac mora imati atraktivne poteze,neki svoj set driblinga koje izmislja na treninzima,ali Messi je tu izrod. Lik igra maximalno jednostavan nogomet,koristi nisko teziste i brzo mijenjanje pravca,ivica 16 metara,precizan sut igracu ispred sebe kroz noge i gol. Velika vecina golova su mu takvi. Veceras je takvog zabio. Kazem opet nema potrebe za fanbojizmom. Rijec je ukusu. Pomenuo sam Bergkampa,lik jos 20 godina da je igrao ne bi imao cifre kao Mesi ali onaj gol protiv Newcastla ja mislim je nesto sto je mene natjeralo da ustanem u pola kafica i aplaudiram dok me dlanovi nisu zaboljeli. Taj momenat ciste genijalnosti te navede da zastanes i zapitas se kako mu OVO pade na pamet u djelicu sekunde. Za mene pomenuti je imao briljantan nogometni mozak,viziju kakvu danas ne vidjam.
Rijec je drugacijem razmisljanju i afinitetima,to ne bi trebalo biti podlozno raspravi a jos manje uzrokom digestivnih problema.