Danas su na programu četiri utakmice 7. kola BH Telecom Premijer lige, među kojima se izdvaja susret Leotara i Sarajeva u Trebinju.
Tim sa Koševa je uvezao pet uzastopnih pobjeda i uz impozantnu gol-razliku 15:3 dolazi na Police, gdje je tradicionalno teško dolazio do bodova. Trebinjci u dosadašnjih deset međusobnih mečeva na svom terenu, imaju čak osam pobjeda, uz jedan remi i tek jednu pobjedu Sarajeva, a Leotar je ove sezone ekipa koja se nadigrava i dosta dobro djeluje, što pokazuje i njihov položaj na tabeli, gdje zauzimaju 5. mjesto, dok Sarajevo šampionske ambicije želi potvrditi i u ovome meču.
Husejinović: Svi se nekako ''nalože'' protiv nas, ali mi smo Sarajevo...!
Sarajevo protiv Leotara ide u borbu sa negativnom tradicijom. Naime, omjer od 8:1 u korist tima iz Trebinja je svakako statistički podatak koji bordo momčad želi ''istopiti'', pogotovo sada kada tim sa Koševa drži prvu poziciju, i glavni je konkurent za naslov, sudeći po do sada prikazanoj igri
Miljenik navijača tima sa Koševa, Said Husejinović uoči odlaska na premijerligaški meč, govorio je za naš portal. Robusni napadač i stalna prijetnja golmanima, naglašava da njegova ekipa u svaki meč ulazi sa ambicijama ka punom plijenu:
''Idemo na pobjedu, to se od nas i očekuje, a i mi to očekujemo. Prvi smo na tabeli. Igrom i nisam zadovoljan specijalno, ali rezultati su tu, i to je najbitnije za ans. Očekujem da zadržimo prvo mjesto, do polusezone, a onda oprezno da igramo u nastavku'', kazao je Husejinović.
Pitali smo prvotimca Sarajeva i to šta misli o dosadašnjem toku sezone, budući da je Sarajevo jedini neporaženi tim, sagovornik je odgovorio:
''Sada smo favoriti u svakoj utakmici, gdje god da igrali. Svi timovi igraju protiv nas se nekako nalože, brane se, čekaju kontru. Ali mi smo Sarajevo i samo pobjeda dolazi u obzir'', završio je Husejinović.

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....