narodniheroj je napisao/la:
Momak žao mi je što tako razmišljaš, šteta zbog tebe i zbog nekoga ko će eventualno prihvatiti takav način razmišljanja.Kad imaš viši cilj, onda se ne razmišlja tako lokalno jer te lokalizam ograničava.Ovo nije bilo takmičenje PLBIH nego međunarodni turnir kojeg smo hvala bogu osvojili.
Šta misliš da je na utakmici igralo par slobodaša pa da smo eventualno izgubili, niko ne bi rekao tuzlanski klocevi nego bi svi pomislili kako je BIH smješna repka.Ali hvala bogu pa imamo na čelu repke čovjeka koji zna svoj posao i to se nije desilo.
Eto vidis tvoj problem je odmah sto govoris da bi izgubili da su igrali igraci iz Slobode. Ja ti kazem da su isto tako mogli i pobjediti.
Problem je sto ti je svako ko je iz Sarajeva bolji nego neki igrac iz Slobode. A da je taj covjek koji je strucan po tebi gledao utakmice i da je bio realan mogao bi vidjeti pobjede Slobode protiv Sarajeva ovo proljece (4:0, 3:0, 2:1) i protiv Zelje (2:1, 3:1).
I nakon svega toga i boljeg plasmana i u ligi i u kupu od svih 5 ekipa (Radnik, Zeljo, Siroki, Zrinjski i Sarajevo) igraci dobiju poziv i nastupe samo niti jedan igrac Slobode koja je pokazala na terenu da je bolja ekipa ne nastupi.
I tebi je to normalno? Meni nije, kada dobijemo jednak tretman kao i ostali i kada se ljudi u savezu i selektor pocnu ponasati na pravi sportski nacin onda ce mi biti drago.
A koliko je reprezentacija u svim sportovima bitna tim Sarajlijama, a koliko je Tuzlacima vidi se na posjetama u fudbalu, kosarci i rukometu. Dosta nam je bitna i draga ali meni ne kada se ovako radi i kada to nema veze sa sportom.
A na kraju ce ispasti vjerovatno Tuzlaci takvi i takvi, a zna se ko pokrece sve lavine.