Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2016, 14:57

narodniheroj je napisao/la:Fkat se ne zayebavaš :?:
Halo paša, uzeli smo turnir usred Japana i ti mi pričaš neku nebuloznu , lokalnu priču , koga boli qrac ko je igrao ako je pobjedio dvije utakmice pod zastavom BIH. :crazy: :crazy:
Boli briga one koje su pozivali igrace. Glavni cilj kupa je bio nabijanje cijene igracima Zelje i Sarajeva.

A mene za takvom stvari boli briga, isto kao sto Splicanina boli briga za Mamicevom reprezentacijom Hrvatske npr.

Osvajanje ovog kupa je samo splet sretnih okolnosti, ali nije bio cilj.

dundjer
Kontakt:

Post Postao/la dundjer » 07 jun 2016, 14:59

Naravno da je bio cilj sarajevskim nabijati, nece vama tuzlacima, niste dzaba fukare

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 07 jun 2016, 15:00

Kad Bazdarevic postade sarajlija :mrgreen:
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 07 jun 2016, 15:01

Bravo repka! :clap:
PLBiH rules!!
Djurić megacar...
Moćni mićiPle...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 jun 2016, 15:04

tuzlak1987 je napisao/la:
Halo paša, uzeli smo turnir usred Japana i ti mi pričaš neku nebuloznu , lokalnu priču , koga boli qrac ko je igrao ako je pobjedio dvije utakmice pod zastavom BIH. :crazy: :crazy:
Boli briga one koje su pozivali igrace. Glavni cilj kupa je bio nabijanje cijene igracima Zelje i Sarajeva.

A mene za takvom stvari boli briga, isto kao sto Splicanina boli briga za Mamicevom reprezentacijom Hrvatske npr.

Iskopaj rupu i zakopaj se.
Don't believe the hype.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 07 jun 2016, 15:04

tuzlak1987 je napisao/la:Tabela PL:
1.Zrinjski
2.Sloboda
3.Siroki
4.Sarajevo
5.Zeljo

Kup: Radnik-Sloboda finale

Luksemburg-BiH (Duljevic 30 minuta)
Svicarska-BIH (Duljevic 15 minuta, Graovac 5 minuta)
Spanija-BIH (Duljevic 35 minuta, Memisevic 5 minuta)
Danska-BIH (Duljevic 82 minute, Stevanovic 40 minuta)
Japan-BIH (Duljevic 75 minuta, Stevanovic 20 minuta, Bekic 90 minuta, Arezina 5 minuta, Kozulj 10 minuta, Kosoric 5 minuta).

Hvala ti Bazdarevicu sto nisi nagradio niti jednog fudbalera Slobode nakon ovakve sezone niti sa 1 minutom u 5 utakmica. I sto nam dajes do znanja sta kao Sarajlija mislis o Tuzli.
+100000 :tokralju: :tokralju: :tokralju: :clap: :clap: :clap: Ordagic, Veselinovic, Saric, Zeba( Kosoric ima 28 godina :think: )...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 07 jun 2016, 15:06

Za tu Hrvatsku reprezentaciju ne samo da Splićane zaboli nego komplet istinske ljubitelje Hrvatskog fudbala.Ista stvar kao što je kod nas bila za vrijeme Muniba i ekipe.

Ja se slažem sa tim da je Ordagic trebao biti pozvan ispred Arezine ali šta je tu je.Vi ste prvi Mesi yebavali mater što nije zvao Ahmetovica i Ivetica,pa kad su vas napustili odjednom nisu oni toliko kvalitetni igrači da zalite za njima.Kako se tako naglo mišljenja mijenjaju ? Nije mi jasno kako neko može stavljat klubski ispred reprezentativnog nogometa
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 07 jun 2016, 15:08

Momak žao mi je što tako razmišljaš, šteta zbog tebe i zbog nekoga ko će eventualno prihvatiti takav način razmišljanja.Kad imaš viši cilj, onda se ne razmišlja tako lokalno jer te lokalizam ograničava.Ovo nije bilo takmičenje PLBIH nego međunarodni turnir kojeg smo hvala bogu osvojili.
Šta misliš da je na utakmici igralo par slobodaša pa da smo eventualno izgubili, niko ne bi rekao tuzlanski klocevi nego bi svi pomislili kako je BIH smješna repka.Ali hvala bogu pa imamo na čelu repke čovjeka koji zna svoj posao i to se nije desilo.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 jun 2016, 15:09

Bihac96 je napisao/la:Za tu Hrvatsku reprezentaciju ne samo da Splićane zaboli nego komplet istinske ljubitelje Hrvatskog fudbala.Ista stvar kao što je kod nas bila za vrijeme Muniba i ekipe.

Ja se slažem sa tim da je Ordagic trebao biti pozvan ispred Arezine ali šta je tu je.Vi ste prvi Mesi yebavali mater što nije zvao Ahmetovica i Ivetica,pa kad su vas napustili odjednom nisu oni toliko kvalitetni igrači da zalite za njima.Kako se tako naglo mišljenja mijenjaju ? Nije mi jasno kako neko može stavljat klubski ispred reprezentativnog nogometa
Reprezentaciju volim do neba, ali Zelju volim vise, sta je tu cudno?
Kakva muka pojedinih Tuzlaka. :urnebes:

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 07 jun 2016, 15:12

Ma ne mislim u tom smislu.Nego da ako igra igrač Želje za repku a ne igra iz Sarajeva ja je neću pratit,i yebe mi se za tom repkom. U tom smislu sam mislio.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2016, 15:14

narodniheroj je napisao/la: Momak žao mi je što tako razmišljaš, šteta zbog tebe i zbog nekoga ko će eventualno prihvatiti takav način razmišljanja.Kad imaš viši cilj, onda se ne razmišlja tako lokalno jer te lokalizam ograničava.Ovo nije bilo takmičenje PLBIH nego međunarodni turnir kojeg smo hvala bogu osvojili.
Šta misliš da je na utakmici igralo par slobodaša pa da smo eventualno izgubili, niko ne bi rekao tuzlanski klocevi nego bi svi pomislili kako je BIH smješna repka.Ali hvala bogu pa imamo na čelu repke čovjeka koji zna svoj posao i to se nije desilo.
Eto vidis tvoj problem je odmah sto govoris da bi izgubili da su igrali igraci iz Slobode. Ja ti kazem da su isto tako mogli i pobjediti.
Problem je sto ti je svako ko je iz Sarajeva bolji nego neki igrac iz Slobode. A da je taj covjek koji je strucan po tebi gledao utakmice i da je bio realan mogao bi vidjeti pobjede Slobode protiv Sarajeva ovo proljece (4:0, 3:0, 2:1) i protiv Zelje (2:1, 3:1).

I nakon svega toga i boljeg plasmana i u ligi i u kupu od svih 5 ekipa (Radnik, Zeljo, Siroki, Zrinjski i Sarajevo) igraci dobiju poziv i nastupe samo niti jedan igrac Slobode koja je pokazala na terenu da je bolja ekipa ne nastupi.
I tebi je to normalno? Meni nije, kada dobijemo jednak tretman kao i ostali i kada se ljudi u savezu i selektor pocnu ponasati na pravi sportski nacin onda ce mi biti drago.

A koliko je reprezentacija u svim sportovima bitna tim Sarajlijama, a koliko je Tuzlacima vidi se na posjetama u fudbalu, kosarci i rukometu. Dosta nam je bitna i draga ali meni ne kada se ovako radi i kada to nema veze sa sportom.
A na kraju ce ispasti vjerovatno Tuzlaci takvi i takvi, a zna se ko pokrece sve lavine.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2016, 15:16

Bihac96 je napisao/la:Ma ne mislim u tom smislu.Nego da ako igra igrač Želje za repku a ne igra iz Sarajeva ja je neću pratit,i yebe mi se za tom repkom. U tom smislu sam mislio.
Ja cu je pratiti uvijek, ali mi nece biti drago kada se ovako neke stvari pred ocima rade. Meni nije problem da igraju i Sarajeva i Zelje ako su to zasluzili.

Nasi su nakon ovakve sezone zasluzili da odigraju bar 1 minut , jedan igrac. Da nisu ne bih nista napisao.

Jel po tebi ovo realno? Da nakon ovakve sezone od 5 igraca koji su zasluzili iz Slobode bar jedan odigra 1 minut u 5 utakmica? I jel tebi normalno da Bekic odigra 90 minuta?

Hajde budi jednom realan, ne moras uvijek biti na strani Sarajlija.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 jun 2016, 15:21

Kako su ograničeni ovi tuzlaci, isto ko da su Ligu prvaka osvojili, a ne potvrdili svoj luzerski mentalitet ove godine.

Doduše, najveći uspjeh u historiji kluba se morao nagraditi pozivom bar jednog igrača u reprezentaciju.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 07 jun 2016, 15:21

Bihac96 je napisao/la:Ma ne mislim u tom smislu.Nego da ako igra igrač Želje za repku a ne igra iz Sarajeva ja je neću pratit,i yebe mi se za tom repkom. U tom smislu sam mislio.
Jedino Piric nije dobio ni minute.......
momci su odigrali sjajno,i njima kao fudbalerima treba cestitati.
Ako je vec htio isprobati nesto novo koji ce mu racku Anel Hadzic u ekipi...svi znamo da nema pojma i non stop se pljuje po forumu...Uzeo je mjesto jednom od najboljih veznjaka u ligi,i to su cinjenice koje vidi svako realan.
Niko ovdje ne pljuje ove momke dali su sve od sebe i svaka cast,ali Mesa je pao u ocima Tuzlaka..Jedini igrac drugoplasirane ekipe u ligi,nije dobio ni minutu,a drugog najboljeg igraca ekipe,iza Zebe,Ordagica nije ni pozvao.
nabijem ga na racku ba.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2016, 15:23

shzna je napisao/la:Kako su ograničeni ovi tuzlaci, isto ko da su Ligu prvaka osvojili, a ne potvrdili svoj luzerski mentalitet ove godine.

Doduše, najveći uspjeh u historiji kluba se morao nagraditi pozivom bar jednog igrača u reprezentaciju.
Bitno je da je Mesa bio realan po pozvao 4-5 igraca Zelje i Sarajeva ekipa koje su na proljece od te luzerske Slobode pretrpili 5 teskih poraza i potvrdili svoj kvalitet za reprezentacije.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 07 jun 2016, 15:25

pasa kontinuitet igara jaro uzimajuci harisa duljevica i on je najbolji igrac lige realno bekic pozvsn jer je zafalio igrac na toj npoziciji i ko je bolji od njega u pl?? reci mi ime igraca?? miroslav kontinuitet isto bivsi repezentativac ako ostane u zelji iduce sezone bit ce najbolji igrac realno a sto se tice slobodini igraca eto piric je pozvan jedino to mjesto ima slobodno kao drugi golman i opet karacic je bolji od njega pa i matej delac sto se tice sredine ko ce harisu meunjanu uzeti mjesto??
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 07 jun 2016, 15:25

narodniheroj je napisao/la: Momak žao mi je što tako razmišljaš, šteta zbog tebe i zbog nekoga ko će eventualno prihvatiti takav način razmišljanja.Kad imaš viši cilj, onda se ne razmišlja tako lokalno jer te lokalizam ograničava.Ovo nije bilo takmičenje PLBIH nego međunarodni turnir kojeg smo hvala bogu osvojili.
Eto vidis tvoj problem je odmah sto govoris da bi izgubili da su igrali igraci iz Slobode. Ja ti kazem da su isto tako mogli i pobjediti.
Problem je sto ti je svako ko je iz Sarajeva bolji nego neki igrac iz Slobode. A da je taj covjek koji je strucan po tebi gledao utakmice i da je bio realan mogao bi vidjeti pobjede Slobode protiv Sarajeva ovo proljece (4:0, 3:0, 2:1) i protiv Zelje (2:1, 3:1).

I nakon svega toga i boljeg plasmana i u ligi i u kupu od svih 5 ekipa (Radnik, Zeljo, Siroki, Zrinjski i Sarajevo) igraci dobiju poziv i nastupe samo niti jedan igrac Slobode koja je pokazala na terenu da je bolja ekipa ne nastupi.
I tebi je to normalno? Meni nije, kada dobijemo jednak tretman kao i ostali i kada se ljudi u savezu i selektor pocnu ponasati na pravi sportski nacin onda ce mi biti drago.

A koliko je reprezentacija u svim sportovima bitna tim Sarajlijama, a koliko je Tuzlacima vidi se na posjetama u fudbalu, kosarci i rukometu. Dosta nam je bitna i draga ali meni ne kada se ovako radi i kada to nema veze sa sportom.
A na kraju ce ispasti vjerovatno Tuzlaci takvi i takvi, a zna se ko pokrece sve lavine.
Vidi drug, ja sam vjerovatno zadnja osoba a netuzlak kojem možeš prigovoriti za animozitet prema Tuzli, više puta sam pisao o sjajnom nastupu Slobode u zadnjoj sezoni.Ali ovdje se ne radi o tome, zapamti, nije se fudbal počeo igrati prošle godine.Sarajevski velikani godinama dominiraju, osvajaju trofeje, grade reputaciju, izbacuju reprezentativce itd.Dobar primjer ti je jučerašnji transfer vašeg najboljeg strijelca u FKS, čovjek ide gdje mu je bolje, gdje će bolje naplatiti svoj rad itd.Sloboda je konačno, nakon dugo vremena da na putu da napravi tim, napravi sistem i uđe u ozbiljan fajt sa već ustaljenim ekipama.Treba vremena za to, ne ide ništa preko noći a pogotovo nešto što se razaralo 20 godina, kao što su razarali vaš klub ali vaši ljudi a ne sarajlije ili neko drugi.I još nešto, nemoj mene pokušavati uvlačiti u priču o podjelama unutar mog naroda i moje domovine.Suviše smo mali da bismo se djelili na sarajlije, tuzlake, krajišnike, hercegovce, sandzaklije idt, isto bih savjetovao svima vama.Malo prcanja oko sporednih stvari je ok ali dalje od toga ne podržavam. :bih: :bih:

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 07 jun 2016, 15:25

shzna je napisao/la:Kako su ograničeni ovi tuzlaci, isto ko da su Ligu prvaka osvojili, a ne potvrdili svoj luzerski mentalitet ove godine.

Bitno je da je Mesa bio realan po pozvao 4-5 igraca Zelje i Sarajeva ekipa koje su na proljece od te luzerske Slobode pretrpili 5 teskih poraza i potvrdili svoj kvalitet za reprezentacije.
Vidjet cemo vas naredne godine, kao i u Evropi, gdje vam je pravo mjesto na fudbalskoj mapi :kafa: :kafa:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 jun 2016, 15:26

Bekic i Dulja odigrali fenomenalan turnir, i ne kontam odeš u Prijedor ne možeš sam sa sobom, trebao je Efendic iz Slobode, al samo on, ono ostalo je trubadur

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2016, 15:27

Rule_hz je napisao/la:pasa kontinuitet igara jaro uzimajuci harisa duljevica i on je najbolji igrac lige realno bekic pozvsn jer je zafalio igrac na toj npoziciji i ko je bolji od njega u pl?? reci mi ime igraca?? miroslav kontinuitet isto bivsi repezentativac ako ostane u zelji iduce sezone bit ce najbolji igrac realno a sto se tice slobodini igraca eto piric je pozvan jedino to mjesto ima slobodno kao drugi golman i opet karacic je bolji od njega pa i matej delac sto se tice sredine ko ce harisu meunjanu uzeti mjesto??
Stevanovic je odigrao 10 utakmica i to ti kontinuitet? Duljevic citavo proljece nije odigrao kvalitetno? Od Bekica ima sigurno 5 boljih igraca na poziciji...
I ako su svi tako kvalitetni kao sto pricas zasto Zeljo i Sarajevo nisu izdominirali sezonu? Zasto su bili postidjeni na terenu od tih Ordagica, Veselinovica, Sarica, Pirica i Zebe ako su vec toliko bolji i kvalitetniji?

Ti momci iz Slobode su igrali kvalitetno u kontinuitetu od pocetka sezone do kraja, jedina ekipa pored Zrinjskog koja je imala kontinuitet od starta.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 jun 2016, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.