Postao/la zeljovolimte » 11 dec 2023, 20:55
"Bilo je tu igrača koji su ljubili grb, ali čim nestane para svi se razbježe. E gledajte sad, moja molba je da treba najviše pružiti podršku ovim momcima. Zašto? Evo, navest ću sada jedan primjer starog igrača i jedan primjer mladog igrača.
Dečko pored mene koji stoji ovdje, (Aleksandar Kosorić), ja sam trenirao četiri pet klubova, ali takvo nešto nikad nisam vidio. Momcima se duguje 10-11 plata, nama do 31. marta uopšte nije bio fudbal u fokusu, pričalo se samo o dobijanju licence, a teško je namjestiti glave kad je to tako, to niko ne zna za igrače koliko je emotivno da se odreknu plata. Pa pitaju Acu kapitena: 'Može li odgoda? - 'Može.' 'Može li da ne bude plata? - 'Može, može, može'. Ovdje prije mene je sjedio neko ko je rekao da ovaj klub ne postoji. Postoji, on će itekako postojati. On će postojati zbog takvih igrača", rekao je Mulalić, a onda dao i još jedan primjer:
Primjer drugi, Beća mali, zove ga par klubova u prelaznom roku, a on kaže: 'Neću ja dok me Željo ne otjera'. To su velike stvari, to su dvije pozitivne stvari. Znači sad niko ne apostrofira to šta trenutni igrači rade za ovaj klub. Zvao sam preko trideset igrača, svi su nam bili skupi jer nemamo taj budžet. Ovi pošteni momci što se nalaze sada u upravi, oni iznalaze sredstva, pokušavaju, dobili smo dvije plate otkako su došli. Oni se bore kao lavovi, pošteni momci. I da neko dira te momke, gdje su ba, hvataj one što su doveli klub u tu situaciju. Ovi igrači igraju bolje nego većina tih igrača koji su dobijali desetine hiljada maraka. Ovo je trenutno najeftiniji igrački kadar u ligi, kad već pričamo o tim stvarima. To se mora znati", jasno je poručio Mulalić.