Mene privlači ova visoka kvota koju su kladionice dale na Nadala.

Iako nisam njegov fan, ova kvota je tako primamljiva te zbog iste mislim da vrijedi rizikovati.
Glede tog meča, svi znamo kako će Rafa igrati. Forsiraće Federerov backhand kao što je to radio svaki put do sada. Naravno, nadaće se da Švicarac ne pronađe štimung, te da konstantno griješi iz tog udarca. Pod greškom podrazumijevam i namještanje zicera Špancu.

No, protiv Del Potra smo mogli vidjeti da je backhand dosta dobro ulazio, te da je Fedex na vrijeme išao i namještao se na forehand kada je to skoro pa nemoguće. Dakako, ne treba porediti Nadala i Del Potra, jer Španac zna kontra Rogera, te njegovi udarci sa dosta spina i ne dopuštaju baš konstantno izvlačenje na forehand. Eh, kada je Berdych mogao onako sa Nadalom, može i Roger. Gledaće da poeni budu što kraći, jer u dužim razmjenama ipak više šansi ima Rafa. To je sasvim razumljivo, jer je fizički dominantniji od Rogera (il' se barem tako čini nama pored malih ekrana). Roger mi

je ostao dužan jedan duži meč. Očekivao sam takav kontra Del Potra, no ništa od toga. Zato se nadam da će sutra pokloniti tako nešto. Volio bih meč u 5 setova, pa nek pobijedi skoncentrisaniji i izdržljiviji igrač. Zbog kladionice se nadam da će to biti Rafa.
Murray mi je i dalje nepoznanica.

Da l' je konačno zreo za prvu GS titulu? Da l' može pobijediti samog sebe i cjelokupnu britansku javnost? Da l' može pobijediti i (eventualno 2) rivala koji će biti na drugoj strani mreže? Nole je danas pokazao koliko je jak, kada jedan trkač poput Ferrera nije mogao ništa. Jednostavno, toliko je mentalo jak, da mu zbog toga treba dati ovu titulu.

Imaće tu dosta vemena za odmor, mada su posljednja 2 meča bila iscrpljujuća (Hewitt + Ferrer). Murray je, barem s te strane, bivao pošteđen. No, tu su i njegove zasluge, što jest jest. Nije dopuštao protivnicima da se razmašu (izuzev Harissona).

Ovdje ćemo gledati maratonske poene, u kojima će Nole biti ofanzivniji. Vjerovatno će imati više winnera i neisforsiranih grešaka, al' od Murraya i ne očekujem preuzimanje inicijative.

Vjerujem da Nole ovo može dobiti, nebitno da l' u 3, 4 ili 5 setova. Psihički je jači, nema tu barijeru koju ima Murray, a o teniskim kvalitetima da i ne govorim. Uglavnom, siguran sam da će oba polufinalna para ponuditi vrhunski tenis.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”