La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 avg 2012, 01:18

D10S je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:E bas ce Depor biti napaljen protiv Valencije.Tu si upravu :mrgreen: Izbacili ih u 2.ligu i fino im "ukrali" Guardada ima da ginu u 2.kolu :D :D
Brijem da je najmanje zbog toga. '94 su na Riazoru igrali Depor i Valencia u zadnjem kolu. Deporu je trebala pobjeda da obezbjedi titulu, a Valenciji nista nije bilo u igri. I onda taj mitski moment... U zadnjem kolu, u zadnjoj minuti, Miroslav Djukic je promasio penal za titulu koju je odnijela Barca :D
[youtube][/youtube]
Ima i toga,ali su dodatno bijesni na Valenciu iz razloga da su iz lige ispali upravo zbog Valencije.U zadnjem kolu su na domacem terenu sa 0:2 porazeni,Valenciji nista nije ta pobjeda znacila,a Depora bi X ostavio u ligi :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 avg 2012, 01:59

A jest i ovaj Djukic izveo penal svaka mu dala. Tu je ipak Depor sam sebi kriv, dok je za ispadanje gora situacija definitivno. Samo u mene brat je izgubio hiljadu KM zbog toga što Depor nije pobijedio :D , a kako li su se kamoli osjećali navijači Depora, mada lopta stvarno nije htjela u gol, ali ih presječe rani gol Valencije.
Šteta općenito za ligu što Barca i Real puno pobjegnu pratiocima, mada je tu dosta razloga stvarno, prije svega što su Barca i Real stvarno nadmoćni i slažem se sa Mourinhovom konstatacijom da bi City, United, Chelsea svi bi se borili u Španiji za 3. mjesto, samo što bi razlika bila manja. Puno uzimaju za TV prava, više nego nekorektno po meni, pogledaj samo razliku između Engleske i Španije po tom pitanju, gdje zadnji klub u Engleskoj dobije 46 M funti, a toliko ne dobije 3/4 španskih klubova. Zamislite sada Valenciju sa Silvom, Villom, Matom, uhh kako bi to bilo dobro vidjeti :D
Mes Que Un Club

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 06 avg 2012, 01:11

Šteta za Rondona, zaslužio je sigurno bolji tim od Rubina...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 avg 2012, 14:51

hule_barca je napisao/la:A jest i ovaj Djukic izveo penal svaka mu dala. Tu je ipak Depor sam sebi kriv, dok je za ispadanje gora situacija definitivno. Samo u mene brat je izgubio hiljadu KM zbog toga što Depor nije pobijedio :D , a kako li su se kamoli osjećali navijači Depora, mada lopta stvarno nije htjela u gol, ali ih presječe rani gol Valencije.
Šteta općenito za ligu što Barca i Real puno pobjegnu pratiocima, mada je tu dosta razloga stvarno, prije svega što su Barca i Real stvarno nadmoćni i slažem se sa Mourinhovom konstatacijom da bi City, United, Chelsea svi bi se borili u Španiji za 3. mjesto, samo što bi razlika bila manja. Puno uzimaju za TV prava, više nego nekorektno po meni, pogledaj samo razliku između Engleske i Španije po tom pitanju, gdje zadnji klub u Engleskoj dobije 46 M funti, a toliko ne dobije 3/4 španskih klubova. Zamislite sada Valenciju sa Silvom, Villom, Matom, uhh kako bi to bilo dobro vidjeti :D

Do 2014 traje ugovor o ovakvoj raspodjeli novca od tv prava . Mislim da je svima jasno da ovako ne moze vise , pa dovoljno je pogledati u kakvom su stanju klubovi . Pola ih nema novca da naprave neki ozbiljniji transfer i sto je jos gore neki klubovi su primorani da za mizernu cifru prodaju neke jako kvalitetne fudbalere tipa Michua koji je otisao u Swensea za samo 2 mil eura :? . Dakle,jedini nacin da prezive je da prodaju igrace ,eh sad,da Valencia nije prodala Silvu,Matu,Villu,itd sigurno da bi imali jos jednog konkurenta za titulu . Ovako liga je totalno nezanimljiva .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 06 avg 2012, 16:24

juznjak> je napisao/la: Do 2014 traje ugovor o ovakvoj raspodjeli novca od tv prava . Mislim da je svima jasno da ovako ne moze vise , pa dovoljno je pogledati u kakvom su stanju klubovi . Pola ih nema novca da naprave neki ozbiljniji transfer i sto je jos gore neki klubovi su primorani da za mizernu cifru prodaju neke jako kvalitetne fudbalere tipa Michua koji je otisao u Swensea za samo 2 mil eura :? . Dakle,jedini nacin da prezive je da prodaju igrace ,eh sad,da Valencia nije prodala Silvu,Matu,Villu,itd sigurno da bi imali jos jednog konkurenta za titulu . Ovako liga je totalno nezanimljiva .
Znači minimala još dvije-tri sezone gledanja ovakve lige. Stvarno šteta za špansku ligu općenito. Nadam se da će 2014. doći do boljeg ugovora, gdje bi ostali klubovi zarađivali mnogo više. U Španiji Levante zaradi 10 M, a u Engleskoj Bolton 50 M :o . Teško će se prije svega Perez i Rossel pomiriti s tom činjenicom ali svaki iole normalan čovjek koji želi dobrobit španskoj ligi će bolje raspodijeliti novac ;)
Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 avg 2012, 12:09

Sigurno je samo jedno ,a to je da ovakvu raspodjelu novca nakon 2014 vise necemo imati ;).Nema tu sta da se ne svidja Perezu i Roselu ,jer koliko god Real i Barca bili veliki, bez ostatka lige oni su jedna velika nula. 8-)

Inace, Depor doveo Marchenu . Ne znam jel ko spomenuo da je Nelson Oliveira dosao na posudbu u Depor .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 avg 2012, 21:04

Devet klubova španske Primere će održati sastanak jer su nezadovoljni satnicom odigravanja mečeva u predstojećoj sezoni.

Podsjećamo, prošle sezone početak Primere odložen je zbog neslaganja oko kolektivnog ugovora.

Kako prenose španski mediji i na početku ove sezone bi moglo da dođe do odlaganja početka, ali iz drugih razloga.

Naime, Celta, Atletiko Madrid, Osasuna, Getafe, Real Sociedad, Bilbao, Espanyol, Zaragoza i Betis, koji su potpisali ugovor sa "TV Kanal +", tvrde da Španska fudbalska asocijacija favorizuje ostale klubove koji su potpisali ugovor sa kućom "Mediapro", te da im zbog toga daje lošiju satnicu.

Predsjednik Atletiko Madrida je pobjesnio što će se pojedini mečevi igrati u 11 sati uvečer.

"Oni kažu da mečevi počinju u 11 uvečer kako bi se igralo u periodu kada je svežije, ali mi nismo budale. Već godinama nas zezaju", rekao je Serezo.
pa neće valjda opet kasniti :?
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 12:54

hule_barca je napisao/la:
Devet klubova španske Primere će održati sastanak jer su nezadovoljni satnicom odigravanja mečeva u predstojećoj sezoni.

Podsjećamo, prošle sezone početak Primere odložen je zbog neslaganja oko kolektivnog ugovora.

Kako prenose španski mediji i na početku ove sezone bi moglo da dođe do odlaganja početka, ali iz drugih razloga.

Naime, Celta, Atletiko Madrid, Osasuna, Getafe, Real Sociedad, Bilbao, Espanyol, Zaragoza i Betis, koji su potpisali ugovor sa "TV Kanal +", tvrde da Španska fudbalska asocijacija favorizuje ostale klubove koji su potpisali ugovor sa kućom "Mediapro", te da im zbog toga daje lošiju satnicu.

Predsjednik Atletiko Madrida je pobjesnio što će se pojedini mečevi igrati u 11 sati uvečer.

"Oni kažu da mečevi počinju u 11 uvečer kako bi se igralo u periodu kada je svežije, ali mi nismo budale. Već godinama nas zezaju", rekao je Serezo.
pa neće valjda opet kasniti :?

Čudi me da među ovim timovima nema Valencie kao da su zadovoljni sa trenutnim ugovorom. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 avg 2012, 14:50

Ma nema nista od tog, dok na tom sastanku nema Reala i Barce, mozes to batalit, nece proci. Ali moglo bi proci kada bi strajkali, kao prosle godine, samo sada sa razlogom. Ovo sa utakmicama u 11 navecer je cisti bezobrazluk.
Zamisli kako ce biti igrati tek zimi u ta doba, pogotovo na Mallorci, u Santanderu ili Vigu kada se temperatura dozivi rapidan pad. Inace, cijela je Liga totalno u qrcu. Vecina klubova na ivici bankrota, cijene ulaznica velike, stadioni prazni. Del Nido je pametno govorio kada je rekao da ovo treba ukinuti, osnovati zasebnu Ligu, a Real i Barca neka igraju 38 utakmica.
Ravnopravna podjela TV prava je prva u nizu reformi koje treba donijeti kako ova Liga ne bi dozivjela slicnu sudbinu kao Serie A. Umjesto da ganjaju Premiership, oni svakim danom idu sve nize i nize.

Ej da...
slika
:( :cry:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 16:05

Čuj nema Reala i Barce pa ukoliko ovih 13 timova odbije nastupiti liga neće početi.Samo se nadam da će ovaj put istrajati u svojim zahtjevima a ne kao prošle sezone kad su ima zamazali oči sa raznim obećanjima od kojih nije bilo naravno ništa.Dosta su Real i Barca uzimali veći dio kolača od tv prava po 150 mil a trećeplasirani 40 mil i onda se čude što je pao kvalitet lige.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 avg 2012, 16:09

A opet najjaca liga i najbolji fudbal se igra u Primeri.
I to ubjedljivo najljepsi !
Mogu samo zamislit kako bi bilo mocno da se pojacaju i ostali klubovi i da ne prodaju svoje najbolje igrace za sicu neku.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 16:14

Niti je najjača niti se igra najljepši fudbal.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 avg 2012, 16:20

Prosle sezone je bila najjaca.
Mozda je sad EPL, ali ubjedljivo se u Primeri igra najljepsi fudbal.
Ekipe iz sredine i dna tabele su nadigrale i izbacile oba Manchestera.
A izbacile su ih zbog uigranosti, tehnike, talenta i svega ostalog.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 18:02

M4kaveli je napisao/la:Prosle sezone je bila najjaca.
Mozda je sad EPL, ali ubjedljivo se u Primeri igra najljepsi fudbal.
Ekipe iz sredine i dna tabele su nadigrale i izbacile oba Manchestera.
A izbacile su ih zbog uigranosti, tehnike, talenta i svega ostalog.

Ono što je važno a to je da će Barca i Real izgubiti oko 100 mil od tv prava, ukoliko zaživi sistem ravnomjerne podjele novca od tv prava kao što je slučaj u Premiershipu i Bundesligi.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 avg 2012, 18:07

Saurman je napisao/la:Niti je najjača niti se igra najljepši fudbal.
Gdje se to igra najljepsi fudbal? Slazem se da trenutno nije najjaca,cak sta vise ,ne vidim da je nesto kvalitetnija od Bundes lige i Serie A . Cazorla otisao ,Borja Valero ,sutra ce Ljorente ,mozda i Martinez. Ali opcenito ekonomsko stanje u Spaniji je uzasno ,tako da se to odrazilo i na fudbalske klubove . Naravno , osim na mandril i farcu .

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 08 avg 2012, 18:12

Spanska liga je definitivno najljepsa za gledat, kad vidis samo kako Bilbao igra ne treba i vise.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 avg 2012, 18:13

@Saurman, gdje se igra najljepši fudbal?

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 avg 2012, 18:14

D10S je napisao/la:Ma nema nista od tog, dok na tom sastanku nema Reala i Barce, mozes to batalit, nece proci. Ali moglo bi proci kada bi strajkali, kao prosle godine, samo sada sa razlogom. Ovo sa utakmicama u 11 navecer je cisti bezobrazluk.
Zamisli kako ce biti igrati tek zimi u ta doba, pogotovo na Mallorci, u Santanderu ili Vigu kada se temperatura dozivi rapidan pad.
Mislim da se od 3. kola ne igra više u 23h, dakle to je satnica samo za prva dva kola.
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 18:14

juznjak> je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Niti je najjača niti se igra najljepši fudbal.
Gdje se to igra najljepsi fudbal? Slazem se da trenutno nije najjaca,cak sta vise ,ne vidim da je nesto kvalitetnija od Bundes lige i Serie A . Cazorla otisao ,Borja Valero ,sutra ce Ljorente ,mozda i Martinez. Ali opcenito ekonomsko stanje u Spaniji je uzasno ,tako da se to odrazilo i na fudbalske klubove . Naravno , osim na mandril i farcu .
Trenutno u Engleskoj mada je i Buli dosta napredovala jer svaku utakmicu koju pogledaš sigurno nećeš ostati nezadovoljan.Ukoliko ovih 13 klubova ostane pri svom stavu da se tv prava trebaju i moraju ravnomjerno podijeliti onda Real i Barcelonu očekuju tektonska pomjeranja na polju finansija, jer ova dva kluba svoje najveće prihode ostvaraju preko enormnih ugovora za tv prava.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 08 avg 2012, 23:37

Simpatizer sam Reala kao i dosta forumasa,na drugoj strani imamo Barcine fanove...
Al vala pun mi je **** vise njihovog proseravanja...cijela liga "umire od gladi" a oni nece da naprave bar neki kompromis,ma nek se napuse...i ne trebaju igrat ostali klubovi pa kao sto neko rece: Nek igraju Barca i real 38 puta medjusobno.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.