FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

velez_mostar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la velez_mostar » 25 okt 2009, 17:37

mostar_mo je napisao/la:mislim da je srž problema u savezu , zasto?

evo uzmimo primjer danasnje utakmice ...na pomocnog sudiju se vrsi pritisak sa tribine gdje su navijaci Zrinjskog par minuta prije gola kada je u nekoliko navrata mahao ...
dolazi taj kljucni momenat i on ne dize zastavicu iako je igrac Zrinjskog duboko u ofsajdu te postize gol iz nedozvoljene pozicije , da li se mozda prepao zbog pritiska sa tribina i nije mahao ?
moguce ...
e sad dolazimo do drugog pitanja a ono je : kakva je to liga u kojoj se na sudije vrsi toliki pritisak da se oni jednostavno boje za vlastiti zivot ?
pa naravno , rijec je o premijer ligi BiH ...zasto je to tako ?
pa zato sto savez apsolutno ne radi nista , nece se nista rijesiti ako se budu samo sudije sankcionisale , trebaju se sankcionisat i klubovi koji vrse pritiske i koju nisu u stanju organizovati normalne uslove sudijama za sudjenje ..

vrlo je jednostavno samo da postoji volja , primjera radi ..danasnja utakmica ..kaznis Zrinjski sa 5 utakmica igranja pred praznim tribinama zato sto su oko pomocnog sudije padali raznorazni predmeti ...ako je bio tezi incident oduzmes mu i 3 boda pa da vidimo da li ce iduci put uciniti sve da obezbjedi regularne uslove sudijama ..

dakle , nisu samo sudije problem ...vjerujem da bi nomalno sudili da imaju neophodne uslove za to , treba im to obezbjediti ...to moze uciniti samo savez , i to vrlo lako...dok ne pocnu primjenjivati sankcije koje realno klubovi zasluzuju , a koje sam naveo nema napretka u nasoj ligi ..

Druze ,u pravu si 100 % ,ali nije to srz problema ,vjeruj mi.
Ovako ,namjerno sam dosao na temu FK Sarajevo ,jer sam danas gledao utakmicu protiv Zrinjskog ,i nagledao sam se svega ,i svacega ,kao i svi mi.
U emisiji koja je bila namjenjena povratku projekta "derby kola" na BHT_u skupili su se "celnici" premijerligasa u nasoj zemlji i svi su dali podrsku tom projektu ,zbog cega??Da li zbog toga da bi svi mi koji sjedimo pred malim ekranima mogli po jednom hefticno vidjeti na kojem nam je nivou liga ,na kojem nivou se sudi domacinski ,na kojem nivou se unistava nogomet ,na kojem nivou su predrasude domacih navijaca prema gostujucim ako se radi o razlicitim etnickim grupama...i td..
Danas sam ovu utakmicu poceo gledati sa pocetka drugog poluvremena ,i prvo sto sam vidio je to da su tribine solidno popunjene ,naobj u utakmici dobar ,moglo bi se nazvati derbyjem da nije uslijedilo ono sto vec jeste ,a to je da imamo klasicno domacinsko sudjenje sa tendencijom da se svako normalan napad gostiju prekine...tendenciju domacih igraca da u svakom smislu iskoristavaju to ,pa cak i do tog nivoa da su fizicki poceli tuci gostujuce igrace.
Ovo ne pisem jer mi je drazi klub Sarajevo ,ali je definitivno ovaj klub gubitnik u ovom duelu ,jer je ocigledno da je pomocni sudija dizao zastavicu kad god bi posli napadaci Sarajeva da ugroze gol domacina ,i u par navrata je sviran nepostojeci offside,zatim par koraka od njega Zurzinov (ja mislim) namjerno udara igraca koji se vraca u polje ,i ne dobija nista ,mada svi znamo da je to cisti crveni karton.
I onda dodjemo do detalja kada iz cistog offside-a postizu pogodak domacini ,nevjerovatno je kako se moglo vidjeti da su svi stali ,svi su bili svjesni toga ,pa cak i strijelac pogotka ,ali sve je ostalo tako ...i nakon toga ,igrac koji je bio ogorcen odlukom dobija drugi zuti jer je izasao da se uvjeri u odluku suca da prizna pogodak.
Jedan mali rezime onoga sto iz kola u kolo mozemo gledati na nasim terenima ,naime ja sam veliki navijac Veleza ,i sam se ponekad smijem sudijskim odlukama koje idu u prilog mom klubu na domacem terenu ,ja licno NE ZELIM to ,ja zelim da moja ekipa bude toliko kvalitetna da joj ne treba nikakva pomoci sudija ,i zelim da u Europu izadju klubovi koju to zaista zasluzuju ,ali je vinjenica da to nije tako ,i da je liga toliko nakaradna ,i nepostena...da je to nevjerovatno .
S druge strane ,mislim da klubovi imaju odredjene kvalitete ,i da veliki broj igraca zasluzuje da igra u ligi gdje ce ga zastiti ,i gdje ce se dokazati ,a ne da ocekuje kako ce isprebijan biti na kraju utakmice znajuci da nista postic' ne moze.
Samo mi nije jasno kako se ,recimo sada ,trener Zrinjskog ne oglasi i kaze kako su sudije kriminalci ,igraci saveza ,neuki mazlumi ,i kako ne pokrene inicijativu da se ovo ispita ,nece ?zasto ?zato sto mu odgovara ,kao i ostalim klubovima koji bi ,da nije ovoga bili skoro uvijek na dnu tabele,ovako izlaze u Europu bez kvaliteta..i td..
I jos nesto ,da se dotaknem ovoga gore sto si ti napisao vezano za Savez,to je druze dublji problem,je li mislis da je u interesu ljudi u Savezu da sve bude ok?Da se vrijednuju kvalitete?Vjeruj mi nije ,jer ovako u svakom trenutku mogu uzeti novac da odrze neku ekipu u ligi ,mogu uzeti novac od klubova koji namjeravaju biti prvaci ,jer to oni sve rjesavaju.
Da rezimiramo ,zakoni su bitni ,zakoni po kojima nece clan upravnog odbora ako je iz reda srpskog naroda inzistirati da prvak bude iz RS-a ,i td...zakon po kojemu se nece gledati ko je Mujo, Ante ,Raso u sportu ,zakon po kojemu ce svi klubovi imati iste arsine ...i td...dok imamo ovakav ustroj drzave,imacemo i ovakvop stanje u sportu generalno ,samo se bojim da ce to potrajati ,i da cemo i dalje biti zrtve nakaradnog sistema u kojem zivmo ,i sistema koji nam ne dozvoljava da prezentiramo kvalitete koje posjedujemo.
Uzivajmo u ligama petice ,nasa liga nek nam sluzi da se smijemo ,ili pak placemo...

Mladen
Kontakt:

Post Postao/la Mladen » 25 okt 2009, 17:42

Sarajevo je danas bilo bolje,ono Zrinjskom nije trebalo,da na onakav nacin dobijaju utakmicu,mislim da su kvalitetan tim i da im netrebaju kradje,gol iz cistog ofsajda,Zurzinov je crveni davno zasluzio da dobije.
Muminović najbolji na terenu :) .

alibi

Post Postao/la alibi » 25 okt 2009, 17:49

LOPOVI.Dosta vise pogace preko nasih ledja.Treba zaista istupiti iz ovog cirkusa od PL.A zbog ove sudijske trojke REAKTIVIRATI GOLI OTOK.

alibi

Post Postao/la alibi » 25 okt 2009, 18:05

admin je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Admine da ti postavim pitanje,kako mozes govoriti da su i Zrinski i Sarajevo isto...sam naziv ti govori Hrvatski Športski Klub.....

Kako je Zrinjski nas ako im u samom nazivu stoji Hrvatski :?: ako ti isti navijaci Zrinskog 90 minuta isticu kako je Hrvatska njihova drzava,i kako 90 minuta vrijedjaju nam drzavu :?:
Ne govorim o navijačima. Niti kažem da su isto.

Kažem da su oba kluba bosanskohercegovačka i da su na ovom bosanskohercegovačkom forumu ravnopravni. Meni to hrvatski ništa ne smeta. Kao Bosanac, navikao sam živjeti sa drugim Bosancima, pripadnicima ovoga što se danas po ustavu naziva sva tri naroda. Među njima i Hrvatima, od kojih su mi mnogi vrlo dragi prijatelji i nemam ništa protiv da se ti Hrvati međusobno organizuju i imaju neki klub, ako to žele. Isto tako se organizuju željezničari, ili rudari, ili radnici, pa naprave svoj klub, to ih ne čini manje bosanskohercegovačkim.

a navijači ko navijači... uglavnom maloljetni, pijani, napušeni, izmanipulisani... to ne bih komentarisao, zato i kažem ono od čega je i počela doskusija... takvi (i oni koji namjerno dolaze da bi manipulisali navijačima) su pogriješili mjesto dolaskom na ovaj forum.
miky_hz je napisao/la: P.S. glupa je rasprava ali mislim da nemoze biti isti neko ko konkretno se degradira od ove drzave i neko ko velica ovu drzavu ;)
ti si upravo jedan od tih koji je degradiraju pišući da mostarski klub nije bosanskohercegovački. ne vidim nikakvu razliku između tebe i onoga što je to isto što ti sad pišeš, uzvikivao na tribini.
Haj da ja tebe banujem ko sto si ti ocigledno iz pristrasnosti i iz svoje neozbiljnosti banovao mnoge pitare i to samo iz razloga sto su iznosili cinjenice i GOLU ISTINU.Nek vam je na cast.

Kentak
Kontakt:

Post Postao/la Kentak » 25 okt 2009, 18:10

Zalosno!Na sta izadze danasnja tema!

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 okt 2009, 18:15

janjos je izgledao kao da ce zadaviti sudiju...a i imao je razloga da tako izgleda
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 25 okt 2009, 18:18

HuLYGaN je napisao/la:
sin3x je napisao/la:
HuLYGaN je napisao/la:Vi ko da ste živjeli u to doba pa znate koliko je koga bila. Franjevci iz Hercegovine su izjašnjavali Hrvatima da. To se uči u drugom razredu srednje. Zaboravljate da su se granice mijenjale.
sad nesto pricas o franjevcima i o tome kako nisu bili bosnjaci(dobri bosnjani) znas li ti na kojem su jeziku pisali franjevci?????uzmi njihove tekstove pa ces vidjeti da su oni pisali na bosanskom jeziku i da su se time ponosili....a katolici i pravoslavci dolaskom AU odlucuju da postanu hrvati i srbi....

Jesi li se to registrovao samo to da kažeš. Jezik nije ovdje bitan uopšte. Ja samo da su Hrvati obitavali ovdje i prije. Uostalom da li se franjevci danas izjašnjavaju nekako drugačije nego Hrvatima?

Uzimate iz historije samo ono što vam odgovara, a ne gledate širi kontekst. Negirate ljudima pravo na naciju(narod). Šta je gruba definicija naroda (kolektivno ime, zajednički predci, zajedniča historijska sjećanja itd.)

Radite istu stvar koju su htjeli Srbi uraditi Bošnjacima.
ti ne razumijes....ko je tebi predavao stvarno je bio zaglupljen totalno....a to sto ti kazes te definicije naroda to nije bas nesto nabitniji je jezik i kultura....unistavanjem jezika i kulture unistava se jedna nacija....do 1878 se nigdje ne spominju hrvati kao narod u BiH kao ni srbi samo ''bosnjani'' tj bosnjaci....dolaskom generala Filipovica(general AU porijeklom iz Hrvatske) dolazi do nacionalizacije ljudi koji su bili katolici....zasto je Benjamin Klaj pokusao zaustaviti uticaj Zagreba i Beograda izolirajuci BiH??????
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 25 okt 2009, 18:20

Fuj sta je ono ovo pod hitno treba istupiti majku im nek igraju medju sobom ova njohov lobi Siroki-Zrinjski nadigrajte nas lopovi pruzicemo vam ruku a ne da nas kradete i to svi da vide fuj sve srusit treba

HuLYGaN
Kontakt:

Post Postao/la HuLYGaN » 25 okt 2009, 18:32

Nema smisla diskutovati više. To su isključivi stavovi koji nemaju veze s realnošću. Ko je zbilja voljan da se udubi i istražuje, uvidjeće da to nije tako. Hrvata i Srba kao takvih u BiH je bilo, možda ne u obimu u kojem se prikazuje danas. Ko to negira, radi isto što je radio Dobrica Čosić. Ovo je tema mog voljenog kluba koji je danas pokraden, a ne rasprava o historiji naroda u BiH. Stoga ću ja se prestati diskutovati o ovome.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 25 okt 2009, 18:33

na sto sve ode ova tema...zivi uzas.. Koliko vidim, Sarajevo jest pokradeno i to je cinjenica, i treba o tome razgovarati i raspravljati. Ali kakve to veze ima s Hrvatima, Bošnjacima, Eskimima, Aboridzanima, nacijama, vjerom, poviješću/istorijom i raznoraznim glupostima koje izvaljuju neki forumasi i koji me dobrano nasmijase..
Mislim da je tema FK SARAJEVO i nogomet vezan uz taj klub. Ovo sve ostalo je za recyle bin. A nekima toplo preporucujem i ponovni odlazak u osnovnoskolske klupe.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

alibi

Post Postao/la alibi » 25 okt 2009, 18:42

anonimus je napisao/la:Fuj sta je ono ovo pod hitno treba istupiti majku im nek igraju medju sobom ova njohov lobi Siroki-Zrinjski nadigrajte nas lopovi pruzicemo vam ruku a ne da nas kradete i to svi da vide fuj sve srusit treba
ISTUPITI IZ LIGE.SAMO TIM CINOM SE MOZEMO RIJESITI OVIH SRANJA STO NAM SE DESAVAJU.NEK IGRA KO HOCE I SKIM HOCE.I JOS JEDNU BITNU STVAR DA KAZEM,A TO JE DA JE JOS VECI APSURD KAD ADMINISTRATORI OVOGA SRANJA OD FORUMA POKUSAVAJU SVIM SILAMA DA MINIMIZIRAJU ISTINU I CINJENICE.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 25 okt 2009, 18:55

Ništa novo sa Bijelog Brijega.

slika
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 25 okt 2009, 18:59

fino ja napisah jucer na temi fk velez...ne do bog da neko bude pokraden u sirokom ili zap.mostaru...odma bi to izaslo na nacionalizam,fasizam bla bla....tuzno zaista tuzno...sarajevo pokradeno i to je to...samo ne znam svi se odjednom javljaju ko da se samo zrinjskom sudi domacinski...ocigledno da nekima odgovara da tako prikazuju stvari.... :evil: :evil: :evil:
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 25 okt 2009, 19:02

ovo je nevjerovatno, zato što sam sinoc imao nevjerovatan san, sanjao sa pokojnog vedrana i kako mi ovori za 0-0 u prosloj, i da se ova zavrsila jedan jedan, i kako je bolje bilo da smo u srijedu igrali 1-1. nakon sto smo poveli izasao sam iz kuce da ne gledam kraj, i kada sam usao nisam mogao vjerovati da je jedan jedan zavrsilo.

R.I.P.

nezna se jeli sudjenje ili navijasnje bilo sramnije danas
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

alibi

Post Postao/la alibi » 25 okt 2009, 19:07

irfan41 je napisao/la:ovo je nevjerovatno, zato što sam sinoc imao nevjerovatan san, sanjao sa pokojnog vedrana i kako mi ovori za 0-0 u prosloj, i da se ova zavrsila jedan jedan, i kako je bolje bilo da smo u srijedu igrali 1-1. nakon sto smo poveli izasao sam iz kuce da ne gledam kraj, i kada sam usao nisam mogao vjerovati da je jedan jedan zavrsilo.

R.I.P.

nezna se jeli sudjenje ili navijasnje bilo sramnije danas
SRAMNIJE da SRAMNIJE ne moze biti.Sve je bilo SRAMNO od sudija pa do GLEDATELJA sa stajanja.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 okt 2009, 19:26

Sarajevo je danas odigralo pravo dobru tekmu i pokazali su da se u gostima moze igrati ali kad je sudija ljakse onda se ne moze pobijediti. Kako god ja kao navijac Slobode kazem da je Sarajevo mozda klub koji zasluzuje sami vrh tabele ali nisam gledao sve njihove tekme pa tako kazem mozda
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

alibi

Post Postao/la alibi » 25 okt 2009, 20:13

Ma nek je i CALA komentarisao ovu danasnju kradju,i njemu je trebalo dugo da mu dodje iz guzice u glavu.Moj cala ja sam odavno isfrustriran ovakvim i slicnim lakrdijama iz naseg fudbala.Ovo jednostavno vise nema smisla.ZBOG cega uopste igrati ovu ligu.Hladne glave kazem-ISTUPITE iz lige.

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 25 okt 2009, 20:25

wade je napisao/la:fino ja napisah jucer na temi fk velez...ne do bog da neko bude pokraden u sirokom ili zap.mostaru...odma bi to izaslo na nacionalizam,fasizam bla bla....tuzno zaista tuzno...sarajevo pokradeno i to je to...samo ne znam svi se odjednom javljaju ko da se samo zrinjskom sudi domacinski...ocigledno da nekima odgovara da tako prikazuju stvari.... :evil: :evil: :evil:
mrš

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 25 okt 2009, 20:31

Ovo je jadno sto nam se desilo danas u Mostaru. Sudije su katastrofa, ebem li im sve po spisku. Zurzinov radi sta hoce, udara laktom Rizvanovica i sudija koji je udaljen 2 metra od njega, kao nista ne vidi, fuj. Bili smo bolji od Zrinjskog i zasluzeno smo trebali dobiti, al' ne moze to pored ebenih sudija koji ne sviraju ofside, iako je kordic 2 metra iza ledja odbrane. Pa ljudi moji, onaj pomocni sudija se pravda igracu zrinjskog sto je digao zastavicu, pa gdje to ima? Naravno kod nas, ebem ti ovu ligu i sve vise.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 25 okt 2009, 20:35

Ja mislim da je ovo najbesmislenija liga u Evropi,smijurija prava

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Aduka87, Bing [Bot], bordospartanac, Google [Bot], JavierBosnia, laznokrilo, rimljanin90, SamoDaKazeem, Seipronto, SHZ82 i 83 gosta.