Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Coraco
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Coraco » 11 jun 2016, 18:28

MortemHz je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Previše vam smeta Široki, ljudi rade ekstra posao a to što ne žele nikoga ko nije katolik koga briga? Nije to jedini klub u Bosni i Hercegovini pa da se nema gdje igrati.

Evo Mortem proziva da je to kršenje ljudskih prava, kakvo kršenje jbg? slobodno mišljenje trenera i uprave kluba da taj i taj igrač ne zadovoljava. Jel kršenje prava što se ograničava broj stranaca koji mogu biti u klubu? Da Sloboda želi nekog Kineza a ne može da ga uposli, jer savez ne dozvoljava jer je to stranac (a ispunjava sve uslove za dozvolu).
Nije, to imas pravilo svugdje u svijetu. To je dobro i zdravo pravilo. Mozes imati 20 stranaca u klubu ali 6 prijavljenih za utakmicu, to je fer. Tebi nije cudno sto je Siroki jedini klub u Europi koji praktikuje ovo? Izvini ali meni je mentalno porecemeno da danas-sutra neki Aldin ili Milos ne bi mogao zaigrati za ''svoj'' Siroki Brijeg radi ovoga, jednostavno je bolesno. Stvarno mi ne smetaju ali valjda mogu napisati neke cinjenice vezane za taj klub, zar ne? Meni ne mogu smetati jer su organizovan i dobar klub, ja cu njima cestitati svaki put u zivotu radi toga sto su iz male sredine i radi toga sto imaju dosta dobre rezultate, nema veze sto se natjecu 15 godina, za tih 15 godina su pokazali da mogu dosta solidne sezone imati i to je to.
Pa evo neko je spomenuo Bilbao i njihove Baskijce, a vjerujem da ima još dosta klubova u Evropi koji imaju sličan režim u klubu, samo što su (kao i Široki) rezultatski nebitni da bi se priča o njima proširila. Takva politika kluba i šta s tim ? Vjerujem da ni jedan igrač pravoslavac/jevrej/musliman itd nije maršnut iz Širokog, nego su im se lijepo zahvalili da nisu zainteresirani za njihove usluge.
Eto sam si rekao, solidni rezultati za malu sredinu, ako hoće nešto više možda i prošire poglede. Jbg možda su zadovoljni ovako.

Mandrake
Kontakt:

Post Postao/la Mandrake » 11 jun 2016, 18:42

Pretjerali ste u ovom "tipkovničkom ratu" protiv Širokog... znači klasična forumska priča, ako ne misliš i radiš kao i ostali, onda si fašist... ja nisam primjetio da je Široki svojom politikom izazvao reakciju i osude civilnih udruga i javnosti, nisam čuo da se zgražaju nad njihovom klupskom politikom ili da istu proglašavaju fašistoidnom... valjda bi netko nakon toliko vremena podignuo kojekakvu tužbu, pogotovo jer je svijest regije osviještena na riječ ili pojam fašizma... Ljudi koje vode klupsku politiku u Širokom, mogu što hoće i kako hoće, dovodit igrače kakve žele i kakve ih volja... Ne koriste javni novac, nego svoj privatni! Možda raji u Bosni, pogotovo Sarajevskoj raji nije poznato tko su financijeri dotičnog nogometnog kluba... ali to su sve velike izvozničke tvrtke koje zapošljavaju cijeli kraj, pa i šire! Ako mislite da tvrtke iz Hercegovine, pa i nogometni klubovi ne plaćaju porez i ostala davanja prema državi, onda vam netko širi dezinformacije! Uostalom svi podaci u vezi npr. poreznih dužnika su javni i transparetni, pa možete iste pogledati prije nego počnete mlatit po tipkovnici! Uostalom ovo je sportski forum, držimo se sportske strane :) Lijep i srdačan pozdrav ljudima diljem Bosne i Hercegovine ;)

HNKBranitelj
Kontakt:

Post Postao/la HNKBranitelj » 11 jun 2016, 18:53

Thetraphak1921 je napisao/la:
HNKBranitelj je napisao/la:
Ne znam zašto vam je toliki kompleks stvorio jedan NK Široki Brijeg ,koji dolazi iz sredine od 10 000 ljudi,sa opcinom ide do 30 000 stanovnika.
Puno neistina je napisano, tko brani tom Ajdinu i Milošu da se upišu u školu nogometa NKŠB tamo prođu selekcije i sigurno ako budu materijal za prve momčadi će ostati tu. Inače u tom je klubu mnogo igralo ljudi druge nacionalnosti, pogledaj sastave i trenere prije rata, a i poslije ( Inače Široki Brijeg je i prije rata nastupao, samo pod imenom Mladost). Za 15 godina su pokazali da su jednako uspješni kao i FKS koji ima znatno veće financije,sponzore, političku podršku i sve. Ovi ljudi su na infrstrukturi uradili puno više nego bilo koji klub u PL BiH. FKS je krenulo sa infrastrukturom tek dolaskom Vincenta Tana.
Inače veoma je gadno biti zadojen mržnjom i imati stereotipe, al jbga valja se vama nositi s tim
Pozdrav
Meni puca ku.rac za njima, samo me boli sto moj klub i biva primoran da za par mjeseci skrsi 600.000KM da bi ispostovao sve obaveze i poslovao po zakonu, mjesto da to kao i ovi sto ne placaju porez, investira u igracki kadar i infrastrukturu. Zasto su komsije morale skrsiti toliki novac da bi se rijesile dugova, mjesto da taj novac investiraju u igracki kadar, infrastrukturu ili pak rastaljivanje Dine i co.?
NKŠB uredno sve plaća već godinama za razliku od nekih velikih patriotskih timova kao što je tvoj, ti ako znaš suprotno priloži ovdje dokaze odmah !
Očito vam je veliki trn NKŠB kad ga stalno spominjete
HNK Branitelj Mostar 1992

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 11 jun 2016, 18:57

Ovaj Mortem_HZ potencira ovu priču o igračima u NKŠB jedno deseti put.
Jarane, neće nikad uspjeti zaigrati za Široki Brijeg jer si Musliman, ne znam šta ti tu nije jasno.

Tuzla košarkaška utakmica BIH:Island
[img]file:///C:/Users/Korisnik/Downloads/bih.jpg[/img]
Zadnja izmjena: felix123, dana/u 11 jun 2016, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 jun 2016, 19:12

Najbolji prijatelj Celika Sloboda unisti Celik tako je nesmije se prijateljstvo ugrozavat.

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 11 jun 2016, 19:19

Alipasino je napisao/la:Najbolji prijatelj Celika Sloboda unisti Celik tako je nesmije se prijateljstvo ugrozavat.
Celik su unistili SDA mafija i seljacine oko SDA stranke!!!
Bolje da idu mladi igraci u Slobodu koja sada ima sigurnog finansijera, imaju planove za buducnost, gdje mogu napredoavti i igrati u Evropi, a ne da ostanu u Celiku i propadnu zbog Adilovica i njima slicnih !!!

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 11 jun 2016, 19:23

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
felix123 je napisao/la:Ima li koji licemjer da objasni razliku

Razlika je u tome sto se fasizam i Hitlerova ideologija podrzava na slici u Sirokom, a u Tuzli se poredi ideologija Izraela sa Hitlerovom.
Slobodno dodaj i "Kreten" uz sadašnji nick, neće se nitko buniti. :thumbup:

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 11 jun 2016, 19:43

Sta je ovo i drugi igrac ispalio Slobodu? Ovaj Martinovic.
Ne znam samo gdje zure s objavama ako nisu potpisali ugovor sa igracem, samo se izofiraju ovako.
Zadnja izmjena: Thetraphak1921, dana/u 11 jun 2016, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 11 jun 2016, 19:45

Ja hoće se @Aco obradovati kad svrati :lol: :lol:

PL općenito :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 jun 2016, 19:47

Thetraphak1921 je napisao/la:Sta je ovo i drugi igrac ispalio Slobodu? Ovaj Martinovic.
Ne znam samo gdje zure s objavama ako nisu potpisali ugovor sa igracem, samo se izofiraju ovako.
To naši fini mediji objave prije nego se potpiše ugovor i svi se zalijepe za to k'o muhe za.. stvarno bezveze.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 jun 2016, 19:47

narodniheroj je napisao/la:Ja hoće se @Aco obradovati kad svrati :lol: :lol:

PL općenito :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Uvucice i Acu u ovaj djecji ringispil :D

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 jun 2016, 19:58

Thetraphak1921 je napisao/la:
Aerials je napisao/la:
Thetraphak1921 je napisao/la:Sta je ovo i drugi igrac ispalio Slobodu? Ovaj Martinovic.
To naši fini mediji objave prije nego se potpiše ugovor i svi se zalijepe za to k'o muhe za.. stvarno bezveze.
Vjerujem da nisu zadovoljni organizacijom kluba, jer neorganizovan klub nije ono sto obecava.
Ma ko će ga znati, možda su čekali neke inostrane angažmane, pa im dosadilo čekati i odluče za Slobodu, i onda na kraju ipak saznaju da mogu negdje vani. Tomić je recimo već u Poljskoj, ako se ne varam, a do juče je bio u Tuzli.

jozo121
Kontakt:

Post Postao/la jozo121 » 11 jun 2016, 20:28

Da, zvali se Mladost Lištica, u čemu je problem ?
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost. (A.B.ŠIMIĆ)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 jun 2016, 20:37

Halo jesta lobi jeko me ziotra.Ko sta reko bio kakav dingospo nisam ja tamo ja Sam evo me ha cega svega divu mu vugla mojne ganje jeni on tabele mi.Slazem puzlu volim Tuzlu Zenica mi draga pozdrav is Praga.Zao mi Veleza a i Celika vala nasta je ova liga spala da u njoj igra Krupa odo jesti ohladi se supa.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 jun 2016, 20:41

slažem puzlu volim Tuzlu aaaa :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 jun 2016, 20:42

Alipasino je napisao/la:Halo jesta lobi jeko me ziotra.Ko sta reko bio kakav dingospo nisam ja tamo ja Sam evo me ha cega svega divu mu vugla mojne ganje jeni on tabele mi.Slazem puzlu volim Tuzlu Zenica mi draga pozdrav is Praga.Zao mi Veleza a i Celika vala nasta je ova liga spala da u njoj igra Krupa odo jesti ohladi se supa.
Jesi dingospo,najjaci si gurabije mi :tokralju: :rol:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 jun 2016, 20:42

Realno ovo momaka ovdje sto ima na forumu iz Sirokog gotovo svi su mirni i konstruktivni na svojoj temi. Da nisu otvoreni i drustveni ne bi dosli na ovaj forum vec neki Hercegovacki.

A npr imate temu Borca, od tolikog grada ih nema par na forumu..

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 jun 2016, 21:07

MocMahale444 je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Halo jesta lobi jeko me ziotra.Ko sta reko bio kakav dingospo nisam ja tamo ja Sam evo me ha cega svega divu mu vugla mojne ganje jeni on tabele mi.Slazem puzlu volim Tuzlu Zenica mi draga pozdrav is Praga.Zao mi Veleza a i Celika vala nasta je ova liga spala da u njoj igra Krupa odo jesti ohladi se supa.
Jesi dingospo,najjaci si gurabije mi :tokralju: :rol:
:rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 jun 2016, 21:07

:salut:                          :salut:                            :salut:

High znam da čitaš, selam!
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

AzaKamikaza
Kontakt:

Post Postao/la AzaKamikaza » 11 jun 2016, 21:26

Kakav si ti dingospo :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Željezničar iz metropole!
Sarajevska jalija,za svog Želju navija!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Dave, Venom i 35 gostiju.