Pa evo neko je spomenuo Bilbao i njihove Baskijce, a vjerujem da ima još dosta klubova u Evropi koji imaju sličan režim u klubu, samo što su (kao i Široki) rezultatski nebitni da bi se priča o njima proširila. Takva politika kluba i šta s tim ? Vjerujem da ni jedan igrač pravoslavac/jevrej/musliman itd nije maršnut iz Širokog, nego su im se lijepo zahvalili da nisu zainteresirani za njihove usluge.MortemHz je napisao/la:Nije, to imas pravilo svugdje u svijetu. To je dobro i zdravo pravilo. Mozes imati 20 stranaca u klubu ali 6 prijavljenih za utakmicu, to je fer. Tebi nije cudno sto je Siroki jedini klub u Europi koji praktikuje ovo? Izvini ali meni je mentalno porecemeno da danas-sutra neki Aldin ili Milos ne bi mogao zaigrati za ''svoj'' Siroki Brijeg radi ovoga, jednostavno je bolesno. Stvarno mi ne smetaju ali valjda mogu napisati neke cinjenice vezane za taj klub, zar ne? Meni ne mogu smetati jer su organizovan i dobar klub, ja cu njima cestitati svaki put u zivotu radi toga sto su iz male sredine i radi toga sto imaju dosta dobre rezultate, nema veze sto se natjecu 15 godina, za tih 15 godina su pokazali da mogu dosta solidne sezone imati i to je to.Coraco je napisao/la:Previše vam smeta Široki, ljudi rade ekstra posao a to što ne žele nikoga ko nije katolik koga briga? Nije to jedini klub u Bosni i Hercegovini pa da se nema gdje igrati.
Evo Mortem proziva da je to kršenje ljudskih prava, kakvo kršenje jbg? slobodno mišljenje trenera i uprave kluba da taj i taj igrač ne zadovoljava. Jel kršenje prava što se ograničava broj stranaca koji mogu biti u klubu? Da Sloboda želi nekog Kineza a ne može da ga uposli, jer savez ne dozvoljava jer je to stranac (a ispunjava sve uslove za dozvolu).
Eto sam si rekao, solidni rezultati za malu sredinu, ako hoće nešto više možda i prošire poglede. Jbg možda su zadovoljni ovako.