Safet Sušić - Pape

Sabinho
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 18:42

tuzlak1987 je napisao/la:Igraci Rijeke za Hrvatsku reprezentaciju dobili 5-6 poziva za naredne dvije utakmice, a standardni igrac Rijeke Kvrzic na pozicijama gdje smo tanki i covjek koji igra standardno Evropa ligu ne moze dobiti poziv kod nas.

Dok dobijaju pozive Tino i Avdija iz Hajduka kojeg Rijeka redovno namlati..
TU SAM TEBE I OSTALE CEKAO! MOLIM TE PRELISTAJ TEME I VIDI STA SE PISALO DOK JE KVRZIC POZIVAN!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 nov 2014, 18:42

Sabinho je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Kad je posljednji put Visca zatresao mrezu sa pozicije spica?
Nije nikad nit' ga selektor i trener u klubu koriste na poziciji klasicnog napadaca. Na papiru je i Hadzic veznjak pa je morao igrati stopera u nedostatku kvalitetnih rjesenja. Zasto ne napises odgovor na pitanje postavljeno za Djurica?
A zasto onda Pape nije pozvao jos jednog klasicnog napadaca pa makar to bio i napadac Vrbanjuse jer nam treba?
Sad, da se Dzeko slucajno ozljedi ko ce igrati ?
Visca koji nije napadac ili Tino Sven Susic aka zadnji vezni ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:44

Sabinho je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Igraci Rijeke za Hrvatsku reprezentaciju dobili 5-6 poziva za naredne dvije utakmice, a standardni igrac Rijeke Kvrzic na pozicijama gdje smo tanki i covjek koji igra standardno Evropa ligu ne moze dobiti poziv kod nas.

Dok dobijaju pozive Tino i Avdija iz Hajduka kojeg Rijeka redovno namlati..
TU SAM TEBE I OSTALE CEKAO! MOLIM TE PRELISTAJ TEME I VIDI STA SE PISALO DOK JE KVRZIC POZIVAN!
Ne znam sta se pisalo, ali kada ova dva zasluzuju kod Safeta da igraju nerijetko startere. Tj Tino uvijek, onda ovaj momak zasluzuje da se nadje bar na spisku.

Zukanovic, Vrancic i manjak angazovanja oko Arslanagica su davno ispricane price..

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 18:49

MoR je napisao/la:
harixs je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Da, 5:2 protiv nevjerovatne Španije za koju je te večeri briljirao Iker, ;)

Ćiro je mnogo bolji trener od polovnjaka Sušića, Baka je također mnogo bolji trener, to što je Ćiro kao osoba "hinjo" je u ovom slučaju nebitno.
haj to za Ciru i nekako, trece mjesto na svjetskom, ali haj nam objasni kako si ti zakljucio da je Baka bolji trener od Papeta???
Ja mislim, jednostavno, tj. vodeći se ovom logikom:

na osnovu svega viđenog do sada, može li iko biti gori od Papeta?

Mislim da je ovo dosta jednostavno pitanje, nad kojim se svi mi moramo dobro zamisliti. Da li je moderni fudbal zabilježio goreg selektora od Safeta Sušića? Samo argumentovano i potkrijepljeno činjenicama, moliću lijepo.
Dobro, uvjervo si me, trebamo se voditi tvojom logikom I forumaskim argumentima.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 nov 2014, 18:50

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Belgija i najgora bila je bolja od Velsa. Otkad je to Vels postao velesila, :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Od tada kada je i Costa Rica postala velesila, tako je i Wels poceo napredovat. Inace vecina njihovih reprezentativaca igra po Poljskoj i Slovackoj ligi. ;)
Zašto ne pišeš Poland umjesto Poljska i Slovakia umjesto Slovačka? Inače vidim mnogi pišu Wales, yebo vas Wales, ne znate maternji jezik, a pametujete nešto!
A kako će pisati? Ono idiotsko pravilo piši kako se čita, možda Vels? Pošto u riječi ili nazivu ima slovo koje ne postoji u našoj abecedi ili formulacija riječi koja nema smisla u našem jeziku, pišemo izvorno ime, što znači kako ga domicilno stanovništvo piše. Zbog toga Wales, Georgia (federalna država u SAD), Washington D.C., Birmingham, Le Havre, Ile de France itd.

Pored stvari koje se tiču nogometa, ti našao pametovati o gramatici i to ne baš dobro.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 07 nov 2014, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 18:50

MoR je napisao/la:Rezultatski gledati je dosta relativno, budući da nijedan selektor do sada nije imao tako izgrađenu i jaku ekipu kao Safet Sušić, a povrh svega, nijedan selektor nije imao tako laganu grupu u kojoj bi i Limeni kao selektor ostvario uspjeh. Ustvari, o jačini grupe najbolje govori činjenica da je Safet Sušić, sa svim svojim abnormalnim, gigantskim manama i glupostima, uspio završiti prvi. Trebam li spominjati da je nas u toj grupi jedna supersmiješna Slovačka u dva meča taktički potpuno našamarala.
Spin o jačini grupe već u prvom odgovoru? Izgrađena i jaka ekipa, a pola igrača tavori po klupama?

Supersmiješna Slovačka? Pogled na trenutnu tabelu grupe C nam govori nešto sasvim drugo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:53

Virtu4l je napisao/la:
Supersmiješna Slovačka? Pogled na trenutnu tabelu grupe C nam govori nešto sasvim drugo.
Tvojom logikom je Holandija supersmijesna reprezentacija kao i Njemacka ili Spanija jer nisu na vrhu grupe nakon par kola. Jaka logika..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 18:54

Slaba grupa. Grcka slaba, Slovacka isto. Gledamo grupu c? I sta sad? Slovacka nas je dobila zato sto je se neki genijalac sjetio da nam ne treba defanzivni vezni, a ne zato sto su oni nesto ekstra jaki.

I ni jedan selektor do sad nije imao ovakvu jaku ekipu.
Celik!3,2,2.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 18:55

tuzlak1987 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Tvojom logikom je Holandija supersmijesna reprezentacija kao i Njemacka ili Spanija jer nisu na vrhu grupe nakon par kola. Jaka logika..
Ne, nego se za Slovačku nikako ne smije reći da je supersmiješna.
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:57

Virtu4l je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ne, nego se za Slovačku nikako ne smije reći da je supersmiješna.
Sada uopste nije, ali je prije dvomeca protiv nas promjenila bila selektora i bila je u remontu sto se tice nekih stvari tako da je bila zrela za dobiti.

Dok je sada druga prica, covjek je sve to doveo u red kao sto je bilo prije par godina i dobro igraju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 18:58

AllGunsBlazing je napisao/la:I ni jedan selektor do sad nije imao ovakvu jaku ekipu.
Imao je Slišković.

Jedino ako ti rezerve Hoffenheima, Freiburga, Werdera, Evertona... ne smatraš ultra silom.
Voli te tvoje Sarajevo.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 18:58

Virtu4l je napisao/la:
MoR je napisao/la:Rezultatski gledati je dosta relativno, budući da nijedan selektor do sada nije imao tako izgrađenu i jaku ekipu kao Safet Sušić, a povrh svega, nijedan selektor nije imao tako laganu grupu u kojoj bi i Limeni kao selektor ostvario uspjeh. Ustvari, o jačini grupe najbolje govori činjenica da je Safet Sušić, sa svim svojim abnormalnim, gigantskim manama i glupostima, uspio završiti prvi. Trebam li spominjati da je nas u toj grupi jedna supersmiješna Slovačka u dva meča taktički potpuno našamarala.
Spin o jačini grupe već u prvom odgovoru? Izgrađena i jaka ekipa, a pola igrača tavori po klupama?

Sad već počinjem misliti da ne spinuješ, nego da ne razumiješ. Kada pišem izgrađena i jaka ekipa, naravno da ne mislim da je takva u usporedbi sa Njemačkom ili Holandijom, to je valjda jasno. Činjenica je ta da nijedan selektor do Safeta Sušića nije imao ni izbliza ovako kvalitetne pojedince, i onako slabašnu grupu, tako da ni sam Safet Sušić nije uspio svojim malverzacijama i eksperimentima onemogućiti odlazak na SP, a nije da ga nije ugrozio. Slovačka je prošli ciklus po svemu prikazanom bila prosječna ili ispodprosječna evropska ekipa, osim u duelima sa nama, kada su nam očitali taktičku i fudbalsku lekciju u sred Zenice, a bogami i u Žilini.

Prošli ciklus je dakle završio, igračke kvalitete su uspjele nadvladati Safetovu nesposobnost, no već u ovom ciklusu smo jako blizu mega blama, budući da nam nakon najgoreg starta kvalifikacija u istoriji reprezentacije, opasno visi plasman na Euro. Faktički smo u lose-lose situaciji, ako izgubimo od Izraela (a tome se niko ne smije nadati) ostajemo bez Eura, ali zato i Safeta, dok bi u slučaju pozitivnog rezultata, Safet ostao i samo produžio ovu našu agoniju u borbi za Euro, a sebi bi usput namaknuo par stotina hiljada marka za svoj nerad i nepotizam. Loša situacija, yebiga.
harixs je napisao/la:
Dobro, uvjervo si me, trebamo se voditi tvojom logikom I forumaskim argumentima.
Rado bih ti ove argumente prezentovao i mimo foruma, tako da nema potrebe da ih nazivaš forumaškim.
Zadnja izmjena: MoR, dana/u 07 nov 2014, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 07 nov 2014, 18:59

Daj vise oprosti se :kafa: idi ceka Kasimspor, Iran, Takadzistan :kafa:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 19:02

Prvi koji mi objasni:
-kojom logikom su Tino i Hadžić pozvani na SP,
Vjerovatno zbog konstantnih igara u svojim klubovima,potencijal,buducnost repke i da popune tih 23.To mi imamo boljih?? Ko su oni?? Prcica ste trazili,njega ste dobili,sada ste u behutu,tu i ostanite.Zbog cega i kojih standarda je pozvan Ibricic? :hmmmmm:

-koji mi objasni kojom logikom Štilić ne može biti ni u 21 (samo kod papeta ovaj broj) pozvanih igrača, a troši pozive na igrače iz naše lige na koje frajer realno ne računa ( haj da zove normalan broj igrača, al zove malo, i medju njih malo zove par njih koje ne bi ubacio nikad),
Zbog toga sto nam je srednji red vise nego maksimalno popunjen,imamo ih i previse.Stilic donekle i zasluzuje poziv(samo zbog ZADNJEG PERIODA NJEGOVIH BOLJIH IGARA).Koji je to normalan broj igraca? Ako to VI znate,zasto niste selektori nego likujete po forumima??Poslusao je i Osima,da pozove igrace koji igraju i u nasoj ligi,da ne igraju dzaba,kako kaze Osim. ;)

-prvi koji mi objasni kojom logikom je krenuo protiv nigerije u utakmicu (ljudi napadali na našu lijevu stranu cijelu utakmicu, a mi lijevog beka nismo imali),
Tu objasnjenja nema.Velika greska.Medjutim,da nije bilo offsida,da je Dzeko pogodio umjesto stative gol.Pricali bi drugu pricu.Opet da PONOVIM TVRDOGLAVCIMA,NE OPRAVDAVAM PAPETA.

-prvi koji mi objasni sve ove njegove nebulozne izjave da lulić može držati cijelu lijevu stranu, da je tino zadnji vezni, da je gledao anela hadzica, nije mu se svidio, al da su mu rekli za njega, da su hajrović, ibričić i višća NAPADAČI, da ne želi da brine šta ako se džeko povrijedi,
Prvo,ne treba da shvatis neke stvari BUKVALNO.Drugo,Ibricica NEMA.Trece,forumasi su najvise trazili Hadzica,sada vam ne valja.Cetvrto,zbog cega nabrojana dvojka/trojka ne moze igrati polu spica?? Koji su to kriteriji koje trebaju da ispune?? I ko odlucuje o tim kriterijima?? Forumasi?? Peto,ima li ko bolji?? Zaboravi na mega zvijezde koje imamo,kad se pojave na terenu,ne mogu meda laznuti.Mi zamjene za Dzeku necemo imati narednih 100 godina.Spustite se na zemlju,mi smo Bosna a ne Njemacka.Pape se ne brine za Dzeku?? Ja znam da se vi brinete,voljeli bi vise nego ista da se Dzeko povrijedi da imate materijala.. :puke:

-prvi koji mi objasni kojom logikom imaju veze klipovi njegovi iz osamdesetih iz igračkih dana sa današnjicom, jer da se time vodimo, maradona i pele bi bili najbolji treneri, a murinjo qrac od ovce,
Nikakve veze nema.Barbarezovi vjerovatno imaju vise veze??Zbog cega slusas takve stvari? Kakve veze imaju Tinovi kvaliteti sa Papetom?? Sta ces reci sutra,kad ode Pape,pa novi trener pozove Tina??
Zamisli,neko kaze,otisao Pape da obidje familiju u Francusku,to svakako ima veze sa formacijom??
:crazy:

- prvi koji mi objasni kojom logikom nije vodio ni kondicionog trenera ni psihologa na svjetsko prvenstvo,
Vec sam objasnjavao.Nama nije trebao kondicioni trener,bili smo jako dobro fizicki spremni.Tu pricu mlatite jos od SPa.Niko od vas nece da vidi ovo,ili nece ili ne moze,ili je nesto trece u pitanju.
CINJENICA....nas tim,na tri utakmice SPa je pretrcao sve ukupno,oko 22 km VISE od nasih protivnika.
Da budemo precizniji,statistika kaze:

BIH 115493 m - 105439 m ARG +10.054 m
BIH 110327 m - 103280 m NIG +7.047 m
BIH 111975 m - 107166 m IRN +4.809 m

=+21.910 m

- prvi koji mi objasni kojom logikom su ga nigerijci iznenadili brzinom i okretnošću, a radi se o crncima,
Po istoj gdje su izgubili i ispali(prije nas) PUNO VECE i BOLJE REPKE.Kako se to njima desilo?? Zamisli u fudbalu da ti se to desava...cudno,zar ne??Kako se Ciri desilo da mu se igraci ne ociste od kartona protiv Estonije da bi to odradjivali u drugoj utakmici baraza protiv Portugala?? :hmmmmm:

-koji mi objasni kako se smjelo krenuti na kipar sa konstatacijom "ne interesuju nas oni, nismo ih ni pogledali",
Zato sto je siguran u sebe i svoje igrace.Prije smo imali sve bolje selektore nego Papeta,analizirali protivnika,prilagodjavali igru protivniku i uvijek nam malo falilo. :thumbdown:
Kod Papeta barem imamo kakvu takvu igru,napadacku igru.Najbolje se i vidjelo u kvalifikacijama.Samo vi ste super objektivni i kad pobijedimo 5:0,trebali smo pobijediti sa 8:0...

- koji mi objasni logiku izjave: ma tino je dobar igrač, al ja sam malo subjektivan što se tiče njega",
To Tino nije dobar igrac? Subjektivan?? Zbog cega?? Idete do kraja sa pricom kako Pape otvara i trazi poziciju Tini.Sluzite se svim mogucim lazima da to prikazete,ali yebu vas cinjenice,statistika i argumenti.Najnoviji od bisera je kako je Kolasinac na klupi,Lulic bek a Tino krilo...prica nigdje veze.Kolasinac je bio na klupi protiv Nigerije ali Tino nije igrao od pocetka. ;)

-prvi koji mi objasni kojom logikom se priča da je češka loša liga, te da se zato ne zove mahmutović, a zove se vranješ iz iste lige, a slabijeg kluba GDJE NE IGRA,
Igra tamo,zajedno sa Mahmutovicem i Admir Ljevakovic,logicki da i njega treba pozvati?? Ima njih jos jedno 200-300 kandidata.Sve ih u repku.
Vranjes je tu zbog pozicije koju igra,zbog toga sto NEMAMO toliko igraca koji to mogu odigrati.Vranjes je tu SAMO AKO zatreba.Mi sretnici,imamo masu tih odlicnih igraca,tesko za odluciti.

- kad mi objasni kojom logikom jedna ozbiljna ekipa može u svojoj prvoj postavi imati dva igrača iz hajduka,
Kakve to ima veze sa njihovim kvalitetom,nastupima za repku,repkinim potrebama za takvim igracima??
U Walesu svi igraju u BPL,i sta onda???Pa nisu oni tamo turisti,nego igraju..
:kafa:

- prvi koji mi objasni logiku izjava poslije meča da nema koga ubaciti, a on sklapa SKRAĆENI spisak,
Vec objasnjavao.PROFESIONALIZAM KOD NAS NE POSTOJI.
Primjeri:Miske na klupi=rafali(forumasi likuju),Vedo na klupi=gundjanje(forumasi likuju),Husejinovic NIKADA nece igrati dok je Pape selektor(forumasi likuju),Zukanovic zbog vize,pljuje Papeta i savez(forumasi likuju),Pandza pljuje Papeta za nacionalizam(forumasi "objektivni").Zamisli da im ima jos 10-15(najmanje toliko ste ih VI nasli) koji bi to haos bio pri slanju poziva.KATASTROFA.

- koji mi objasni kako je normalno da u kvalifikacionoj utakmici ostanemo bez stopera, pa nam stopera mora igrati igrač koji je centralni vezni, te nas to hvala bogu ne kosta previse,
Ni prvi ni zadnji puta zabiljezeno u fudbalu.Naravno,mi imamo najmanje 200 igraca koje treba pozvati,i koji to mogu kvalitetno odigrati.Da je kojim slucajem Hadzic podbacio,pa nas kostalo,auuuuuuu koja bi to prica bila.Ovako je Hadzic odigrao dobro,ali opet dovoljno materijala da se nesto popljuje.

-prvi koji mi objasni kako je hasagic mogao braniti ispred begovica protiv francuske, a frajer je povrijedjen dosao, pa smo izgubili izmjenu bezveze,
Odgovoreno gore,da ponovim-FROFESIONALIZAM i Hasagicev ego.Medjutim,Pape je kriv,pokusavao je da odrzi dobru atmosferu u repki.Molim vas,nemojte mi nije to to,ma jeste,svi smo mi isti,znam ja nas,yebo nas. :thumbdown:

-prvi koji mi objasni kako se to nigdje osim kod nas nije zadržao, ma ni približno,
Kakve to ima veza sa bilo cime?? Barbarez NIKADA nije trenirao nikoga,htjeli ste da preuzme repku...

- onaj koji mi objasni kako nam to ne treba treći napadač,
Treba nam i treci i cetvrti,ali ko??

- kako to da imamo više pozvanih golmana nego napadača,
Pa mi realno i imamo vise golmana nego pravih napadaca.Mada je opet odgovoreno gore.Pape ne sakuplja previse igraca,da ne bude previse problema(vec sam ih opisao,ne pitaj ponovo zasto)

-kako na pitanje zasto kolasinac nije igrao, za odbrambenog igrača može izjaviti: nije igrač od golova i asistencija..
U kojoj utakmici?? Nigerija??

-prvi koji mi objasni kako bod u izraelu može biti dobar, ako uzmemo u obzir da onda poslije nemamo više pravo na kiks nikakav, već sve moramo dobiti
Mozes li ti objasniti zbog cega nije dobar?? Dolaze nama i Wales i Izrael(to su utakmice koje MORAMO pobijediti) 2 puta Adoru,Kipar na strani(zavisno od rezultata,mozda i bod odgovara).Igraju i drugi,Walesa ste poslali na EP nakon pobjede protiv Andore...

-prvi koji mi objasni kako može kao selektor reprezentacije da ne prati naše igrače, već kaže da je neka utakmica bila bolja pa je on gledao tu
Selektor vjeruje svojim igracima,i koga treba da prati?? Ko to igra od nasih igraca na TVu,ima kvalitet a nije u repki??

-prvi koji mi objasni kako može sebi dozvoljavati prepucavanja po medijima (spahic, dzeko, zukanovic, lulic, prcic, misimovic)
Kojim medijama?? Gdje su te nase medije??Koji novinari?? Znas li ti uopste sta je biti novinar??Sto su te iste medije bojkotovali igraci na SPu?? De ti meni to objasni??
Zar nije Zuka poslao Papetu i Halepu poruke uvredljivog sadrzaja?? Nisam siguran da je Halep u pitanju,ako jeste,zasto se Halep evo sada nakon suspenzije i optuzivanja Begica nije oglasio i po tom pitanju??Barem je sada mogao da iznese istinu...Ali opet kazem,nisam siguran da se radilo o Halepu(neka neko potvrdi).

PRVI KOJI MI OVO SVE OBJASNI, PRUŽAM MU RUKU I ZAKLINJEM SE BEZREZERVNOJ PODRŠCI TELETU NA KLUPI!
do tad mu sve jbm!

Na sva tvoja pitanja vec imas odgovoreno prije,samo treba da procitas,skontas i razumijes.
De ih opet postavi,samo izmjesaj redoslijed...
:crazy:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 nov 2014, 19:07

Juventisimo opet pise romane. :crazy:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 07 nov 2014, 19:07

Jao odgovora :rol: :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 19:08

Juventisimov problem je sto misli da je najpametniji pa i kada odgovori ovim crap odgovorima misli da su odlicni :facepalm:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 19:11

MoR je napisao/la:Sad već počinjem misliti da ne spinuješ, nego da ne razumiješ. Kada pišem izgrađena i jaka ekipa, naravno da ne mislim da je takva u usporedbi sa Njemačkom ili Holandijom, to je valjda jasno. Činjenica je ta da nijedan selektor do Safeta Sušića nije imao ni izbliza ovako kvalitetne pojedince, i onako slabašnu grupu, tako da ni sam Safet Sušić nije uspio svojim malverzacijama i eksperimentima onemogućiti odlazak na SP, a nije da ga nije ugrozio. Slovačka je prošli ciklus po svemu prikazanom bila prosječna ili ispodprosječna evropska ekipa, osim u duelima sa nama, kada su nam očitali taktičku i fudbalsku lekciju u sred Zenice, a bogami i u Žilini.
Da, gledano sa tvog aspekta (kojim dominiraju predrasude). Sa mog aspekta je odigran odličan ciklus u kojem smo skupili nevjerovatnih 25 bodova, bili među najefikasnijim ekipama u kompletnim kvalifikacijama, i zasluge za to idu selektoru isto kao i igračima, posebno za neke ključne mečeve tipa Grčka kući ili Slovačka u gostima, kada je jednom izmjenom neutralisao igrača koji nam je zadavao najviše problema, a drugom uveo dečka koji je postigao gol za pobjedu. Dakle, nešto neraskidivo.
MoR je napisao/la:Prošli ciklus je dakle završio, igračke kvalitete su uspjele nadvladati Safetovu nesposobnost, no već u ovom ciklusu smo jako blizu mega blama, budući da nam nakon najgoreg starta kvalifikacija u istoriji reprezentacije, opasno visi plasman na Euro. Faktički smo u lose-lose situaciji, ako izgubimo od Izraela (a tome se niko ne smije nadati) ostajemo bez Eura, ali zato i Safeta, dok bi u slučaju pozitivnog rezultata, Safet ostao i samo produžio ovu našu agoniju u borbi za Euro, a sebi bi usput namaknuo par stotina hiljada marka za svoj nerad i nepotizam. Loša situacija, yebiga.
I sve to nakon jednog iznenađujućeg poraza u kojem smo dominirali, odigrali dobru utakmicu, promašili dosta šansi, ali rezutat je išao kontra nas. Već viđeno bezbroj puta u fudbalu, mali redovno uzimaju bodove 'velikima', nekad se moralo i nama desiti.

Da sumiramo, supersmiješna Slovačka, nedavno ti je i Vels bio supersmiješan. Pa zašto se onda igra fudbal? Zašto se rezultati ne izbacuju kompjuterski, ko je bolji na papiru on pobjeđuje. Poraz i loši rezultati su sastavni dio igre, dešava se svakome.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 nov 2014, 19:15

KK_Bosna je napisao/la:Hajde da uzmemo kao aksiom da nas je susic odveo na avjetsko, odnosno da je on najzasluzniji. Da li to znaci da sad ima pravo raditi sta god pozeli bez da mu se smije ista reci jer vazi ona "ja stvorio, ja cu i unistiti"?

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Haman da znači. :lol:

Zato je, recimo, jedan Di Matteo ostao na klupi Chelseaja iako je uradio ono što Joseu nije uspjelo za rukom vodeći Plavce. :mrgreen: Svjedoci smo da je Abramovich talijanskom treneru ponudio doživotni ugovor i rekao mu da komotno može ispasti iz lige, uništiti sve što ima veze sa Chelseajem, jer je uspio osvojiti Ligu Prvaka. Ili sam ja to nešto pogrešno shvatio? :mrgreen:

Pape nije kriv što ne zna. Savez je kriv što su mu, umjesto da se zahvale za ono što je učinio nakon Svjetskog prvenstva, ponudili novi, finansijski bolji ugovor i tu smo gdje jesmo. Kome nakon Nigerije nije bilo jasno da Pape ne može više sa našom reprezentacijom, neće mu biti nikad. Mada, bilo je i ranije jasno kako je Papetov maksimum (doduše, treba biti iskren i odati mu priznanje što je prvi kome je to uspjelo za rukom) odlazak na SP. Za nešto više on nema znanja.

Meni se ne da ovdje pisati postove u kojima stoji sve zbog čega smatram da bi Pape trebao otići. I to iz više razloga. Odgovori koje dobijem su uglavnom "Koga ćemo dovesti. Barbareza? hahahahah!"; "Pa otišao je na Svjetsko, šta hoćeš više" ili "Bježi mali plavi, nemaš ti pojma ko je Pape". :mrgreen:

Jednostavno, borba sa vjetrenjačama je pisati o Papetu. Zato, ponavljam po drugi put, bih volio da nas Izrael nakanta. Potrebno je nekad biti i na koljenima ukoliko to znači da ćeš poslije ustati i biti još jači. Potrebno se nekad žrtvovati zarad nekog većeg cilja.

Uživajte.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2014, 19:17

s Safetom cemo i na EP :bih:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.