Safet Sušić - Pape

MoR
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 19:41

Virtu4l je napisao/la:
MoR je napisao/la:Po svemu viđenom smo odigrali lošu utakmicu u Žilini i ne znam kakva neznalica moraš biti da kažeš da smo dobro stajali na terenu, ili da smo bili bolji. Niti smo dobro stajali na terenu, niti smo bili bolji, a pobijedili smo sretno. Jako sretnim pogotkom.
Pobijedili smo jer smo napali svim silama, baš onako kako rade bolje ekipe kad imaju nepovoljan rezultat. Pogodak je sve ali nije sretan. Sretan pogodak je autogol, martinela i velika greška protivnika. Bomba iz daljine je golčina. Možda hoćeš da kažeš da su svi golovi sa distance sretni golovi? Ili si možda očekivao da se ušetamo u gol protiv ekipe koja se brani?
Ekipe koje napadaju svim silama, stvaraju neke šanse, nešto se ne sjećam nekih ozbiljnijih šansi na toj utakmici, bar ne na našoj strani, nego upravo suprotno. Kada sam napisao sretan gol, isključivo sam mislio na gol koji je postignut kao plod isključivo kvalitete igrača, nikako neke smislene akcije ili nekog trenerskog čuda. Odmah da te preduhitrim, nemoj ni pomisliti napisati da je ta izmjena neko trenersko čudo, jer bi i prosječan osnovnoškolac u toj utakmici stavio tog novog Hajrovića u igru. Opet ću ponoviti, mi smo na toj utakmici taktički našamarani, lošije smo stajali na terenu i pobijedili smo isključivo na osnovu sreće - veće igračke kvalitete. Pobijedili smo usprkos Safetu Sušiću.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 19:42

Juventisimo je napisao/la:-prvi koji mi objasni kako može kao selektor reprezentacije da ne prati naše igrače, već kaže da je neka utakmica bila bolja pa je on gledao tu
Selektor vjeruje svojim igracima,i koga treba da prati?? Ko to igra od nasih igraca na TVu,ima kvalitet a nije u repki??
Eh, zar trebamo jos navoditi primjere. :mrgreen:

I naravno, sto bi selektor pratio igrace, on za to nije placen? Ionako ima hrpu obaveza u Parizu, jos mu fali samo to da prati potencijalne igrace. Isto tako, njegovo nije uopste da razmislja sta ce biti ako se Dzeko povrijedi (kao sto jucer rece), a i sto bi? On je moderan selektor. :cool:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 07 nov 2014, 19:44

MoR je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
MoR je napisao/la:Po svemu viđenom smo odigrali lošu utakmicu u Žilini i ne znam kakva neznalica moraš biti da kažeš da smo dobro stajali na terenu, ili da smo bili bolji. Niti smo dobro stajali na terenu, niti smo bili bolji, a pobijedili smo sretno. Jako sretnim pogotkom.
Pobijedili smo jer smo napali svim silama, baš onako kako rade bolje ekipe kad imaju nepovoljan rezultat. Pogodak je sve ali nije sretan. Sretan pogodak je autogol, martinela i velika greška protivnika. Bomba iz daljine je golčina. Možda hoćeš da kažeš da su svi golovi sa distance sretni golovi? Ili si možda očekivao da se ušetamo u gol protiv ekipe koja se brani?
Ekipe koje napadaju svim silama, stvaraju neke šanse, nešto se ne sjećam nekih ozbiljnijih šansi na toj utakmici, bar ne na našoj strani, nego upravo suprotno. Kada sam napisao sretan gol, isključivo sam mislio na gol koji je postignut kao plod isključivo kvalitete igrača, nikako neke smislene akcije ili nekog trenerskog čuda. Odmah da te preduhitrim, nemoj ni pomisliti napisati da je ta izmjena neko trenersko čudo, jer bi i prosječan osnovnoškolac u toj utakmici stavio tog novog Hajrovića u igru. Opet ću ponoviti, mi smo na toj utakmici taktički našamarani, lošije smo stajali na terenu i pobijedili smo isključivo na osnovu sreće - veće igračke kvalitete. Pobijedili smo usprkos Safetu Sušiću.
Činjenica je da smo tek proigrali kad je genijalac skužio da više ne ide bez defanzivnog veznog pa je ubacio Zahirovića nakon jedno tri četiri utakmice kada je ekspreimentisao bez istog.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 nov 2014, 19:50

Goalgetter je napisao/la:
Juventisimo je napisao/la:-prvi koji mi objasni kako može kao selektor reprezentacije da ne prati naše igrače, već kaže da je neka utakmica bila bolja pa je on gledao tu
Selektor vjeruje svojim igracima,i koga treba da prati?? Ko to igra od nasih igraca na TVu,ima kvalitet a nije u repki??

I naravno, sto bi selektor pratio igrace, on za to nije placen? Ionako ima hrpu obaveza u Parizu, jos mu fali samo to da prati potencijalne igrace. Isto tako, njegovo nije uopste da razmislja sta ce biti ako se Dzeko povrijedi (kao sto jucer rece), a i sto bi? On je moderan selektor. :cool:
Znas i ti o kojoj utakmici je bilo rijec. Pape je tada gledao PSG u ligi prvaka umjesto Galatasaray - Schalke i duel Kolasinac - Drogba koji po njemu tada nije bio dovoljan kvalitet da preskace etape fudbalskog razvoja. Dodao bih jos i to da je mladi Kolasinac odlicno odigrao protiv Drogbe.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 19:51

Pa ispada da selektor zivi u pecini i iz nje izlazi 10ak dana pred utakmice...eh,yeb' ga sada..
On sve njih pregleda preko kaseta... :kafa: :mrgreen:

Znaci,ostali odgovori se svidjeli a ovaj nije?? :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 19:56

Ajax je napisao/la:

Znas i ti o kojoj utakmici je bilo rijec. Pape je tada gledao PSG u ligi prvaka umjesto Galatasaray - Schalke i duel Kolasinac - Drogba koji po njemu tada nije bio dovoljan kvalitet da preskace etape fudbalskog razvoja. Dodao bih jos i to da je mladi Kolasinac odlicno odigrao protiv Drogbe.
Pa Baka je gledao Rahimica kako osvaja evropu,pa mu nije bio dobar...mozemo o tome koliko hocemo...opet dodjemo na isto.. :hmmmmm:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 19:57

Prva greska: Ne zove potencijalne igrace. Oni nisu nivo Dzeke, ali su dovoljan nivo da osvojimo koji bod vise.
Druga greska: Forsiranje Tina, zbog kojeg gubimo i bodove i igru.
Treca greska: Formacija bez beka(odnosno laznim bekom) i formacija bez krila(odnosno lazna krila).
Cetvrta greska: Podcjenjivanje protivnika, i nedovoljna pripremljenost ekipe.
Peta greska:"Necu im ja govoriti gdje dodati."

Dakle, evo pet(licnih) gresaka. Znamo sta bude u kosarci nakon pete licne. Dakle, Safete hvala na svemu, ali je vrijeme da jases druge ljude.
Celik!3,2,2.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 19:57

Juventinisimo je napisao/la: Znaci,ostali odgovori se svidjeli a ovaj nije?? :mrgreen:
Ne, nego iskreno nemam volje analizirati i detaljno citati kilometarske postove. Sve se to da sazeti u par recenica sto ti pises, mogao bih i ja do mile volje cijeli dan ovdje ispisati jedan post kojeg ces citati pola dana. :D . Mada argumentujes, zastupas svoje misljenje (iako se ne slazem sa 95% cinjenica :mrgreen:).

A i ove diskusije su vise dosadile, uvijek ista prica vise mjesecima. Povlacim se od diskusija sa selektorom do Izraela. ;)

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 20:01

MoR je napisao/la:
harixs je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Spin o jačini grupe već u prvom odgovoru? Izgrađena i jaka ekipa, a pola igrača tavori po klupama?

Supersmiješna Slovačka? Pogled na trenutnu tabelu grupe C nam govori nešto sasvim drugo.
harixs je napisao/la:
Dobro, uvjervo si me, trebamo se voditi tvojom logikom I forumaskim argumentima.
Rado bih ti ove argumente prezentovao i mimo foruma, tako da nema potrebe da ih nazivaš forumaškim.
Jedan nepobitan argument je da Safet trenutno u svjetu trenerskog fudbala kotira vrlo blizu Vahida Halihodzica, bar po svjetskim mjerilima. Pametnom dovoljno.
Ako ti nije problem, možeš li nam predočiti to svjetsko mjerilo, da i mi vidimo taj shizopodatak.
Isto kao sto i ti mozes predociti podatak da nije.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 nov 2014, 20:03

U Slovackoj smo pobijedili vise sretno nego spretno...pa mi nismo prilike kako treba na utakmici napravili a zabili smo 2 gola, fakticki ni iz cega, a trebali smo primiti jos makar 2, jer su Slovaci promasili 2,3 cista zicera; nakon tog kornera i gola Bicakcica odigrali smo jos 10 utakmica i izveli 50 ak kornera, a nismo zabili niti jedan gol...a da ne pricam o golu ala Hajrovic.

Nego, ne preostaje nam nista drugo nego podrzati ovog MAMLAZA na klupi reprezentacije, jer on ne planira otici dok ga neko ne likvidira, a posto niko zbog njega ne zeli u zatvor, onda nam samo ostaje da molimo Boga da se Safet urazumi i pocne ponovo igrati 4 5 1, bez Svena u sastavu.

Zalosno, ali Susica ce spasiti povreda Ibisevica, jer sada mora krenuti sa formacijom 4 5 1...mada me ne bi cudilo da izmisli nesto tipa 3 6 1 ili 2 7 1.
Kod njega me nista ne moze iznenaditi.

Samo se nadam da ce MISKE naci neki pristojan angazman u Europi, i da ce se vratiti u repku.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 07 nov 2014, 20:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Prva greska: Ne zove potencijalne igrace. Oni nisu nivo Dzeke, ali su dovoljan nivo da osvojimo koji bod vise.
Treca greska: Formacija bez beka(odnosno laznim bekom) i formacija bez krila(odnosno lazna krila).

Dakle, evo pet(licnih) gresaka. Znamo sta bude u kosarci nakon pete licne. Dakle, Safete hvala na svemu, ali je vrijeme da jases druge ljude.

Safet je svojim forsiranjem Tina i Avdije pa i onog Hadžića doveo do toga da publika ne može da smisli te igrače koji u biti i nisu toliko loši, TSS ima potencijala u budućnosti da bude standardni prvotimac, i sada mu se svakako može i treba naći mjesto na spisku, ali daleko od toga da je igrač koji treba da počinje od prve minute i odigra cijelu utakmicu, Avdija ista stvar igrač koji je svakako zasluženo među 23 (21) igračem a za Hadžića šta reći, ima igrača koji su svakako zaslužili poziv a ne poziva ih se ugl. sam je sebi zasrao stolicu, po prvi puta u historiji imamo situaciju da izbornik ima slobodu koga da pozove (barem tako imam dojam) da ne zavisi od volje ljudi u savezu koji će igrat igrati a koji neće, i dešava se em ne pozove najspremnije u ovom trenutku, nego ne pozove ni broj koji može i onda poslije priča kako ima povrijeđenje igrače na klupi i nema igrače za prvi tim, a Mahmutović i Štilić čuče čame čekajući (izostavimo "odmetnika" Zukanovića i Đurića za kojeg mislim da Sajo ni ne zna da igra igdje) ne kažem da su Mahmutović i Štilić igrači za prvi tim nisam trener ali zar nisu zaslužili poziv u reprezentaciju, pa makar u onim prijateljskim utakmicama ? U svim normalnim reprezentacijama kada igrač igra dobre utakmice bude nagrađen pozivom u reprezentaciju, primjer Leona Benke u Hrvatskoj koji je pozvan zbog dobre igre u Rijeci, ista stvar je i sa Kvržićem kod nas nije ono neka klasa igrača ali je zaslužio poziv u reprezentaciju radi dobre igre pa ne mora više nikad odigrati momak je to zaslužio, a gore navedena dvojica već odavno su zaslužila poziv pa možda i ugodno iznenade ali čini se da je Safet slijep ili gluh na sve pozive, i nadam se da ćemo pobjediti Izrael a nadam se i da će Safetu nadoći u glavu šta ali ne j+++ on živu silu...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 20:07

harixs je napisao/la:
Isto kao sto i ti mozes predociti podatak da nije.

Jesi ti stvaran? :rol:

Mozgu, u kojem sam ja momentu uopšte uspoređivao Safeta i Vahu?

Ponovo ti ponavljam, sam si napisao po svjetskim mjerilima, napiši još i po kojim, pa da raspravimo o tom podatku. Nije fer da samo ti raspolažeš tim informacijama. :(

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 20:11

@AllGuns...Pape je pro,NBA liga,6 licnih... :mrgreen:

@Goal..95%?? ma reci ba SVE..lakse za upamtiti... :mrgreen:

Evo bicu 100% protiv Papeta.
Kada neko kaze,da Pape pravi mjesto Tini,Kolasinca na klupu a Lulica na beka... :crazy:
Da nismo bili fizicki spremni na SP... :crazy:
Mozda nije istina,kada smo imali previse igraca i kada se ne pozovu,da nisu pravili probleme?? :crazy:
Itd,itd,itd...
A primjera mali milion..

Sta zelis da kazem na to???Sta ocekujes??
Pokusavam biti realan,kada je Pape kriv,onda je kriv,kada nije,onda nije... :?

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 20:11

JonSnow je napisao/la:
MoR je napisao/la: Ekipe koje napadaju svim silama, stvaraju neke šanse, nešto se ne sjećam nekih ozbiljnijih šansi na toj utakmici, bar ne na našoj strani, nego upravo suprotno. Kada sam napisao sretan gol, isključivo sam mislio na gol koji je postignut kao plod isključivo kvalitete igrača, nikako neke smislene akcije ili nekog trenerskog čuda. Odmah da te preduhitrim, nemoj ni pomisliti napisati da je ta izmjena neko trenersko čudo, jer bi i prosječan osnovnoškolac u toj utakmici stavio tog novog Hajrovića u igru. Opet ću ponoviti, mi smo na toj utakmici taktički našamarani, lošije smo stajali na terenu i pobijedili smo isključivo na osnovu sreće - veće igračke kvalitete. Pobijedili smo usprkos Safetu Sušiću.
Činjenica je da smo tek proigrali kad je genijalac skužio da više ne ide bez defanzivnog veznog pa je ubacio Zahirovića nakon jedno tri četiri utakmice kada je ekspreimentisao bez istog.
Ja se sjećam pritiska koji je rezultirao golovima, a Opozicija i dalje glavom kroz zid. Taktički našamarani, a pobijedili, nikako ne ide zajedno, da je tako završilo bi kao u Zenici.

Što se druge replike tiče, Zahrovića je ubacio da čuva Weissa, koji se sprdao sa Mujdžom, a ne da igra zadnjeg veznog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 20:14

Ruku na srce Weiss je toliko kvalitetno krilo da ne postoji bek na svijetu koji ga moze olako zaustaviti a pogotovo Mujdza. Mi takvo krilo nemamo jbg, Lula jeste brz ali tehnicki zaostaje za Weissom. Cinjenica je i da je Pape uvodjenjem Zahirovica uspio malo da ga neutralise.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 07 nov 2014, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 20:14

Virtu4l je napisao/la: Ja se sjećam pritiska koji je rezultirao golovima, a Opozicija i dalje glavom kroz zid. Taktički našamarani, a pobijedili, nikako ne ide zajedno, da je tako završilo bi kao u Zenici.

Što se druge replike tiče, Zahrovića je ubacio da čuva Weissa, koji se sprdao sa Mujdžom, a ne da igra zadnjeg veznog.
Ubo si ga u sridu...to ti ne valja...bolje :shh: eto ih sa samarima... :mrgreen:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 20:15

Virtu4l je napisao/la: Ja se sjećam pritiska koji je rezultirao golovima, a Opozicija i dalje glavom kroz zid. Taktički našamarani, a pobijedili, nikako ne ide zajedno, da je tako završilo bi kao u Zenici.

Da, u fudbalu je baš rijetka situacija da bolja i taktički potkovanija ekipa na terenu izgubi. I da, Slovaci su nas u prošlom ciklusu dva puta taktički našamarali, jasno je svakome ko nije troll i spinner.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 20:16

Juventinisimo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Što se druge replike tiče, Zahrovića je ubacio da čuva Weissa, koji se sprdao sa Mujdžom, a ne da igra zadnjeg veznog.
Ubo si ga u sridu...to ti ne valja...bolje :shh: eto ih sa samarima... :mrgreen:
Naravno da jesam. Kad svaku utakmicu pregledam nekoliko puta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 nov 2014, 20:18

AllGunsBlazing je napisao/la:Prva greska: Ne zove potencijalne igrace. Oni nisu nivo Dzeke, ali su dovoljan nivo da osvojimo koji bod vise.

Prva i druga tacka su mala kontradikcija, zar ne? Potencijali koje ne zove bi nam pomogli da osvojimo bodove a zbog potencijala koje zove gubimo bodove.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 20:20

Virtu4l je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Što se druge replike tiče, Zahrovića je ubacio da čuva Weissa, koji se sprdao sa Mujdžom, a ne da igra zadnjeg veznog.
Naravno da jesam. Kad svaku utakmicu pregledam nekoliko puta.
Vjerujem ti.
Sad ce oni sa Kiprom i Vrsajevicem,da te isamaraju... :mrgreen: Trenutno se grupisu... :lol:

Gdje udari na Mujdzu,crni Virtu... :mrgreen:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.