Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Svaki sistem takmičenja je podložan raznim malverzacijama, to se ne može iskorijeniti, pogotovo u našoj ligi, ali ono prema čemu savez i svi klubovi trebaju težiti je podizanje popularnosti lige odnosno boljem marketingu i poboljšanju gledanosti...To je najveći minus ove lige, i mislim da je se mogla stvoriti jako dobra situacija da se to popravi ligom za ostanak i za prvaka, bar kod ovih klubova u gornjem dijelu tabele....Ali eto, valjda će biti bolje.
- JohnCleese
- Kontakt:
Zato kad nam klubovi izadju na Euro scenu ostat ce iznenadjeni kako tamo neki austrijski, svedski klub pa i oni tamo iz istocnog bloka ima vise snage i kvaliteta od naseg. Kako su uigraniji i brzi... A kad si mogao birati da igras 10 jakih utakmica na 6 najljepsih travnjaka pred Europu, ti si birao da ides na megdan po raznoraznim selima i njivama i da ih uzimas sa pola snage ili "obezbjedis" 3 boda i prije nego sto je pocelo.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
ne interesuje njih gledanost, marketing i kvalitet takmicenja, vec prodavanje i kupovanje utakmica.johnnyyK je napisao/la:Svaki sistem takmičenja je podložan raznim malverzacijama, to se ne može iskorijeniti, pogotovo u našoj ligi, ali ono prema čemu savez i svi klubovi trebaju težiti je podizanje popularnosti lige odnosno boljem marketingu i poboljšanju gledanosti...To je najveći minus ove lige, i mislim da je se mogla stvoriti jako dobra situacija da se to popravi ligom za ostanak i za prvaka, bar kod ovih klubova u gornjem dijelu tabele....Ali eto, valjda će biti bolje.
Mislim na sve timove koji su za trokruzni sistem, a i savez ako se odluci za to.
Gledanost, neizvjesnost, veci broj jakih utakmica, snazniji klubovi, klubovi koji se nece brukati na euro sceni VS isti qurac ko i do sad samo sa 12 klubova, to je to..
Cirkus u reziji saveza se nastavlja.
A pocev od Vugdalica,i svih koji su trazili trokruzni sistem,neka im je na sramotu.
Pa cak i da u trokruznom bude Sloboda u vrhu i dobije jos jednu utakmicu kuci i lagano ode u evropu,ja bi opet glasao za ligu za prvaka i opstanak.
Pa zar nije bolje imati jos dva puta utakmice sa Zeljom Pitarima Sirokim i td imati pune stadione i jos dva vjecita derbija,bolji prosjek posjete. .
O boze mi uvjek izaberemo najgore....
A pocev od Vugdalica,i svih koji su trazili trokruzni sistem,neka im je na sramotu.
Pa cak i da u trokruznom bude Sloboda u vrhu i dobije jos jednu utakmicu kuci i lagano ode u evropu,ja bi opet glasao za ligu za prvaka i opstanak.
Pa zar nije bolje imati jos dva puta utakmice sa Zeljom Pitarima Sirokim i td imati pune stadione i jos dva vjecita derbija,bolji prosjek posjete. .
O boze mi uvjek izaberemo najgore....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
PiazzaGrande
Ne znam prijatelju, možda ne bi dali, možda bi prodali... Para vrti gdje burgija neće...shzna je napisao/la:@PiazzaGrande A da te pitam nešto, kada bi Sloboda bila šesta misliš da bi dali Želji, koji je npr. u prva tri, utakmicu? Ili Sarajevo Širokom? Ili obrnuto?
Kako god, nije se rodio ko je nama ugodio, pa tako i po ovom pitanju kako će se igrati Liga12...
Neka probaju koji god hoće sustav,vidjećemo kako će se pokazati pa onda nije problem ga i promijeniti...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
To se desi kad Vugdalicu das pravo glasa 
Pa i vasi su glasali za trokruzni,sta pricas ti.VGS je napisao/la:To se desi kad Vugdalicu das pravo glasa
"Modra boja,na bijelome platnu,
Zašto je u Hrvatskoj taj sistem za prvaka i za opstanak pao u vodu? Nama bi bilo najbolje također četverokružno ali načekat ćemo se do toga.
U Srbiji evo gledam tu ligu za prvaka, po 8 klubova im je u dvije grupe, u ovoj grupi za prvaka osmoplasirana Surdulica odustala davno od takmičenja, zaredali poraze i opustili se jer znaju da nemaju šta izgubiti i boli ih briga, sedmoplasirani Voždovac također.
Ako igraš dobar fudbal i ako si jači od ostalih i pobjeđuješ, šta te briga kakav je sistem, osvojićeš ligu.
Bori se čitave sezone a ne samo da gledaš kako što lakše doć do što povoljnije pozicije.
U Srbiji evo gledam tu ligu za prvaka, po 8 klubova im je u dvije grupe, u ovoj grupi za prvaka osmoplasirana Surdulica odustala davno od takmičenja, zaredali poraze i opustili se jer znaju da nemaju šta izgubiti i boli ih briga, sedmoplasirani Voždovac također.
Ako igraš dobar fudbal i ako si jači od ostalih i pobjeđuješ, šta te briga kakav je sistem, osvojićeš ligu.
Bori se čitave sezone a ne samo da gledaš kako što lakše doć do što povoljnije pozicije.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
Zašto sada šutite zašto ne dignete glas da nije bilo njih nebi bilo niti vas! Šantić,Jelić.
Moji Bgm nisu, nesto si se ti zabunio 
lako je kupit u širokom ljudi suglasni, samo daj paresjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
- Ugrovacaboy
- Kontakt:
Nemoj Zajebavat. Kako je manje moguće štimat. Pa Ligi za prvaka svi bi se borili za Europu a ligi za ostanak uvjeren sam do zadnjeg kola za vrat. Ovdje ćeš opet dobit opet nekog "Radnika" koji će određivati poredak i gore i dolje. Mislim da ovo nije dobar izbor.aleksandar_veliki je napisao/la:Prvi nakon 22 kola s drugim igra kuci, s trecim na strani... Slozio bih se da je manje mogucnosti za stimanja u trokruznom.sjever96 je napisao/la:Kako se odlučuje gdje se igra treca utakmica? Ne kontam. Ebo ih trokruzni sistem!
Do you have a problem? We have the solution for you: Smith & Wesson
Sad da li kupuju ili ne, ne znam da imaju najbolje sudjenje cijele sezone, realno imaju !sjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
sjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
najboljima je svejedno .
sto se 'korupcije' tice , sta mislite da 7. u ligi odnosno 1. u ligi za ostanak ne bi prodavao zadnjem dvojcu utkamice? ili 5. i 6. u ligi za prvaka ne bi prodavali prvoj dvojici ?
pa evo covjek vam je gore napisao sta se u srbiji dogadja , i zasto je hrvatska odustala od liga za prvaka / ostanak.
druga smijesna stvar je sto ovde ljudi misle liga za prvaka i automatski 'poredaju' klubove : sarajevo , zeljo , zrinjski, siroki, sloboda i celik .
Nikog nije briga sta misli mladost , krupa , vitez . kladim se da ce bar 2 "velikana" bit ispod 6. mjesta kad prodju 22 kola.
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
kako si siguran da bi se 7. borio za opstanak. mozda bi imao 20 bodova vise od 10.? isti ti je vrag.Ugrovacaboy je napisao/la:Nemoj Zajebavat. Kako je manje moguće štimat. Pa Ligi za prvaka svi bi se borili za Europu a ligi za ostanak uvjeren sam do zadnjeg kola za vrat. Ovdje ćeš opet dobit opet nekog "Radnika" koji će određivati poredak i gore i dolje. Mislim da ovo nije dobar izbor.aleksandar_veliki je napisao/la:Prvi nakon 22 kola s drugim igra kuci, s trecim na strani... Slozio bih se da je manje mogucnosti za stimanja u trokruznom.sjever96 je napisao/la:Kako se odlučuje gdje se igra treca utakmica? Ne kontam. Ebo ih trokruzni sistem!
Do you have a problem? We have the solution for you: Smith & Wesson
-
PiazzaGrande
Tako je, vidiš koliko smo moćni...Od sad', pa na dalje i u buduće Savez igra kako mi sviramo...Prejaki smo, možemo šta hoćemo i dokad hoćemo...sjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
kupili smo i Tana da glasa za trokruzniPiazzaGrande je napisao/la:Tako je, vidiš koliko smo moćni...Od sad', pa na dalje i u buduće Savez igra kako mi sviramo...Prejaki smo, možemo šta hoćemo i dokad hoćemo...sjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!
-
PiazzaGrande
Isto mislim, 'ko kome garantira da će biti u prvih šest...FaustinoAsprilla je napisao/la:sjever96 je napisao/la:Ma šta se raspravljate jasno je kao dan zasto je donesena ova odluka! Najvise odgovara Zrinjskom trokruzni sustav oni najvise utakmica kupuju... javna tajna!![]()
onako bi kupili 32 , sad mozemo 33 .
![]()
najboljima je svejedno .
sto se 'korupcije' tice , sta mislite da 7. u ligi odnosno 1. u ligi za ostanak ne bi prodavao zadnjem dvojcu utkamice? ili 5. i 6. u ligi za prvaka ne bi prodavali prvoj dvojici ?
pa evo covjek vam je gore napisao sta se u srbiji dogadja , i zasto je hrvatska odustala od liga za prvaka / ostanak.
druga smijesna stvar je sto ovde ljudi misle liga za prvaka i automatski 'poredaju' klubove : sarajevo , zeljo , zrinjski, siroki, sloboda i celik .
Nikog nije briga sta misli mladost , krupa , vitez . kladim se da ce bar 2 "velikana" bit ispod 6. mjesta kad prodju 22 kola.
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- HNKBranitelj
- Kontakt:
Bezveze se prepirete ,zar mislite da je savezu bitno mišljenje klubova
Odluka je već donijeta i Izvršni odbor NSBiH ce 21.06 na sjednici samo potvrditi prijedlog Natjecateljske komisije NSBiH a to je Liga za prvaka i Liga za ostanak, sto je i bolja opcija
Odluka je već donijeta i Izvršni odbor NSBiH ce 21.06 na sjednici samo potvrditi prijedlog Natjecateljske komisije NSBiH a to je Liga za prvaka i Liga za ostanak, sto je i bolja opcija
HNK Branitelj Mostar 1992
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.