La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

madridist
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la madridist » 08 avg 2012, 23:46

ma drug saruman je stari stručnjak na polju financija,na njegov nagovor Bayo je izgubio finale lp samo da ne bi morali platiti dodatni bonus za golmana i Gustava i tako je uštedio novac koji je kasnije tokom ljeta završio u Barceloni kao dio finansijske pomoći Njemačke prema Španiji ,a koji je Barca skršila u dovodjenje onog malog Albe :lol:
svake sezone se ista priča ponavlja ,tzv. manji klubovi pokušavaju izmust više love na račun "velikana" i tu je kraj priče,ako im se ne svidja eno segunda a garantujem da bi oni iz segunde pohrlili da igraju primeru sa lovom koju ovi što se bune imaju već zagarantovanu.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 avg 2012, 23:54

Dzoni je napisao/la:Simpatizer sam Reala kao i dosta forumasa,na drugoj strani imamo Barcine fanove...
Al vala pun mi je **** vise njihovog proseravanja...cijela liga "umire od gladi" a oni nece da naprave bar neki kompromis,ma nek se napuse...i ne trebaju igrat ostali klubovi pa kao sto neko rece: Nek igraju Barca i real 38 puta medjusobno.

Koga ce onda Real pobjedjivati ? :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 avg 2012, 01:07

Sevilla dovela Botiju. Odlican posao.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 09 avg 2012, 01:55

M4kaveli je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Simpatizer sam Reala kao i dosta forumasa,na drugoj strani imamo Barcine fanove...
Al vala pun mi je **** vise njihovog proseravanja...cijela liga "umire od gladi" a oni nece da naprave bar neki kompromis,ma nek se napuse...i ne trebaju igrat ostali klubovi pa kao sto neko rece: Nek igraju Barca i real 38 puta medjusobno.

Koga ce onda Real pobjedjivati ? :D
Napisao bih ti odgovor ali mi ne radi tastatura...

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 09 avg 2012, 02:01

Sevilla radi odlican posao..Doveli Botiu,Madura,Cincinha,Rabella,Hervasa i onog talentovanog francuza sa komplikovanim imenon..Ako se neke stvari sloze imaju ekipu za LP..Inace Luna najbolji igrac Seville na pripremama,tipujem da bi mogao biti otkrovljenje sezone..

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 avg 2012, 02:05

Imaju jednu slabu tacku, a zove se Michel. Zapravo sacekajmo. Sa ovim kadrom, kojim Sevilla trenutno raspolaze, Juande bi uhvatio Ligu prvaka.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 avg 2012, 22:52

Deportivo doveo na posudbu najvećeg talenta Portugala,Nelsona Oliveiru,kažu Portugalci da je upravo on potencijal da postane vrhunski centarfor,pozicija na kojoj su godinama najslabiji.

Doveli su dosta solidnih igrača na posudnu,osim Oliveira koji je Benficin igrač iz Benfice na posudbu je došao i Roderick koji može igrati i zadnjeg veznog i stopera,zatim krilo Pizzi iz Brage,zadnji vezni Aguilar iz Herculesa,te dvojica igrača Sporting Lisabona,centralni vezni Andre Santoš i lijevi bek Evaldo,takođe iz Sporting Lisabona odprije je na posudbi krilo Salomao.

Nisam upućen kakve su ovo posudbe,jer većina ovih igrača mi se čine previše dobrima da bi ih se slalo na posudbu,možda ih Deportivo planira otkupiti,ali ako se svi ovi igrači vrate u svoje matične klubove eto velikih problema za Deportivo.

U svakom slučaju,ovi igrači zajedno sa iskusnim Marchenom,Aranzubiom,Pablom,Ayozeom,Rikiem garantuje im siguran opstanak u ligi i ponovno najteže gostovanje u sezoni za Real :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 avg 2012, 12:53

Nepomirljivi odmetnik @madridist kao da još uvijek živi u eri divljeg zapada pa tako i gleda na fudbal u Primeri gdje mu je normalno da Real i Barcelona dobiju po 150 mil a ostatak lige mrvice.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 11 avg 2012, 14:18

D10S je napisao/la:Sevilla dovela Botiju. Odlican posao.
Znaci Spahic klupa.
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 avg 2012, 14:14

DonVito je napisao/la:
Znaci Spahic klupa.
Vjerovatno . Mada, koliko vidim, igra u startnih 11 na ovim pripremnim tekmama . sinoc je igrao protiv Mainca (3-3),i nije se bas proslavio koliko vidim po komentarima.
Inace , misljenja sam da ce Atletico i Sevilla voditi borbu za tu cetvrtu poziciju .Sevilla je zadrzala sve bitnije igrace . Rakitic je odbio Everton i zeli se dokazati u Sevilli,a vidjeli smo na Euru da je odlican igrac ,tako da od njega treba ocekivati bolje predstave u ovoj sezoni . Doveli su par mladih fudbalera ,od kojih mi se najvise svidja Hervas iz Cordobe . Tipujem na njega kao najvece pojacanje . ;)
Valencia iako nema pretjerano velikih zvijezda u svom timu ,po meni ima najkompletniju ekipu poslije Reala i Barce.Skoro na svakoj poziciji su popunjeni sa po dva dobra igraca. Vjerovatno(ako vec nije) Monreal dolazi da zamjeni Albu . Sto je odlican posao . Monreal je mnogo bolji igrac u defanzivnim zadacima,istina slabiji u ofanzivnim .
Mozda i Real Sociedad se umjesa u borbu za LP. Sto bi jako volio s obzirom da je to slavan klub.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 12 avg 2012, 15:30

Deportivo doveo Camunasa. Na posudbu naravno. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 avg 2012, 00:09

juznjak> je napisao/la:
DonVito je napisao/la:
Znaci Spahic klupa.
Vjerovatno . Mada, koliko vidim, igra u startnih 11 na ovim pripremnim tekmama . sinoc je igrao protiv Mainca (3-3),i nije se bas proslavio koliko vidim po komentarima.
Inace , misljenja sam da ce Atletico i Sevilla voditi borbu za tu cetvrtu poziciju .Sevilla je zadrzala sve bitnije igrace . Rakitic je odbio Everton i zeli se dokazati u Sevilli,a vidjeli smo na Euru da je odlican igrac ,tako da od njega treba ocekivati bolje predstave u ovoj sezoni . Doveli su par mladih fudbalera ,od kojih mi se najvise svidja Hervas iz Cordobe . Tipujem na njega kao najvece pojacanje . ;)
Valencia iako nema pretjerano velikih zvijezda u svom timu ,po meni ima najkompletniju ekipu poslije Reala i Barce.Skoro na svakoj poziciji su popunjeni sa po dva dobra igraca. Vjerovatno(ako vec nije) Monreal dolazi da zamjeni Albu . Sto je odlican posao . Monreal je mnogo bolji igrac u defanzivnim zadacima,istina slabiji u ofanzivnim .
Mozda i Real Sociedad se umjesa u borbu za LP. Sto bi jako volio s obzirom da je to slavan klub.
Nista od Monreala.Sada je primarna opcija Aly Cissokho iz Lyona,ali sumnjam u taj transfer :mrgreen:
Inace,Levante je doveo Christiana Lella iz Herthe,koji je igrao jos u Bayernu i Kelnu.Levante ostaje bez Konea koji ce karijeru nastaviti negdje u Engleskoj,a na njegovu poziciju planiraju dovesti Gekasa ili Martinsa.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 avg 2012, 13:23

Red je da se postavi neka nova anketa 8-) s obzirom da Primera uskoro starta .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 13 avg 2012, 13:36

Iznenadjenje sezone ?
Getafe ili Real Sociedada..
Razocarenje?
Barca,barca ..:D Pod razocarenjem smatram da ce im se treci tim pribliziti na manju bodovnu razliku..
Nekako mi se cini Tito naivan da se gura u vatru..Mada nece ni imati previse posla ,sve je vec na svom mjestu..
Nadam se da necu pokrenuti novu raspravu Real vs Barca,nije mi to cilj..

Btw juzni,da ne quotam tamo kad sam vec poceo ovdje pisati..Sto se tice Olivera i nastupa u Ligi evrope,zar ne vazi ono pravilo da u19 igraci ne moraju biti prijavljeni, i u kakvom vam je stanju onaj napadac Borja ? Do godinu-dvije je vazio za najveceg talenta na svojoj poziciji.. Nadam se da ga nece zateci sudbina Keka i Camacha..

*Bilbao je izgleda ucinio veliki potez dovodeci ovog Isma Lopeza,covjek brilijira na pripremama..

*Urrutia potvrdio da Llorente nece produziti ugovor.

*Michu potpisao za Swensea,i to podavno..Ne znam sto ga neki spanski tim nije pokusao dovesti,dobar igrac a kostao samo 2 mil.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 avg 2012, 13:49

Volio bi da Celta napravi nesto vise :D
Bar da ostanu u Primeri
Thomas Müller - Fußballgott

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 avg 2012, 14:03

Možda nema neke veze sa temom, ali da li se ko okušao u Fantasy footbalu španske lige :D
@blancos bez obzira što sam fan Barce, i možda sam subjektivan, ipak sam mišljenja da će Tito odraditi dobar posao na klupi Barce. Možda rezultati neće biti tako visoki kao što se očekuje, ali vremenom će mislim i to doći. Nekako mi djeluje kao da sad igraju više pametno nego prije, ali dobro to su samo prijateljske. Vidićemo ga protiv Reala kako ide :D
Mes Que Un Club

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 13 avg 2012, 15:00

Napravi temu za taj fantasy sigurno ce biti zainteresovanih i za lige..
Evo ja prvi ;)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 avg 2012, 16:46

Sociedad se moze komotno boriti za LP. U najgorem slucaju za Evropa ligu .
Ocekujem da ovo bude Griezmanova sezona . Imaju jednu vrlo izbalansiranu ekipu na svim pozicijama , paklen napad s Velom ,Choriem ,Grizzom , Agirretxeom,Prietom :o 8-) . Nebi me cudilo da raz'ebu Atletica u toj borbi za LP.
Ukoliko ostanu zajedno i u narednim godinama nije iskljuceno da ponove uspjeh onog Reala s Karpinom ,Nihatom,Darkom itd.

Spomenuo bi i Granadu kao moguce iznenadjenje . Mislim da ce bez problema osigurati ostanak . Udinese im je posudio odlicnog napadaca u vidu Flora Floresa ,zatim vratili su s posudbe Orellanu,koji prosle sezone bio jedan od najboljih igraca Celte . Doveli su El-Arabia (s kojim razvaljujem trenutno u master ligi :mrgreen: ),te iskusnog majstora Irineya , koji je dosao iz Betisa, a znamo da je bio kapiten andaluzana (taj me transfer dosta iznenadio).

Takodje ,nadam se da Celta nece imati vecih problema da osigura opstanak . Imaju dobar tim koji je spoj mladosti i iskustva. Deportivo me odusevio s ovim posudbama ,sve su to dobri i relativno iskusni igraci koji ce im valjati u toj borbi za osptanak .
Getafe ima solidnu ekipu pojacanju s nekim vrlo dobrim igracima tipa Pedro Leon ,Lafita,Xavi Torresom itd .
Nebi trebalo da imaju problema oko opstanka ,mada im ja zelim od srca da ispadnu . Za sada ,kao najveci konkurenti za Segundu izdvajaju se Valladolid ,Osasuna i Rayo . Rayo je ostao bez dvojice najboljih igraca iz prosle sezone ,Michua i D Coste.Doveli su Niki Bilea iz Elchea ,koji je bio jako dobar u Segundi ,no vidjecemo kakav ce biti u Primeri . Zanima me sta ce biti s Malagom . Ukoliko ne dovedu 2-3 dobra igraca ceka ih sudba Villareala, koji je s mnogo jacim sastavom ispao .

Blanco, Borja je prijavljen za Evropu , cini se da Colo ozbiljno racuna na njega i Pulida . A postoji mogucnost da ode Costa sto bi znacilo da ce Borja biti treci napadac .

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 13 avg 2012, 16:50

L_blancos je napisao/la:Napravi temu za taj fantasy sigurno ce biti zainteresovanih i za lige..
Evo ja prvi ;)
Evo i ja sam za :D
Visca el Barça ! Mes que un club !

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 avg 2012, 19:09

Kako su trgovali klubovi iz Primere.

Athletic Bilbao
Došli: Ismael Lopez (Lugo, došao kao slobodan igrač), Aritz Aduriz (Valencia, 3 miliona €),
Otišli: Pablo Orbaiz (Rubin Kazan), Koikili Lertxundi (Mirandes, slobodan igrač), Igor Gabilondo (AEK Larnaca, slobodan igrač), Inigo Diaz de Cerio (Mirandes, slobodan igrač), Iago Herrerin (Numancia, posudba), Mikel Orbegozo (Gimnastic, posudba).

Atletico Madrid
Došli: Raul Garcia (Osasuna, kraj posudbe), Joel (Rayo, kraj posudbe),Thibaut Courtois (Chelsea, produžetak posudbe), Cata Diaz (Getafe, 1 mil. €), Christian Rodriguez (Porto, slobodan igrač), Emre (Fenerbahce, slobodan igrač)
Otišli: Luis Perea (Cruz Azul, slobodan igrač), Antonio Lopez (Mallorca, slobodan igrač), Alvaro Dominguez (Borussia M., 8 mil. €), Dani Pacheco (Liverpool, kraj posudbe), Iago Herrerin (Bilbao), Ruben Lopez (Betis, posudba), Paulo Assuncao (Sao Paulo, slobodan igrač), Ruben Micael (Braga), Eduardo Salvio (Benfica, 11 mil. €), Jordi Pablo (La Roda), Fran Merida (Hercules, slobodan igrač), Leandro Cabrera (Hercules, posudba), Javi Cantero (Oviedo), Diego (Wolfsburg, kraj posudbe)

Barcelona
Došli: Sergio Araujo (Boca, posudba), Edgar le (Sporting L.), Agostinho Ca (Sporting L.), Jordi Alba (Valencia, 14 mil. €)
Otišli: Henrique (Palmeiras, slobodan igrač), Riverola (Bologna, slobodan igrač), Keita (Dalian Aerbin, slobodan igrač), Ruben Mino (Mallorca)

Celta de Vigo
Došli: Javi Varas (Sevilla), Samuel Llorca (Hercules), Augusto Fernandez (Velez, 1,5 mil. €)
Otišli: David Catala (AEK Larnaca), Hector Ladero (Salamanca, slobodan igrač), Victor Diaz (Lugo, slobodan igrač), Oier Sanjurjo (Osasuna, kraj posudbe)

Deportivo La Coruna
Došli: Andre Santos (Sporting L., posudba), Diogo Salomao (Sporting L., posudba), Pizzi (Braga, posudba), Evaldo (Sporting L., posudba), Abel Aguilar (Hercules), Roderick Miranda (Benfica, posudba), Nelson Olivera (Benfica, posudba), Carlos Marchena (Villareal, slobodan igrač), Javier Camunas (Villareal, posudba)
Otišli: Andres Guardado (Valencia, slobodan igrač), Diego Colotto (Espanyol, slobodan igrač), Claudio Morel (Indenpendiente, slobodan igrač), Pablo Alverez (Lugo, slobodan igrač)

Espanyol
Došli: Diego Colotto (Deportivo, slobodan igrač), Sergio Tejera (Mallorca), Wakaso Mubarak (Villareal, slobodan igrač), Joan Capdevila (Benfica, slobodan igrač)
Otišli: Vladimir Weiss (Man. City, kraj posudbe), Didac Vila (Milan, kraj posudbe), Dinu Moldovan (Astra Ploiesti), Javi Marquez (Mallorca, 1,2 mil. €), Marvin Zeegelaar (Elazigspor, slobodan igrač), Jordi Amat (Rayo, posudba), Ben Sahar (Hertha, slobodan igrač), Kalu Uche (Kasimpasa), Bakari (L Hospitalet, slobodan igrač)

Getafe
Došli: David Abraham (Basel, slobodan igrač), Angel Lafita (Zaragoza, slobodan igrač), Miguel Moya (Valencia, slobodan igrač), Xavi Torres (Levante, 500 000 €), Adrian Colunga (Gijon, kraj posudbe)
Otišli: Cata Diaz (Atletico Madrid, 1 mil. €), Pedro Mosquera (Real Madrid B), Pablo Pintos (Kasimpasa), Arizmendi (Mallorca, posudba), Pedro Rios (Levante, posudba), Adrian Sardinero (Hercules, slobodan igrač), Oscar Ustari (Boca, slobodan igrač), Javier Casquero (Almeria, slobodan igrač), Chuchi (Fuenlabrada, slobodan igrač)

Granada
Došli: Borja Gomez (Karpaty, 800 000 €), Floro Flores (Udinese, posudba), Tono (Racing, slobodan igrač), Gabriel Torje (Udinese, posudba),Iriney (Betis, slobodan igrač), Brayan Angulo (Rangers G., slobodan igrač), Juanma Ortiz (Rangers G., slobodan igrač), Darwin Machis (Udinese, posudba), Youssef El-Arabi (Al-Hilal, 5 mil. €), Alex Bernal (Betis B, slobodan igrač)
Otišli: Yohan Mollo (Nancy, 2 mil. €), Juanjo (Longores), Carlos Martins (Benfica, kraj posudbe), Daniel Pudil (Watford, kraj posudbe), Hector (Racing S., posudba), Jaime Romero (Udinese, kraj posudbe), Abel Gomez (Cordoba, slobodan igrač), David Ferreiro (Racing, posudba), Ikechi Anya (Watford, posudba), Ritchie Kitoko (Girona, posudba), Ikechukwu Uche (Villareal, kraj posudbe), Alex Bernal (Mirandes, posudba)

Levante
Došli: Arouna Kone (Sevilla, slobodan igrač), Angel Rodriguez (Elche, slobodan igrač), Michel (Valencia ,slobodan igrač), Pedro Rios (Getafe, slobodan igrač), Keylor Navas (Albacete 150 000 €), Papakouli Diop (Racing, 200 000 €), Nikolaos Karabelas (AEK, slobodan igrač), Christian Lell (Hertha, slobodan igrač)
Otišli: Javi Venta (Villareal, slobodan igrač), Ruben Suarez (Shaanxi Zhongxin, slobodan igrač), Pedro Botelho (Arsenal, kraj posudbe), Gustavo Cabral (Arsenal de Sarandi, kraj posudbe), Valdo (Atlante, slobodan igrač), Xavi Torres (Getafe, 500 000 €)

Malaga
Došli: -
Otišli: Helder Rosario (Ponferradina, slobodan igrač), Ivan Gonzalez (Real Madrid B), Edinho (Academica C.), Sandro Silva (Cruzeiro, posudba), Apono (Zaragoza, 1 mil. €), Salomon Rondon (Rubin, 9 mil. €), Santi Cazorla (Arsenal, 23 mil. €), Joris Mathijsen (Feyenoord)

Mallorca
Došli: Antonio Lopez (Atletico, slobodan igrač), Akihiro Ienaga (Ulsan Horang I, kraj posudbe), Javi Marquez (Espanyol, 1,2 mil. €), Javier Arizmendi (Getafe, posudba), Ruben Mino (Barcelona B, slobodan igrač)
Otišli: Gonzalo Castro (Sociedad, slobodan igrač), Marvin Ogunjimi (Standard Liege, posudba), Sergio Tejera (Espanyol), Gianni Zuiverloon (Heerenveen, posudba), Marti Crespi (Chernomorets, slobodan igrač), Pablo Caseres (Torino, slobodan igrač), Joao Victor (Hapoel Tel Aviv, posudba), Ivan Ramis (Wigan, 6 mil. €), Pablo Cendros (Gent, slobodan igrač)

Osasuna
Došli: Nano (Numancia, slobodan igrač), Sisi (Valladolid, slobodan igrač), Alejandro Arribas (Rayo, slobodan igrač), Jorge Galan (Real Union, kraj posudbe), Emiliano Armenteros(Sevilla, slobodan igrač), Oier Sanjurjo (Celta, kraj posudbe), Joseba Llorente (Sociedad, posudba)
Otišli: Sergio Fernandez (Gijon, slobodan igrač), Roversio (Orduspor, slobodan igrač), Javad Nekounam (Esteghlal, 700 000 €), Dejan Lekić (Genclerbirligi, slobodan igrač), Eneko Satrustegui (Numancia, posudba), Ignacio Zabal (Huesca, posudba), Raul Garcia (Atletico, kraj posudbe), Nacho Zabal (Huesca, posudba), Ibrahima Balde (Kuban)

Rayo Vallecano
Došli: Alejandro Galvez (Gijon, slobodan igrač), Adrian Gonzales (Racing, slobodan igrač), Jose Carlos (AEK, slobodan igrač), Nicki Nielsen (Villareal, posudba), Jordi Amat (Espanyol, posudba), Juan Quero (Cordoba, kraj posudbe), Juli (Asteras, kraj posudbe)
Otišli: Raul Tamudo (Pachuca, slobodan igrač), Alejandro Arribas (Osasuna, slobodan igrač), David Cobeno (Vaslui), Joel (Atl. Madrid, kraj posudbe), Michu (Swansea, 2.5 mil €), Aitor Nunez (Cadiz), Miguel Villarejo (Panthrakikos, slobodan igrač)

Real Betis
Došli: Ruben Perez (Atl. Madrid, posudba), Joel Campbell (Arsenal, posudba), Juan Carlos Perez (Braga, posudba), Paulao (Saint-Etienne, slobodan igrač)
Otišli: Iriney (Granada, slobodan igrač), Inaki Goitia (Mirandes), Juanito Calahorro (Alcorcon, slobodan igrač), Ezequiel Calvente (Freiburg, posudba), Javier Matilla (Sevilla, posudba)

Real Madrid
Došli: Fabinho (Rio Ave, posudba), Borja Garcia (Cordoba, 1.5 mil. €)
Otišli: Isaac Becerra (Girona, slobodan igrač), Hamit Altintop (Galatasaray, 4 mil. €), Sergio Canales (Valencia, 7.5 mil. €), Fernando Gago (Valencia, 3.5 mil. €), Joselu (Hoffenheim, 6 mil. €)

Real Sociedad
Došli: Gonzalo Castro (Mallorca, slobodan igrač), Carlos Vela (Arsenal), Jose Angel (Roma, posudba)
Otišli: Borja Viguera (Alaves, slobodan igrač), McDonald Mariga (Inter, kraj posudbe), Jeffrey Sarpong (Breda, posudba), Yuri Berchiche Izeta (Eibar, posudba), Tono Ramirez (Guadalajara, slobodan igrač), Vadim Demidov (Eintracht), Joseba Llorente (Osasuna, posudba)

Real Valladolid
Došli: Antonio Rukavina (Munchen 1860, slobodan igrač), Lluis Sastre (Huesca, slobodan igrač), Juan Neira (Gimnastia La Plata), Patrick Ebert (Hertha, slobodan igrač), Andrea Mancini (Man. City, slobodan igrač), Quique (Logrones, kraj posudbe)
Otišli: Sisi (Osasuna, slobodan igrač), Nauzet Aleman (Las Palmas, slobodan igrač), Felipe Alfonso (Villareal B, slobodan igrač), Lassana Camara (Bari), Mehdi Nafti (Real Murcia, slobodan igrač), Jofre Mateu Gonzalez (Girona, slobodan igrač)

Real Zaragoza
Došli: Alvaro Gonzalez (Racing, slobodan igrač), Lucas Wilchez (Colo Colo, posudba), Paco Montanes (Alcorcon), Glenn Loovens (Celtic, slobodan igrač), Franco Zuculini (Hoffeheim, slobodan igrač), Romaric (Sevilla, slobodan igrač), Javi Alamo (R. Huelva), Lucas Porcar (Villareal), Apono (Malaga, 1 mil. €)
Otišli: Angel Lafita (Getafe, slobodan igrač), Paulo Da Silva (Pachuca), Matteo Contini (Siena, slobodan igrač), Luis Garcia (Tigres UANL, posudba), Ruben Micael (Atl. Madrid, kraj posudbe)

Sevilla
Došli: Diego Lopez (Villareal, 3.5 mil. €), Hedwiges Maduro (Valencia, slobodan igrač), Silvan Widmer (Aarau, 750 000 €), Bernardo Espinosa (Racing S., kraj posudbe), Alban Bunjaku (Arsenal), Bryan Rabello (Colo Colo, 400 000 €), Geoffrey Kondogbia (Lens, 4 mil. €), Cicinho (Palmeiras, 2 mil. €), Javier Matilla (Betis, posudba), Alberto Botia (Gijon)
Otišli: Martin Caceres (Juventus, 8 mil. €), Arouna Kone (Levante, slobodan igrač), Frederic Kanoute (Beijing Guoan, slobodan igrač), Javi Varas (Celta), Emiliano Armenteros (Osusana, slobodan igrač), Deivid (Las Palmas, slobodan igrač), Jesus Romero Correa (Algeciras, slobodan igrač), Julien Escude (Besiktas), Tiberio Guarente (Bologna, posudba), Romaric (Zaragoza, slobodan igrač), Luis Alberto (Barca B, posudba), Dani Jimenez (Mirandes, slobodan igrač)

Valencia
Došli: Jonathan Viera (Las Palmas, 2.5 mil. €), Andres Guardado (Deportivo, slobodan igrač), Joao Pereira (Sporting L., 3.7 mil. €), Alejandro Dominguez (River Plate, posudba), Sergio Canales (Real Madrid, 7.5 mil. €), Fernando Gago (Real Madrid, 3.5 mil. €)
Otišli: Hedwiges Maduro (Sevilla, slobodan igrač), Angel Dealbert (Kuban, slobodan igrač), Bruno Saltor (Brighton Hove&Albion, slobodan igrač), Aritz Aduriz (Bilbao, 3 mil. €), Michel (Levante, slobodan igrač), Jordi Alba (Barcelona, 14 mil. €), Mehmet Topal (Fenerbahce, 4.5 mil. €), Miguel Moya (Getafe, 2 mil. €), Marc Castells (Asteras, slobodan igrač), Ivan Rubio (Real Oviedo, slobodan igrač), Carles Gil (Elche, posudba)

Halalite ako sam negdje utarabio :D
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 13 avg 2012, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.