FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Capt_Billy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Capt_Billy » 24 feb 2011, 17:04

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ide-vlak-ide-vlak

Manijaci, napunimo ''Grbavicu''! Subota 26.02.2011. u 17.30h. :D :D :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 24 feb 2011, 17:05

hepek24 je napisao/la:Sretan ti rodjendan, najbolji klub na planeti. Samo je jedan...

FK ŽELJEZNIČAR!!!
19.09 je rodjendan, veceras je samo plavo vece :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 24 feb 2011, 17:09

Sretan rodjendan Zelji od pitara! Zelim vam sve najbolje i da vjecno budete drugi iza najveceg i najboljeg Sarajevskog kluba :D Pozdrav
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 24 feb 2011, 17:16

Brane je napisao/la:Sretan rodjendan Zelji od pitara!Zelim vam sve najbolje i da vjecno budete drugi iza najveceg i najboljeg Sarajevskog kluba :D Pozdrav
Hvala u ime svih MANIJAKA, a ovo drugo : " Masta radi svasta." poz ;) :lol:

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 24 feb 2011, 17:43

slika
1921-2011

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 24 feb 2011, 17:48

Esii TM87 je napisao/la:slika
Svi u dolinu 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 24 feb 2011, 18:00

Izgovora nema, niske temperature samo su dodatni motiv! Našoj ekipi ovi bodovi mogli bi odrediti ostatak sezone. Prvo kolo Borac vjerovatno pada u Širokom Brijegu i onda bismo (uz pobjedu u Gradačcu) već u trećem kolu mogli na prvo mjesto, jer čekamo Travnika dok oni idu Veležu koji će dobiti sve utakmice kući! : )
Zato svi na Grbavicu, momci i svi oko kluba to zaslužuju!

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 feb 2011, 18:07

Esii TM87 je napisao/la:slika
Jesi ovo ti pravio ili preuzeo od nekud
Svi zajedno za pobijedu portiv vucova :D
svoj ti pos'o !

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 24 feb 2011, 18:08

Preuzeo i evo vidim i ja da je napravljen lakmus linge :lol:
1921-2011

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 feb 2011, 18:35

Kup 1994/1995
Željezničar - Olimpik 7-0

1995/1996
Olimpik - Željezničar 1-2
Željezničar - Olimpik 2-0

1997/1998
Olimpik - Željezničar 2-4
Željezničar - Olimpik 3-1

2000/2001
Olimpik - Željezničar 1-7
Željezničar - Olimpik 2-1

Kup 2000/2001 (četvrtfinale)
Željezničar - Olimpik 4-0
Olimpik - Željezničar 0-0

2001/2002
Željezničar - Olimpik 5-1

2009/2010
Olimpik - Željezničar 0-2

2010/2011
Željezničar - Olimpik
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 feb 2011, 18:47

STANČESKI: CILJ JE DVOSTRUKA KRUNA

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/stan ... runa/52382
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 24 feb 2011, 18:53

tm84 je napisao/la:Kup 1994/1995

1995/1996

1997/1998

2000/2001

2001/2002

2009/2010

2010/2011
Željezničar - Olimpik
Ovaj derbi isto kao Chelsea vs Fulham!!!hehe FORZAA ZELJO!!!! :D :D :D :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 feb 2011, 18:56

Malo ce biti duze kome se neda nek ne cita nadam se da ce nekom biti i poucno...dugo se i kanim da napisem...

Prve odgledane Zeljine tekme se i ne sjecam bio sam jako mali ali sam za nju zahvalan rahmetli amidzi i Skori zahvaljujuci njima zavrsio sam na utakmici sto je kasnije obiljezilo i ostatak zivota slucajan splet okolnosti ili sudbina ne znam ni sam...U pocetku mi je bilo drago moj komsija u jednom velikom klubu i dobar je kako je vrijeme prolazilo, normalno kao klincu svidjeli su mi se navijaci i vecinom sam zbog njih dolazio na tekme.Bilo je nesto posebno u njima imali su taj neki smek koji su znali prepoznati u cijelom svijetu sa velikom dozom ljubavi su se odnosili prema svom klubu i kad je tesko i kad smo bili u vrhu svjeta sto se fudbala tice.

Vremenom sam upoznao neke stvari Zeljo nije samo klub Zeljo je filozofija po kojoj se zivi, radi svih tih stvari koje cine Zelju onim sto jeste ta ljubav se usadila u mene i danas smo tu zajedno jos uvijek.

Sam nastanak Zelje je fascinatan, sve nedace koje su nas pratile ispadanje u drugu ligu ali smo imali vise navijaca na utakmicama nego neki prvoligasi, pokusaj da se klub ugasi sve je to doprnijelo da se klub voli jos vise od strane navijaca.Nema danas covjeka koji ne zna ko je Josko Domorcki ili ko je Dimitrijevic ,Ivicu Osima ne treba ni spominjati svjetski priznatog strucnjaka koji se uvijek sa posebom paznjom osvrtao na Zelju bas iz te neke usadjene ljubavi ili Milana Ribara ljudi su kao treneri jednostavno bili ispred svoga vremena vizionari.
Kad vec spominjem sve njih ne mogu ne pomenuti rahmetli Djildu najsvjetliju tacku medju svim Zeljinim navijacima.Citava Zeljina istorija je protkana ljudskim velicnima nisam ih pobrojao ni najmanji dio ali svi ljudi o kojima pisem prepoznali su to nesto u Zelji i ostali mu vjerni do kraja, nismo nikada gurani od drzave nismo se nikad priklonili ni jednoj vlasti nisamo bili ni najveci u bivsoj drzavi ali smo imali ono nesto specificno radi cega su nas cijeli posvuda , cesto mi padne na pamet transparent sa natpisom VOLIM TE ZELJO STOLE IZ BORA e sa njim Zeljo nije imao nikakve dodirne takce, imao je jako puno blizih klubova za koje bi navijao ali nije e to je upravo ono sto cini Zelju posebnim.Uvijek smo bili i ostali radnicki klub, armija navijaca upravo dolazi iz takve sredine znaci obicna raja i to je oduvjek bio garant opstanka cak i u ovom ratu kada je i Grbavica gorila, kada su na tribini bila mitraljeska gnijezda mi smo izasli kao pobjednici iz toga onoga trena kada je prvi put istrcala ekipa Zeljeznicara na teren to je bilo nesto posebno.
I sad smo tu nas klub slavi 90 godina postojanja moramo zbiti redove i pomoci klubu jos jednom jer ovo je jako bitna godina za nas zato ne da vi trebate doci na utakmicu protiv olipica nego trebate jos nekog povesti da zagrmimo kako treba i da komplet godina bude u znaku VELIKANA S GRBAVICE.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 24 feb 2011, 19:05

pile87 je napisao/la:Malo ce biti duze kome se neda nek ne cita nadam se da ce nekom biti i poucno...dugo se i kanim da napisem...

Prve odgledane Zeljine tekme se i ne sjecam bio sam jako mali ali sam za nju zahvalan rahmetli amidzi i Skori zahvaljujuci njima zavrsio sam na utakmici sto je kasnije obiljezilo i ostatak zivota slucajan splet okolnosti ili sudbina ne znam ni sam...U pocetku mi je bilo drago moj komsija u jednom velikom klubu i dobar je kako je vrijeme prolazilo, normalno kao klincu svidjeli su mi se navijaci i vecinom sam zbog njih dolazio na tekme.Bilo je nesto posebno u njima imali su taj neki smek koji su znali prepoznati u cijelom svijetu sa velikom dozom ljubavi su se odnosili prema svom klubu i kad je tesko i kad smo bili u vrhu svjeta sto se fudbala tice.

Vremenom sam upoznao neke stvari Zeljo nije samo klub Zeljo je filozofija po kojoj se zivi, radi svih tih stvari koje cine Zelju onim sto jeste ta ljubav se usadila u mene i danas smo tu zajedno jos uvijek.

Sam nastanak Zelje je fascinatan, sve nedace koje su nas pratile ispadanje u drugu ligu ali smo imali vise navijaca na utakmicama nego neki prvoligasi, pokusaj da se klub ugasi sve je to doprnijelo da se klub voli jos vise od strane navijaca.Nema danas covjeka koji ne zna ko je Josko Domorcki ili ko je Dimitrijevic ,Ivicu Osima ne treba ni spominjati svjetski priznatog strucnjaka koji se uvijek sa posebom paznjom osvrtao na Zelju bas iz te neke usadjene ljubavi ili Milana Ribara ljudi su kao treneri jednostavno bili ispred svoga vremena vizionari.
Kad vec spominjem sve njih ne mogu ne pomenuti rahmetli Djildu najsvjetliju tacku medju svim Zeljinim navijacima.Citava Zeljina istorija je protkana ljudskim velicnima nisam ih pobrojao ni najmanji dio ali svi ljudi o kojima pisem prepoznali su to nesto u Zelji i ostali mu vjerni do kraja, nismo nikada gurani od drzave nismo se nikad priklonili ni jednoj vlasti nisamo bili ni najveci u bivsoj drzavi ali smo imali ono nesto specificno radi cega su nas cijeli posvuda , cesto mi padne na pamet transparent sa natpisom VOLIM TE ZELJO STOLE IZ BORA e sa njim Zeljo nije imao nikakve dodirne takce, imao je jako puno blizih klubova za koje bi navijao ali nije e to je upravo ono sto cini Zelju posebnim.Uvijek smo bili i ostali radnicki klub, armija navijaca upravo dolazi iz takve sredine znaci obicna raja i to je oduvjek bio garant opstanka cak i u ovom ratu kada je i Grbavica gorila, kada su na tribini bila mitraljeska gnijezda mi smo izasli kao pobjednici iz toga onoga trena kada je prvi put istrcala ekipa Zeljeznicara na teren to je bilo nesto posebno.
I sad smo tu nas klub slavi 90 godina postojanja moramo zbiti redove i pomoci klubu jos jednom jer ovo je jako bitna godina za nas zato ne da vi trebate doci na utakmicu protiv olipica nego trebate jos nekog povesti da zagrmimo kako treba i da komplet godina bude u znaku VELIKANA S GRBAVICE.
Kada si se vec nostalgije dotakao da nesto i ja kazem. Jednom je rahmetli Dzilda rekao "Ako treba da poginem volio bih da poginem kao heroj, prsa u prsa, a ne kukavicki od snajperskog metka"!!. Mislim da je to ujedno dokaz KOLIKI JE COVJEK BIO I ZASTO GA RAJA TOLIKO VOLE I POSTUJU!!!!

A ovo sto kazes da ne treba da mi dodemo samo na tekmu, nego da i nekoga povedemo. :D :D :D Mogu ti samo reci da si upravo, i da te podrzavam, pa cu tako i ja zenu pokusati dovesti iako je vjerni pitar, a ako ne bude ona zeljela, dovest cu svastiku sigurno!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 24 feb 2011, 19:20

Premijer liga: 16. kolo - NAJAVA
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... olo-najava

Evo i raspored za nastavak prvenstva za sve manijake, iz moje produkcije!!! :D :D :D :D

Kod: Označi sve

http://img838.imageshack.us/i/fkzeljeznicarsarajevoma.jpg/
http://img838.imageshack.us/i/fkzeljezn ... evoma.jpg/
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 24 feb 2011, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 24 feb 2011, 19:20

pile svaka ti čast za ovaj post, da se naježiš...SVI U DOLINU !!!
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 feb 2011, 19:42

pile87 je napisao/la:Malo ce biti duze kome se neda nek ne cita nadam se da ce nekom biti i poucno...dugo se i kanim da napisem...

Hvala pile za ovaj post,bas me bacio u neku nostalgiju sve kontam sto bas se odlucih za Želju a ne za anam one,iako se moj stari vise druzio s njima cak sam gore i trenirao,sjecam se svoje prve utakmice 1998. protiv Travnika 0-0 bilo,pa onda prijateljska protiv Celika i opet 0-0,tek u trecoj tekmi protiv Radnika sam cuo onaj huk sa Željinog sjevera kad padne gol i to pet puta :mrgreen: Pa onda Zubandan uh.Taj huk me sve ove godine tjera da idem na utakmice bez obzira ko igrao u Željinom dresu ili kako je ekipa plasirana,ne znam imal' ista ljepse nego kad se prolomi ta radost sa juzne i sjeverne tribine nakon gola,od srece sam jedino zaplakao na grbavici lani zadnje kolo kad je Haris zabio cetvrti gol,jbga nisam suze mogao sakriti.Sjecam se da sam kao djecak od neki 10-11 godina sam nacrtao malu plavo-bijelu zastavu sa natpisom ŽELJO i stalno je nosio kad bih s tatom na sjever otisao da gledam Želju.Jbga ova djeca danas vise zbog tribine idu na tekme,ja to ne kontam i nikad mi tribina nece biti ispred kluba ili neki od igraca da mi bude vazniji od svega.Ja nemam taj mentalitet da zvizdim nasem timu,ja to ne mogu,ko moze svaka mu cast,yebem ga glupa.

Kao sto pile kaze sada kada imamo realnu sansu da se organizacijski i sportski odlijepimo od ostatka,nasa podrska je najbitnija,ceka nas sjajna godina mozda i najsjajnija od rata pa na ovamo,ali treba nam strpljenja i lucidnosti da to sve izadje na pravi put.Pa eto i od mene neki poziv da svi koji mogu dođu na Grbavicu,jbga ja radim duplu smjenu u petak/subotu da mogu imat poslijepodne slobodno da idem na tekmu,pile je isto uradio ako sam dobro shvatio na orgu,donesite i vi neku mini zrtvu otkazite neku kafu,sastanak s curom,termin u fudbalu bilo sta ako mozete doci.MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 feb 2011, 19:48

Capt_Billy je napisao/la:
tm84 je napisao/la:Kup 1994/1995

1995/1996

1997/1998

2000/2001

2001/2002

2009/2010

2010/2011
Željezničar - Olimpik
Ovaj derbi isto kao Chelsea vs Fulham!!!hehe FORZAA ZELJO!!!! :D :D :D :D
Prije kao Getafe - Real Madrid, normalno Željo je u ovom slučaju u rangu Reala 8-) :D :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 24 feb 2011, 20:39

Muharemović: Ja još nisam vidio taj projekat. Ljudi iz Energoplana su se danas javili bili su na putu i večeras ih očekujemo. Kažu da je sve spremno da vidimo kako to izgleda i da vidimo koji će biti naredni koraci. :D

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 feb 2011, 20:44

arbitar je napisao/la:Muharemović: Ja još nisam vidio taj projekat. Ljudi iz Energoplana su se danas javili bili su na putu i večeras ih očekujemo. Kažu da je sve spremno da vidimo kako to izgleda i da vidimo koji će biti naredni koraci. :D
Hajde de da i to vidimo. Valja mi cekat jutro da citam novine i da vidim taj plan..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], ANamelessGhoul i 34 gosta.