Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 okt 2013, 16:22

Juve je u Italiji imao odlicnu sezonu sa 3-5-2 prvo jer je Pirlo briljirao, drugo jer je formacija bila iznenadjenje za sve i kombinirana sa 4-3-3 pa se nije znalo sta ce Juve igrati i nije se moglo spremiti za to...da se i dan danas 3-5-2 kombinuje sa nekom drugom primarnom taktikom opet bi davala odlicne rezultate..kao i Italija, u modernom fudbalu ta taktika radi samo kao taktika iznenadjenja, nikako primarna...jer ako protivnik zna da to igras, svaki ozbiljan trener sa ekipom koja je i slabija od Juventusa lako moze neutralisati 3-5-2 posebno sa ovakvim Pirlom..ovakav Pirlo odmah vuce i Listajnera, Markizija itd itd (igrace koji u svom napadackom ucinku zavise od njega) na nizi nivo performansi sto je ocigledno..

naravno da nije sav problem u postavci , osnovni problem je u Pirlu, a i ostali talijani su se malo umislili i svi od reda igraju ko qrac osim Kvaljarele. Ali hipoteticki sa svim igracima u formi smo 20% slabiji u 3-5-2 nego u 4-3-3 ili 4-4-1-1..jednostavno formacija kojoj nema mjesta u modernom nogometu kao primarnoj, kao sekundarnoj formaciji iznenadjenja i prilagodbe ekipama tipa Barcelone/Spanije svakako . Kaze problem su nam krila, naravno da jesu. Asamoa i Listajner su napadacki ograniceni, Asamoa uopce i nije bocni igrac. Ali ko je alternativa. Bi li sa Robenom i Riberijem to bilo ista bolje. Bi napadacki ali bi defanzivno puhalo na sve strane..Nama dakle treba igrac koji je ofanzivno u stanju probiti, predriblati i centrirati a po potrebi i ugroziti go. Dok U ISTO VRIJEME je sposoban i da trci 90 min gore-dole citavom duzinom terena i da defanzivno dobro pokriva...pa cekaj malo, jel neralno naci takvog igraca..ima ih 2-3 na citavom svijetu (Bejl, D.Alves, Alaba) i po zadnjim informacijama kostaju 100 miliona eura- jako realni za nase finansije..dakle da bi 3-5-2 djelovala kako mi zamisljamo i donijela uspjeh u evropi nama trebaju dva bocna kakvi ne postoje trenutno ili kostaju 100 miliona, i jedan-dva Turama i Ibrahimovic- daj ba...

evo Kolarov recimo kao alternativa ima dobar centarsut, solidan je napadacki, solidan je defanzivno, al glavu dajem da zbog svog mentaliteta u 40.oj minuti ne bi rekao "je.o ovo ba , nisam ja lud da trckim 90 metara gore-dole svaki napad", umro bi do 40.minute...a ovi koji imaju snage da 90 min spartaju gore-dole logicno da nemaju tehnike, dakle imamo problem u ekipi ocigledan i realno ga je nemoguce rijesiti..i to postaje izgovor za neuspjehe, a ne problem za koji se trazi rjesenje, jer ocigledno je da ga nema. Rjesenje je Bejl , eto Juventus ima 100 miliona za to rjesenje...

onda, posebno ovdje kod nerealnih fanaticnih navijaca, se ignorise cinjenica da Juve igra lose. Od toga ne treba bjezati Juve je u zadnjih 6-7 mjeseci imao najvise 3 dobre tekme, ostale su bile patnja za oci. Bilo je nekih pobjeda pa se sve to guralo pod tepih jer kao imaju rezultati...imaju rezultati u Italiji, ligi koja iz godine u godinu u Evropi dozivi novo otrijeznjenje po tome koliko propada..i Dinamo pobjedjuje u Hrvatskoj pa u Evropi... ( valjda je jasno na sta aludiram)..

losa igra , a opet kazem cinjenica je da Juve igra lose, ne moze rezultirati dugorocno dobrim rezultatima. Negdje mora stati, provlacit se uvijek ne moze i na srecu i razliku u kvaliteti u ligi pobjedjivati nekako. A ovdje se ta losa igra prihvatila i potpuno zanemarila zbog nekih prividnih rezultata. uslo se u kolotecinu da je bitno pobijediti bilo kako pa makar i poklonjenim golom, a sve to ustvari jer je i onim sto se toga boje priznati jasno da igramo ko q, ali eto ne mogu sebe pobiti...

Prve Konteove sezone igra je bila fantasticna , ali su rezultati donekle izostajali(oni remiji). Medjutim, svakom je bilo jasno da mora prokinuti, iz onako dobre igre remiji se nisu mogli nastaviti, moralo je krenut. I kad je krenulo vise nije bilo stajanja...
sad je obratno, igra je katastrofalna vec duzi vremenski period i bilo je jasno da nekad mora statit. Ne moze se uvijek provlaciti. I sad je stalo u evropi, i sve su prilike da ce zakovat totalno...
Moramo se cupati u dvomecu sa objektivno jacom ekipom i to ekipom ciji stil igre nam nikako ne godi i bice gusto. Real nije Celzi, Andjeloti je prekaljeni lisac..sad je na Konteu i igracima da popravljaju kako znaju ovo sto su zasra.li...treci skudeto nije nikom interesantan (opet Dinamo, ima ih 10-ak) ceka se evropa i pravo mjerilo rasta i ovog projekta..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 03 okt 2013, 16:52

Ma slazem se ja u dosta stvari sto ti napises kao npr. za lose igre ili to za drugu varijantu, svakako treba imati par opcija sa kojima mozes izaci na teren ali samom promjenom formacije Pirlo bi ostao isti a cini kostur ekipe ili odbrana koja igra ispod nasih ocekivanja. Ja garantujem da ni to ne bi ni na sta licilo ukoliko ovi igraci ne dignu svoj nivo igre.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 03 okt 2013, 17:29

Malo statistike: Broj udaraca ka golu u LP
Juventus 26.5,
Bayern 20.5;
Real 20.5,
Bayer 18.5
Dortmund 18
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 03 okt 2013, 20:29

Ne zam jel stara slika al legenda ostaje legenda .. 8-) Da mi je nabaviti ovakvu majicu gdje..

slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 okt 2013, 14:49

Juventus, Conte conferma ma il 3-5-2 ma studia due possibili alternative: eccole!

slika

http://www.calciomercatonews.com/ultime ... ve-eccole/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jako mi se sviđa ova druga formacija, jedino zamijeniti mjesta Vidalu i Pogbi.... Tu bi moglo biti i dosta promjena i rođada što bi nam dalo dodatnu nepredvidljivost.

Peluso i Asa mogu lijevo na Chiellinijevo mjesto. Asa u sredinu također, Gio/Vučinić/Tevez na mjesto polušpice, a Fernando u napad itd. itd...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 04 okt 2013, 16:07

Sto bi volio da promjenimo 3-5-2 i cistog razloga sto mi vecinu utakmica igramo zapravo 5-3-2 jer imamo bocne igrace koji su katastrofa u napadu, ne mogu 1:1 skoro nikog preci a tek centrirat, ta formacija kad treba igrat protiv bunkera a sto cesto radimo, totalno nas osakati za 2 igraca u napadu.Mi se cesto i branimo sa 5 igraca i iz tog razloga mislim da nam je i odbrana malo precjenjena jer da su BBC stalno na vjetrometini sami, tek bi mi vidjeli da nisu toliko dobri koliko mislimo al dobri jesu medjutim europske utakmice otkriju njihove slabosti hladno, u Serie A su naravno najbolji.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 okt 2013, 16:31

ma bez krilnih igraca ce biti tesko, i ogromna greska selekcije igrackog kadra je sto u ovom timu Juventusa trenutno nema niti jednog pravog krilnog igraca posebno desnog.. eto recimo i kad/ako Konte promijeni formaciju ko ce na desno krilo... Isla, Djovinko su najbolji izbori a nisu to bas najsretnija rjesenja. Moze se i Markizio maknuti desno, i onako dzaba hoda po terenu, pa je sasvim svejedno po kojem dijelu terena ce dzaba hodati :) ...ici ce lakse nego u 3-5-2 koga god da stavi,ali 2 krila se moraju dovesti sto prije.
Menez iz nekog razloga ne igra u PSG-u, moguce da je povrijedjen ali ako nije on bi morao biti jedna od meta odmah u januaru. Druga mozda Kagava ili Nani koji u Junajtedu takodjer nisu u prvom planu..jbg liga je takva kakva jeste, kad je jedan Zervinjo dobro pojacanje za tim iz Serija A, Kagawa/Nani i Menez bi bili atomska pojacanja.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 okt 2013, 17:01

Sarajevo1946@ i Trequartista@ odigrajte ligu ;)

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 04 okt 2013, 17:13

Meni se sviđa ova prva formacija, red je da i mi igramo kao sav normalan svijet :mrgreen: Garantujem da ćemo zabiti bar 3 gola Milanu :mrgreen: , nema veze što igra Isla ionako će dati gol :mrgreen:

FJ slika
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 04 okt 2013, 19:46

Kaže Matri da će slaviti gol ako ga zabije nama :lol:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 okt 2013, 19:49

To svakako ne bi bilo neko iznenađenje, mislim da izgubimo, a i da on da gol, što da ne, i gori su nam davali golove?!

Ali, za nadati se je da odigramo nešto kako treba, jer ovo do sada nije bilo čemu izuzev par bljesaka, dakako, nadam se da će Llorente početi iako je to utopija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 04 okt 2013, 19:53

Ma da bez golmana igramo, on ga neće zabiti, garantujem.

Btw. Borriello gospodin, 6 mjeseci igrao kod nas i nije slavio kad nam je zabio. 8-)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 okt 2013, 20:25

Šta je tu čudno za Matrija, pa slavio je gol i protiv Milana, iako je njihovo dijete, što ne bi i protiv Juventusa. :mrgreen:

slika
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 04 okt 2013, 20:29

Saigrači, mogla bi se ona liga odigrati. :mrgreen:

Matri je sada igrač najvećeg Juventusovog rivala u Italiji i želim mu sve najgore, ukoliko bude slavio gol apsolutno ga razumijem.

Daš šampionu gol u gostima, mislim ko ne bi slavio. :D

Vidal novim ugovorom dobija 5 miliona po sezoni bez bonusa do 2017. godine. Zaslužio je.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 okt 2013, 20:38

Borriello nije slavio gol protiv vas,a ne znam jel pola godine bio i jel bar 5 utakmica odigrao :?
embrace the chaos

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 04 okt 2013, 21:04

Denno je napisao/la:Borriello nije slavio gol protiv vas,a ne znam jel pola godine bio i jel bar 5 utakmica odigrao :?
Odigrao je on pofino utakmica i zabio jedan od najvažnijih golova za titulu, protiv Cesene.

[youtube][/youtube]

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 05 okt 2013, 10:33

Ma vala sto se mene tice ako nam Matri zabije neka slobodno slavi, nije bas da je neka bandiera :mrgreen:.. Necu puno da govorim jer nikad ne znas mozda ga bas sutra nesto proradi :lol: ..

Bit ce to teska tekma, mnogi sigurno vec pisu 3 boda al u ovim utakmicama nikad ne znas. Al nakon 2-2 s turcima mislim da ce se sada vise uozbiljiti i abd slaviti 8-) ..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2013, 10:47

s obzirom kakav je nas igracki kadar ne bi vam trebalo predstavljati neki problem da slavite, medjutim ako nasi izgube tekmu onda ce biti u gadnim problemima i to moze biti veliki motiv da odigraju nad ljudskim naporom pa da dodju do pozitivnog rezultata, a to je sve samo ne poraz, bice dobra tekma nadam se, sa puno sansi, pa ko zasluzi nek pobijedi, nek sve bude fer i korektno :D

ovaj put vam srecu necu pozeljeti, iz dobro znani razloga, nadam se da me razumijete drugovi hehe :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 05 okt 2013, 11:01

Prošle sezone je za Milan krenulo sve uzlaznom putanjom nakon meča sa Juventusom. Nadam se će ove sezone biti malo drugačije , samo zbog Allegria. :twisted:

Što se tiče same utakmice , očekujem nešto kao prošle sezone , u tri međusobna susreta bilo je poprilično izjednačeno. Mada opet ponavljam , volio bi zbog Allegria da ekipa odigra još jednu lošu utakmicu. :mrgreen:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 05 okt 2013, 14:00

milanist je napisao/la:s obzirom kakav je nas igracki kadar ne bi vam trebalo predstavljati neki problem da slavite, medjutim ako nasi izgube tekmu onda ce biti u gadnim problemima i to moze biti veliki motiv da odigraju nad ljudskim naporom pa da dodju do pozitivnog rezultata, a to je sve samo ne poraz, bice dobra tekma nadam se, sa puno sansi, pa ko zasluzi nek pobijedi, nek sve bude fer i korektno :D

ovaj put vam srecu necu pozeljeti, iz dobro znani razloga, nadam se da me razumijete drugovi hehe :D

Razumijemo se sto se tice srece ;) :D ali bice teska utakmica sigurno

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.