Ok,losa kosarka bila zadnja dva dana,nadam se boljem danas:
Siroki-Igokea 2 1,75
Siroki dosta oslabljen ove sezone,mislim da morovic i sutalo ne mogu dostojno zamijeniti vladovica i pilepića,o rikicu da i ne govorim da moze biti zamjena za Collinsa,takodjer su im se persic i planinic priokljucili prije 15 dana tako da su bili nekompletni cijele pripreme,Igosi imaju veliku sansu u slabijoj klupi Sirokog ove sezone(npr.Rikic je rezervni centar i sa Sulovicem ce imati velikih problema) tako kad pocnu rotacije tu ce Siroki imati velikih problema.....
Igokea nikad jaca,doveli su po meni prava pojacanja,Hammondsa koji ima iskustvo igranja u Eurocupu s Banvitom,Edwards s Cedevitom,Stemberger dugi niz godina standardan u ABA ligi,Jorovic solidan sezona u Njemackoj,od prosle god.Dozet,Joksimovic,Adamovic,Komatina,Sulovic cine respektabilan sastav koji je imao zapazene rez u pripremama....najlosija karika je trener ali mislim da je ova ekipa dovoljno iskusna da ih jedan takav neznalac ne moze unistiti....
Prednost Sirokom domaci teren i suci,iako nisam siguran da ce dvorana biti puna,Igosima prednost kvaliteta i iskustvo i bolja trenutna forma ................
PRO B Lille-Fos Quest 1 1,60
Lille prolse sezone 10.u Pro B,zadrzali su okosnicu ekipe,Smitha,Bradforda i Gilleta,dosaoi im je Jason Siggers iz Rouena,prosle sezone 18 poena u prosjeku,i Loic Akono iz Nantterea,citao sam im vijesti na sluzbenoj stranici i ove sezone zele u playoff.........
Fos Quest(5.prosle sez.) je izgubio dva najbolja igraca,Gaya i Clarka,doveli su Chrisa Davisa iz Le Portela,prosle sezone 17 poena u prosjeku,ostali su Choquet,Dia,Hachad...kvota na bwinu na domacina pada sa 1,58 na 1,48 mislim da su domacini u prednosti i ja cu ih ispostovati......
Za hrabrije:Le Portel-Antibes 2 1,80(kolega iz Francuske mi je rekao da Antibes ima velike ambicije ove sezone,doveli su tri igraca iz Pro A,imaju Huffmana(proslu sez.malo bio u Spirou),doveli su i Hilliarda iz Artlanda gdje je prosle sezone imao 12 poena u prosjeku......