nama je iduce godine taj rodjendan.....
svaka cast profesoru koji se pojavio sa velezovim salom na plavoj noci!!!!!
pozdrav od rođenih iz mostara

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
miky_hz je napisao/la:Bilo je i ovih nasih iz uprave vidim
Jako dobar post.pile87 je napisao/la:Malo ce biti duze kome se neda nek ne cita nadam se da ce nekom biti i poucno...dugo se i kanim da napisem...
Prve odgledane Zeljine tekme se i ne sjecam bio sam jako mali ali sam za nju zahvalan rahmetli amidzi i Skori zahvaljujuci njima zavrsio sam na utakmici sto je kasnije obiljezilo i ostatak zivota slucajan splet okolnosti ili sudbina ne znam ni sam...U pocetku mi je bilo drago moj komsija u jednom velikom klubu i dobar je kako je vrijeme prolazilo, normalno kao klincu svidjeli su mi se navijaci i vecinom sam zbog njih dolazio na tekme.Bilo je nesto posebno u njima imali su taj neki smek koji su znali prepoznati u cijelom svijetu sa velikom dozom ljubavi su se odnosili prema svom klubu i kad je tesko i kad smo bili u vrhu svjeta sto se fudbala tice.
Vremenom sam upoznao neke stvari Zeljo nije samo klub Zeljo je filozofija po kojoj se zivi, radi svih tih stvari koje cine Zelju onim sto jeste ta ljubav se usadila u mene i danas smo tu zajedno jos uvijek.
Sam nastanak Zelje je fascinatan, sve nedace koje su nas pratile ispadanje u drugu ligu ali smo imali vise navijaca na utakmicama nego neki prvoligasi, pokusaj da se klub ugasi sve je to doprnijelo da se klub voli jos vise od strane navijaca.Nema danas covjeka koji ne zna ko je Josko Domorcki ili ko je Dimitrijevic ,Ivicu Osima ne treba ni spominjati svjetski priznatog strucnjaka koji se uvijek sa posebom paznjom osvrtao na Zelju bas iz te neke usadjene ljubavi ili Milana Ribara ljudi su kao treneri jednostavno bili ispred svoga vremena vizionari.
Kad vec spominjem sve njih ne mogu ne pomenuti rahmetli Djildu najsvjetliju tacku medju svim Zeljinim navijacima.Citava Zeljina istorija je protkana ljudskim velicnima nisam ih pobrojao ni najmanji dio ali svi ljudi o kojima pisem prepoznali su to nesto u Zelji i ostali mu vjerni do kraja, nismo nikada gurani od drzave nismo se nikad priklonili ni jednoj vlasti nisamo bili ni najveci u bivsoj drzavi ali smo imali ono nesto specificno radi cega su nas cijeli posvuda , cesto mi padne na pamet transparent sa natpisom VOLIM TE ZELJO STOLE IZ BORA e sa njim Zeljo nije imao nikakve dodirne takce, imao je jako puno blizih klubova za koje bi navijao ali nije e to je upravo ono sto cini Zelju posebnim.Uvijek smo bili i ostali radnicki klub, armija navijaca upravo dolazi iz takve sredine znaci obicna raja i to je oduvjek bio garant opstanka cak i u ovom ratu kada je i Grbavica gorila, kada su na tribini bila mitraljeska gnijezda mi smo izasli kao pobjednici iz toga onoga trena kada je prvi put istrcala ekipa Zeljeznicara na teren to je bilo nesto posebno.
I sad smo tu nas klub slavi 90 godina postojanja moramo zbiti redove i pomoci klubu jos jednom jer ovo je jako bitna godina za nas zato ne da vi trebate doci na utakmicu protiv olipica nego trebate jos nekog povesti da zagrmimo kako treba i da komplet godina bude u znaku VELIKANA S GRBAVICE.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
jesteŠB.TRN je napisao/la:
Nije ni vama bilo zgodno u ovoj ligi do ujedinjenja!!!Kakav je ovo Vrbanjusa klu i zanima me jeli ovaj Šimić sto je igrao u Vrbanjusi onaj igrac sto je igrao i za Želju i Široki????
jesteŠB.TRN je napisao/la:Kakav je ovo Vrbanjusa klu i zanima me jeli ovaj Šimić sto je igrao u Vrbanjusi onaj igrac sto je igrao i za Želju i Široki????
Baš hoću da kažem, elemenat koji me najviše oduševio je ta gradska atmosfera. Nije bila krkanska pijanka, već pravi gradski šmek.izzo je napisao/la:Proslava dostojna imena najveceg kluba u državi![]()
Ivica Osim, veeeeliki gospodin kao i sin mu, Smajlović takođe i ostali.
Potpisujem ?Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Jel bila prikazana maketa stadiona kako bi trebao izgledati?