FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 24 feb 2011, 23:15

cestitam na 90 godina postojanja
nama je iduce godine taj rodjendan.....

svaka cast profesoru koji se pojavio sa velezovim salom na plavoj noci!!!!!

pozdrav od rođenih iz mostara ;)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 feb 2011, 23:15

Dobro organizovano meni se cini, a u to ko je pozvan ne bih da ulazim, mada to kad nas jedino i pali izgleda da bi se napravilo i postiglo nesto veliko.. Nadam se aBd dobrim vijestima vezano za izgradnju stadiona..

Gledajuci trenutno ovo pagavo vrijeme, nema sanse da se u subotu igra utakmica..

FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 24 feb 2011, 23:16

sta ovo nigdje nista za stadion ne pise nista?.. :/

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 24 feb 2011, 23:16

Elegant je napisao/la:slika

:mrgreen:
Gospodar familije.
8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 feb 2011, 23:20

Bilo je i ovih nasih iz uprave vidim :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 feb 2011, 23:21

Vidim na jednoj slici na drugom protalu pojavio se onaj "komunjara" iz uprave "malenih". Odlican potez Zelje sto je uputio poziv istom, da pokazemo kako se obiljezava 90 godina postojanja kluba. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 24 feb 2011, 23:24

I nije ovdje niko bio kao predstavnik partije, nego kao navijac Zelje.. Mi smo valjda jedini koji mozemo na jednom mjestu u veselju i sreci okupiti neke koji se inace bas i ne mirisu. I to nesto znaci.. 8-)
Ali meni je draze vidjeti ovdje Djuru i Seju Seksona, nego npr. ministra sigurnosti za kojeg sam siguran da sam ga opazio na nekoj od slika.. Idi bolan spasavaj nam ljude od Gadafija. :D

I da, volim Zeljeznicar! :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 24 feb 2011, 23:25

miky_hz je napisao/la:Bilo je i ovih nasih iz uprave vidim :)

smiruje Zujo tenzije nije Bljakic :mrgreen:
AMAR OSIM!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 24 feb 2011, 23:26

pile87 je napisao/la:Malo ce biti duze kome se neda nek ne cita nadam se da ce nekom biti i poucno...dugo se i kanim da napisem...

Prve odgledane Zeljine tekme se i ne sjecam bio sam jako mali ali sam za nju zahvalan rahmetli amidzi i Skori zahvaljujuci njima zavrsio sam na utakmici sto je kasnije obiljezilo i ostatak zivota slucajan splet okolnosti ili sudbina ne znam ni sam...U pocetku mi je bilo drago moj komsija u jednom velikom klubu i dobar je kako je vrijeme prolazilo, normalno kao klincu svidjeli su mi se navijaci i vecinom sam zbog njih dolazio na tekme.Bilo je nesto posebno u njima imali su taj neki smek koji su znali prepoznati u cijelom svijetu sa velikom dozom ljubavi su se odnosili prema svom klubu i kad je tesko i kad smo bili u vrhu svjeta sto se fudbala tice.

Vremenom sam upoznao neke stvari Zeljo nije samo klub Zeljo je filozofija po kojoj se zivi, radi svih tih stvari koje cine Zelju onim sto jeste ta ljubav se usadila u mene i danas smo tu zajedno jos uvijek.

Sam nastanak Zelje je fascinatan, sve nedace koje su nas pratile ispadanje u drugu ligu ali smo imali vise navijaca na utakmicama nego neki prvoligasi, pokusaj da se klub ugasi sve je to doprnijelo da se klub voli jos vise od strane navijaca.Nema danas covjeka koji ne zna ko je Josko Domorcki ili ko je Dimitrijevic ,Ivicu Osima ne treba ni spominjati svjetski priznatog strucnjaka koji se uvijek sa posebom paznjom osvrtao na Zelju bas iz te neke usadjene ljubavi ili Milana Ribara ljudi su kao treneri jednostavno bili ispred svoga vremena vizionari.
Kad vec spominjem sve njih ne mogu ne pomenuti rahmetli Djildu najsvjetliju tacku medju svim Zeljinim navijacima.Citava Zeljina istorija je protkana ljudskim velicnima nisam ih pobrojao ni najmanji dio ali svi ljudi o kojima pisem prepoznali su to nesto u Zelji i ostali mu vjerni do kraja, nismo nikada gurani od drzave nismo se nikad priklonili ni jednoj vlasti nisamo bili ni najveci u bivsoj drzavi ali smo imali ono nesto specificno radi cega su nas cijeli posvuda , cesto mi padne na pamet transparent sa natpisom VOLIM TE ZELJO STOLE IZ BORA e sa njim Zeljo nije imao nikakve dodirne takce, imao je jako puno blizih klubova za koje bi navijao ali nije e to je upravo ono sto cini Zelju posebnim.Uvijek smo bili i ostali radnicki klub, armija navijaca upravo dolazi iz takve sredine znaci obicna raja i to je oduvjek bio garant opstanka cak i u ovom ratu kada je i Grbavica gorila, kada su na tribini bila mitraljeska gnijezda mi smo izasli kao pobjednici iz toga onoga trena kada je prvi put istrcala ekipa Zeljeznicara na teren to je bilo nesto posebno.
I sad smo tu nas klub slavi 90 godina postojanja moramo zbiti redove i pomoci klubu jos jednom jer ovo je jako bitna godina za nas zato ne da vi trebate doci na utakmicu protiv olipica nego trebate jos nekog povesti da zagrmimo kako treba i da komplet godina bude u znaku VELIKANA S GRBAVICE.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Jako dobar post.
pile čestitam na inspiraciji..........

slika

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 24 feb 2011, 23:26

Nije ni vama bilo zgodno u ovoj ligi do ujedinjenja!!!Kakav je ovo Vrbanjusa klu i zanima me jeli ovaj Šimić sto je igrao u Vrbanjusi onaj igrac sto je igrao i za Želju i Široki????

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 23:27

Proslava dostojna imena najveceg kluba u državi :!:
Ivica Osim, veeeeliki gospodin kao i sin mu, Smajlović takođe i ostali.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 24 feb 2011, 23:28

ŠB.TRN je napisao/la:
Nije ni vama bilo zgodno u ovoj ligi do ujedinjenja!!!Kakav je ovo Vrbanjusa klu i zanima me jeli ovaj Šimić sto je igrao u Vrbanjusi onaj igrac sto je igrao i za Želju i Široki????
jeste
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 24 feb 2011, 23:29

ŠB.TRN je napisao/la:Kakav je ovo Vrbanjusa klu i zanima me jeli ovaj Šimić sto je igrao u Vrbanjusi onaj igrac sto je igrao i za Želju i Široki????
jeste
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 24 feb 2011, 23:49

izzo je napisao/la:Proslava dostojna imena najveceg kluba u državi :!:
Ivica Osim, veeeeliki gospodin kao i sin mu, Smajlović takođe i ostali.
Baš hoću da kažem, elemenat koji me najviše oduševio je ta gradska atmosfera. Nije bila krkanska pijanka, već pravi gradski šmek.

Kako je lijepo vidjeti da danas naš klub može na svojoj proslavi okupiti Ivicu Osima, Nikolu Nikića, Mišu Smajlovića, Boru Kontića, Seju Sexona, Refika Šabanadžovića, Branka Đurića, Muhameda Konjića, Zdenku Jelića, Envera Hadžiabdića...da dalje ne nabrajam. Jako sam ponosan na ovaj događaj, jer kad čovjek vidi na jednom mjestu sve te ljude koji su gradili Želju u svakom, ne samo sportskom smislu, može biti samo ponosan na tu veličinu.

Ima na ovoj večeri i političkih i nacionalnih i sportskih protivnika, ali kad je Željo u pitanju svi su skupa. Željo je ponovo pokazao da je daleko iznad mahalskih, nacionalnih, političkih,vjerskih i državnih torova. Željo je životna filozofija što Pile reče!

Nek nam je sa srećom i da ispunimo Grbavicu u subotu! Imamo -10 stepeni, -5 bodova, a ako Bog da, na ljeto +20 stepeni i bar +5 bodova.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 24 feb 2011, 23:54

novinari su bili cca 30 minuta i dobili nogu, tako da se i nije moglo napisati u medijima sta se desavalo od bitnih stvari
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 24 feb 2011, 23:55

da imam para ne bi zalio 500KM za dres

valjda cu naci 100-120KM nekad kasnije da otkupim od nekoga

Zivio nam Zeljeznicar

edit: da li ima neko podatke oko stadiona? valjda se trebao prezentovati plan o kapacitetu ili izgledu stadiona veceras?!

hvala na info
Zadnja izmjena: FIFA/UEFA, dana/u 24 feb 2011, 23:55, ukupno mijenjano 2 puta.
treba nam jos igraca iz BiH

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 24 feb 2011, 23:55

Jel bila prikazana maketa stadiona kako bi trebao izgledati?
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Ragazzidelsud87!
Kontakt:

Post Postao/la Ragazzidelsud87! » 24 feb 2011, 23:58

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Jel bila prikazana maketa stadiona kako bi trebao izgledati?
Potpisujem ? :D
VOLIM TE Ž E L J O!

AMAR OSIM !

; GLORY , GLORY MANCHASTER UNITED ;

CCCCHHHHICCCHHHHAARRIIIITTTTOOOO !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 feb 2011, 00:57

Sta cu kad se uvijek raspilavim kad je Zeljo u pitanju :D inspiracije veceras ima u nedogled...
Kao sto bistrik rece za Zelju se navija bez obzira na rezultate i to je tako...Ja sam par godina zivio u Splitu i dosta puta znao otici gledati i Hajduk mislim svaka cast svakome al Zeljo je zaista nesto posebno i jedinstven je osjecaj gledati Zelju ( bio zadnji ili prvi ).Nismo jedini klub koji ima dusu ali smo sigurno jedni od navijaca koji najiskrenije vole svoj klub, u svjetskim razmjerama mi smo jako mali ali se kod nas bukvalno zivi za Zelju.
U ratu sam cesto znao zamisljati kako ce sve izgledati kada stane svo sranje i mi napunimo jug, meni najvise simbolike ima u prvoj Zeljinoj utakmici nakon rata jer ja sam tako zamisljao i slobodu i kraj rata te godine nece niko vratiti ali eto docekao sam...
Veceras gledam sve te silne ljude na plavoj veceri koji su po 50 godina u Zelji oni su kroz istoriju uspjeli sacuvati Zelju i ostavili ga nama u amanet a mi to moramo ostaviti nasoj djeci nadam se u boljim i sretnim danima nego sto sam ih bar ja imao, ako bog da sa novim stadionom i sa jos jednom titulom u ovih svjetlih 90 godina postojanja...
Mozda malo peglam ali volio bih opet da napomenem koliko je bitno da sada budemo uz klub, ne radi drugih nego radi nas samih.Proslogodisnja utakmica protiv borca je bila dobra jer je bio pun stadion, igraci daju vise od sebe i jedni i drugi, pun stadion garantuje i boljeg Zelju i bolju igru a nase je da se pokazemo kad je potrebno, znaci ne treba nikog posebo pozivati olimpic je tu a stadion ceka samo nas...
[youtube][/youtube]
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

kenooo
Kontakt:

Post Postao/la kenooo » 25 feb 2011, 01:25

Također, večeras je i prvi put prezentovan projekat stadiona Grbavica, oko kojeg se trebaju ustvrditi još sitni detalji pa da se krene sa ovim projektom. Projekat je malo izmjenjen od prvobitnog, tako da bi se novi stadion trebao graditi deset metara iznad zemlje, a njegov kapacitet iznosio bi oko 20.000 sjedećih mjesta. „Plava noć“ je prvi projekat u nizu proslave devetog jubileja tima sa Grbavice, a naredne aktivnosti su vezane za odigravanje velikog broja utakmica, tako da bi na Grbavičkom travnjaku u ovoj godini mogle zaigrati ekipe poput A reprezentacije BiH, Galatasaraja, Dinama, Videotona, SAŠK Napretka...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Hrasno15 i 42 gosta.