Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Vi sto pisete o pinokiu i da lazem, reci cu vam da me jedan od novinara ovog portala zna licno i zna da nisam seprtlja. Mozda je ovaj clan IO malo vise popio al prenio sam sta mi je covjek doslovno rekao. Naravno da nisam povjerovao za dzeku(igrac selektor) al opet kazem tako mi je covjek rekao. Eto sad nastavite pisat o Petevu i Barbarezu 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- invincible1921
- Kontakt:
Ma mislim i ta motivacija...jbt ako im se ista ne moze zamjeriti to je trud na terenu. Ne znam sta ocekuju sa "dodatnom motivacijom" da im svima po jos jedna noga izrasteDaVinci je napisao/la: ↑15 jan 2021, 01:14Ni ja nisam bas siguran da je Barba motivator a la Ćiro Internacionale i da bi igrace u svlacionici hajpovo sa 'sinovi, ima da im j@b@te majku, kad vam ja kazem' ... nije Sergej cirkusant pa da skace po klupama i uzvikuje mahnito parole dok ga Dzeko & Co. s divljenjem gledaju ... to je palilo kod te Cirine grupe igraca tipa Muslimovic, Ibricic, Nadarevic ... pitanje je sta pali kod Visce, Cimirota, Cipetica ...invincible1921 je napisao/la: ↑14 jan 2021, 09:34Ja mislim da bi sa njim prosli ko sa Sumanom u rukometu...neki dan sma to napisao na rukometnoj temi...al haj vidjet cemo.slusalica je napisao/la: ↑14 jan 2021, 09:13Utakmice baraža sa Irskom dok nas je vodio Meša, možda na najbolji način pokazuju zašto bi Sergej bio najbolji izbor.
Te tekme smo odigrali sa takvom letargijom i qurcoboljom, kao da se nije radilo o baražu,
a upravo iz toga proizilazi najbitnija osobina koju selektor mora imati, a to je umijeće da mobiliše ekipu u svakoj jbnoj utakmici.
Uvjeren sam da Sergej ima i autoritet i poštovanje kod ovih igračića.![]()
BTW, citam upravo da je Ćiro vodio repku u 17 utakmica ... upis'o je 8 pobjeda, 2 remija i 7 poraza ... znaci 9 puta to njegovo 'mobilisanje iliti galvanisanje' nije pilo vode kod njegovih sinova ...![]()
=\_1921_/=
Vico prica po BL da ce izabrati Branimira Tulica za selektora kao kaznu Bosnjacima jer nisu htjeli Bugara.
Provjerene informacije na ovom forumu su trolanje, vjerovatno je i ovaj portal i forum u sluzbi negatora Bosne i Hercegovine .
-
- Kontakt:
Neki spominju Darije Kalezica, kao moguceg kandidata
- invincible1921
- Kontakt:
Dje ih nalaze da mi je znatizet fazlinovic je napisao/la: ↑15 jan 2021, 13:22Neki spominju Darije Kalezica, kao moguceg kandidata
=\_1921_/=
admin je napisao/la: ↑13 jan 2021, 19:48Sergej ne ispunjava uslove da bude selektor i otpao je iz trke jer nije prosao na Komisiji zaduzenoj za izbor selektora. Ovdje je sad pitanje da li ce Petev dobiti dovoljno glasova ili ce se krenuti u potragu za nekim novim rjesenjem.mrAdislic je napisao/la: ↑13 jan 2021, 19:24Pa rekli su da je Simone otpao, a Petev ostao zato sto ne zna nas jezik..a cisto sumnjam da Svicarac zna.
Znaci da opet Vico i podanici znaju da ce otpasti u borbi sa Petevom..samo eto da mi kao procitamo da oni traze neku drugu varijantu.
Poslije svog analiziranja obojice vidi se da su pet deka oba trenera i uvijek se moze naci i plus i minus svakome u dvoboju.
Jedino bi radije Svicarca radi toga sto Petev nekako smrdi da nije cista posla uz prijatelje kao Mamica i ovoliko forsiranje Vice za njega.
A i nasli su nekog covjeka sa kojim se moze porediti Petev, zanima me zasto se nisu mogli dogovoriti sa Muslinom koji je dao izjavu da bi zelio razmotriti mjesto selektora i da ga novac ne zanima, ali Muslin bi ocito pobjedio Peteva u dvoboju i ne bi dao nijednom manageru da se petlja.. pa ga i ne smiju spomenuti.
Elem, najbolji izbor je Sergej i tacka. Jer se u ovom cirkusu najmanje radi o iskustvu selektora pogotovo o iskutvu ovakvih trenera, izuzev Muslina.
Ovde se radi da neki nas covjek, koji ce raditi u interesu BiH bude na nekoj od funkcija, kada je nemoguce u savez..onda u strucni stab!

Jesteli se odlucili. Je li sad otpao Sergej iz utrke ili ne?
BašČelik!
Kakve veze admin ima sa portalom. Ja sam za forum zaduzen. Obicni forumas sa nesto vecim ovlastima od tebe koje mi ne daju informaciju vise od tebe ili bilo koga drugog. Samo se logikom vodim i diskusiju usmjeravam.mrAdislic je napisao/la: ↑15 jan 2021, 16:51admin je napisao/la: ↑13 jan 2021, 19:48Sergej ne ispunjava uslove da bude selektor i otpao je iz trke jer nije prosao na Komisiji zaduzenoj za izbor selektora. Ovdje je sad pitanje da li ce Petev dobiti dovoljno glasova ili ce se krenuti u potragu za nekim novim rjesenjem.mrAdislic je napisao/la: ↑13 jan 2021, 19:24Pa rekli su da je Simone otpao, a Petev ostao zato sto ne zna nas jezik..a cisto sumnjam da Svicarac zna.
Znaci da opet Vico i podanici znaju da ce otpasti u borbi sa Petevom..samo eto da mi kao procitamo da oni traze neku drugu varijantu.
Poslije svog analiziranja obojice vidi se da su pet deka oba trenera i uvijek se moze naci i plus i minus svakome u dvoboju.
Jedino bi radije Svicarca radi toga sto Petev nekako smrdi da nije cista posla uz prijatelje kao Mamica i ovoliko forsiranje Vice za njega.
A i nasli su nekog covjeka sa kojim se moze porediti Petev, zanima me zasto se nisu mogli dogovoriti sa Muslinom koji je dao izjavu da bi zelio razmotriti mjesto selektora i da ga novac ne zanima, ali Muslin bi ocito pobjedio Peteva u dvoboju i ne bi dao nijednom manageru da se petlja.. pa ga i ne smiju spomenuti.
Elem, najbolji izbor je Sergej i tacka. Jer se u ovom cirkusu najmanje radi o iskustvu selektora pogotovo o iskutvu ovakvih trenera, izuzev Muslina.
Ovde se radi da neki nas covjek, koji ce raditi u interesu BiH bude na nekoj od funkcija, kada je nemoguce u savez..onda u strucni stab!
Jesteli se odlucili. Je li sad otpao Sergej iz utrke ili ne?
Mislio sam onda da posjedujes neki insajderski info sa ekipom portala, ali i ti obicni kmet kao i miadmin je napisao/la: ↑15 jan 2021, 16:56Kakve veze admin ima sa portalom. Ja sam za forum zaduzen. Obicni forumas sa nesto vecim ovlastima od tebe koje mi ne daju informaciju vise od tebe ili bilo koga drugog. Samo se logikom vodim i diskusiju usmjeravam.

BašČelik!
Joj samo da se hoće ovo više završiti.. ovo nije više utrka, ovo je trijatlon
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Kakvi mediokriteti ulaze u izvrsne odbore i skupštinu saveza dabogda nikad selektora ne izabrali, i raspali se sad
Koji stranacki tariguzi i smradovi hljeb im yebbem, pa to veze sa fudbalom nema
Sto kaze Bola skoro u nekoj emisiji, nema šanse da bude imenovan ispred ZE DO kantona u savez, pored ovih stranacki degenerika, mamu im
I onda hocemo selektora, e dobicemo qarinu
Koji stranacki tariguzi i smradovi hljeb im yebbem, pa to veze sa fudbalom nema

Sto kaze Bola skoro u nekoj emisiji, nema šanse da bude imenovan ispred ZE DO kantona u savez, pored ovih stranacki degenerika, mamu im

I onda hocemo selektora, e dobicemo qarinu
Taktika je da se protivnici izmore i kažu - daj i Tutu, samo da se završi.
-
- Kontakt:
Ja sam se vala ohladio dobro od ovih nasih repki, toliko su puta razocarali da je to vise smijesno. Propagiro sam malo na drugim temama da bi mi kao narod trebali biti malo kao izraelci okrenut se nekim drugim stvarima bitnijim od sporta znam da je ovo malo pogresan forum ali ipak
Recimo Izrael ako je moguce je jos gori od Bosne u sportu uzeci njihov broj i desetljeca koja se takmice onda su definitivno gori. Ne mislim ja sad na religiju ja neznam ni klanjat kako treba
Neg ima jos bitnih stvari u zivotu I onda opusteno gledat ove nase dive u svim sportovima to je recept za nezivciranje..

A čemu kad su se u sve sem u kriminal usrali? Mogu se okrenuti pasošu i drugoj zemlji.megatron2000 je napisao/la: ↑15 jan 2021, 18:14Ja sam se vala ohladio dobro od ovih nasih repki, toliko su puta razocarali da je to vise smijesno. Propagiro sam malo na drugim temama da bi mi kao narod trebali biti malo kao izraelci okrenut se nekim drugim stvarima bitnijim od sporta znam da je ovo malo pogresan forum ali ipakRecimo Izrael ako je moguce je jos gori od Bosne u sportu uzeci njihov broj i desetljeca koja se takmice onda su definitivno gori. Ne mislim ja sad na religiju ja neznam ni klanjat kako treba
Neg ima jos bitnih stvari u zivotu I onda opusteno gledat ove nase dive u svim sportovima to je recept za nezivciranje..
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
A sta taj Bola, Balja, Hiba, Konja konkretno radi da udje u strukture saveza osim sto drzi kafice po Sa i Ze i svake kvalifikacije dadne izjavu, dvije o repci i toliko od njega ... ti nasi bivsi sportisti sve cekaju da neki SDA-ovac dodje njih vuc' za rukav i molit' da oni udju u IO, MIO, PIO umjesto njega jer eto njemu vise ne trebaju pare, funkcija, uticaj i ostale sadake a nasem Boli trebaju ... dok oni sa strane se kapriciraju i bojkotuju, obicni uhljupi umjesto njih vec 25 godina kolo vode ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Sistem je postavljen tako da odbija uspješne bivše sportiste,
Rijetko će se ko sa uspješnom sportskom karijerom i imenom, nezavisan, situiran, upustit u opštinske i kantonalne borbe za fotelju. Kome to treba?
To je bojno polje za sitne korumpirane igrače, laktanja, stranačka lobiranja i zato imamo takvu situaciju u savezu.
Zamisli da je neko Salihamidžiću reko da se treba prvo kandidovat za portira u Bayernu, pa polako...
Imena ko što su Bolić, Konjić...trebaju dobijat ozbiljne funkcije bez kojekakvih procedura.
Rijetko će se ko sa uspješnom sportskom karijerom i imenom, nezavisan, situiran, upustit u opštinske i kantonalne borbe za fotelju. Kome to treba?
To je bojno polje za sitne korumpirane igrače, laktanja, stranačka lobiranja i zato imamo takvu situaciju u savezu.
Zamisli da je neko Salihamidžiću reko da se treba prvo kandidovat za portira u Bayernu, pa polako...
Imena ko što su Bolić, Konjić...trebaju dobijat ozbiljne funkcije bez kojekakvih procedura.
Svicarac Uli Forte novi kandidat?
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Bugarski stručnjak Ivajlo Petev biće imenovan za selektora fudbalske reprezentacije BiH u petak, 22. januara ove godine na nastavljenoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza “Dejtonske zemlje” koja je počela 4. januara, ali je prekinuta zbog “zaštite bošnjačkog nacionalnog pitanja” koju je pokrenuo predsednik “krovnog” Saveza u tehničkom mandatu Elvedin Begić, opstruišući rad Komisije za izbor selektora, ali i samu sednicu “fudbalske vlade”.
Prema informacijama od izvora bliskih Izvršnom odboru Milorad Sofrenić, potpredsednik FS BiH iz Bijeljine zakazaće nastavak sednice Izvršnog odbora za pomenuti dan, na kojem će članovi ovog tela glasati za jedini predlog – Peteva, upućen od strane Stručne i Komisije za izbor selektora. Na taj način biće razrešen veliki broj dilema i nedoumica oko izbora selektora Zmajeva i naslednika neuspešnog Dušana Bajevića, te će se prekinuti medijsko “spinovanje” i naturanje kandidata kao što su Sergej Barbarez (nema uslove da bude selektor po kriterijumima Izvršnog odbora), odnosno Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, nekadašnji selektori BiH. Preuzimanjem kormila u premijerligašu Tuzla sitiju sa spiska je otpao i Husref Musemić, Amar Osim je zaposlen u Željezničaru, a Sergej Jakirović u Zrinjskom.
Petevu je protkandidat i Zlatan Bajramović, bivši reprezentativac kojeg su gurali pojedini članovi Izvršnog odbora, ali je procenjeno kako od svih ranije predloženih i raspoloživih kandidata Bugarin ima najviše šanse da napravi dobar rezultat sa reprezentacijom BiH jer neće biti opterećen “nacionalnim ključem”, ali će ukinuti i “ekskluzivitet” Bošnjaka na jadnonacionalnu reprezentaciju.
Petev je u Dinamu iz Zagreba radio sa dvojicom reprezentativaca Arminom Hodžićem i Amerom Gojakom, te dobro poznaje situaciju oko tabora Zmajeva. Sa verovatno najmlađim timom Dinama u sezoni je imao samo dva poraza u prvenstvu Hrvatske, ali je to bilo dovoljno za titulu, Rijeka je prva prošla kroz cilj. S Ludogoretcom je 2012. i 2013. godine osvojio prvenstvo Bugarske. Uz to je osvojio i jedan Kup i dva Superkupa Bugarske.
Smatra se začetnikom nove ere ovog bugarskog kluba koji je kasnije osvojio još sedam titula i napravio iskorak u evropskim takmičenjima, te postao nacionalni brend iako se može uporediti, recimo sa Krupom ili Hofenhajmom.

Prema informacijama od izvora bliskih Izvršnom odboru Milorad Sofrenić, potpredsednik FS BiH iz Bijeljine zakazaće nastavak sednice Izvršnog odbora za pomenuti dan, na kojem će članovi ovog tela glasati za jedini predlog – Peteva, upućen od strane Stručne i Komisije za izbor selektora. Na taj način biće razrešen veliki broj dilema i nedoumica oko izbora selektora Zmajeva i naslednika neuspešnog Dušana Bajevića, te će se prekinuti medijsko “spinovanje” i naturanje kandidata kao što su Sergej Barbarez (nema uslove da bude selektor po kriterijumima Izvršnog odbora), odnosno Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, nekadašnji selektori BiH. Preuzimanjem kormila u premijerligašu Tuzla sitiju sa spiska je otpao i Husref Musemić, Amar Osim je zaposlen u Željezničaru, a Sergej Jakirović u Zrinjskom.
Petevu je protkandidat i Zlatan Bajramović, bivši reprezentativac kojeg su gurali pojedini članovi Izvršnog odbora, ali je procenjeno kako od svih ranije predloženih i raspoloživih kandidata Bugarin ima najviše šanse da napravi dobar rezultat sa reprezentacijom BiH jer neće biti opterećen “nacionalnim ključem”, ali će ukinuti i “ekskluzivitet” Bošnjaka na jadnonacionalnu reprezentaciju.
Petev je u Dinamu iz Zagreba radio sa dvojicom reprezentativaca Arminom Hodžićem i Amerom Gojakom, te dobro poznaje situaciju oko tabora Zmajeva. Sa verovatno najmlađim timom Dinama u sezoni je imao samo dva poraza u prvenstvu Hrvatske, ali je to bilo dovoljno za titulu, Rijeka je prva prošla kroz cilj. S Ludogoretcom je 2012. i 2013. godine osvojio prvenstvo Bugarske. Uz to je osvojio i jedan Kup i dva Superkupa Bugarske.
Smatra se začetnikom nove ere ovog bugarskog kluba koji je kasnije osvojio još sedam titula i napravio iskorak u evropskim takmičenjima, te postao nacionalni brend iako se može uporediti, recimo sa Krupom ili Hofenhajmom.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.