Premijer liga BiH - aktuelno

avenija
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la avenija » 22 avg 2021, 00:53

Bit ce to dobro dok se prespava i glave ohlade.
Vidis kako laganica mi u drugoj ligi FBIH izgubimo pa ne pjenimo nego odemo i pokorimo danas Zavidovice i Krivaju sa 0:3. Tako i vi koze odete na Grbavicu gdje Zeljo u zadnjih 45 utakmica ima 2 pobjede i lupite im tricu.
Euforija je **** stvar malo vas ponijelo velika očekivanja slabo Sarajevo jbg. Onda puno vise boli poraz nego sto je objektivno. :salut:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 avg 2021, 00:55

Ima ovdje materijala da se covjek dobro nasmije.
Da vam nije Tuzle ne bi imali sta slano pojesti treba im se svaki dan zahvaljivati.
Mislim da je jedino posteno bilo da nismo nikako dosli da igramo i ljudima se cistih 3:0 pise.
You are someone else I am still right here

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 22 avg 2021, 00:58

I ja svasta mlatim,dosadno mi bude pa pisem da navucem neku budalu da ga zajebajem ali brate dragi da ja mrzim Tuzlu,Zenicu,Mostar,Gorazde,Bihac ili ljudi iz tih gradova .Nikad me vala niko na to natjerati nece,nikad.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 22 avg 2021, 00:58

realno, cist penal za Slobodu ponovo pokradeni u sred Tuzle protiv Sarajeva..samo ovaj put vidim nisu cestitali? :rol:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2021, 00:58

antisisoja1919 je napisao/la:
22 avg 2021, 00:52
Shategabri je napisao/la:
22 avg 2021, 00:47
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
22 avg 2021, 00:40

Pretjeruje i on malo, ali je dovoljno pogledati komentare unazad par stranica.

Sto je previse, previse je.
Ne, on govori šta misli.
Dosta ljudi koji imaju tu neku mržnju prema Sarajevu da li dolaze iz Tuzle ili Zenice recimo ovo navode kao razloge.
Eto ne može ih niko u Sa i onda vraćaju milo za drago.
Ne znam kako je u Tuzli, nemam iskustava, ali recimo zadesio sam se jedne prilike u Zenici i kažu hajmo u diskoteku, kažu ovi domaći, možda bolje da ne idete, reko što, pa eto mogo bi ko skontati da ste iz Sarajeva, da ne bude belaja :crazy:
U Sarajevu te niko ni u jednom lokalu neće ružno pogledati da ne znam odakle dolaziš a ne da nešto analizira jesi ti Tuzlak, Zeničanin ili odakle već.

Meni je to bezveze. Ok, tribina je nešto drugo, al sad to dizati na nivo grada je smiješno i glupavo.
Druze, posto vidim da si normalan lik, da ne generaliziramo. Ima normalne raje, i hvala Bogu u vecini je, al eto vrati malo uanzad komentare tvojih sugradjana, komsija kako god hoces i vidi njihov stav prema Tuzlacima. Ja u afektu pretjerujem, znam to i sam, al ne mozes bit imun na ovaj bezobrazluk. Lijep pozdav
Razumijem te, pazi ovaj forum je tek mali dio Sarajeva i k tome nisu sigurno ni svi iz Sarajeva, ima navijača FKS Visoko, Tešan odakle već :mrgreen:
Pazi da se razumijemo, prvo na tribinama bilo kojeg premijerligaša ima takvih šifri da je to uglavnom jedna umobolnica kad ne ide ekipi i onda se psuje, galami i gađa čim stigne i za ono što jes i nije.
Razumijem i to da se na priču na ovoj temi odgovori adekvatno. Sve stoji, samo to na nivou gradova...to je već malo nerealno.
Pozdrav
Koševo Zapad

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 avg 2021, 00:59

fera je napisao/la:
22 avg 2021, 00:55
Da vam nije Tuzle ne bi imali sta slano pojesti treba im se svaki dan zahvaljivati.
Mislim da je jedino posteno bilo da nismo nikako dosli da igramo i ljudima se cistih 3:0 pise.
Vala je i Abdulah Oruc komotno mogao igrati sa medicinskom ekipom,vjerujem da bi bod odnijeli...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 avg 2021, 01:00

dejavu je napisao/la:
22 avg 2021, 00:58
realno, cist penal za Slobodu ponovo pokradeni u sred Tuzle protiv Sarajeva..samo ovaj put vidim nisu cestitali? :rol:
Jel čist ko na Grbavici kad im nije sviran ili je još čistiji :D
Koševo Zapad

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 22 avg 2021, 01:02

Veličanstven dan u Tuzli :bih:
Hvala pojedinim tuzlacima jer i u 1 sat ujutro svojim kmečanjem ovu pobjedu čine još većom! Ciao seljazzi :wave:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 22 avg 2021, 01:07

Miljacka je napisao/la:
22 avg 2021, 01:02
Hvala pojedinim tuzlacima jer i u 1 sat ujutro svojim kmečanjem ovu pobjedu čine još većom! Ciao seljazzi :wave:
al bas leglo seljakluka, sa bas minimalnim procentom prave raje.. :evil:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 avg 2021, 01:10

Vanja8 je napisao/la:
22 avg 2021, 00:59
fera je napisao/la:
22 avg 2021, 00:55
Vala je i Abdulah Oruc komotno mogao igrati sa medicinskom ekipom,vjerujem da bi bod odnijeli...
Vratice nam se ova nezahvalnost, zivimo od njih a otisli tamo cak pokusali fudbal igrati ali oni nisu znali.
Jedino gdje su pokazali kvalitet je kad se treba nesto žaliti i plakati.
Jos ih pogura sudija ja u zivotu nisam vidio da se nekom daje crveni dok aut izvodi.
You are someone else I am still right here

pravabaraba
Kontakt:

Post Postao/la pravabaraba » 22 avg 2021, 01:13

Pitari standardno,protivnik bolji,al provlace se...Sloboda,Posusje...jednostavno mali klubovi koji nemaju pobjednicki mentalitet,neke stvari se nikad ne mjenjaju...Al zato kad dodje ekipa koja se ne prepadne imena,tu isplivaju sve slabosti tima sa Koseva.
"I notorna je činjenica da za Sarajevo navijaju došljaci u Sarajevu. Da bi se brže asimilirali to je u procesu identifikacije suživljavanja došljaka u grad u koji je došao,vecina sarajlija tradicijski navija za Želju"

Abdulah Sidran

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 22 avg 2021, 01:18

pravabaraba je napisao/la:
22 avg 2021, 01:13
Pitari standardno,protivnik bolji,al provlace se...Sloboda,Posusje...jednostavno mali klubovi koji nemaju pobjednicki mentalitet,neke stvari se nikad ne mjenjaju...Al zato kad dodje ekipa koja se ne prepadne imena,tu isplivaju sve slabosti tima sa Koseva.
Radnik, Rudar, Tuzla koju bi dobili da je branio Dizdarevic..

I to sve s drugim, trecim timom.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 22 avg 2021, 01:19

Da, protivnik bolji od ekipe kojoj fali šest ili sedam igrača iz prvih jedanaest, tu ti ima nešto čudno? :lol:
Šta bi ti gendole, da desetkovani trpamo po tekmi pet komada?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

pravabaraba
Kontakt:

Post Postao/la pravabaraba » 22 avg 2021, 01:20

90minut je napisao/la:
22 avg 2021, 01:18

Ne znam s kojim timom,al ako smo gledali iste utakmice,bgm tanko...al eto,ako je vama zadovoljavajice,ja se ne bunim.
"I notorna je činjenica da za Sarajevo navijaju došljaci u Sarajevu. Da bi se brže asimilirali to je u procesu identifikacije suživljavanja došljaka u grad u koji je došao,vecina sarajlija tradicijski navija za Želju"

Abdulah Sidran

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 22 avg 2021, 01:23

22 avg 2021, 01:20
90minut je napisao/la:
22 avg 2021, 01:18

Ne znam s kojim timom,al ako smo gledali iste utakmice,bgm tanko...al eto,ako je vama zadovoljavajice,ja se ne bunim.
Eto otvorio sam ti oci drugi i treci tim.

pravabaraba
Kontakt:

Post Postao/la pravabaraba » 22 avg 2021, 01:23

Miljacka je napisao/la:
22 avg 2021, 01:19
Da, protivnik bolji od ekipe kojoj fali šest ili sedam igrača iz prvih jedanaest, tu ti ima nešto čudno? :lol:
Ne znam sto si nervozan,ne ulazim u to s kojim timom ste igrali,vama vazda neko fali,samo konstatujem da vasa igra ne prati rezultate,i da mi izgledate tanki.Ipak pobjedjivati bez igre je svakako bolje nego gubiti s igrom,to svakako.

Abdulah Sidran

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 avg 2021, 01:24

Jedini zaključak koji sam dosad stekao jeste da je liga dosta ujednačena.
Suđenje slabo, sa dosta sjeckanja, prekida, navlačenja, ništa se nije promjenilo.. Navijači na tribinama..teški krkanluk.
Igrači i treneri..bez komentara.
Kako očekivati od publike neki bontom kad ga nemaju oni koji bi trebali smiriti, umiriti.
Navijačima na forumu ne bi škodilo kada bi bili malo objektivniji.
Onaj penal za Slobodu je prije bio nego nije. Da je rame, lopta bi otišla gore a ne dole. Još se vidi kretnja igrača prema lopti. Nevidim nikakvu mogućnost da je rame.
Kako sam i rekao nakon početne krize, Sarajevo će isplivati i igrati važnu ulogu ako se sve kockice oko igrača uspiju složiti ( u prevodu- ako uspiju rješiti finansijske probleme).
Sloboda je igrački znatno jača nego prošle godine, a igra na mišiće neće uvjek paliti.
Ovaj poraz je spuštanje na zemlju i može dobro doći.

Druga utakmica nije opravdala stanje na tabeli.
Prvo poluvrijeme dominacija Tuzle, drugo Zrinjskog.
Tuzla loše fizički pripremljena, i posvećenost svom golu im se obilo o glavu.
Zrinjski ništa specijalno. Sve je išlo na silu, i jako predvidljivo. Zasad ih neka euforija drži, ali da igraju najjljepši fudbal, to večeras nisam vidio. Odgovara im igra iz tranzicije, što večeras nisu imali.
Tuzla svjesno prepustila posjed, i na kraju jedva i do boda došla.
Sve u svemu, dosta ujednačena liga.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 22 avg 2021, 01:32

22 avg 2021, 01:23
Miljacka je napisao/la:
22 avg 2021, 01:19
Ne znam sto si nervozan,ne ulazim u to s kojim timom ste igrali,vama vazda neko fali,samo konstatujem da vasa igra ne prati rezultate,i da mi izgledate tanki.Ipak pobjedjivati bez igre je svakako bolje nego gubiti s igrom,to svakako.
Gdje ću biti nervozan poslije ovakvog dana? :lol: Čuj ne ulazim u to, a ulaziš u to kako se provlačimo i kako kad dođe ekipa koja se ne boji tu isplivaju sve slabosti, a zapravo je najveća slabost to što nam ne igra šest, sedam igrača iz prvih jedanaest.
Slobodno ulazi i u to jer ćeš biti među onima koji će pričati kako je ekipa za koju navija odlična s obzirom na okolnosti i šta je sve zadesilo. Nek' se na Grbavici igra moderni napadački fudbal, pa si navratio ovdje nama da otvoriš oči i kažeš kako se, i to standardno, provlačimo.

Je li i željezničar spada u te male klubove koji nemaju pobjednički mentalitet s obzirom da smo bili u očajnoj formi kad smo vas silovali na Koševu zadnji put? :rol:

Dobri u dobru
Zli u zlu

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 22 avg 2021, 01:54

Miljacka je napisao/la:
Dva cista penala nam nisu svirana....dva...
Onda idu ovakve stvari i neki pokusaji prozivanja, a kada je vasim klubovima prpa onda zovete na neke sastanke nesto glumite.
Dabogda svaku drugu utakmicu neko tebi pisao i prosipao debilizam koji ti prosipas veceras.

Inace super golovi Sarajeva, drugi lijep. Cestitam momcima sa podforuma Sarajeva, posebno drugu Mortemu. Idemo dalje.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 22 avg 2021, 02:01

FKBilder je napisao/la:
22 avg 2021, 01:54
Miljacka je napisao/la:
Dva cista penala nam nisu svirana....dva...
Onda idu ovakve stvari i neki pokusaji prozivanja, a kada je vasim klubovima prpa onda zovete na neke sastanke nesto glumite.
Dabogda svaku drugu utakmicu neko tebi pisao i prosipao debilizam koji ti prosipas veceras.

Inace super golovi Sarajeva, drugi lijep. Cestitam momcima sa podforuma Sarajeva, posebno drugu Mortemu. Idemo dalje.
Ako nađeš jedan post u kojem se ja lično žalim i kukam na suđenje skidam ti kapu, tako da, u pogrešnoj se crkvi moliš prijatelju.
Hvala i tebi jer činiš ovaj dan još ljepšim i ne dozvoljavaš da se isti završi čak ni kad se završio. :wave: :thumbup:

Dobri u dobru
Zli u zlu

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”