Ajax je napisao/la:
Zabaleta je jedan od najcvrscih bocnih igraca u ligi. Mada meni nije simpatican iz drugih razloga. Igracki je skoro neunistiv i jako robustan. On igra oko 80% tekmi. A za ovih 20% je dovoljan i Richards.
Ljevo krilo "glumi" Nasri. On je za Pellegrinija jedan od 5-6 igraca koji predstavljaju kicmu ovo ekipe. Zvijezde kluba koje se nece mijenjati. Znaci CIty ne zeli igrati sa pravim ljevim krilom jer bi to znacilo da mora Nasri ( centralni vezni ) na klupu. TO SE NECE DESITI. Nasri je vec potpisao pojacan ugovor. Alternativa Nasriju za ljevo krilo je Jovetic. Koji jako malo igra i sam. Treca alternativa je da Clichy igra beka a Kolarov ispred njega Krilo. Znaci to nije problem. Odnosno pravo krilo kao npr. Reus, di Maria itd .. se nece kuputi zbog Nasrija, to zaboravi.
Hart je dobar golman koji ponekad kiksa. Pantilimon je najbolji moguci golman kojega mogu kupit a da zna da ce sjediti vecinu ligaskih tekmi i lige prvaka. Golmani kao Begovic nebi bili spremeni da sjede toliko na klupi.
CITYU TREBA TRENER. Koji ima autoritet Mourinho, Rodgers, Klopp, Simeone, Magath. Sto cvrsci trener to bolje. Da malo porodrma ove indivudualne zvijezde. Inace ode sve u provaliju. Polako ali sigurno. Mada mislim da je ovdje vec prekasno. Kao npr kad je Mourinho dosao u Real. Zvijezde su se previse ufurale. Postale vaznije od trenera i svega ostalog.
Dobar je Zabaleta bek,niisam ja rekao da je los..Ali nije vrhunski..Vrhunski je recimo Maicon iz vremena dok je bio u Interu..Ili Lahm..Igraci koji nece odradjivati samo def. dio posla nego i u ofanzivi..
Sto se tice Nasrija,i sam kazes da on nije lijevo krilo..On je veznjak koji se gura na krilo je su u sredini Silva i Yaya,dakle izmislja mu se pozicija,i sam si rekao..To u vrhunski klubovima ne bi smio biti slucaj,posebno ako se to ne odradjuje dobro..Ako imaju Navasa koji je klasicno krilo,zamisli sta bi tek bilo da imaju i lijevo..A u sredini Dzeko i Negredo,visoki i igraci koji znaju zabiti glavom i koristiti te prodore.. Vidi Bayern..Ribery i Roben ubise sa krila..A Mandzo samo trpa..

Trener da svakako..Pelegrini je vec imao jedan dream team ( Real ) pa nista nije uspio..Mislim da je njemu noga na kraju sezone..Magath je najbolje rjesenje od ovih tvojih,jer vodi mali klub za razliku od ostalih