FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 25 dec 2023, 18:04

Pablo11 je napisao/la:
25 dec 2023, 17:34
Kako li ce botovi podnijeti ako se vrati Santos, nije ni on pojacanje? :beba:
Sta bi sa onom tuzbom sa njegovim mendzerom/agencijom?
Dobar igrac ali zbog toga sta je uradio ja ga ne bi vracao. Fk povratnici.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 dec 2023, 18:21

Pablo11 je napisao/la:
Kako sad smatras za pojacanje lika koji sjedi sa frajerom za kojeg tvrdis da se nista ne pita nema nikakve veze sa igracima i pojacanjima. Na osnovu cega smatras da bi mogao doci

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 dec 2023, 18:31

Bojudaosinebu je napisao/la:
25 dec 2023, 18:21
Pablo11 je napisao/la:
Kako sad smatras za pojacanje lika koji sjedi sa frajerom za kojeg tvrdis da se nista ne pita nema nikakve veze sa igracima i pojacanjima. Na osnovu cega smatras da bi mogao doci
Opet ti kazem da se ne pita i ponovicu ti sto puta. Moje misljenje je da bi valjao,hoce li doci vidjecemo :kralj:
Fk Željezničar.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 25 dec 2023, 18:31

Pablo11 je napisao/la:
25 dec 2023, 18:31
Bojudaosinebu je napisao/la:
25 dec 2023, 18:21
Pablo11 je napisao/la:
Opet ti kazem da se ne pita i ponovicu ti sto puta. Moje misljenje je da bi valjao,hoce li doci vidjecemo :kralj:
Naravno da bi valjao.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 dec 2023, 18:44

Izvinite na upadu.Nisam dosao da provociram Bgm
Samo da znate ne vraca vam se Santos.Niti su se nasli da pregovaraju dolazak bilo kakav.
Od vaseg izvora cuo :)
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 dec 2023, 18:55

Eh aferim nek si nam rekao.
Vidim drago ti samo tako.

Sve dok je tu nasa legenda kluba tj gospodin Samir Bekric nama nece biti udure.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 25 dec 2023, 19:24

Covjek nam donio mustuluk, ali pravo onaj pitarski mustuluk kao zeli nam dobro

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 25 dec 2023, 19:49

Ja sam na toj čuvenoj utakmici protiv Videotona dohvaćao lopte, znam da je stadion bio krcat, rekao je Stanić https://****/sport/nogomet/875741/st ... m-zeljovac

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 25 dec 2023, 21:45

Ja ne znam ko može i pomisliti da ćemo više surađivati sa onom ogavnom glavom od 'menadžera'.
Yebem li mu od kolijevke sve hanume u familiji.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 25 dec 2023, 23:22

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 dec 2023, 18:44
Samo da znate ne vraca vam se Santos.Niti su se nasli da pregovaraju dolazak bilo kakav.
Los ti izvor. To nam **** puse majko navijaci sarajevaaa...
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 26 dec 2023, 00:04

Dobar intervju sa Basicem. Realno lose se klub vodio u svim aspektima i nadam se da smo promijenili kolosijek inace nam voz ode u drugu ligu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 26 dec 2023, 00:13

To više i ptive na grani znaju da je Bašić dobio otkaz zbog loše ekipe

Prevashodno zbog lošeg direktora

Lopova kojeg su navijači nazvali legendom,pa im se vraća obo sto su zasluzili
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 26 dec 2023, 00:31

GIBRA je napisao/la:
26 dec 2023, 00:13
To više i ptive na grani znaju da je Bašić dobio otkaz zbog loše ekipe

Prevashodno zbog lošeg direktora

Lopova kojeg su navijači nazvali legendom,pa im se vraća obo sto su zasluzili
Sve je to dosta povezano, ali najvise zbog budzeta. Nije Bekric kriv sto se nije imalo novca da se produzi ugovor sa Santosom i Hodzicem. Dalje, napusti te Hodzic, a tebi mozda zelja Karic. Dodje Lokomotiva i naravno da ponudi bolje uslove, itd. I tako vjerovatno i sa drugim pozicijama. Neko u njegovoj ulozi ima svoje zelje, tako je u bilo kojem klubu, a realnost je ta da ti se dosta definise kroz okvir na koje nemas uticaja. Po cemu je on i klub konkurentan u samim pregovorima? Naravno tu se i trener nesto pita, ne vjerujem da je npr Bekric pratio golmana Mulalica i odlucio se za njega.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 26 dec 2023, 00:46

Pririsak je napisao/la:
26 dec 2023, 00:04
Dobar intervju sa Basicem. Realno lose se klub vodio u svim aspektima i nadam se da smo promijenili kolosijek inace nam voz ode u drugu ligu.
Ništa konkretno, trebao je redom navesti koje je igrače želio i tražio s kim se pregovaralo,odakle Allyson,Turanjanin,Biber u opcijama iako manje više znamo. Od sat vremena, 5 minuta možeš izdvojiti neke konkretne priče, ovo ostalo je dosadno...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 26 dec 2023, 01:34

Basic je odlicno pojasnio zasto smo ovako losi, jednostavno nedostatak kvaliteta. Nije bilo para odnosno uprava je odlucila da ne rizikuje sa dovodjenjm igraca koje treba ozbiljnije platiti jer je mislila da se moze Evropa izboriti bez ozbiljnih ulaganja, tek su poslije vidjeli da ne ide to bas tako pa su dosli Boljevic i Selimovic.
Dio oko proba sto je spomenuo Basic, tu je isto upravu, tuzno je sto smo dosli u takvu situaciju da Zeljo pocinje pripreme sa 10+ igraca na probi, od kojih je jedini Alison nesto pokazao na probi, a kasnije se vdijelo da nije kvalitet za pl a kamo li za ekipu koja zeli u Evropu. Ko god je pratio tada treninge mogao je vidjeti na sta to lici, vise na neki amaterski klub nego na najtrofjeniji klub u drzavi. Vjerovatno ni Alisona ne bi potpisali da su imali koga drugog. Sam se zakljucak namece da su ostali kvalitetom daleko ispod nivoa Zelje i opcenito premijer lige. Igraci sa probe su zavrsili u prvoj ligi federacije/rs, drugoj ligi federacije, petoj ligi Njemacke, prvoj ligi Crne Gore... To je samo bilo gubljenje vremena. S obzirom da zelimo Zelju koji ce osvajati trofeje, ovo nije ni smijesno nego tuzno. Kako je moguce da na probu dovedemo 10+ igraca koji su daleko daleko ispod nivoa premijer lige? Vjerovatno je to princip da ako si dobar sa bilo kime u klubu cija rijec ima neku tezinu u klubu, koji je na nekoj poziciji, i zamolis ga da dovedes svog igraca na probu, to ti vrlo lako i uspije. Tako opcenito kod nas stvari funkcionisu. Nikakvog plana i strategije.
Kad usporedimo druge kako su poceli ljetnje pripreme, kako su dovodili igrace, u citavoj ligi Zvijezda i mi smo to na najdebilniji nacin uradili, jedino su oni veci cirkus napravili od toga.
Na kraju s ozbirom da smo u takvim okolnostima poceli sezonu nije ni cudo sto smo 10.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 dec 2023, 01:44

Basica je zavalio Bekric rumeni, bekan jedan lazovcina seoska varalica.

Klub je dao previse vlasti i slobode rumenom levatu.
Necemo napredovati nikad sve dok su tu produzene ruke jedne ili druge strane.

Sve konta insan hajde proci ce ovo srozavanje kluba ali jok.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 26 dec 2023, 01:49

Predatod je napisao/la:
25 dec 2023, 23:22
Jel tako sa majkom pricas?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 26 dec 2023, 08:18

Kljucna stvar u svemu ovome je recena u podcastu a i mi smo to pisali ovdje po forumu.

Ako si u ligi u kojoj nekoliko klubova ne igra na domacim terenima nekim cudom osvojio trece mjesto gdje isto nismo briljirali igrom. Realno dosta smo tekmi i sretno i na misice dobili prosle sezone. I izboris europu u kojoj se igraci moraju psihicki istrositi jer nakon onakve 4 utakmice pune nenormalne euforije valja se vratiti u nasu ligu i atmosfere na ligaskim tekmama. Uz to svi ovi se vracaju na svoje domace stadione i imas 4 kluba koja prave ozbiljniji iskorak sa pojacanjima. Znaci ne samo da ce sada igrati na domacim terenima nego su im i rosteri jaci.

Ti ulazis u ligu bez 2 najbolja igraca koji su otisli DZABA i nisi doveo dovoljno dobre igrace nego smo navukli igrace da bismo pokrili pozicije. I nakon sve one eudorije vrstis se na ligaske stadione i atmosferu, igraci psihicki i fizicki istroseni plus kvalitetom ne mogu parirati ni posusju ni gosku i dobijes sta dobijes a to je ubijenu ekipu totalno koja vise nema pojma ni zasto je tu.

I u pravu je za ono da klub suti i nikad nije zastitio sportski segment na neka od katastrofalnij sudjenja kad je to imalo smisla.

I zbog toga sam mjesecima govorio uprava napolje, onakvo vodjenje kluba i nesvjesnost situacije oko tebe nije odavno vidjena ne samo kod nas u klubu nego inace u biznisu. Kad vodis neki biznis onako kako smo mi bili vodjeni dolazi neminovno do propadanja biznisa. Na svu srecu pa mi nismo neki manji klub jer bi se do sad ugasili, jos uvijek imamo mogucnost vratiti se ako se bude djelovalo tokom zimskog prelaznog roka.

SMIJESNO ZVUCI ALI CILJ JESTE OSIGURATI OPSTANAK, PA TEK ONDA SLJEDECU SEZONU MOZDA POKUSATI SASTAVITI EKIPU KOJA BI SE MOGLA DRZATI NA SREDINI I UKLJUCITI U BORBU ZA EUROPU.

Bez ozbiljnih para u svemu ovome, mi cemo godinama kruziti po sredini tabele uz mahalske price i na taj nacin dok drugi napreduju mi vise necemo imati sansu nikad da se vratimo na vrh, jer drugi vec sad i zaradjuju od europe i dobijaju ogromna ulaganja u klubove.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 dec 2023, 09:40

JVVVST je napisao/la:
26 dec 2023, 01:49
Predatod je napisao/la:
25 dec 2023, 23:22
Jel tako sa majkom pricas?
A cak ima i dobre info.
Fk Željezničar.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 26 dec 2023, 10:35

Jucer pises kako ce botovi podnijeti ako se santos vrati, jutros pises ima dobre info da se santos ne vraca. Najjaci

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Napapijri i 49 gostiju.