Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

BeyKopites
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la BeyKopites » 26 okt 2013, 01:27

Jel i vama na filmoviziji pokazuje "View limited" ??
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 10:04

Nije ni do grafičke, sad sam to uradio. Ni do utičnica, a ni produžnog. Osijedit ću zbog ovoga.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 okt 2013, 10:58

pa u cemu je tacno problem? to moze biti do svega

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 11:03

Prije mjesec-dva me računar počeo zezati - sam se gasi, a i pali kad god je prekidač sa druge strane centralne na “on“. Mislio sam da je do napojne i kupio sam novu, ali opet isto. Zatim kupim drugu matičnu, ali i sad je isto. Utičnice su okej, produžni također. Da li može biti do procesora?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 26 okt 2013, 11:06

Probaj ga otvoriti i vidi desava li se kad je otvoren i koliko cesto.
Ako imas neki problem sa pregrijavanjem, moze se to desavati ali sumnjam, mislim da bi windows u tom slucaju javio nesto da je to problem i vjerovatno se nebi opet sam palio.

Moze biti i do obicnog dugmeta za paljenje i gasenje.... Ma moze svasta biti.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 okt 2013, 11:08

probaj prvo sa ovim, otici u control panel - power options i odaber high perfomanse

a moze biti da ti dolazi do pregrijavanja procesora ili graficke, kupi sebi neku pastu i skini hladnjak s coolera od pc-a, ocisti kuler od prasine ako vec ima, na procesoru i kuleru ocisti staru pastu alkoholom, dobro ocisti i onda nanesi novu pastu, ali u sredinu istnisni otprilike velicine kao zrno rize

to isto uradi sa grafickom ako si vjest

a i probaj promjeniti mjesta ram plocicama ako ih imas vise, mada sumnjam da bi to uzrokovalo gasenje racunara, to obicno izazove bsod

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 11:14

Pastu što se procesora tiče sam mijenjao dosad 3-4 puta, mislio sam da je do toga. Nema prašine nikako u čitavoj centralnoj. Probao sam i grafičku izvaditi, ali čim onaj prekidač nazad uključim da radi, ovaj đavo se sam pali, ali nakon 10 sekundi se ugasi. Ne pokrene Windows nikako, a dan poslije zamjene matične je radio, sad opet isto.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 okt 2013, 11:26

moze zvucati smijesno ali cime ocistiti tu prasinu u centralnoj, usisati jednostavno ili kako? :D :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 11:50

Kompresija...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 okt 2013, 11:54

otkud mi kompresor :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 12:01

Kupi usisivač “Rainbow“ i uživaj. :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 okt 2013, 12:33

LenBias je napisao/la:moze zvucati smijesno ali cime ocistiti tu prasinu u centralnoj, usisati jednostavno ili kako? :D :mrgreen:
Boga mi ja sam to cistio usisivacem :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 okt 2013, 14:00

High je napisao/la:Pastu što se procesora tiče sam mijenjao dosad 3-4 puta, mislio sam da je do toga. Nema prašine nikako u čitavoj centralnoj. Probao sam i grafičku izvaditi, ali čim onaj prekidač nazad uključim da radi, ovaj đavo se sam pali, ali nakon 10 sekundi se ugasi. Ne pokrene Windows nikako, a dan poslije zamjene matične je radio, sad opet isto.
jel imas integrisanu grafu na ploci probaj preko nje paliti pc, a eksternu izbaci

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 14:14

Druže, probao sam i to. Ne znam koji mu je đavo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 15:05

Ja sam također mišljenja da ti dolazi do pregrijavanja, ili procesora ili grafičke...otvori ga i uključi, pusti nek' radi pa vidi šta će se desit', prati cooler na procesoru, jel' radi kako treba.
Skini Everest i pusti računar da radi (ako već može radit' koliko toliko) i prati kako se kreću temperature.

Probaj i HDD testirat', iako sumnjam u to, skini HD Tune i testiraj.
SamoZeljo je napisao/la:Ako imas neki problem sa pregrijavanjem, moze se to desavati ali sumnjam, mislim da bi windows u tom slucaju javio nesto da je to problem i vjerovatno se nebi opet sam palio.
Ne bi sigurno, ako dođe do naglog zagrijavanja grafičke recimo, on bi se jednostavno isključio, bez ikakvog "obavještenja".
SamoZeljo je napisao/la:Moze biti i do obicnog dugmeta za paljenje i gasenje.... Ma moze svasta biti.
Istina. Baš sam nedavno imao sličan problem, pojma nisam imao više šta da radim, računar se samo isključi sam od sebe, mjenjaj napojnu, mjenjaj ovo ono, ma ništa...i na kraju skontam da je problem upravo bio u dugmetu za paljenje. Pravio negdje kratki spoj, šta li je već drugo...uglavnom samo ga zamjenio sa dugmetom za "reset" i sve radi kako treba.
LenBias je napisao/la:moze zvucati smijesno ali cime ocistiti tu prasinu u centralnoj, usisati jednostavno ili kako? :D :mrgreen:

:mrgreen:

Usisivač slobodno, uzmi neku "blagu" četku, polako sa njom čisti i istovremeno tu prašinu koji digneš sa četkom - kupi sa usisivačem.
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 26 okt 2013, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 15:09

Temperaturu procesora prije ovog problema sam provjerovao i Core 0 je bio 55, a da nista ne pokrenem. Još ne mogu vjerovati da se sam pali...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 15:13

High je napisao/la:Temperaturu procesora prije ovog problema sam provjerovao i Core 0 je bio 55, a da nista ne pokrenem. Još ne mogu vjerovati da se sam pali...
Probaj ovo gore što sam rekao, dugme za paljenje, isključi napojnu, isključi kabal od dugmeta za paljenje na matičnoj, uključi napojnu pa vidi hoćel' se onda sam uključit'.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 15:22

Ako ti nije frka napisati nešto detaljnije, da ja ne zeznem nešto.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 15:28

High je napisao/la:Ako ti nije frka napisati nešto detaljnije, da ja ne zeznem nešto.
Otvori centralnu, vidiš gdje se nalazi dugme od paljenja, u centralnoj nađi kabal od tog istog dugmeta, vidi odakle ide, i prati taj kabal gdje se nalazi na matičnoj, ištekaj ga sa matične, uključi napojnu i vidi hoćel' ti se računar uključit' sam od sebe nakon što mu spojiš struju.

Ne mora značit' da je u dugmetu problem, samo ti kažem da testiraš, nemaš šta izgubit'.

Ako ti još uvijek nije jasno, javi se na PM pa ćemo skontat' nešto.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 15:58

Isključio sam te kablove i nije se sam upalio. Valjda si mislio na dva sitna kabla. Na jednom piše “power“, a na drugom “reset“?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []