slazem se sa tobom. susic pljuje u tanjir Begic-u i sve mi ovo ispada smijesno. ne znam sto ljudi brane svaki postupak susica. kao sto kazes, uvjek se vidi neka taktika ili pravda se nekom taktikom- sta je falilo Susicu da je izjavio, da zelimo malog pod bh-zastavom i da bi mu bilo drago da dodje u sloveniju na okupljanje.nihco je napisao/la:Je li se Susic i Begic poznaju ? Mislim , razgovaraju li o fudbalu ? Jesu li se , mozda, mogli posavjetovati ili se nema impulsa, mala plata ? Ili je i to taktika ?
Ovo ima samo kod nas !
Begic pozove Halilovica,a patriote u glas - "Odlican potez predsjednika !", sutra Susic kaze -"Kakav Halilovic, necu ga nikad pozvat" , opet iste patriote u glas - "Odlican potez selektora!"
Valjda taktika !?
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Dragi Sušiću,ako Hrvati plaču i mole za tog malog "talenta",ti nemas sta tu govoriti,neka tuguju,neka placu,neka se osjecaju uvrijedjeno ,trebao si samo šutjeti...
Izgleda da pomalo gubimo profesionalizam u savezu,mislim kad ga je ikad i bilo...Ovo nece izaci na dobro,ako se jezik naseg selektora bude dalje pruzao i okupirao sve nas koji se nadamo da ce jednog dana cijela uprava i savez nase drzave biti u normalnom i zavidnom nivou...
Susic kao trener nije los,svidja mi se njegov nacin rada,ali sto se tice davanja izjava medijima....tu je nižerazredna liga...
Izgleda da pomalo gubimo profesionalizam u savezu,mislim kad ga je ikad i bilo...Ovo nece izaci na dobro,ako se jezik naseg selektora bude dalje pruzao i okupirao sve nas koji se nadamo da ce jednog dana cijela uprava i savez nase drzave biti u normalnom i zavidnom nivou...
Susic kao trener nije los,svidja mi se njegov nacin rada,ali sto se tice davanja izjava medijima....tu je nižerazredna liga...
Sušić je sa svojim izjavama zajeBo i bivšeg Željinog predsjednika Sabahudina Žuju.Ako ovako nastavi neće valjati nikako, bolje nek' to prepusti Slavici Pecikozi 
DRUG NEBI TI PUNCA
- Principatus
- Kontakt:
Postoji li mogucnost, da se u Susicev ugovor ugradi klauzula, koja mu zabranjiva da daje izjave? Ustvari ne, nego da uopste govori? Ili da mu se kaze kako ne mora govoriti, tako da mora jos manje raditi za taj cesto oplakani mali novac sto dobiva.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
NIKAD ne bih pozvao igrača u reprezentaciju samo kako bi spriječio da ga pozovu u drugu reprezentaciju." govori Safet Sušić, izbornik BiH, u intervjuu za Index, kojem je glavna tema bio naravno Alen Halilović, rastrgan između svoje dvije domovine - Hrvatske i BiH.
Najmlađi je debitant u povijesti Dinama i najmlađi strijelac Dinama i Prve HNL, 16-godišnji Halilović, nije samo "vruća roba" na popisu najuglednijih europskih klubova, nego i s obje strane Save.
U tijeku je iščekivanje koji će izbornik seniorske reprezentacije, Igor Štimac ili Safet Sušić, prvi pozvati dječaka koji trenutno igra za hrvatsku U-17 reprezentaciju, ali još nije odlučio za koju će "A" selekciju igrati.
Iz Sarajeva dolaze "pouzdane" informacije kako mladog Halilovića zovete već za utakmicu protiv Slovenije u veljači?
"Totalna je dezinformacija da mu spremam poziv u seniorsku reprezentaciju BiH, ali on niti nema pravo igrati za našu "A" momčad, jer je donedavno igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Iako ima bosanski pasoš, morao bi promijeniti "nogometno državljanstvo", a to je procedura koja traje.
Međutim, ono što je meni puno bitnije u ovom slučaju: Nikad ne bih pozvao igrača u reprezentaciju samo zato kako bi spriječio da ga pozovu u drugu reprezentaciju. Dakle, ne samo zbog toga što imam izvrsne odnose s vodećim ljudima HNS-a, Šukerom i Štimcem."
Što se treba poklopiti kako bi Alen zaigrao za BiH?
"Ako on bude imao kvalitetu potrebnu da igra za našu reprezentaciju, dakle ako bude ispunjavao uvjete, zašto ne, ali u ovom trenutku to ne dolazi u obzir, jer nema pravo nastupa za našu reprezentaciju, a on sam se još nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati.
To ostavljam njemu, njegovim roditeljima i obitelji, da odluči za koju reprezentaciju će igrati. Ako će htjeti igrati za BiH, dobrodošao je, ako ne - sretno mu bilo. "
Prvi put sam Halilovića vidio na mobitelu. Prijatelj mi je pokazao neke video isječke njegovih poteza i stvarno sam bio oduševljen. Gledao sam ga i kratko što je igrao protiv PSG-a i za sada je on sam jedan veliki talent. Ima sve uvjete da postane jako dobar igrač. Jako dobro mu poznajem oca i znam da je dobar, vrijedan i ozbiljan čovjek i nadam se da će i Alen biti isti takav. Ne sumnjam da uz dobar rad može biti vrhunski nogometaš."
Bi li ga voljeli vidjeti u dresu BiH u bližoj budućnosti, za godinu, dvije, ako se nastavi razvijati po očekivanjima?
"To sve zavisi od njega, prvo bi morao postati standardan u Dinamu, zatim igrati dobro. Godine me uopće ne interesiraju, ali ponavljam, u ovom trenutku on ima veće šanse igrati za Hrvatsku. Konkretno, ako ga Štimac sada pozove, on odmah može igrati za Hrvatsku, jer ima hrvatsku putovnicu i igrao je za mlade hrvatske selekcije.
Halilović se treba razviti kao igrač i mislim da bi pravo vrijeme za pozvati ga u reprezentaciju, bile kvalifikacije za sljedeće SP, dakle ono koje se igra 2018., a počinje dvije godine ranije i kada će Alen imati 20 godina."
Nogometna diplomacija kao sredstvo pritiska na dijasporu da zaigra za BiH?
"Mladi nogometaši porijeklom iz naše zemlje, ali koji su igrali za mlade selekcije Austrije, Švicarske i Njemačke, željeli bi igrati za našu seniorsku reprezentaciju, ali oni se prvo moraju deklarirati, dakle jasno i glasno reći "Želim igrati za BiH". I onda smo mi tu da im pomognemo, da se ubrza procedura, ali nijednog igrača ne bih zvao da mi igra pet minuta samo kako bih ga spriječio da zaigra za drugu reprezentaciju."
Znači, ne namjeravate nikoga moliti da igra za BiH?
"Bože sačuvaj! Nekad su kod nas po ulici skupljali igrače da igraju za reprezentaciju kako bi imali momčad, ali srećom, prošla su ta vremena. Postali smo selekcija koja ima ugled i rezultate i svakom igraču treba biti čast igrati u reprezentaciji sa Džekom, Pjanićem, Spahićem, Ibiševićem..."
SA INDEXA!
Najmlađi je debitant u povijesti Dinama i najmlađi strijelac Dinama i Prve HNL, 16-godišnji Halilović, nije samo "vruća roba" na popisu najuglednijih europskih klubova, nego i s obje strane Save.
U tijeku je iščekivanje koji će izbornik seniorske reprezentacije, Igor Štimac ili Safet Sušić, prvi pozvati dječaka koji trenutno igra za hrvatsku U-17 reprezentaciju, ali još nije odlučio za koju će "A" selekciju igrati.
Iz Sarajeva dolaze "pouzdane" informacije kako mladog Halilovića zovete već za utakmicu protiv Slovenije u veljači?
"Totalna je dezinformacija da mu spremam poziv u seniorsku reprezentaciju BiH, ali on niti nema pravo igrati za našu "A" momčad, jer je donedavno igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Iako ima bosanski pasoš, morao bi promijeniti "nogometno državljanstvo", a to je procedura koja traje.
Međutim, ono što je meni puno bitnije u ovom slučaju: Nikad ne bih pozvao igrača u reprezentaciju samo zato kako bi spriječio da ga pozovu u drugu reprezentaciju. Dakle, ne samo zbog toga što imam izvrsne odnose s vodećim ljudima HNS-a, Šukerom i Štimcem."
Što se treba poklopiti kako bi Alen zaigrao za BiH?
"Ako on bude imao kvalitetu potrebnu da igra za našu reprezentaciju, dakle ako bude ispunjavao uvjete, zašto ne, ali u ovom trenutku to ne dolazi u obzir, jer nema pravo nastupa za našu reprezentaciju, a on sam se još nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati.
To ostavljam njemu, njegovim roditeljima i obitelji, da odluči za koju reprezentaciju će igrati. Ako će htjeti igrati za BiH, dobrodošao je, ako ne - sretno mu bilo. "
Prvi put sam Halilovića vidio na mobitelu. Prijatelj mi je pokazao neke video isječke njegovih poteza i stvarno sam bio oduševljen. Gledao sam ga i kratko što je igrao protiv PSG-a i za sada je on sam jedan veliki talent. Ima sve uvjete da postane jako dobar igrač. Jako dobro mu poznajem oca i znam da je dobar, vrijedan i ozbiljan čovjek i nadam se da će i Alen biti isti takav. Ne sumnjam da uz dobar rad može biti vrhunski nogometaš."
Bi li ga voljeli vidjeti u dresu BiH u bližoj budućnosti, za godinu, dvije, ako se nastavi razvijati po očekivanjima?
"To sve zavisi od njega, prvo bi morao postati standardan u Dinamu, zatim igrati dobro. Godine me uopće ne interesiraju, ali ponavljam, u ovom trenutku on ima veće šanse igrati za Hrvatsku. Konkretno, ako ga Štimac sada pozove, on odmah može igrati za Hrvatsku, jer ima hrvatsku putovnicu i igrao je za mlade hrvatske selekcije.
Halilović se treba razviti kao igrač i mislim da bi pravo vrijeme za pozvati ga u reprezentaciju, bile kvalifikacije za sljedeće SP, dakle ono koje se igra 2018., a počinje dvije godine ranije i kada će Alen imati 20 godina."
Nogometna diplomacija kao sredstvo pritiska na dijasporu da zaigra za BiH?
"Mladi nogometaši porijeklom iz naše zemlje, ali koji su igrali za mlade selekcije Austrije, Švicarske i Njemačke, željeli bi igrati za našu seniorsku reprezentaciju, ali oni se prvo moraju deklarirati, dakle jasno i glasno reći "Želim igrati za BiH". I onda smo mi tu da im pomognemo, da se ubrza procedura, ali nijednog igrača ne bih zvao da mi igra pet minuta samo kako bih ga spriječio da zaigra za drugu reprezentaciju."
Znači, ne namjeravate nikoga moliti da igra za BiH?
"Bože sačuvaj! Nekad su kod nas po ulici skupljali igrače da igraju za reprezentaciju kako bi imali momčad, ali srećom, prošla su ta vremena. Postali smo selekcija koja ima ugled i rezultate i svakom igraču treba biti čast igrati u reprezentaciji sa Džekom, Pjanićem, Spahićem, Ibiševićem..."
SA INDEXA!
- Principatus
- Kontakt:
Divno sto imamo dobre odnose, za njih cemo sebi kupiti bonbone?rock87 je napisao/la: Međutim, ono što je meni puno bitnije u ovom slučaju: Nikad ne bih pozvao igrača u reprezentaciju samo zato kako bi spriječio da ga pozovu u drugu reprezentaciju. Dakle, ne samo zbog toga što imam izvrsne odnose s vodećim ljudima HNS-a, Šukerom i Štimcem."
Kojerock87 je napisao/la: Postali smo selekcija koja ima ugled i rezultate i svakom igraču treba biti čast....
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Kakav glupan, lizanje bulje Hrvatima koji su nam uzeli 134135 igrača, eto sin bivšeg BH reprezentativca bi morao igrati za Hrvatsku a mi ga kao krademo, pa i da krademo, pa sta i oni su nama pokrali 1453344 sportista, e moj Sušiću, koliko sam ga samo branio ovdje, on je stvarno blećak nevjerovatan...
sušić je jedan gospodin prije svega, a poslije toga veliki sportista.
svaka čast za odmjerene izjave najboljeg sportiste kojeg smo ikada imali.
svaka čast za odmjerene izjave najboljeg sportiste kojeg smo ikada imali.
sve su pite pitice, samo burek pitac je
Ovdi nesto smrdi i previse ili nasi znaju nesto sigurno za Halilovica ili ce neko uzeti lovu da ga sa izjavAma posalje kod rvata
- legenda reala
- Kontakt:
Ili hrvati izmišljaju izjave da ga odbiju od BIHtulln je napisao/la:Ovdi nesto smrdi i previse ili nasi znaju nesto sigurno za Halilovica ili ce neko uzeti lovu da ga sa izjavAma posalje kod rvata
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ma jasno kao dan Legenda,bas je Susic davao izjave za Indexlegenda reala je napisao/la:Ili hrvati izmišljaju izjave da ga odbiju od BIHtulln je napisao/la:Ovdi nesto smrdi i previse ili nasi znaju nesto sigurno za Halilovica ili ce neko uzeti lovu da ga sa izjavAma posalje kod rvata
NIDJE VEZE!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Lud zbunjen normalan niko nezna plan
Invervju mozda i jeste izmisljen, ali Susiceve rijeci nisu, sve ovo je on vec i ranije pricao samo u razlicitim izdanjima.
Mozda bi ovaj tekst mogao dobiti naziv: „Sabrane izjave Safeta Susica“.
Mozda bi ovaj tekst mogao dobiti naziv: „Sabrane izjave Safeta Susica“.
Mislim da je patka ovaj clanak jer kao prvo naravno da nema pravo savez da saziva ljude u repku , ali i nisu to uradili ja mislim da su pozvali momke da budu dio ekipe da vide kako se radi da ogledaju utakmicu sa tribina. Po meni odlican potez i bilo bi retardirano da ovo pape na bilo kakav nacin sprijeci ako zelimo podvuc crtu na zlatanu moramo pocet ovako radit sta rade drugi savezi daju masne pare roditeljima djeci skole picke materine a da mi ne mozemo njih pozvat da odgledaju tekmu.
Hrvati su prenjeli vjest i ovaj cio tekst u fazonu da su ljudi iz saveza pozvali Alena kao igraca u konurenciji za nastup protvi Slovenije, a ne onako kako jeste da dođe, upozna ostale momke, poprica sa selektorom i ljudima iz saveza da se vidi ima li namjere da nastupa za nas.
Vidite da su hrvatski novinari zakuhali, pa je i sam Safet pomislio da neko drugi zove igrace za igru bez njegovog znanja.
Samo procitaj te teskt ponovo i pogledaj te sport od nove tv.
Vidite da su hrvatski novinari zakuhali, pa je i sam Safet pomislio da neko drugi zove igrace za igru bez njegovog znanja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Eto tako je,sad nema razloga za nezadovoljstvo,čestitam elegant ponovno si odbranio selektorov obraz.Elegant je napisao/la:Hrvati su prenjeli vjest i ovaj cio tekst u fazonu da su ljudi iz saveza pozvali Alena kao igraca u konurenciji za nastup protvi Slovenije, a ne onako kako jeste da dođe, upozna ostale momke, poprica sa selektorom i ljudima iz saveza da se vidi ima li namjere da nastupa za nas.
Nema apsolutno ništa čudno u tome što ispade da Sušić haman nema pojma kakve poteze Begić vuče,već ga novinar tokom razgovora informiše o tome i Sušić razmišlja u sekundi i daje zaključke o tome,bez i da je popričao sa Begićem o tome.
Bit će da mu se i on ne javlja na mobitel.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Pa vidite da se tu ne zna ko pije, ko placa u nasem savezu ! Niti zna Susic sta radi savez, niti zna savez sta radi Susic..Nisu u stanju iskoordinirati najbezvezniju stvar, toliko o ozbiljnosti. Od Susica me nista ne iznenadjuje, on je izgubljen slucaj ali bi bar neko u savezu mogao imati trunku ozbiljnosti i ne dozvoliti da se ovi cirkusi desavaju !
Ocekujem , ako je clanak nevjerodostojan, sto je malo vjerovatno poznajuci Susiceve verbalne heroizme, da to neko demantuje. Ili Susic ili NFS
Ocekujem , ako je clanak nevjerodostojan, sto je malo vjerovatno poznajuci Susiceve verbalne heroizme, da to neko demantuje. Ili Susic ili NFS
Sent from my Commodore 64
Ako on nije informisan o tome da se namjerava odrzati taj nazovimo ga sastanak sa tim igracima, nego to saznaje preko novinara to jeste njegova sramota. A sad da ga Begic nije informiraso cisto sumnjam.
Nego ja kazem za ovaj tekst od hrvata, oni su to prenjeli u fazon "da Alen dolazi kao igrac" a ne kao ovo sto zapravo treba da bude. Na sportu od nove tv to je jasno receno.
Da ne bude da ja sada branim Safeta, ne slazem se ni ja po pitanju nekih stvari a to je da sad za Sloveniju nema novih igraca za probu kao i za protekle prijateljske. Ali ne moze te reci da je to samo do Safeta, pa kako je moguce da ti silni igraci "imaju zelju, eto kao oni ne mogu spavati od zelje da nastupe" za BiH a da se sa mjesta pomakne da krene sa sređivanjem papira nema sanse. Ne kontam sta cekaju ? Pa nema Safet privatni avion da leti po planeti da ih lovi, kamo srece da je nas savez jak i bogat pa da se to sredi, ali ne moze to tek tako. A pitanje je da li je iko od njih izrazio zelju, ljudi ovdje novinari kuhaju opasno.
Generalno na forumu je par likova zapelo za Safeta, eto za sve je on kriv.
Nego ja kazem za ovaj tekst od hrvata, oni su to prenjeli u fazon "da Alen dolazi kao igrac" a ne kao ovo sto zapravo treba da bude. Na sportu od nove tv to je jasno receno.
Da ne bude da ja sada branim Safeta, ne slazem se ni ja po pitanju nekih stvari a to je da sad za Sloveniju nema novih igraca za probu kao i za protekle prijateljske. Ali ne moze te reci da je to samo do Safeta, pa kako je moguce da ti silni igraci "imaju zelju, eto kao oni ne mogu spavati od zelje da nastupe" za BiH a da se sa mjesta pomakne da krene sa sređivanjem papira nema sanse. Ne kontam sta cekaju ? Pa nema Safet privatni avion da leti po planeti da ih lovi, kamo srece da je nas savez jak i bogat pa da se to sredi, ali ne moze to tek tako. A pitanje je da li je iko od njih izrazio zelju, ljudi ovdje novinari kuhaju opasno.
Generalno na forumu je par likova zapelo za Safeta, eto za sve je on kriv.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Evo sad čitam na još jednom portalu Sušićeve mudre misli i između ostalog tu je i rečenica

Ajmo pisat peticiju "svi mi koji tražimo da se uvede zakon koji zabranjuje davanje izjava Safetu Sušiću dok mu savez ne pribavi profesionalca za odnose sa javnošću.""Ja nisam trener koji će zvati igrača samo zato da bih ga spriječio da zaigra u dresu druge zemlje. Zovem isključivo one koji mi trebaju i za koje smatram da su zaslužili igrati u A timu."
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
Ho's ti placati tog profesionalca ili ce Hamsik.Dylan Dog je napisao/la:Evo sad čitam na još jednom portalu Sušićeve mudre misli i između ostalog tu je i rečenicaAjmo pisat peticiju "svi mi koji tražimo da se uvede zakon koji zabranjuje davanje izjava Safetu Sušiću dok mu savez ne pribavi profesionalca za odnose sa javnošću.""Ja nisam trener koji će zvati igrača samo zato da bih ga spriječio da zaigra u dresu druge zemlje. Zovem isključivo one koji mi trebaju i za koje smatram da su zaslužili igrati u A timu."
Ljudi nemaju za cestitog dresa kako bi Memo rekao a ti bi se odnosio sa javnoscu i to profesionalno.Yebo rezultate i poziciju na tabeli.
Nego gdje ti je h,cuj ajmo.Ti znaci biras izmedju kruA ili ljeba.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Trenutno korisnika/ca: eleGancy, Google Adsense [Bot], invincible1921, izdzezveubrazil, Laganini1986, Muumii i 37 gostiju.