Riccardo Calafiori on his major tournament debut with Italian national team shirt
100% aerial duels won
100% dribbles completed
100% tackles won
99 passes completed
93% pass accuracy
3 interceptions
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- Juventinisimo
- Kontakt:
I jedna preletna lopta koja je umalo kostala gola... 
100% aerial duels won

100% aerial duels won

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ubi Vilijams tamo Di Lorenza i Bastonija
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Fratezi i Pelegrini šteta nisu oni krivi što Italija nema bolje ali su kvalitetom očigledno najlošiji
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Jorginho je daleko najgori jer ne postoji ni u jednoj fazi igre.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑20 jun 2024, 21:49Fratezi i Pelegrini šteta nisu oni krivi što Italija nema bolje ali su kvalitetom očigledno najlošiji
Za Frattesija svi znamo da je limitiran, ali jedini ima brzinu od veznih igrača i može defanzivno ispratiti.
Nema smisla ova postavka protiv ekipe koja napada preko krila.
Zar ne bi bilo bolje ubaciti Darmiana na trećeg stopera umjesto jednog veznog da lakše zatvore prostor?
Automatski bi se otvorilo više prostora u tranziciji za Dimarca i Chiesu.
Dimarco preduboko počinje u posjedu, a Chiesa previše mora pomagati Di Lorenzu.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Šta radiš Kambijaso grob te yebo
MANIJACI JUG 1987
A glupog autogola, znači nije ga pogodila lopta nego baš išao na nju
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Kad ti je zamjena Kristante znaš da si za ****, sad se moraju Hrvati dobiti za prolazak dalje
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Fali stara škola Acerbi.
Ne mogu shvatiti zavaljivanje Bastonija na desnu stranu, gubi se njegov najveći kvalitet iznošenje lopte. Pogotovo u kombinaciji s Dimarcom.
Bez obzira na sustav i igrače, ovo je ispod svake razine.

Ne mogu shvatiti zavaljivanje Bastonija na desnu stranu, gubi se njegov najveći kvalitet iznošenje lopte. Pogotovo u kombinaciji s Dimarcom.
Bez obzira na sustav i igrače, ovo je ispod svake razine.
Kakav je ovo odron, pocinje tekmu sa jednim krilom
U 2024oj Cristante na spisku bgt, pa taj lik je najveci panj medju panjevima
Sramota
U 2024oj Cristante na spisku bgt, pa taj lik je najveci panj medju panjevima
Sramota
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ovo je baš brutalno bilo, mislim dok ti igraju Kristante, Pelegrini nemaš ti šta tražiti, ovo je baš loša generacija, plus nemaš napadača još od Luke Tonija jebote.
Biće gusto protiv Hrvata, valjda Španija ne izgubi od Albanije
Biće gusto protiv Hrvata, valjda Španija ne izgubi od Albanije

MANIJACI JUG 1987
Voldemort 10/10
Ostalo poslati kuci i nek zadnju odigra Serie B All-Stars. Ne valja mu Ricci, nek su zato Cristante i Zorz klase.
Ostalo poslati kuci i nek zadnju odigra Serie B All-Stars. Ne valja mu Ricci, nek su zato Cristante i Zorz klase.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Ma nije napadac problem koliko igraci tipa Cristantea, Pellegrinia , Frattesia i Fagiolia. Hajde Jorginho je pozvan zbog iskustva i igrao je vecinu sezone , ali meni nepojmljivo da u repku dobiju poziv Frattesi i Fagioli jos Frattesi prva postava
, a Ricci, Bonaventura, Colpani, Rovella pa cak i Locatelli kuci.
Brutalno los vezni red, brutalno.

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Fadžoli bi bio bolji i od Pelegrinija, Kristantea i Fratezija da mu da prilikumeepo je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:09Ma nije napadac problem koliko igraci tipa Cristantea, Pellegrinia , Frattesia i Fagiolia. Hajde Jorginho je pozvan zbog iskustva i igrao je vecinu sezone , ali meni nepojmljivo da u repku dobiju poziv Frattesi i Fagioli jos Frattesi prva postava, a Ricci, Bonaventura, Colpani, Rovella pa cak i Locatelli kuci.
MANIJACI JUG 1987
Nije igrao brate. Nepravedno je prema nekima koji su zalsuzili da se on nadje na spisku iako se nedavno vratio nakon suspenzije. Da je talentovan to stoji ali ako vecinu sezone ne igras nije fer da te se zove u repku.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:12Fadžoli bi bio bolji i od Pelegrinija, Kristantea i Fratezija da mu da priliku
-
- Kontakt:
Naravno da sam subjetkivan, ali mi je neshvatljivo rastaviti kombinaciju Bastoni-Dimarco na lijevoj strani s obzirom koliki je nedostatak ofanzivnog kvaliteta u ekipi.
Frattesi beskoristan igrač u posjedu, ali idealan za džokera s klupe kada se protivnik umori. Ne smije biti starter.
Jorginho, Pellegrini i Cristante nepokretni, valjda je zato probao s Frattesijem u vezi da nadoknadi nedostatak trke.
Na kraju rezultat svega zavaljen Barella kojeg su zatvorili i pustili ostali ne znaju. Cristaneovo primanje lopte na razini osrednjeg termina.
S ovom postavom se može proći Hrvatsku, ali dalje nema šanse.
Jedina razumna opcija staviti sve na prirodne pozicije.
Conte je s odron reprezentacijom igrao odlično jer se oslonio na Juventusovu obranu.
Ne vidim zašto je toliki problem igrati sa 3 pozadi koje većina ionako igra u klubovima?
Darmian i Bastoni na vanjskim stoperima, u sredinu staviti Mancinija ili Buongiorna jer ni Bastoni ni Calafiori nemaju konstituciju za igrati srednjeg.
Desno Cambiaso, lijevo Dimarco.
U sredini uz Barellu staviti Fagiolija jer je Jorginho penzioner, a Cristante ne zna.
Chiesa i Zaccagni ili Pellegrini iza Scamacce.
Nema potrebe, a ni kvaliteta za izmišljati toplu vodu.
Frattesi beskoristan igrač u posjedu, ali idealan za džokera s klupe kada se protivnik umori. Ne smije biti starter.
Jorginho, Pellegrini i Cristante nepokretni, valjda je zato probao s Frattesijem u vezi da nadoknadi nedostatak trke.
Na kraju rezultat svega zavaljen Barella kojeg su zatvorili i pustili ostali ne znaju. Cristaneovo primanje lopte na razini osrednjeg termina.
Conte je s odron reprezentacijom igrao odlično jer se oslonio na Juventusovu obranu.
Ne vidim zašto je toliki problem igrati sa 3 pozadi koje većina ionako igra u klubovima?
Darmian i Bastoni na vanjskim stoperima, u sredinu staviti Mancinija ili Buongiorna jer ni Bastoni ni Calafiori nemaju konstituciju za igrati srednjeg.
U sredini uz Barellu staviti Fagiolija jer je Jorginho penzioner, a Cristante ne zna.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Realno, bilo ko osim Mančinija, ili bi kikso ili bi crveni popio a i nepokretan je, radije ću Gatija gledati nego njegakoeficijent je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:21Naravno da sam subjetkivan, ali mi je neshvatljivo rastaviti kombinaciju Bastoni-Dimarco na lijevoj strani s obzirom koliki je nedostatak ofanzivnog kvaliteta u ekipi.
Uigravao je sa četvoricom pozadi ne može sad mijenjati u odlučujućoj utakmici.
Bastoni isto loš večeras, da Điđija nije bilo jedno 6-0 bi završilo
MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Slažem se tu ali kada ga je već pozvao bolji je od ovih parmaka što igraju od prve i treba igratimeepo je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:19Nije igrao brate. Nepravedno je prema nekima koji su zalsuzili da se on nadje na spisku iako se nedavno vratio nakon suspenzije. Da je talentovan to stoji ali ako vecinu sezone ne igras nije fer da te se zove u repku.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:12Fadžoli bi bio bolji i od Pelegrinija, Kristantea i Fratezija da mu da priliku
Pozvati Kristantea a ne pozvati Lokatelija je za javnog bičevanja
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Prijateljske u martu su igrane sa tri pozadi.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑20 jun 2024, 23:25Realno, bilo ko osim Mančinija, ili bi kikso ili bi crveni popio a i nepokretan je, radije ću Gatija gledati nego njega
Uigravao je sa četvoricom pozadi ne može sad mijenjati u odlučujućoj utakmici.
Bastoni isto loš večeras, da Điđija nije bilo jedno 6-0 bi završilo
Ove dvije utakmice se povremeno prebacivalo na tri pozadi, Dimarco čitavo vrijeme stajao na krilu, Di Lorenzo ostajao pozadi.
Ako nešto ne funkcioniše, u ovom slučaju 4-3-3, mora se mijenjati. Zavalio je pola ekipe.
Bastoni nikada u klupskoj karijeri nije igrao 4 pozadi, a pogotovo ne na desnoj strani. Ko što je Chiellini pokrivao Bonuccija, Bastoni je stoper kojeg treba pokriti jer ima unikatnu sposobnost ne samo u pas igri, nego u iznošenju lopte. Spalletti to okrenuo naopako i stavio Bastonija da pokriva Calfiorija koji se ne razumije s Dimarcom. Žalosno je da fali penzioner Acerbi.
Di Lorenzo ne može igrati polu-stopera, Frattesi izgubljen u nekoj ulozi polu krila gdje on utrčava desno a spori Pellegrini s lijeve strane ulazi u sredinu.
U 3-4-2-1 koje sam naveo igra ili je igrala čitava ekipa. U ovih 4-3-3 igraju Di Lorenzo, Calafiori i Jorginho. Pellegrini igra skroz drugu poziciju. Chiesa nije isti igrač od prije tri godine.
Jedan sam od većih fanova Spallettija jer se nikad nije bojao biti inovativan, ali ovo ništa ne valja. Uz Čehe protiv Portugala i Škote protiv Njemačke, najgora utakmica jedne ekipe na euru.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
****, kažem katastrofa generacija na svakoj poziciji osim golmana.
Koliko god se Bastoni forsirao najbolja je opcija u ovom trenutku da igra na bilo kojoj strani štopera iako realno lik nije nivo ni Bonučija a kamoli Kjelinija.
Jednostavno se zadesilo da je ovo najgora generacija ikad u historiji Italije i džaba ti bilo koja formacija kad ćeš opet imati parmake Pelegrinija, Kristantea, Fratesija i starog Žoržinja
Koliko god se Bastoni forsirao najbolja je opcija u ovom trenutku da igra na bilo kojoj strani štopera iako realno lik nije nivo ni Bonučija a kamoli Kjelinija.
Jednostavno se zadesilo da je ovo najgora generacija ikad u historiji Italije i džaba ti bilo koja formacija kad ćeš opet imati parmake Pelegrinija, Kristantea, Fratesija i starog Žoržinja
MANIJACI JUG 1987