Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 19 avg 2012, 20:48

ovisnik je napisao/la:Gledao sam utakmicu Gruzija-Rumunija i moram reći da je na mene Gruzija ostavila dobar dojam, znao sam za njihov roster, al sam juče vidio i kako to praktično izgleda, Markošvili, Šermandini, Šengalia i Pulen su nosioci igre, u jednom trenutku sam čini mi se vidi i Pačuliu na klupi, al on nije ulazio u igru/ako je zdrav vjerovatno će protiv nas i on igrati/.Vodi ih Igor Kokoškov, "amerikanac" srpskog porijekla koji je radio kao pomoćni trener u NBA i čini mi se skautirao protivnike za Obradovića?.Dobra su, atletski korektna ekipa, fino skaču i ofanzivno i defanzivno/što je naša najveća boljka/, dobar šut sa distance, više im odgovara brza igra, čini mi se da se malo teže snalaze na postavljeni napad, ne znam, bit će gutavo sa njima u utorak jer je na nama kao domaćinima, imperativ pobjede, a ako je Mašić povrijeđen, onda je roster još kraći.

Bice tesko..Nadam se za Josipa da je ok..Masic je iznesen sa terena,nadam se da nije nista strasno.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 avg 2012, 00:20

Gledaj ovaj klip i vidim da ima nekoliko situacija prikazanih u kojima je glavni Keno Barjamović,nedostaje li kome u reprezentaciji :P
[youtube][/youtube]
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 20 avg 2012, 00:35

LBJ MVP je napisao/la:Gledaj ovaj klip i vidim da ima nekoliko situacija prikazanih u kojima je glavni Keno Barjamović,nedostaje li kome u reprezentaciji :P
[youtube][/youtube]

Pa jeli bio kapiten ili nije :lol: :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2012, 02:47

Veceras u gradu Sinanovic, Kikanovic i Perisic. Medju turistima i odredjenom broju prolaznika glavna atrakcija je bio Sinanovic kojeg su ganjali kako bi se s njim a slikao. Kikanovic stoji pored i samo se smijeska. Eh da te osobe znaju sto mi znamo... :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2012, 08:55

amerosm je napisao/la:Veceras u gradu Sinanovic, Kikanovic i Perisic. Medju turistima i odredjenom broju prolaznika glavna atrakcija je bio Sinanovic kojeg su ganjali kako bi se s njim a slikao. Kikanovic stoji pored i samo se smijeska. Eh da te osobe znaju sto mi znamo... :lol: :lol:
da riješimo ovo:

Peršić i Naletilić (ne perišić, naletić, naletanović ili kako li već)

@lumani
naletilić nije neki kvalitet ali u širokom odigra točno ono što se od njega traži, nerijetko strpa u džep puno jače i kvalitetnije playmakere (mislim na obranu), primjeti ovako nekad, kad igra neki play protiv njega u napadu da se nakon par minuta dosta iživcira jer lik igra 200% i dosadan je ko muha, ne pušta..u napadu je ograničen, ali kažem, velić ga iskoristi točno onako kako mu treba i cijeni ga dosta..u širokom je kapetan..svaki trening daje 200%, svaku utakmicu daje 200%..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 avg 2012, 09:44

A sta te osobe ne znaju sto mi znamo za Sinanovica? Prosvjetli me.
Tako je Kevine, ali se ne uklapa u ovaj stil kosarke. Ne mislim da je ispod nivoa, ili barem mnogo ispod ovog nivoa, ali do sada se jednostavno nije uklopio. On stvarno "gine" na treningu i njegova zelja je nevjerovatna. Odigrace, siguran sam, barem jednu utakmicu u kvalifikacijama gdje ce dostojno zamjeniti Wrighta nekih 15-tak minuta.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2012, 09:55

Kevin je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Veceras u gradu Sinanovic, Kikanovic i Perisic. Medju turistima i odredjenom broju prolaznika glavna atrakcija je bio Sinanovic kojeg su ganjali kako bi se s njim a slikao. Kikanovic stoji pored i samo se smijeska. Eh da te osobe znaju sto mi znamo... :lol: :lol:
da riješimo ovo:

Peršić i Naletilić (ne perišić, naletić, naletanović ili kako li već)

@lumani
naletilić nije neki kvalitet ali u širokom odigra točno ono što se od njega traži, nerijetko strpa u džep puno jače i kvalitetnije playmakere (mislim na obranu), primjeti ovako nekad, kad igra neki play protiv njega u napadu da se nakon par minuta dosta iživcira jer lik igra 200% i dosadan je ko muha, ne pušta..u napadu je ograničen, ali kažem, velić ga iskoristi točno onako kako mu treba i cijeni ga dosta..u širokom je kapetan..svaki trening daje 200%, svaku utakmicu daje 200%..

Ja nisam tvrdio da nije vazan kao back up u sirokom,ali kada ude za Zecka sav drhti..Ali opet je dosta bolji,od onog 3 playa sto imamo sada...U Subotu je bio zeljan da se dokaze,ali eto povreda i malo nesrece ga sprijecise..Za Persica ne trebamo ni pricati,odlican na oba kraja parketa..Po tome se i vidi da se u Sirokom radi ozbiljno,jer 2 igraca za BIh 2,3 za Hrvatsku nije to malo..

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2012, 12:34

Sada reprezentaciji prikljuciti Nurkica, Buzu i Vrabca. Mislim da bi to bila nagrada za ove momke poslije onoga sto su uradili za mladu selekciju. Ionako smo u deficitu sto se tice kosarkasa, tako da ce koja minuta sa ovim momcima dobro doci svima. Oni ce steci veliko iskustvo i bit ce sretni, a Teletovic i co. ce imati vise vremena za odmor.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 avg 2012, 12:50

samo Nurkića priključiti, ništa ostale...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 20 avg 2012, 13:03

Bwin:

Bosna i Hercegovina 1.30

Gruzija 3.20

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 avg 2012, 13:09

uh, poprilična kvota na Gruziju, smatraju nas favoritima znači...

Jel igra Zaza?
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2012, 13:18

storm_raider je napisao/la:A sta te osobe ne znaju sto mi znamo za Sinanovica? Prosvjetli me.
Da nije u stanju po utakmici sakupiti 5 skokova, a igra na poziciji centra i ima visinu. ;) ;)
Sutra ocekujem vecu posjetu nego li je to bio slucaj protiv Latvije i nadam se da necemo morati igrati utakmicu gdje ce jedan posjed lopte odlucivati ko ce izaci kao pobjednik.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 13:23

amerosm je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:A sta te osobe ne znaju sto mi znamo za Sinanovica? Prosvjetli me.
Da nije u stanju po utakmici sakupiti 5 skokova, a igra na poziciji centra i ima visinu. ;) ;)
Sutra ocekujem vecu posjetu nego li je to bio slucaj protiv Latvije i nadam se da necemo morati igrati utakmicu gdje ce jedan posjed lopte odlucivati ko ce izaci kao pobjednik.
Pa gdje ces vecu posjetu jedino da po stepenicama ljudi sjedaju :lol: :lol:
@kokuz treba bar nurkica i vrabca jer ne vjerujem da ce se praviti u20 radi njih dvojice kad mogu u A repki igrati ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2012, 13:32

Melo15 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Bilo je dosta slobodnih mjesta na istocnoj strani tribine, za razliku od zapada koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 avg 2012, 13:40

amerosm je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Bilo je dosta slobodnih mjesta na istocnoj strani tribine, za razliku od zapada koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.
Sad ce protiv Gruzije biti puno kao sibica.... S obzirom na termin, na kvalitetnijeg protivnika i s obzirom na 2 pobjede u kvalifikacijama iz 2 utakmice.....
A sad o posjeti jer mnogi su prdil.i da Sarajevo nema kosarkasku publiku i da nece doci ni 2000 pa jeste l' se sad uvjerili da ste bili u krivu, jer nigdje u BiH nema teorije da bi bilo onoliko gledaoca kao sto je bilo u Sarajevu.... Doduse bilo je dosta raje i iz dr. gradova pogotovo Zenice i Jablanice al' je vecina bila iz Sarajeva....
Pobjedimo li Gruzijce i u Rumuniji Rumune onda na sljedecu domacu protiv Holandzana treba ocekivati nesto sl. kao nakon rata kada je bilo i po 9-10000 pa i vise....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 avg 2012, 13:54

danas kada postajem pionir, dajem casnu pionirsku rijec...

slika
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 avg 2012, 14:10

Sad ce protiv Gruzije biti puno kao sibica.... S obzirom na termin, na kvalitetnijeg protivnika i s obzirom na 2 pobjede u kvalifikacijama iz 2 utakmice.....
A sad o posjeti jer mnogi su prdil.i da Sarajevo nema kosarkasku publiku i da nece doci ni 2000 pa jeste l' se sad uvjerili da ste bili u krivu, jer nigdje u BiH nema teorije da bi bilo onoliko gledaoca kao sto je bilo u Sarajevu.... Doduse bilo je dosta raje i iz dr. gradova pogotovo Zenice i Jablanice al' je vecina bila iz Sarajeva....

Pobjedimo li Gruzijce i u Rumuniji Rumune onda na sljedecu domacu protiv Holandzana treba ocekivati nesto sl. kao nakon rata kada je bilo i po 9-10000 pa i vise....[/quote]

Sta rece i ostade ziv :?
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 15:08

Zasto je pozvan Glogovac ispred Ahmedica :S :S
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2012, 15:12

i tko ispada sad ako su ovi upali?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 15:31

Kevin je napisao/la:i tko ispada sad ako su ovi upali?
2 igraca svakako fale,a valjda umjesto masica i naletilica...posto su oni povrijedjeni :S
A mozda umjesto sinanovica nurkic?? :S Mitrovic??Avdibegovic??
Ne vjerujem da ce Josip jer nam ipak treba pley neki ko zamjena..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 31 gost.