Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Bice super ova tribina kad se zavrsi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Evo jos jedna slika, malo blize slikana, i ovako stolice izgledaju dosta bolje, na onoj prvoj slici su dosta blijede

Isto ko gospoda sjedimo na suprotnim stranama stola.Chuckie je napisao/la:Samo se u nasoj prciji od drzave prvo grade sjeverna i juzna tribina, a zapad i istok se nikad ne naprave.Probisvjet je napisao/la:![]()
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
A jbg to je krace i manje kostaChuckie je napisao/la:Samo se u nasoj prciji od drzave prvo grade sjeverna i juzna tribina, a zapad i istok se nikad ne naprave.Probisvjet je napisao/la:![]()
Samo još da se skinu ove mreže-ograda ispred tribine, ružno vala izgledaju.
Otkad ja to govorim al dzaba.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
-
dimitrijevic
- Kontakt:
Moraju biti svijetla postavljena unutar tribine i na Grbavici imaju i ovdje ce vjerovatno bitilucif3R666 je napisao/la:problem je sto ce sad stolice postaviti i to je to .. pa nije cijela ni ofarbana trebina ima jos nedovsreni radova na njoj ... al imal svjetla u samoj trebini ? mislim imal ispod krova kakvih sijalica , da nije trebina mracna kad se nocu igraju , na bilonom na zapadu ima ne vjerujem da ovdje ima kao i sjeveru grbavice ??Probisvjet je napisao/la:![]()
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Dok god je tribina u izgradnji, adaptaciji ona je "gradilište" i kao takvo mora bit ograđena i oznaćena kao takva.Coraco je napisao/la:Samo još da se skinu ove mreže-ograda ispred tribine, ružno vala izgledaju.
Tek kad bude skroz gotova, tad će se sklonit ova ograda (armatura).
Dobro jest to, al' kontam ako smo dobili upotrebnu dozvolu onda je mogu i skinuti.klasik je napisao/la:Dok god je tribina u izgradnji, adaptaciji ona je "gradilište" i kao takvo mora bit ograđena i oznaćena kao takva.Coraco je napisao/la:Samo još da se skinu ove mreže-ograda ispred tribine, ružno vala izgledaju.
Tek kad bude skroz gotova, tad će se sklonit ova ograda (armatura).
Jesmo mi dobili od NFS BiH, al ovo je vjerovatno po nekom zakonu koji se odnosi na gradilista, zastitu na radu, i tako te neke zastite i upozorenja na gradilistima.Coraco je napisao/la: Dobro jest to, al' kontam ako smo dobili upotrebnu dozvolu onda je mogu i skinuti.
Nisam tacno upoznat stim, al mislim da je to to.
POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI POMOĆNOG TERENA
U prostorijama kluba potpisan je ugovor između FK Velež i Fudbalskog saveza BiH za izgradnju terena sa umjetnom travom. Predmet ugovora je realizacija projekta izgradnje terena sa umjetnom travom, a ugovor predstavlja realizaciju projekta UEFA.
Prema ovom ugovoru iz sredstava UEFA, N/FS BiH će sudjelovati u projektu sa 174.000 KM. Grad Mostar sufinansirat će projekat sa 60.000 KM, dok preostali dio iznosa od 234.000 KM potrebno je da osigura FK Velež.
Projekat počinje sa realizacijom 15. maja ove godine. Dimenzije terena sa umjetnom travom će biti 102 x 62 metra,a po kvaliteti treba da bude posljednje generacije.
Uprava FK Velež smatra da je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za budućnost kluba. Sa terenom će se osigurati vrhunski uslovi za rad ne samo prvog tima, nego i svih omladinskih selekcija „Rođenih“.
Zajedno sa svojim sponzorima, prijateljima kluba i našim brojnim navijačima učinit ćemo maksimalne napore kako bi osigurali velika finansijska sredstva potrebna za realizaciju ovog kapitalnog objekta. Treba istaći, da je ugovorom precizirano prvo da FK Velež osigura pripremne radove za postavljanje podloge, kao i iznos od 135.000 KM za kupovinu i dopremu trave od dobavljača kojeg će odrediti stručne komisije NS BiH i EUFA. Nakon toga, ostala sredstva, predviđena ugovorom, uplatit će Grad Mostar i NS BiH.
fkvelez.ba
U prostorijama kluba potpisan je ugovor između FK Velež i Fudbalskog saveza BiH za izgradnju terena sa umjetnom travom. Predmet ugovora je realizacija projekta izgradnje terena sa umjetnom travom, a ugovor predstavlja realizaciju projekta UEFA.
Prema ovom ugovoru iz sredstava UEFA, N/FS BiH će sudjelovati u projektu sa 174.000 KM. Grad Mostar sufinansirat će projekat sa 60.000 KM, dok preostali dio iznosa od 234.000 KM potrebno je da osigura FK Velež.
Projekat počinje sa realizacijom 15. maja ove godine. Dimenzije terena sa umjetnom travom će biti 102 x 62 metra,a po kvaliteti treba da bude posljednje generacije.
Uprava FK Velež smatra da je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za budućnost kluba. Sa terenom će se osigurati vrhunski uslovi za rad ne samo prvog tima, nego i svih omladinskih selekcija „Rođenih“.
Zajedno sa svojim sponzorima, prijateljima kluba i našim brojnim navijačima učinit ćemo maksimalne napore kako bi osigurali velika finansijska sredstva potrebna za realizaciju ovog kapitalnog objekta. Treba istaći, da je ugovorom precizirano prvo da FK Velež osigura pripremne radove za postavljanje podloge, kao i iznos od 135.000 KM za kupovinu i dopremu trave od dobavljača kojeg će odrediti stručne komisije NS BiH i EUFA. Nakon toga, ostala sredstva, predviđena ugovorom, uplatit će Grad Mostar i NS BiH.
fkvelez.ba
Nesto si kontam. U pravu si ti, al zastita na radu nalaze i da svi na gradilistu moraju imati odgovarajucu zastitu. Cipele, kacige i sl. Bilo bi zanimljivo vidjeti da se i taj zakon provodiklasik je napisao/la:Jesmo mi dobili od NFS BiH, al ovo je vjerovatno po nekom zakonu koji se odnosi na gradilista, zastitu na radu, i tako te neke zastite i upozorenja na gradilistima.Coraco je napisao/la: Dobro jest to, al' kontam ako smo dobili upotrebnu dozvolu onda je mogu i skinuti.![]()
- samo_lijevo
- Kontakt:
budimo realni.Signore je napisao/la:Nesto si kontam. U pravu si ti, al zastita na radu nalaze i da svi na gradilistu moraju imati odgovarajucu zastitu. Cipele, kacige i sl. Bilo bi zanimljivo vidjeti da se i taj zakon provodiklasik je napisao/la:Jesmo mi dobili od NFS BiH, al ovo je vjerovatno po nekom zakonu koji se odnosi na gradilista, zastitu na radu, i tako te neke zastite i upozorenja na gradilistima.Coraco je napisao/la: Dobro jest to, al' kontam ako smo dobili upotrebnu dozvolu onda je mogu i skinuti.![]()
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
ZaBoljuSlobodu
- Kontakt:
Evo ovdje se malo bolje vidi, napreduje ovo sa stolicama, prijatno sam iznenadjen... Samo mi se cini da u sredini tribine u donjim redovima nije uradjen zavrsni premaz betona, a takodje i od ulaza lijevo pa su ostavili prostor da ugrade stolice kasnije, vjerovatno nakon sto se to zavrsi??? Meni nekako ove sitnice toliko upadaju u oci i toliko smetaju, haman da sam perfekcionista. Neko ce reci hajde postavljaj stolice i to je to, ali sam misljenja da kada se radi ovoliki posao onda ga uradi kako treba, ipak je ovaj komadic stadiona kostao 4,5 miliona KM...klasik je napisao/la:Evo jos jedna slika, malo blize slikana, i ovako stolice izgledaju dosta bolje, na onoj prvoj slici su dosta blijede

“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”
Primjer kako jeftino i brzo napraviti stadion
San Jose Quakes stadium construction
San Jose Quakes stadium construction
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
VITEZ
Na onoj tribini sto se prva gradila su postavljene stepenice. Ima ih dovoljno, nece se morat ic 30m da bi dosao do slobodne sjedalice.

Novija tribina

Ulaz na nju

Prostor ispod tribine

Ulaz na stadion ispod tribine

Ovo je ulaz na tribinu sa zadnje strane, vjerujem da ce to bit kao ulaz u loze

I za kraj malo bosanskog posla. Ulaz ispod tribina na teren nije na sredini

Ovo ce biti prelijep stadioncic ako sruse ovu zgradu i tocno na sredini naprave nesto, a za kraj pokriju tu tribinu. Stvarno steta onog nakaradnog ulaza na teren.
https://www.facebook.com/pages/Vitezovi ... tos_stream
Na onoj tribini sto se prva gradila su postavljene stepenice. Ima ih dovoljno, nece se morat ic 30m da bi dosao do slobodne sjedalice.

Novija tribina

Ulaz na nju

Prostor ispod tribine

Ulaz na stadion ispod tribine

Ovo je ulaz na tribinu sa zadnje strane, vjerujem da ce to bit kao ulaz u loze

I za kraj malo bosanskog posla. Ulaz ispod tribina na teren nije na sredini

Ovo ce biti prelijep stadioncic ako sruse ovu zgradu i tocno na sredini naprave nesto, a za kraj pokriju tu tribinu. Stvarno steta onog nakaradnog ulaza na teren.
- Probisvjet
- Kontakt:

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Pohvale za izgrađeno, ovo su dvije tribine sa po 8-9 redova, to je oko 3,000 mjesta, još kad se to završi, trebao bi biti odličan objekt. Ali eto, šteta što našim građevinarima fali smisao za estetiku pa da ovo bude još bolje, ne ide kod nas da se ne zasere, bez obzira bila rekonstrukcija ili novo.Signore je napisao/la:Stvarno steta onog nakaradnog ulaza na teren.
Čini mi se i da je posebno urađen dio za invalide. Možda su to mogli na vrh tribine, ali vjerojatno je urađeno na dnu da se spase mučenja s rampama, na što bi to tek ličilo.
Hayley <3
- samo_lijevo
- Kontakt:
Sta se ovo planira raditi dalje na tribinama u Vitezu?
Vidim da armatura nije zavrsena na ploci,ostavili su za preklapanje.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidim da armatura nije zavrsena na ploci,ostavili su za preklapanje.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Najavili su nekakve loze, ali i rusenje te zgrade i izgradnju novih svlacionica. Vjerojatno je zbog tog armatura, nesto se sigurno planira. Steta da nisu pomakeli tribinu metar prema terenu i izbjeglu ovaj dodir sa zgradom. Vidi se da imaju pare za taj stadion, lijepo ce izgledati, ali kao sto livnjak rece, steta da nemaju smisla za estetiku, moglo je to puno ljepse.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.