Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jan 2014, 19:16

Virtu4l je napisao/la:
admin je napisao/la:Nakon što jedini nismo obavješteni o načinima akreditovanja za Eurobasket, promašili smo prvi rok akreditovanja i morali moliti za upad u dodatni rok.
Razmišljaju li ti ljudi o tome da smo u tom slučaju najveći gubitnici mi (publika, navijači), da bi mi ostali uskraćeni za informacije s' lica mjesta i sve ostale zanimljive stvari koje nas interesuju? Da to nije atak na ss.ba, već na sve nas...
mislis da je te ljude briga sta publika misli?

jedan mali flashback: izjava "ne trebaju nam navijaci" - zna se cija je.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 19:18

Da nije od onog što se na Eurobasketu po čitavo poluvrijeme derao na Acu da izvede Teletovića iz igre?

Jedna od stvari koju je bilo bolje da niko ne vidi, pogotovo ako želimo proglasiti Acu šupkom što je napustio reprezentaciju (nedobog da je neko drugi šupak, uvijek je to onaj koji upravo odlazi).

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 21 jan 2014, 19:29

Nemojte tako ljudi pa on je ucinio sve da se KK Bosna digne iz provalije, i kako vas nije stid tako pricat. Ja vjerujem da ce nas on odvest u vrh kosarkase elite u europi, mislim ako postoji i dalje B skupina, i ko kaze da nevalje on lazeee, on klevEce.

Boze smiluj nam se i pogledaj nas, jer ako ga ti nemaknes od KSBIH, ni nato nece.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 jan 2014, 20:29

Koliko sam shvatio generalno je los odnos prema svim medijima, ne samo preko sportsport.ba, ali vi objavljujete privatni rat savezu.
Ako imate dokaze da je privatna liga, ili da Harun i kompanija ne radi dobar posao, pa bujrum iznesite ih pa da se to srusi, a ne ovako.
Ovo nije nacin.

Busate se da ste najbolji portal u drzavi, nemate broja jednog Stevanovica, a vi pratiti fubdal i kosarku.
Zasto nema intervjua sa Nihadom Djedovicem koji je povrijedjen?
Zasto nema intervjua sa drugim nasim reprezentativcima?

Hiljadu zasto je u pitanju?

Sto se tice izjave Nama ne trebaju navijaci, znamo cija je i znamo ko je podrzavao tada tog covjeka a sada ga proziva, zbog cega pitam se?

Zbog toga sto je doticni pisao hvalospjeve o Dini a sada promjenio plocu? Ima nas koji smo bili na KK Bosna forumu i slusali krvnicke odbrane Tomovica i kompanije i dosli do tog istog Dine na sastanak.

Nisam zaboravio niti cu zaboraviti samo tu izjavu koju si podrzavao sada kudis. To govori o tebi.

Za uvazeni sportsport.ba, toliko lafo pratite mladu repku, juniore, pa taj isti Neno je gledao finale B divizije a ne finale olimpijskih igara, a gdje ste bili vi?
Vise informacija on da na forumu nego cijeli vas novinarski tim? I sad je on uvlakac poltron i sta god ne?
Po cemu se on razlikuje od pojedinaca prije 6,7 godina i tadasjne KK Bosne, po tome sto je on sad blize vatri pa ima info, a ljubomora przi?

Opet se vracam na pricu sa pocetka, ako imate dokaze iznesite ih u javnost, nemojte biti kao oni, vec budite bolji od njih, ali ocito nemate pa se sve svodi na prosipanje suplje sa svih strana.
Postedite nas toga. Radje uspostavite korektan odnos pa da imamo info o nasoj djeci koja napokon idu pravim putem. U A divizijama smo ljudi, dajte malo pozitive, idemo jos jacati a ne klati se medjusobno, sto dusmani prizeljkuju.

Jacamo na svim poljima, pratite tenis malo i Dzumhura, jel tesko napraviti inntervju sa njim? Sa Mirzom? Sa Amerom Delicem? Eto vam sanse na DC, pokazite svestranost.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 20:48

ne znam ja čija je liga, iskreno, prvi put danas i čujem za nju nakon što sam čitao ovu temu.
Pitao sam čija je, ako nije zvanična i ako neko uopšte zna čija je? Je li se to ne smije pitati? Ako to pitam objavio sam nekome rat?

Moram vam reći da ste smiješni ako mislite da je neka pljačka imati informacije o bh. košarci, varate se grdno. Na žalost, više vrijedi jedna vijest o Ronaldovoj frizuri, nego pet vijesti o imenovanju selektora A tima u košarci. To je poražavajuće, ali to je bh. publika, ne određujemo mi to, to je tako. A tako je zbog loše medijske politike u savezu, lošeg marketinga i lošeg PRa. Sigurno nije zbog lošeg rada portala, jer portal radi odlično - za razliku od košarkaških dvorana posjeta je sve veća, a niko nikad nije ostao bez plate, štrajkovao, nije imao da plati kartu da se vrati kući, isl.

Jedan od dokaza o lošem poslu je ovaj mail koji sam zalijepio iznad. Virtual je shvatio, neko nije i neće nikada, nema veze, kao što on reče, nismo mi ti koji su na gubitku. Dokaz je to što nema ženske reprezentacije. Pa slijedeći dokaz je što nema U21 reprezentacije. Pa to što nam u ligi igraju Srbijanci i Hrvati kao domaći igrači. Dokaza je 1000, ne treba ih pisati, znate ih i vi.

Mislim da radite zamjenu teza, pa se kao stavlja medijima na obavezu da popularišu sport i promovišu mlade igrače. To nije naš posao. Mi živimo od čitanosti, a šta se čita, košarka, fudbal, rukomet, vaterpolo... to je nama svejedno. Košarkaši (i njihovi menadžeri) žive od svoje popularnosti i popularnosti sporta kojim se bave. Posao košarkaške krovne institucije je da im pomaže u povećanju te popularnosti.

Što se tiče Džumhura, predlažem da ostaneš još malo online...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 jan 2014, 22:00

Izjava ''ne trebaju nam navijači'' ne znam čija je ali je sigurno izvučena iz konteksta jer tako nešto može samo budala izjaviti.
Iz ovoga ostalog što pišete pogotovo ti @admin ja sam zaključio samo jedno a to je da vi niste sportski portal kao što sam mislio nego da ste portal koji se prema čitaocima odnosi po kriteriju kakav je ko čovjek od sportista i sportskih radnika tj kako se odnosi prema vama ili možda kako vam ko plaća. Izuzetak je naravano neko poput Džeke ili Mirze jer o njima svi čitaju pa je to i vama u interesu.
Ja ovdje sve vrijem pričam o vijestima!!!!!! VIJESTIMA!!!! I intervjuima i sl stvarima. Ako ste sportski portal trebalo bi da dajete aktuelne informacije iz svakog sporta. Evo ja bi mogao sa posla u pauzama za kafu i za ručak napisati više košarkaških vijesti od vas. J.b. i Haruna i DInu i sve vi prenosite informacije i tenutno ste najbolji priznajem ali imate mnogo mnogo nedostataka. **** ih naprimjer ima mnogo mnogo više, ali taj vaš novinar ili novinari koji pišu konkretno o košarci veze blage nemaju znači blage veze. To je poenta. Što imaš više vijesti imaš više i čitalaca pogotovo ako donosiš brzo informacije. Ako promovišeš tu ligu mladih ovdje će doći 1000 djece od kojih je 500 iz RS-a i čitat će ovaj vaš portal. DOći će i roditelji i njihovi drugovi. Tebe ne treba da zanima jel liga DInina, harunova i sl. Kakva god da je ona je nešto pozitivno u ovoj državi priznali vi svi to ili ne. Spaja ljude, djecu koja se takmiče i sl. Talenti imaju 22 tekme itd itd. Široki i SParsi je bojkotuju iz ličnih razloga a ne zbog sportskih jer su sportski pozitivni sigurno jer je sve džaba znači DŽABAAAAA. Ovo je prvi korak ka regularnoj zajedničkoj ligi mladih a to ko ne konta onda je glup. Muha i Nemjanja su naši reprezentativci. I njih neko prati pa makar to bilo 5 ljudi, a zbog 5 minuta teksta nedjeljno dobit ćete pet ljudi koji prate portal. Vremena imate sigurno jer su to sitnice dodati rečenicu o Nemanji u izvještaju o Talijanskoj ligi. O Dini i HArunu možete napisati milion kritika ako ratujete sa njima (mada sad i ne treba jer Harun je preporodio reprezentativnu bh košarku priznali vi to ili ne) samo ako se malo razumijete o košarci ali naravno kao što rekoh nemaju vam novinari blage veze. To što su prazne dvorane krivi su FUde Bajraktarevići, Bukve i sl u bh klubovima. KAko je u Tuzli puna? Jel to Harunovo djelo? Toliko od mene o ovoj temi.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 21 jan 2014, 22:18

zaboljisportuBiH BRAVO MAJSTORE :!: :!:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2014, 23:19

Dovesti za selektora Duška Ivanovića,obići sve talente po Evropi i ubijediti ih da igraju za BIH, ući za dvije godine u A diviziju u kadetima i juniorima, oformiti žensku reprezentaciju, osnovati i ovu ligu mladih da bi zaustavili odliv talenata u Srbiju i Hrvatsku i vama to ne valja, vi napraviste od saveza koji najviše radi najgori savez, vjerovatno ima i propusta, ali Harun od svih saveza najviše radi i ima najviše uspjeha.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2014, 08:01

@zaboljisportubih

ja vam pokušavam objasniti neke stvari, ako ih ne želite čuti, neću ih ni pisati.

uz košarškašku ligu mladi postoje još i juniorska i kadetska fudbalska premijer liga, postoje recimo dvije bowling lige u BiH, postoje klubovi američkog fudbala, postoji čitava scena UFC i sličnih borbi, pa stotine karate klubova, itd... svi oni imaju po 1000 djece, sva ta djeca imaju roditelje, prijatelje, familiju... O većini niko ne piše, i za veliku većinu se može primjeniti to pravilo da će se povećati posjeta na portalu ako se pišu vijesti o njima.

međutim, posao redakcije je da izvagamo šta od toga će donijeti najviše i da se u to troši energija (jer dan ipak ima samo 24 sata, a broj novinara jer ograničen).

posao saveza (ovo je množina) je da privuku pažnju, pa da se tih 24 sata troši na njih. neki savezi u tome rade bolji posao, neki rade gori... a ima i saveza koji to otežavaju, namjerno se trude da se o njima ne piše, otežavaju protok informacija, procese akreditovanja, isl. To rade iz njima znanih razloga o kojima mi možemo samo nagađati. Možda ne žele da se čačka po njihovim projektima, možda neće da bilo ko postavlja neugodna pitanja. možda im odgovara da plasiraju samo one informacije koje su pozitivne po njih, a možda samo nisu mnogo sposobni.

A kad se na to dodaju još i optužbe čitalaca i stav kakav recimo ti imaš da mi nešto ratujemo i takve gluposti, onda je možda bolje procijeniti da ostaviš budale na miru, okreneš se nečemu drugom i to je to.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jan 2014, 09:18

admin je napisao/la:@zaboljisportubih

ja vam pokušavam objasniti neke stvari, ako ih ne želite čuti, neću ih ni pisati.

uz košarškašku ligu mladi postoje još i juniorska i kadetska fudbalska premijer liga, postoje recimo dvije bowling lige u BiH, postoje klubovi američkog fudbala, postoji čitava scena UFC i sličnih borbi, pa stotine karate klubova, itd... svi oni imaju po 1000 djece, sva ta djeca imaju roditelje, prijatelje, familiju... O većini niko ne piše, i za veliku većinu se može primjeniti to pravilo da će se povećati posjeta na portalu ako se pišu vijesti o njima.

međutim, posao redakcije je da izvagamo šta od toga će donijeti najviše i da se u to troši energija (jer dan ipak ima samo 24 sata, a broj novinara jer ograničen).

posao saveza (ovo je množina) je da privuku pažnju, pa da se tih 24 sata troši na njih. neki savezi u tome rade bolji posao, neki rade gori... a ima i saveza koji to otežavaju, namjerno se trude da se o njima ne piše, otežavaju protok informacija, procese akreditovanja, isl. To rade iz njima znanih razloga o kojima mi možemo samo nagađati. Možda ne žele da se čačka po njihovim projektima, možda neće da bilo ko postavlja neugodna pitanja. možda im odgovara da plasiraju samo one informacije koje su pozitivne po njih, a možda samo nisu mnogo sposobni.

A kad se na to dodaju još i optužbe čitalaca i stav kakav recimo ti imaš da mi nešto ratujemo i takve gluposti, onda je možda bolje procijeniti da ostaviš budale na miru, okreneš se nečemu drugom i to je to.
Pa druže ja sam ono zaključio iz tvojih izlaganja. Ovo sad što si objasnio je ok i logično ali ne mogu se složiti da ne možete provjeriti koliko je zabio Nemanja kad već pratite i Todića pa da dopišete jednu rečenicu. Sve ovo što ja govorim da fali i da trebate pisati možete pronaći i na stranici saveza koja je loša pravo za moj pojam pa sam se tu recimo prepirao sa istim ovim @nenom kojeg vi prozivate. Tad je on mene napadao ali je činjenica da je strnaica saveza loša a vjeruj mi znam da ih ima tamo da lelimudaju umjesto da to malo srede. Isto tako i kod vas ima novinara koje da malo stisneš bolje bi radili pogotovo se to odnosi na košarku. MOže biti 50% više informacija o košarci sa sat vremena posla više nedjeljno a ne dnevno. U tome vam ne smetaju ni Harun i DIno. KOšarka je sport broj dva u BiH ali i najtrofejniji. Nije ni bowling ni UFC.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 jan 2014, 09:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:Izjava ''ne trebaju nam navijači'' ne znam čija je ali je sigurno izvučena iz konteksta jer tako nešto može samo budala izjaviti.
navedenu izjavu je dao Dino Konakovic poslje F8 u Sarajevu kada je publika podivljala kada je KK Bosna izgubila od KK CZ i to prvenstveno radi sablonskih poteza mensura bajramovica

sto se tice sportsport.ba necu da ih branim jer ja nisam njihov zaposlenik i imaju dosta mana u izvjestavanju, ali takodzer mi je jasno da je kosarka stvarno apsolutna ne zanimljiva 95% vremena 90% populacije koja prati sport i to znam iz licnog iskustva, tako da su informacije o mladim kosarkasima zanimljive 0,01% ljudi, tj. nama fanaticima sa ovog i slicnih foruma

sto se tice KSBiH
kada je dosao harun bio sam veliki skeptik jer za razliku vecine ja sam dobro znao o kome je rijec i da je to klasa dine konakovica (koji mu je kum), ali sam ostao veom prijatno iznenadzen jer je odradio veoma dobar posao (istina koliki je bio nerad prije njega, dovodzenje saveza u neku normalu i izgleda kao ogroman posao)

ali onda je usao u KS BiH covjek koji je doveo haruna na to mjesto, tj. dino "ja imam kljuc" konakovic i odmah me hvataju crne slutnje

zatim cuo sam ja o mutnim radnjama (nisu jos nekog velikog karaktera) i za vakta samog haruna i sada u vaktu tandema, ali za sada se radi i dalje dobar posao tako da me te mutne radnje za sada ne zanimaju (i dok jos nisu velike) sve dok imamo rezultat, mada u meni i dalje tinja veliki strah da sutra ne osvane dan i sve dobro sto je uradjeno u nekoliko godina ne unisti jedan ili dva katastrofalna poteza i da onda potonemo jos dublje nego sto su bili
bhsport je napisao/la: Ima nas koji smo bili na KK Bosna forumu i slusali krvnicke odbrane Tomovica i kompanije i dosli do tog istog Dine na sastanak.
djesi mirza jarane stari, sjecas li se kako nas je dino tada izlevatio, pa onda veliki demagog nekako uvuce KK Bosnu u tada ULEB Cup, napravi ekipu tako sto je digao kredite (i nije placao poreze) i kada su dosli krediti na naplatu veliki maher da ostavku sa objasnjenjem da je on stabilisao KK Bosnu i da je ostavlja u najboljem momentu (a prije toga radi njegovih egzibicija Bosna popusila ABA ligu) i ostavi Bukvblecka na njegovo mjesto da bi sto bolje zamaskirao tragove i tada je KK Bosna zapocela svoj pad koji jos nije zavrsen

inace u citavoj ovoj prici najvise moze stradati, na ovaj ili onaj nacin, neno koji je istinski zaljubljenik u nasu kosarku sto bi mi bilo zao
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 jan 2014, 09:47

nerminh74 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Izjava ''ne trebaju nam navijači'' ne znam čija je ali je sigurno izvučena iz konteksta jer tako nešto može samo budala izjaviti.
navedenu izjavu je dao Dino Konakovic poslje F8 u Sarajevu kada je publika podivljala kada je KK Bosna izgubila od KK CZ i to prvenstveno radi sablonskih poteza mensura bajramovica

sto se tice sportsport.ba necu da ih branim jer ja nisam njihov zaposlenik i i maju dosta mana u izvjestavanju, ali takodzer mi je jasno da kosarka stvarno apsolutna ne zanimljiva 95% vremena 90% populacije koja prati sport i to znam iz licnog iskustva, tako da su informacije o mladim kosarkasima zanimljive 0,01% ljudi, tj. nama fanaticima sa ovog i slicnih foruma

sto se tice KSBiH
kada je dosao harun bio sam veliki skeptik jer za razliku vecine ja sam dobro znao o kome je rijec i da je to klasa dine konakovica (koji mu je kum), ali sam ostao veom prijatno iznenadzen jer je odradio veoma dobar posao (istina koliki je bio nerad prije njega, dovodzenje saveza u neku normalu i izgleda kao ogroman posao)

ali onda je usao u KS BiH covjek koji je doveo haruna na to mjesto, tj. dino "ja imam kljuc" konakovic i odmah me hvataju crne slutnje

zatim cuo sam ja o mutnim radnjama (nisu jos nekog velikog karaktera) i za vakta samog haruna i sada u vaktu tandema, ali za sada se radi i dalje dobar posao tako da me te mutne radnje za sada ne zanimaju (i dok jos nisu velike) sve dok imamo rezultat, mada u meni i dalje tinja veliki strah da sutra ne osvane dan i sve dobro sto je uradjeno u nekoliko godina ne unisti jedan ili dva katastrofalna poteza i da onda potonemo jos dublje nego sto su bili
bhsport je napisao/la: Ima nas koji smo bili na KK Bosna forumu i slusali krvnicke odbrane Tomovica i kompanije i dosli do tog istog Dine na sastanak.
djesi mirza jarane stari, sjecas li se kako nas je dino tada izlevatio, pa onda veliki demagog nekako uvuce KK Bosnu u tada ULEB Cup, napravi ekipu tako sto je digao kredite (i nije placao poreze) i kada su dosli krediti na naplatu veliki maher da ostavku sa objasnjenjem da je on stabilisao KK Bosnu i da je ostavlja u najboljem momentu (a prije toga radi njegovih egzibicija Bosna popusila ABA ligu) i ostavi Bukvblecka na njegovo mjesto da bi sto bolje zamaskirao tragove i tada je KK Bosna zapocela svoj pad koji jos nije zavrsen

inace u citavoj ovoj prici najvise moze stradati, na ovaj ili onaj nacin, neno koji je istinski zaljubljenik u nasu kosarku sto bi mi bilo zao
Pozdrav i tebi Nermine. Sve znamo sta je tada bilo i sto smo dosli za razliku od miseva koji su srali po forumu a nisu stisli da dodju. Tada sam dobio i zvanicnu potvrdu da je Tomo krampa, sto sam govorio i da je Menso kloc koji nikad nece biti trener u ozbiljnoj kosarci.
Pojedinci su tada pricali da ce voditi tim u ABA ligi ili jos vise. Danas vidimo ko je bio u pravu. ;)
Isti sam skeptik po pitanju danasnjeg KS BiH, nada mi je Harun koji je uradio lavovski posao i koji nadam se nece dopustiti da taj isti posao padne u vodu.
Inace svaki pocetak je tezak kao i ove omladinske lige, ali za nadati se da ce djecije bolesti proci i da ce i ovi jaci klubovi poceti da igraju to takmicenje, jer koliko sam shvatio to organizuje KS BiH.
Ukoliko je tako, da li mogu povuci neke sankcije prema klubovima koje odbijaju da igraju ovu ligu?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 jan 2014, 09:57

bhsport je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

sto se tice sportsport.ba necu da ih branim jer ja nisam njihov zaposlenik i i maju dosta mana u izvjestavanju, ali takodzer mi je jasno da kosarka stvarno apsolutna ne zanimljiva 95% vremena 90% populacije koja prati sport i to znam iz licnog iskustva, tako da su informacije o mladim kosarkasima zanimljive 0,01% ljudi, tj. nama fanaticima sa ovog i slicnih foruma

sto se tice KSBiH

Pozdrav i tebi Nermine. Sve znamo sta je tada bilo i sto smo dosli za razliku od miseva koji su srali po forumu a nisu stisli da dodju. Tada sam dobio i zvanicnu potvrdu da je Tomo krampa, sto sam govorio i da je Menso kloc koji nikad nece biti trener u ozbiljnoj kosarci.
Pojedinci su tada pricali da ce voditi tim u ABA ligi ili jos vise. Danas vidimo ko je bio u pravu. ;)
Isti sam skeptik po pitanju danasnjeg KS BiH, nada mi je Harun koji je uradio lavovski posao i koji nadam se nece dopustiti da taj isti posao padne u vodu.
Inace svaki pocetak je tezak kao i ove omladinske lige, ali za nadati se da ce djecije bolesti proci i da ce i ovi jaci klubovi poceti da igraju to takmicenje, jer koliko sam shvatio to organizuje KS BiH.
Ukoliko je tako, da li mogu povuci neke sankcije prema klubovima koje odbijaju da igraju ovu ligu?
Moj mirza moj strah je veliki jer do ksbih harun nije odudarao od dine a šta će biti dalje vrijeme će pokazati
Dok što se tiče lige mladih posto je ovako poluzvanicna teško da može ko biti kažnjen
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2014, 11:42

A je li lijepo da se o danasnjem sastanku (trenutno u toku) obavijeste samo podobni mediji, a ne svi?

PR se sa nama jucer dopisuje i objasnjava nam kako svi moraju imati jednak tretman, a istovremeno taji informacije o desavanjima o kojima bi javnost morala biti informisana.

Cestitam.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jan 2014, 11:47

admin je napisao/la:A je li lijepo da se o danasnjem sastanku (trenutno u toku) obavijeste samo podobni mediji, a ne svi?

PR se sa nama jucer dopisuje i objasnjava nam kako svi moraju imati jednak tretman, a istovremeno taji informacije o desavanjima o kojima bi javnost morala biti informisana.

Cestitam.
ZAr ima KS PR-a? Ili ti to nekom šukaš?
Naravno da nije lijepo tj da je bezobrazno jer za takvu informaciju treba obaviti press ili sl. Nadamse da si shvatio moju poentu. Nemoj da čitaoci ispaštaju zbog takvih stvari. Naravno ispaštat će jer ste sad zadnji saznali info koja je bliska KS, ali ja govorim o drugim informacijama koje možete saznati gdje i svi. O bezobrazluku KS ako je prema vama napravljan slobodno pišite na portalu. Također i o lošim potezima tog istog saveza, ali brate mili pišite i o lijepim zbog nas čitatelja bez obzira što ste neke informacije kasno dobili.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2014, 13:48

Kako ti nazivas osobu koja je zaduzena za jedini kanal komunikacije saveza sa javnoscu?
Obicno se to zove PR (public relations).

Ne kontam stvarno tvoj post. Zar ima neki medij koji kosarci daje više prostora od ovog portala? Je li neko bolje ispratio igre reprezentacije? Ili pripreme reprezentacije? Da li jos neko radi svaku utakmicu mirze teletovica u 4 ujutro uzivo?

I ja ponekad trosim vrijeme uludo objasnjavajuci.
Odustajem.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jan 2014, 14:25

admin je napisao/la:Kako ti nazivas osobu koja je zaduzena za jedini kanal komunikacije saveza sa javnoscu?

Ne kontam stvarno tvoj post. Zar ima neki medij koji kosarci daje više prostora od ovog portala? Je li neko bolje ispratio igre reprezentacije? Ili pripreme reprezentacije? Da li jos neko radi svaku utakmicu mirze teletovica u 4 ujutro uzivo?

Odustajem.
Pa naravno da uzalud objašnjavaš kad ne čitaš šta ja napišem pa samim tim i ne možeš skontati. Ko je rekao da ima neki medij koji daje više prostora od vas? Rekao sam u ranijem postu da ste najbolji ali to si preskočio. Što se tiče prostora Ima bhbasket ako baš želiš kod njih je sve košarka, ali ja njih ne uzimam za ozbiljno ali ih čitam jer daju npr neke statistike nižih liga koje me zanimaju. To i ne tražim od vas. Trenutno ste najbolji ali imate nedostataka. JA rekao kritike koje su za vaše bolje sutra ali izgleda ne kontaš me. Ne moraš ih uvažavati ali stvarno su dobronamjerne. Što više boljih informacija a pustite se tih relacija vi i savez i nekih bojkota jer se to moglo shvatiti iz tvojih postova. Priča je počela na kritici za neke info a završila sa vašom kritikom prema savezu kao da su oni krivi što niste spomenuli Nemanju u tekstu o Talijanima ili o tome da je počela liga mladih.
Znam ja vrlo dobro šta je PR ali ni to nisi skontao. Pitam zar ima PR jer fakat nisam čuo da postoji PR u KS. Ako sam pogrešno shvatio da ga imaju onda sam te pitao ili šukaš tj ili si ironičan što ga nemaju pa spominješ PR-a.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 jan 2014, 23:50

zaboljisportuBiH je napisao/la:
admin je napisao/la:Kako ti nazivas osobu koja je zaduzena za jedini kanal komunikacije saveza sa javnoscu?

Odustajem.
Pa naravno da uzalud objašnjavaš kad ne čitaš šta ja napišem pa samim tim i ne možeš skontati. Ko je rekao da ima neki medij koji daje više prostora od vas? Rekao sam u ranijem postu da ste najbolji ali to si preskočio. Što se tiče prostora Ima bhbasket ako baš želiš kod njih je sve košarka, ali ja njih ne uzimam za ozbiljno ali ih čitam jer daju npr neke statistike nižih liga koje me zanimaju. To i ne tražim od vas. Trenutno ste najbolji ali imate nedostataka. JA rekao kritike koje su za vaše bolje sutra ali izgleda ne kontaš me. Ne moraš ih uvažavati ali stvarno su dobronamjerne. Što više boljih informacija a pustite se tih relacija vi i savez i nekih bojkota jer se to moglo shvatiti iz tvojih postova. Priča je počela na kritici za neke info a završila sa vašom kritikom prema savezu kao da su oni krivi što niste spomenuli Nemanju u tekstu o Talijanima ili o tome da je počela liga mladih.
Znam ja vrlo dobro šta je PR ali ni to nisi skontao. Pitam zar ima PR jer fakat nisam čuo da postoji PR u KS. Ako sam pogrešno shvatio da ga imaju onda sam te pitao ili šukaš tj ili si ironičan što ga nemaju pa spominješ PR-a.
Stoji tvoja kritika o tome da bi se mogao raditi opsezniji izvjestaj na glavnoj stranici o ucinku nasih igraca, i to ne samo na u kosarci, vec i u ostalim sportovima, no ni ti ni ja nismo ljudi koji imaju uvid u cinjenicno stanje i kapacitete sportsport.ba, pa tako ne mozemo ocijeniti koliki su ti "propusti" zapravo. Mozda ipak trazimo dlake u jajetu. U drzavi u kojoj ce se uskoro poceti otimati za pravo ko ce prvi zaroviti po kontejneru (prosto sam frapiran dozom depresije koja recimo vlada u mojoj Tuzli), mislim da je ovo jedan od najmanjih problema, ali dobro, to je sad neka druga tema politicke prirode.

Poenta je da si malo teatralno predstavio te nedostatke, tacnije preuvelicao ih, a mislim da za to nema potrebe cijeneci ovo do sada navedeno. admin i ekipa bi bili budale kada bi mislili da rade savrseno i da ne mogu bolje, no cinjenica je da se svako malo unose neke novine i da se radi na poboljsanju kvaliteta izvjestavanja. I ovaj forum takodjer je nesto sto mnogi ne cijene, a ne znaju da naokolo na balkanu neces naci 10 portala sa forumima koji imaju ovoliki broj clanova i ovoliki protok informacija na istom - kakvih takvih. A zasluge ipak leze u kvalitetu rada same stranice. Dakle, kritika svakako treba da postoji i ona se ne treba sastojati od hvalospjeva, ali mislim da ne treba preuvelicavati. Eto, toliko od mene.

Izvinjavam se na off topicu, admine ti brisi ako smeta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 09:23

Ma jarane cijenim tovje mišljenje ali mislim da nisam pretjerao. MOžda jesam nakon ovih izjava vezanih za ''sukob'' sa savezom ali moja kritika je u početku bila da se spomene Nemanja u izvještaju o Talijanskoj ligi kad se već i Todić spominje i da se napiše da je Muha zabio 23. Shvatam ja resursi ovo ono zato sam i rekao @adminu da je ok kad mi je to objasnio ali svejedno ovo su sitnice. Fakat nema puno košarkaša koje treba pratiti. TO je 5 min kraća pauza za kafu jedan dan u nedjelji. P aevo @ethel to sve izvuče samo prepišeš. Pravi sportski novinar koji se bavi određenim sportom sve zna ne mora čak ni tražiti jer ja koji volim košarku sve to upratim na pauzama za kafu onako iz ljubavi.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jan 2014, 11:22

Ostavicu jos jedan post i vise necu.

Poenta je upravo u tome sto si napisao... Ti svakako to sve upratis i bez izvjestaja na sportsport.ba, a ono sto zelis je svojevrsna reklama, promocija tih momaka, sporta... Da i drugi vide ono sto ti vec znas... To je sasvim ok, vrlo pozitivna zelja, potpuno na mjestu.

Medjutim, veliku vecinu nasih citalaca (na zalost) ti podaci uopste ne interesuju vec im se to mora gurati to pod nos, kao reklamu, a zaista je tesko ulagati energiju (i novac, ne zaboravi to) da se promovise, popularise, istakne kosarka ako pri tome ljudi kojima je to posao ne samo da ne pomazu i ne doprinse toj promociji, vec se svim silama trude da je onemoguce i da nam bilo kakav rad onemoguce gdje god oni to mogu.

Naravno, to treba ignorisati, raditi svoj posao i gledati sebe, ali vjeruj da nije bas lako odrzati moral.
Pa opet, jedina video izjava o novom selektoru bila je na SportSport.ba, mediju kojem se niko nije udostojio javiti da se selektor proglasava, cak sta vise, ne slucajno, nego namjerno je to zatajeno.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.