FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

nindza
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nindza » 03 jan 2024, 08:02

Pitanje je sta je istina i ko je kriv

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 03 jan 2024, 08:18

Ko god je sabotirao Diglisića, hanumu mu yebem, jer mater možda i nema.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 03 jan 2024, 08:31

Pravit cemo Kovacevica od blata
Trebalo je zadrzati Basica jer nike bilo puno do kraja,a u ovu pricu ozbiljno i vidjeti sta Arapi nude i osigurati klub ugovorom i eventualnim raskidom...
Jer realno zaradio si para od evrope i Amira uz par pojacanja osigurao bi **** opstanak...
Nisam pametan nez kako od evrope i onog ludila da ovako bude...
Valjda izadje na hajr

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 03 jan 2024, 08:43

Krivi su Arapi, kriv je Santos, kriv je Hodžić, kriv je Diglisić, kriva je imovina, kriv je Amar, kriv je Slavko Petrović, kriva je korona, kriv je Cerić, kriva je porezna, kriv je savez, kriv je sudija, kriv je Konyaspor itd

Svi su krivi samo uprava nije. Nismo naučili ništa ni na jednog greški. Ako su svi ostali krivi šta je uprava učinila da zaštiti klub?
Uprava se samo uvlači vladama i režimima da naprosi malo para da prežive sezonu i da se oni mogu igrati i vladati a budućnost i interes kluba ko je*e.
Malo Vici na noge naprosit za tribinu, malo od navijača naprosit jer ko ih je*e Željo se voli i kad gubi. Bitno je samo da mi vladamo i da je nama dobro.
Tražimo investitora a molimo Boga da ga ne nađemo.

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 03 jan 2024, 08:51

U svakoj normalnoj sredini bi navijaci otisli do stadiona,okupili se i izrazili nezadovoljstvo.Jedino u nas govori se dobro je 😂😂 Prava Mahala Klub smo postali..Ostalo je samo Ime i Mahalsi ;) sjeme vam

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 03 jan 2024, 09:03

slika

Rukovodstvo FK Željezničar: Saradnja je poslovno-tehničke prirode i stvorit će win-win situaciju

Potpredsjednik FK Željezničar, Jusuf Tanović, te direktorica Kluba, Amira Uzunović, obratili su se medijima na današnjoj konferenciji za medije, a povodom predstavljanja novog šefa struke.

Uspjeli smo da smanjimo dugovanja i postavimo temelje za budućnost kluba. Prije nego predstavimo novi stručni štab, želim reći da je njihov angažman nastavak saradnje sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije. Saradnja je poslovno-tehničke prirode i nema nikakve veze sa potencijalnim investitorom. Dosad smo doveli igrača Abdulmalika Al Jabera te će naši juniori nastupiti na turniru u Španiji. Saudijski program vodi Romeo Jozak, vrhunski stručnjak i prijatelj našeg kluba.

– Sasvim smo sigurni da će ova saradnja stvoriti win-win situaciju i za nas i njih. Pokrenut ćemo procedure što prije i nadamo se da ćemo to sve završiti do kraja reprezentativne pauze. Nije realno da bude na klupi do utakmice sa Borcem. Smatramo da je ovo bio potez koji je opravdan. Sve nosi rizike, naravno. Mislim da smo predvodnici novih poteza, koji su hrabri. Ovo je jak kalibar trenera, sa jakim CV-om. Život i teren će pokazati da li je ovo bila pametna odluka. Pozicija gospodina Bekrića nije ugrožena, očekujemo da bude integralni dio ovog projekta, kazao je Jusuf Tanović.

– Što se tiče saradnje sa Ministarstvom kulture i sporta Saudijske Arabije, saradnja je krenula mnogo ranije. Prvi naznaci su krenuli ranije sa dovođenjem Al Jabera, mi već imamo plan i strategiju za njegov dalji razvoj. Ja i g. Ilijas Kovačević, član UO, razvili smo veze sa njima, to je krenulo u dobrom pravcu. Nadamo se da će tako i završiti. Nakon dovođenja perspektivnih igrača, otvorila nam se prilika da budemo dio velikog projekta, U19 turnira. Naši juniori danas putuju u Barcelonu gdje će sutra igrati protiv Benfice.

– Najbitnije da mi imamo vrlo direktnu otvorenu i dobronamjernu suradnju sa Ministarstvom sporta i savezom Saudijske Arabije, prvenstveno sa g. Jozakom. Mi imamo u planu velike projekte. Za sada ne možemo otkrivati sve detalje. Prvi korak jeste dovođenje stručnog štaba koji će biti dodatno pojačan u narednom periodu. Budućnost će nam pokazati na šta će ovo izaći, kazala je Amira Uzunović.

NAPOLJE!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 03 jan 2024, 09:11

Ova Uprava ne smije docekati kraj dana na svojim pozicijama.

Okrenuli su ledja Kovacevicu i Basicu zbog arapa. Poletjeli su za nekakvim "novcima" i pustim obecanjima, stavili su klub na ledinu, iznevjerili su nas navijace.

Dakle vec u 8.00 sati su trebali svi kolektivno podnijeti ostavke jer su iznevjerili i klub i navijace

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 jan 2024, 09:18

1921ljoze je napisao/la:
03 jan 2024, 08:31
Trebalo je zadrzati Basica jer nike bilo puno do kraja,a u ovu pricu ozbiljno i vidjeti sta Arapi nude i osigurati klub ugovorom i eventualnim raskidom...
Jer realno zaradio si para od evrope i Amira uz par pojacanja osigurao bi **** opstanak...
Valjda izadje na hajr
Nećemo nikoga praviti od blata. On i Pasic ( i još neki skupštinari) su radili opstrukciju svega u korist misimovica, tako da kada du vidjeli da ta prica pada povukli se pičići. Ovdje ima nesposobnih ali nema nevinih.
I klub bi sa solidnom upravom, u trenutnim finansijskim okolnostima mogao solidno funkcionisati. A ovaj hajp da se raspadamo je opet hadzijina kuhinja, " što gore, to je jeftinije i lakše doći ko spasioc"

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 jan 2024, 09:19

nindza je napisao/la:
03 jan 2024, 08:43
Krivi su Arapi, kriv je Santos, kriv je Hodžić, kriv je Diglisić, kriva je imovina, kriv je Amar, kriv je Slavko Petrović, kriva je korona, kriv je Cerić, kriva je porezna, kriv je savez, kriv je sudija, kriv je Konyaspor itd

Svi su krivi samo uprava nije. Nismo naučili ništa ni na jednog greški. Ako su svi ostali krivi šta je uprava učinila da zaštiti klub?
Uprava se samo uvlači vladama i režimima da naprosi malo para da prežive sezonu i da se oni mogu igrati i vladati a budućnost i interes kluba ko je*e.
Malo Vici na noge naprosit za tribinu, malo od navijača naprosit jer ko ih je*e Željo se voli i kad gubi. Bitno je samo da mi vladamo i da je nama dobro.
Najispravniji post u zadnjih 25 godina. Ogledalo naseg drustva. Svi su krivi samo mi ne.
Ne znamo vodit fudbalski klub i.
Valjda postoji neka osoba koja voli, zna i zeli se ufatit posla i usput zaradit. Dovest Hrvate i nek nam pokazu kako se to radi.
Takav potencijal se nije iskoristio. Neuki smo, realno.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 03 jan 2024, 09:37

VeteranSA je napisao/la:
03 jan 2024, 09:18
1921ljoze je napisao/la:
03 jan 2024, 08:31
Valjda izadje na hajr
Nećemo nikoga praviti od blata. On i Pasic ( i još neki skupštinari) su radili opstrukciju svega u korist misimovica, tako da kada du vidjeli da ta prica pada povukli se pičići. Ovdje ima nesposobnih ali nema nevinih.
I klub bi sa solidnom upravom, u trenutnim finansijskim okolnostima mogao solidno funkcionisati. A ovaj hajp da se raspadamo je opet hadzijina kuhinja, " što gore, to je jeftinije i lakše doći ko spasioc"
Nije ovo nikakav hajp nego realno stanje. Jedan nas bivsi igrac se nudio klubu da dodje igrati za minimalnu platu kako bi se sa porodicom vratio u Sarajevo. Tu je dosao, dobio dijete i kaze da mu je velika zelja bila da dodje i pomogne klubu da izbori opstanak. Pitam ga ja sto opstanak, sta mislis ima li sanse za europu i on govori na to da nas u zivotu drzi samo jos Vico i niko drugi, a da su sve prilike da cemo ispasti. Hajd nebitno to, al rece da su u klubu najveci lazovi i muljatori, da je situacija katastrofa i da nam se ne pise dobro. Nije to nikakvo hajpanje niti ista nego cinjenica i nazalost mi smo puno blize ispadanju i gasenju nego icemu pozitivnom. Nayebem im se matere svima

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 03 jan 2024, 09:47

Pa kad je to tako ko sto sve pisete zasto onda se ne org.okupljanje ispred stadiona i trazenje odgovora javno...i zraziti da izadu svi pred navijace i kazu sta imaju...

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 jan 2024, 09:51

Ma situacija jeste loša, ali nije to od jučer. Plasman u Europu ljetos je samo zamazao oči navijačima koji ionako pojma nemaju. Da vas podsjetim samo Amarovih godisnjih u sred sezone, i bježanije Misimovica kada potrosi i zadnju marku na dovođenje 100 igraca. Priča da je sampanjac ekipa srusila sve je alibi za sve uprave u zadnjih 30 godina. Sada je ili-ili situacija. Ako se ne pojavi bas pravi mudonja da stane na celo kluba, donji smo.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 03 jan 2024, 09:54

Skupština je ta koja vedri i oblači. Ona bira UO i NO, ona praktično, može sve. Molim UO, NO i Skupštinu da svi podnesu ostavke, da se svi povuku, nema vajde ni koristi kd vas. U Skupštini moraju biti ozbiljni ljudi, oni iz svijeta biznisa ili jednostavno, uspješni ljudi, a ne nekakvi članovi koji nit imaju kontakte niti su uspješni. Od prvog do zadnjeg čovjeka, koji se nalazi u ta tri organa - odmah svi da podnesu ostavke, dok još imamo makar malo nade.

Fijasko za fijaskom, i tako već godinama unazad.

Ako iko od tih ljudi voli Želju, morao bi i trebao bi osjećati odgovormost za stanje na tabeli, fijasko sa svim digislićima, arpima i slično, te prevashodno vlastitoj nesposobnosti da doprinese klubu, isti odmah napusti.

Molim sve te ublehe koje su u skupštini, uo i no, a koji čitaju neka se sami povuku, i neka sve ovo prenesu svojim nesposobnim prijateljima iz tih istih organa.

Ne možete zajedno piljaru vodit, a ne neke složenije procese. Ne bi se trebali pitate ni da glasate za hausmajstora, a kamo li da imate pravo glasa u Skupštini našeg kluba.

Nemam riječi, nadam se da će ovo izaći na dobro. Ako se ne riješi i ne desi nešto ozbiljno do početka priprema, a vremena je malo, nadam se da će uslijediti protesti ispred prostorija ili da svi čekamo totalni fijasko?

I da, ovim kvazi zaljubljenicima, koji po podcastima, intervjuima imaju rješenje za sve, pod hitno postaviti administrativnu zabranu prilaska stadionu, i javno objaviti poimenično ko je i šta pogrešno uradio u zadnjih 15 godina, a naravno, pohvaliti one ljude koji su pokušali uraditi nešto dobro.

Podug post, malo je i konfuzan, ali mi je i mozak u stanju raspada nakon svega.

Uprava, Skupština i NO - NAPOLJE!

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 03 jan 2024, 09:55

segasega1 je napisao/la:
03 jan 2024, 09:47
Pa kad je to tako ko sto sve pisete zasto onda se ne org.okupljanje ispred stadiona i trazenje odgovora javno...i zraziti da izadu svi pred navijace i kazu sta imaju...
Kako to,kada Mahalasi nedaju ;) Vidis da ih nema na forumu,jos manje na fb-u .. mirni

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 jan 2024, 09:58

godrina je napisao/la:
03 jan 2024, 09:19
nindza je napisao/la:
03 jan 2024, 08:43

Najispravniji post u zadnjih 25 godina. Ogledalo naseg drustva. Svi su krivi samo mi ne.
Ne znamo vodit fudbalski klub i.
Valjda postoji neka osoba koja voli, zna i zeli se ufatit posla i usput zaradit. Dovest Hrvate i nek nam pokazu kako se to radi.
Takav potencijal se nije iskoristio. Neuki smo, realno.
:rol: :rol:

Isto kao da su bosanci maloumni, pa nam trebaju hrvati voditi klub. I sto bas hrvati :crazy:

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 jan 2024, 10:02

Prvo se izmjena statuta treba napraviti i skupstina ne treba imati vise od 15 ljudi, koji treba da plate članstvo u istoj. A ova smijurija sa 54 clana a malo ko nesto radi za Zelju je smijurija

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 03 jan 2024, 10:05

VeteranSA je napisao/la:
03 jan 2024, 10:02
Prvo se izmjena statuta treba napraviti i skupstina ne treba imati vise od 15 ljudi, koji treba da plate članstvo u istoj. A ova smijurija sa 54 clana a malo ko nesto radi za Zelju je smijurija
Upravo. 54, mahom nesposobna čovjeka, čast izuzecima. I oni se pitaju ko će biti UO, NO i slično. Nesposobni, napolje!

P.S. Ne kažem da ja iman kontakte, ljude, da sam ja sposobniji, ali iz tog razloga i nisam tamo, niti planiram biti, jer ne mogu pomoći.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 03 jan 2024, 10:09

Sta je Manijaci, maca pojela jezik?

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 03 jan 2024, 10:13

Mi treba da grupno odemo u sto vecem broju Misimovicu na vrata i moliti ga da se vrati,isto tako moliti i Kovacevica,Vugdalica,po Badzaka pjeske u Konjic otici...a ove trenutno u skupstini i UO rastjerati i zabranu pristupa stadionu..

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 jan 2024, 10:14

Sreca vecina igraca nije imala gdje pa nisu raskinuti ugovori, ne bi imo ko igrati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.