kako si pametan,Alkantra njega si zaboravio ove ostale necemo nabrajati,koji to klubovi izbacuju svake godine vanserijske talente?tornado2009 je napisao/la:barselona i njena la masija, nisu imali postenog igraca iz te skole evo ima i vise. svi neki mladici koji su mozda i dobri sa loptom ali jednostavno nemaju karakter potreban za velike stvari.
te gluposti ma imamo mi djece iz akademije bla bla, jednostavno ne piju vode vise
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
-
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
-
- Kontakt:
i koji je od njih neki igrac ? i spram ugleda ove skole malo je rec da zadnjih godina nista ne izlazi iz iste.FKKrajina je napisao/la:@anonymousHD
Pa ne moze svake godine izbaciti Messija,ali ja sam zadovoljan kojim tempom izbacuju jako kvalitetne igrace. Za razliku od drugih klubova Barca najcesce izbaci dobrog igraca. U ekipi su trenutno Bartra i Tello (91.godista), Busquets koji je 88. godiste a imam osjecaj da igra vec 100 godina, Montoya 91. godiste (mala minutaza,ali dokaze se kad ima priliku)... Ja sam zadovoljan. Da se ne vracam u zadnjih 10 godina gdje su izbacili igrace koji su na svojim pozicijama medju najboljim na svijetu. I zaboravih Jordi Alba 89. godiste (Hospitalet,Barcelona,Valenica,Barcelona).
buskec jarane 88 godiste, to ti je 25 godiste, znaci minimalno prije 6-7 godina on je bio "produkt la masije. o tom ti ja pricam.
necu da duljim, dokaz je jednostavno koliko barsa kupuje
po tvome cim igrac napuni 18 godina treba igrat za A tim, nabroj mi druge ekipe koje makar pola igraca izbace k'o Barca... Molim te ako mozes nabrojat, evo da budem i kulturantornado2009 je napisao/la:i koji je od njih neki igrac ? i spram ugleda ove skole malo je rec da zadnjih godina nista ne izlazi iz iste.FKKrajina je napisao/la:@anonymousHD
Pa ne moze svake godine izbaciti Messija,ali ja sam zadovoljan kojim tempom izbacuju jako kvalitetne igrace. Za razliku od drugih klubova Barca najcesce izbaci dobrog igraca. U ekipi su trenutno Bartra i Tello (91.godista), Busquets koji je 88. godiste a imam osjecaj da igra vec 100 godina, Montoya 91. godiste (mala minutaza,ali dokaze se kad ima priliku)... Ja sam zadovoljan. Da se ne vracam u zadnjih 10 godina gdje su izbacili igrace koji su na svojim pozicijama medju najboljim na svijetu. I zaboravih Jordi Alba 89. godiste (Hospitalet,Barcelona,Valenica,Barcelona).
buskec jarane 88 godiste, to ti je 25 godiste, znaci minimalno prije 6-7 godina on je bio "produkt la masije. o tom ti ja pricam.
necu da duljim, dokaz je jednostavno koliko barsa kupuje
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB
Mes que un club ....
FKS
FCB
Moguce, ali to je njihov stil. La masija ne moze svakih 10 godina izbacivati Messija, Xavija, Iniestu i ostale. Kvantitet i kvalitet su skoro srazmjerni. Uostalom nova generacija nije uopste losa, pa za rezervu Thiaga su se otimali Bayern i United.tornado2009 je napisao/la:barselona i njena la masija, nisu imali postenog igraca iz te skole evo ima i vise. svi neki mladici koji su mozda i dobri sa loptom ali jednostavno nemaju karakter potreban za velike stvari.
te gluposti ma imamo mi djece iz akademije bla bla, jednostavno ne piju vode vise
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
- anonymousHD
- Kontakt:
Iskreno, ni Bartra ni Tello, a pogotovo ne Montoya neće biti neki vrhunski igrači. Barcina škola je stala, nemate uopšte više supertalenta kao što je bilo.
Jedini igrač u zadnjih 5 godina koji je izašao iz La Masije je Gerard Deulofeu, on je jedini dobar igrač ovo ostalo, truba do trube.
Barca čim bude imala para, odmah će sve igrače pokupovat, da se nađe stoper, bek neki dobar ii sredina, jer nemate igrača koji mogu igrati vrhunski nogomet.
To je realnost.
Btw. U zadnjih 5 godina, iskreno Real Madrid je izbacio više dobrih igrača nego Barcelone. Jese, Morata, Nacho, Carvajal samo su neki, koji već sada mogu igrati za svaki klub. Ali oni su tek na početku karijere.
Jedini igrač u zadnjih 5 godina koji je izašao iz La Masije je Gerard Deulofeu, on je jedini dobar igrač ovo ostalo, truba do trube.
Barca čim bude imala para, odmah će sve igrače pokupovat, da se nađe stoper, bek neki dobar ii sredina, jer nemate igrača koji mogu igrati vrhunski nogomet.
To je realnost.
Btw. U zadnjih 5 godina, iskreno Real Madrid je izbacio više dobrih igrača nego Barcelone. Jese, Morata, Nacho, Carvajal samo su neki, koji već sada mogu igrati za svaki klub. Ali oni su tek na početku karijere.
Zadnja izmjena: anonymousHD, dana/u 08 okt 2013, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
Daj nemoj da se zamarate s ovom neznalicom i provokatorom. Sta me ucis ti nogometu....hvala bogu pa sam pri zdravoj pameti i nisam glup. Ti mi nadji klub koji izbaci toliko igraca za prvi tim kao Barcelonu imas od mene sta pozelis.
Dokaz ti je 17 igrača iz vlastitog pogona u timu. A ni Xavi i Iniesta nisu bili neki igrači kada su tek prekomandovani u prvi tim.tornado2009 je napisao/la: necu da duljim, dokaz je jednostavno koliko barsa kupuje
A i ja Saši Matiću pričam o ljepoti Aurore Borealis.
Don't hate what you don't understand.
-
- Kontakt:
problem je sto se od svakog igraca pravi vanserijski talenatxaviesta je napisao/la:Dokaz ti je 17 igrača iz vlastitog pogona u timu. A ni Xavi i Iniesta nisu bili neki igrači kada su tek prekomandovani u prvi tim.tornado2009 je napisao/la: necu da duljim, dokaz je jednostavno koliko barsa kupuje
A i ja Saši Matiću pričam o ljepoti Aurore Borealis.

o tome ko pravi najvise igraca, pa zna se, ajax cvijece i holandija

nije ovo neki hejterski komentar, nego realnost a i vi to sami vidite.
od bojana se pravio veci igrac od mesija, pa ga sad nema ni na mapi . price o tiagu i njegovom vanserijskom talentu ne piju vode. da je on toliko dobar ustvari ako bi gdje imao mjesta da napreduje to je barselona, i mislite da bi vjerovatno najveci svjetski gigant izgubio po nekima nasljednika xavija. ha ja.
i aurora borealis je samo lijepa, a da je korisna i nije vala, tako trenutno i škola la masija
- Cautinho
- Kontakt:
Opet neka glupa polemika.
Inače,prati li itko Muniesu u Stokeu,kakav mu je status?
Tapatalk.
Inače,prati li itko Muniesu u Stokeu,kakav mu je status?
Tapatalk.
Keep walking.
Vanserijski talenat kao Messi se više neće ponoviti i to je sigurno.tornado2009 je napisao/la:
problem je sto se od svakog igraca pravi vanserijski talenata to od xavija i inieste nije radjeno, nego su poprilicno kasno postali standardni.
o tome ko pravi najvise igraca, pa zna se, ajax cvijece i holandija.
nije ovo neki hejterski komentar, nego realnost a i vi to sami vidite.
od bojana se pravio veci igrac od mesija, pa ga sad nema ni na mapi . price o tiagu i njegovom vanserijskom talentu ne piju vode. da je on toliko dobar ustvari ako bi gdje imao mjesta da napreduje to je barselona, i mislite da bi vjerovatno najveci svjetski gigant izgubio po nekima nasljednika xavija. ha ja.
i aurora borealis je samo lijepa, a da je korisna i nije vala, tako trenutno i škola la masija
Bojan je posebna priča, kada neko sa 16 godina izdominira u20 SP, poruši sve Messijeve rekorde u mlađim kategorijama i u debitantskoj sezoni zabije više nego jedan Raul, logično je i da se digne velika pompa oko njega...
Thiaga je jedan Bayern platio 23 miliona, pričati dalje je suvišno. To da bi u Barci mogao najbolje napredovati mi nije logično nikako, kada pogledamo konkurenciju.
Bagnack, Dongou, Babunski i Sanabria juniori Barcelone koji su debitovali sa seniorske reprezentacije svojih država.
Deulofeou Rafinha i S. Roberto igraju svoju prvu sezonu kao profesionalci dako da je još rano suditi.
Don't hate what you don't understand.
- Cautinho
- Kontakt:
Cuenca se vratio punom treningu.
Nakon Puyola bi i on trebao u ekipu.
Bojan u Ajaxu se isto oporavlja.
Messi je isto vrlo brzo fit.
Afellay...?Decembar
Dobro ce doci ova it. pauza igracima da se posvete brzem oporavku i da svi budu spremni vrlo brzo.
Tapatalk.
Nakon Puyola bi i on trebao u ekipu.
Bojan u Ajaxu se isto oporavlja.
Messi je isto vrlo brzo fit.
Afellay...?Decembar

Dobro ce doci ova it. pauza igracima da se posvete brzem oporavku i da svi budu spremni vrlo brzo.
Tapatalk.
Keep walking.
Cuenca je po meni jedini od te mladjarije trenutno dokazan igrac i jedva cekam da ga vidim. Ali kako sad na krilo ???
A Neymar, a Telle, Cuencini prodori po krilu ???
A Neymar, a Telle, Cuencini prodori po krilu ???

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Šta je sa onim ružnim Albom što udari u protivnika pa se baci na pod i traži faul?
-
- Kontakt:
idi ba lijeci se nisi dobar Real vise igraca izbacioanonymousHD je napisao/la:Iskreno, ni Bartra ni Tello, a pogotovo ne Montoya neće biti neki vrhunski igrači. Barcina škola je stala, nemate uopšte više supertalenta kao što je bilo.
To je realnost.

Čovjek je spomenuo zadnjih 5 godina, i činjenica je da se od tih igrača danas u igračinu profilisao samo Thiago koji ionako neće imati nikakvu ulogu u Bayernu.
A škola Reala je u ovom momentu još smiješnija.
Nemate vi ni skole ni znanja.Arbeloa17 je napisao/la:Čovjek je spomenuo zadnjih 5 godina, i činjenica je da se od tih igrača danas u igračinu profilisao samo Thiago koji ionako neće imati nikakvu ulogu u Bayernu.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mediji u kataloniji i dalje pisu o tome da tata martino pored stopera zeli i jednog klasicnog napadaca u januarskom prelaznom roku koji ce pristati da bude zamjena ,da mu nece problem biti sjediti na klupi a da nece puno kostati.
Pisu da je veci prioritet dovodjenje tog klasicnog napadaca nego stopera jer ako se puyol oporavi i bartra nastavi da pruza ovako dobre partije nece se ni dovoditi dodatni stoper .
artem dzyba
[youtube][/youtube]
graziano pelle
[youtube][/youtube]
klose,cardoso su neki od kandidata
sto se tice stopera tata prati igraca rivera balantu(20 god)
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
-
- Kontakt:
Sta ce mu napadac kad ga vec ima,onaj crnac iz drugog tima odlican igrac,a sjedio bi on na klupi!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Villa. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.