NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: NHL 2011/2012

Post Postao/la SirAlexFerguson » 14 apr 2012, 23:53

Opet produžeci u Bostonu.
Ajmo Capsi
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 15 apr 2012, 00:10

holtby nenormalno brani za capitalse, trenutno vec 34 odbrane..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 15 apr 2012, 00:48

Backstrom za poravnanje u seriji, sada serija seli u Verizon Centra gdje će Capsi tražiti potvrdu ove gostujuće pobjede
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 apr 2012, 01:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:Opet nevjerovatna tekma izmedju Pensa i Flyersa, i opet su kao pobjednici izasli Flyersi :D

Fantasticni Girouxslika sa tri gola i tri asista je odigrao jednu od najboljih tekmi u historiji NHL PO jer samo Gretzky, Lemieux i Patrik Sundstrom mogu reci da su imali vise points u jednoj PO tekmi ;)

Pored Girouxa mora se istaci i odlicna tekma rookia Couturiera sa tri gola takodjer i mozda i najvaznijim golom za Flyerse koji je postigao sinoc prije isteka 2/3 za izjednacenje na 4:4 ;)

A odlicni Bryzgalov je napravio Save of the Day sinoc :D

[youtube][/youtube]

Od ostalih tekmi mora se istaci pobjeda Kingsa nad Canucksima, opet :mrgreen:

Odigrali su odlicnu, pravu hard-nose physical tekmu i odnijeli i drugu pobjedu iz Vancouvera. Captain Brown je odigrao odlicnu tekmu i sa dva short-handed gola u PO tekmi postao 12 igrac u histroriji NHL kome je to poslo za rukom, zadnji 2006 ;)
Mora se istaci i odlicna predstava Quicka na golu Kingsa sa 46 saves i on je jedan od presudnih faktora zasto Kingsi imaju 2-0 u seriji pred tekme u Staplesu ;)
Canucksi su u ove dvije tekme bili bez Daniela Sedina, ciji se povratak ocekuje u sljedecoj tekmi u Staplesu ;)

Devilsi su sinoc upisali prvu pobjedu u seriji protiv Panthersa, a legendarni Broudeur na golu je upisao svoju 100 PO pobjedu u karijeri, cime je postao tek drugi goalie u NHL historiji koji ima triple figures u PO pobjedama, sinoc fantastican nastup sa 24 saves ;)
Tekma je bila rijesena u 1/3 nakon 3-0 Devilsa, ponajvise zahvaljujuci Zubrusu i Eliasu, kasnije je uslijedilo malo opustanje i Panthersi su uspjeli smanjiti na gol zaostatka ;)

Red Wingsi ocekivano izjednacili u seriji na 1-1 sinoc protiv Predsa, Bertuzzi objasnio neke stvari Weberu sinoc :mrgreen: i vratio mu za ono udaranje Zetteberga iz prosle tekme ;)

[youtube][/youtube]

Kakvo srce imaju Flajersi ne mogu da vjerujem,ocekivao sam da ce ovu tekmu 100% izgubiti ali evo idemo u Filu sa vodstvom od 2:0 mada Pitsburg ne treba nikada otpisati,sto se tice Kanuksa oni su me razocarali,ocekivao sam da nece imati toliko problema ali evo vec gube sa 2:0 mada ocekujem da i dalje mogu ovo preokrenuti u svoju korist,pogotovo kad im se vrati Sedin.Detroit sinoc dobio i po meni jedini je on siguran u polufinalu zapada jer ne vjerujem da Nesvil ima snage da ih dobije 4 puta u ovoj seriji
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 15 apr 2012, 01:44

1:0 Stralman ;) Odlično je krenulo :D A fight brke Boyla i Neil :lol: :lol:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 apr 2012, 04:03

Ja kontao ostati gledati Blackhawks, ali kasno su je stavili. Evo tek sad treba poceti, a ja gotov. Tako da mi se ne isplati kao mrtvac je gledati.

Ruzno vrijeme skroz.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 06:13

ebiga krenemo dobro i stanemo..igramo dobro, ali primili smo 2 gola iz prva 3 suta cini mi se i dva gola sa igracem vise su ljudi bili, odnosno imali su igraca vise 5 minuta i nismo se mogli odbraniti tu ebiga dobro je da nismo primili jos jedan za taj period :)...mi ne mozemo probiti vise Smitha pp nam je ko qurac nema dalje...mi primamo golove izgubimo puck i ljudi nam uvale gol ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 06:42

bolje brate da si ostao evo ludnice, kao i u citavom playoffu..ja nisam dugo gledao bolje prve serije playoffa..svaka serija je dramaticna igraju se OT ..ma jednostavno ludilo do ludila :)..vidi se da su najbolje ekipe napravile playoff...Jedino Vancouver je za sada zakazao, ali ocekujem da se oni vrate\.

Smith nocas brani sve, al je evo kapitulirao 5 sekundi do kraja, tako da i ova druga utakmice ide u OT :)...ja ludnice, ja drame ispred gola prje nego smo postigli gol :)... skide dvije ja je vec vidio u golu, ali ipak smo iz treceg pokusaja ga uvalili :)...39-26 u sutevima na gol u regularnom dijelu utakmice...dominirali smo kao i u prvoj, ali Smith je fenomenalan golman

EDIT:

nastavlja Smith branit ko lud sad je tri u OT skinuo dobr, ali ova jedna dva suta u jednom napadu Sharp i Kane cini mi se ... ludnica majkemi, a osvetit ce nam se ovo ebiga tako to biva

EDIT:
kraj pobjedaaaaaaaaaaaaa :).. ponovo Bickell pogodi ... u OT smo jos 9 suteva uputili im na gol i mislio sam da ce nas kazniti jer smo imali fine prilike u kontre smo izalsi 3-4 puta, ali nam je puck bjezao.. na kraju sretan gol izgubise ljudi puck i mi ga uvalismo... idemo ovo sad kuci i onda jos jendu na gostovanju i onda valjda na St Louis ako prodju kojim slucajem
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 apr 2012, 15:00

Gledao do 2:2 brate, i onda se ufatio prnji. Nisam mogao vise izdurati. :( Ima'l gdje snimci NHL tekmi?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2012, 15:24

kad_kako je napisao/la:Gledao do 2:2 brate, i onda se ufatio prnji. Nisam mogao vise izdurati. :( Ima'l gdje snimci NHL tekmi?
Mogu ti ja poslati link za torrent sinosnje tekme da skines u HD-u, sa ovog sitea gdje ja skidam kad mi zatreba, imaju sve tekme PO ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 apr 2012, 15:30

rio_Ferdy88 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Gledao do 2:2 brate, i onda se ufatio prnji. Nisam mogao vise izdurati. :( Ima'l gdje snimci NHL tekmi?
Mogu ti ja poslati link za torrent sinosnje tekme da skines u HD-u, sa ovog sitea gdje ja skidam kad mi zatreba, imaju sve tekme PO ;)
Moze, salji! Hvala! ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 15:48

mislim sta reci brate pobjeda sretna, spretna ebiga..kad kazem sretna to je iz razloga jer smo gubili do 5 sekundi do kraja utakmice, ali po igri mi smo je svakako zasluzili i to da okoncamo tekmu prije OT..na kraju dovoljan podatak je da smo uputili 50 suteva na gol, naspram 33 suta Coyota....Golman Crawford je bio veceras nesto bolji ..ebiga ne mogu ga krivit primili smo3 gola na PP i to imali su u jendom 5 minuta covjeka vise i dali su samo 1 gol..ostalo je odbranio i tu su Coyoti i sutnuli jedno 10 puta on je skino to sve..prvi gol smo primili malo glupo greskom odbrane, ali dobro je neka se samo ovako zavrsilo :)..idemo sad kuci dobit dvije i onda laganini :) razmisljt o jos jednoj gostujucoj pobjedi :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2012, 19:52

Sinoc domacini nisu imali svoju vecer u PO NHL-a:mrgreen:

U TD Gardenu u opet hard physical tekmi Capsi ponajvise zahvaljujuci odlicnom Holtbyu sa 43 saves i Backstromu dobili i ovaj put u OT tekmu, i izjednacili u seriji na 1-1 ;)

Iako su Bruinsi imali nesto vise izglednih prilika, nisu ih uspjeli iskoristiti i Capsi su odnijeli pobjedu.

U MSG-u Sensi iznenadili favorizovane Rangerse, nakon sto su domacini imali dva puta prednost, Sensi su se vratili late in third, da bi na pocetku OT dosli do pobjede golom Neila ;) Odlicnu tekmu odigrao je i Alfredsson iz Sensa ;)

slika

slika

[youtube][/youtube] :mrgreen:

Cast domacina sinoc spasili su Bluesi, koji su jedini sinoc bez OT zabiljezili pobjedu i izjednacili u seriji protiv Sharksa. Halak je imao odlicnu tekmu, a Bluesi su bez puno problema savladali Sharkse ;)

I u zadnjoj tekmi veceri, koj je bila i najuzbudljivija, u Phoenixu su Hawksi izjednacili u seriji protiv Coyotesa na 1-1, nevjerovatnim preokretom :shock: Prvo su na kraju 3/3 zabili za izjednacenje golom Sharpa, a onda su u OT zahvaljujuci Bickellu, koji je odigrao odlicnu tekmu sa dva gola, dosli do pobjede ;)

Nasty collision Shawa i Smitha

slika :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 15 apr 2012, 19:55

carkner legenda!^^ sta samo uradi onome iz rangersa 8-) 8-)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 apr 2012, 20:10

rio_Ferdy88 je napisao/la: Nasty collision Shawa i Smitha

slika :roll:
Nikakve namjere ovdje nije bilo. Citam da razmatraju da kazne Shaw-a dodatno za ovaj sudar. To bi bila zesca glupost.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 15 apr 2012, 20:13

Smith se baca ko da mu je pola glave odbio :roll:
YNWA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 20:44

ma udario ga je nema veze sto se on bacio..samo pitanje je koliko ...nije bilo namjere, ali je izgledalo opasno...ebiga posao je izbjeci ono, a Shaw je rookie ebiga prve playoff utkamice i td
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 20:47

[quote="rio_Ferdy88"
I u zadnjoj tekmi veceri, koj je bila i najuzbudljivija, u Phoenixu su Hawksi izjednacili u seriji protiv Coyotesa na 1-1, nevjerovatnim preokretom :shock: Prvo su na kraju 3/3 zabili za izjednacenje golom Sharpa, a onda su u OT zahvaljujuci Bickellu, koji je odigrao odlicnu tekmu sa dva gola, dosli do pobjede ;)

Nasty collision Shawa i Smitha

slika :roll:[/quote]

zar je onaj gol dao Sharp?..znam da je Seabrook opalio i ona je mozda zakacila Sharpa, ali ono je gol Seabrooka ja ga tako barem racunam :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2012, 21:09

Predsi uzese Red Wingse u Joe Louis Areni u sred Detroita :mrgreen: , Rinne 8-) sa fantasticnih 41 saves je jedan od najzasluznijih za ovu pobjedu, uz Webera naravno ;)

[youtube][/youtube] :mrgreen:

A sad spektakl Flyers vs Pens 8-)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 apr 2012, 21:35

Rinne je najbolji golman lige uvjeren sam u to... mislim ima ih dobrih mnogo, ali jedan je Rinne ...kako bi on dobro dosao Hawksima :(...ocami mi bi sa njim 5 godina za redom uzeli kup :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.