Šehić u 33 utakmice primio 36 golova, Begović u 63 primio 71. Tako da je tacno izračunato.Maestro je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:27To brat hurem mnozi kod dijasporasa malo drugacije. Jer od isti ocekuje vise.babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:20nema nikakve veze pa opet kacis ispod statistiku obojice hehehurem je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49
1. Kakve veze individualna statistika ima s rezultatima tima i skorom?!
Skor nam je lošiji ali ne zbog Sehica nego zašto sto imamo 5x slabiju generaciju od one u kojoj je Begovic branio i većinu utakmica nije ni imao posla a opet je više od Sehica primao golova a mnogo manje odbrana imao.
2. Sehic prima 1,09 golova po utakmici u nikad lošijoj generaciji i vodstvu - s obzirom na situaciju u i oko reprezentacije trebalo bi da prima po 4 komada...ali zahvaljujući isključivo samo svojim odbranama on je čak na boljoj statistici od Begovica.
Begovic je primao 1,126 i to u za klasu boljem timu i s daleko manje posla na golu.
gdje nadje tu sehicevu statistiku?
ja evo pjeske izdvojih 21 tekmu sehica, od sj. irske pa ovamo,kako je standardan golman i dodjoh do 1.38 primljen po tekmi.
mada, nebitno, begovic je za njega neuer licno ali sve ok, uzivamo u sehinim paradama i dobrim rezultatima repke.![]()
Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
- Donnie Darko
- Kontakt:
2018. i gomila nesadržajnih prijateljskih utakmica i najnafakali moguća kampanja u ligi nacija kvalitetno ušminkavaju tu statistiku. Od 2019. do danas, u 15 utakmica primio je 29 golova, što je maltene 2 po utakmici.MrPink je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:37Šehić u 33 utakmice primio 36 golova, Begović u 63 primio 71. Tako da je tacno izračunato.Maestro je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:27To brat hurem mnozi kod dijasporasa malo drugacije. Jer od isti ocekuje vise.babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:20
nema nikakve veze pa opet kacis ispod statistiku obojice hehe
gdje nadje tu sehicevu statistiku?
ja evo pjeske izdvojih 21 tekmu sehica, od sj. irske pa ovamo,kako je standardan golman i dodjoh do 1.38 primljen po tekmi.
mada, nebitno, begovic je za njega neuer licno ali sve ok, uzivamo u sehinim paradama i dobrim rezultatima repke.![]()
- ASD
- Kontakt:
Nije uporedivo jer je Begović imao jaču ekipu iza sebe.
Nije isto primiti gol nakon 10 zicera i primiti gol nakon 2 šuta.
Šehić po meni najbolji golman Reprezentacije svih vremena.
Nije isto primiti gol nakon 10 zicera i primiti gol nakon 2 šuta.
Šehić po meni najbolji golman Reprezentacije svih vremena.
@Pink
Nisam pregledao ni jednu od navedeni statistika. Moj komentar je vise bio sarkastican jer smo imali ovi dana raspravu sa @huremom.
A sto se tice koji je bolji mozemo raspravljati koliko hocemo. Statistika od oko 250 nastupa u englenskoj prvoj ligi govori dosta. Mislim da samo Ivanovic iz bivse drzave ima vise nastupa. Da je to tako lako i Sehic bi isto ucinio. Nastup na SP itd.
Nisam pregledao ni jednu od navedeni statistika. Moj komentar je vise bio sarkastican jer smo imali ovi dana raspravu sa @huremom.
A sto se tice koji je bolji mozemo raspravljati koliko hocemo. Statistika od oko 250 nastupa u englenskoj prvoj ligi govori dosta. Mislim da samo Ivanovic iz bivse drzave ima vise nastupa. Da je to tako lako i Sehic bi isto ucinio. Nastup na SP itd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Da je u dobroj formi sehic,jeste. Ali da je najbolji nas gk ikada, teško.
Beg je u zenitu karijere bio mnogo bolji. On je poceo padati onog trenutka kada se okrenuo parama i izgubio konzistentnost. Ali njegov veliki kvalitet se ne moze osporiti.
Takodjer Hasagic je stvarno bio solidan u reprezentaciji. Znao je odbraniti Henry-ju penal i jos nekih tako finih poteza imati.
I sto se klubova tice, ni tu sehic nije bio bolji. Od bega pogotovo, a u poredjenju sa hasagicem, isti rang jer je i hasagic branio u turskoj i to u timovima sa kojima je bio stabilna sredina tabele.
Beg je u zenitu karijere bio mnogo bolji. On je poceo padati onog trenutka kada se okrenuo parama i izgubio konzistentnost. Ali njegov veliki kvalitet se ne moze osporiti.
Takodjer Hasagic je stvarno bio solidan u reprezentaciji. Znao je odbraniti Henry-ju penal i jos nekih tako finih poteza imati.
I sto se klubova tice, ni tu sehic nije bio bolji. Od bega pogotovo, a u poredjenju sa hasagicem, isti rang jer je i hasagic branio u turskoj i to u timovima sa kojima je bio stabilna sredina tabele.
Zadnja izmjena: DeeWa, dana/u 30 mar 2021, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
ma yok, jedna verzija je da sehu yebe eu pasos a druga da nije htio u italiju za male pare:-)Maestro je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:01@Pink
evo kazu da je seha najbolji u historiji, super. samo, jadnik, ne dade mu se da ima dobru generaciju i da to krunise velikim takmicenjem.
zaeba ga pukki:-)
nekog pukki a nekog ronaldo i portugal:-)
Kad ovako pišeš o Šehiću koji konstantno brani skoro pa savršeno, kako li ćeš tek kad primi prvog "Nainggolana":-)babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:06ma yok, jedna verzija je da sehu yebe eu pasos a druga da nije htio u italiju za male pare:-)
evo kazu da je seha najbolji u historiji, super. samo, jadnik, ne dade mu se da ima dobru generaciju i da to krunise velikim takmicenjem.
- ASD
- Kontakt:
Ne mogu se složiti da je to jedini razlog njegovog pada.DeeWa je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:06Da je u dobroj formi sehic,jeste. Ali da je najbolji nas gk ikada, teško.
Njegov pad je uslijedio između ostalog jer je došlo i do evolucije na golmanskoj poziciji.
Još on može puno toga ponuditi kod staromodnih trenera i tehnički slabo potkovanih ekipa ali čim se pojavi trener koji forsira pass igru, njemu ide klupiranje.
kao sto napisah...nekom ronaldo i portugal, ili eto naingolan i belgija a nekom pukki i finska:-)Drape je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:43Kad ovako pišeš o Šehiću koji konstantno brani skoro pa savršeno, kako li ćeš tek kad primi prvog "Nainggolana":-)babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:06ma yok, jedna verzija je da sehu yebe eu pasos a druga da nije htio u italiju za male pare:-)
neko ima otvorena vrata za vrhunske klubove zbog pasosa a nekog to zeza pa izabere tursku cvajtu ili azere jer se tu bolje placa nego u italiji, gdje ono, fiorentini???
sve je savrseno, ja zadovoljan. napadamo 60. plus na fifa listi, da je kako u 5. sesir a kroz ligu nacija ispasti u zadnju grupu,mozda bi nas dzeko odveo na euro ko pandev makedoniju.
Stvarno vjeruješ da bi rezultati bili bolji da brani Begović umjesto Šehića:)babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:55kao sto napisah...nekom ronaldo i portugal, ili eto naingolan i belgija a nekom pukki i finska:-)
neko ima otvorena vrata za vrhunske klubove zbog pasosa a nekog to zeza pa izabere tursku cvajtu ili azere jer se tu bolje placa nego u italiji, gdje ono, fiorentini???
sve je savrseno, ja zadovoljan. napadamo 60. plus na fifa listi, da je kako u 5. sesir a kroz ligu nacija ispasti u zadnju grupu,mozda bi nas dzeko odveo na euro ko pandev makedoniju.
Brate talijani jedino mogu platiti. Ali nema tu shishe, mahalanja uzivanja kao u turskoj. Kad si vec daleko od domovine neka bar ima malo osjecaja kao da si u sarajevu. A uz to ti turcin ne gleda imas EU pasos a talijan to gleda kao da je najbitnije. A turci te placaju u lirama kao nekada talijani.babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:55kao sto napisah...nekom ronaldo i portugal, ili eto naingolan i belgija a nekom pukki i finska:-)Drape je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:43Kad ovako pišeš o Šehiću koji konstantno brani skoro pa savršeno, kako li ćeš tek kad primi prvog "Nainggolana":-)babino je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:06ma yok, jedna verzija je da sehu yebe eu pasos a druga da nije htio u italiju za male pare:-)

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Broj primljenih golova po utakmici:
Ibrahim - 1.09
Asmir - 1.13
Postotak CSova:
Ibrahim - 39%
Asmir - 41%
Nema podataka za broj odbrana, ali je tu Ibrahim sigurno u debeloj prednosti.
Dodaj to sto Ibrahim brani u slabijoj ekipi (ne zbog njega, jer je najbolji igrac iste od kada je prvi golman) i dobijes da je on sigurno bolji golman (sto se tice reprezentacije) nego uvrijedjena mlada.
Ibrahim - 1.09
Asmir - 1.13
Postotak CSova:
Ibrahim - 39%
Asmir - 41%
Dodaj to sto Ibrahim brani u slabijoj ekipi (ne zbog njega, jer je najbolji igrac iste od kada je prvi golman) i dobijes da je on sigurno bolji golman (sto se tice reprezentacije) nego uvrijedjena mlada.
Begovica boljim golmanom smatraju samo clanovi mu blize i dalje porodice, zene i gej muskarci kojima se Asmir svidja.TheChief je napisao/la: ↑30 mar 2021, 16:11Broj primljenih golova po utakmici:
Ibrahim - 1.09
Asmir - 1.13
Postotak CSova:
Ibrahim - 39%
Asmir - 41%
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Izbij Asmiru iz statistike meč kad je debitovao, protiv Estonije, jer tada je ušao u sudijskoj nadoknadi.hurem je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:491. Kakve veze individualna statistika ima s rezultatima tima i skorom?!
Skor nam je lošiji ali ne zbog Sehica nego zašto sto imamo 5x slabiju generaciju od one u kojoj je Begovic branio i većinu utakmica nije ni imao posla a opet je više od Sehica primao golova a mnogo manje odbrana imao.
2. Sehic prima 1,09 golova po utakmici u nikad lošijoj generaciji i vodstvu - s obzirom na situaciju u i oko reprezentacije trebalo bi da prima po 4 komada...ali zahvaljujući isključivo samo svojim odbranama on je čak na boljoj statistici od Begovica.
Begovic je primao 1,126 i to u za klasu boljem timu i s daleko manje posla na golu.
Nego, Ibrahim primio 7 golova na 4 meča Lige nacija i opet bio proglašen najboljim golmanom.
https://sportsport.ba/fudbal/fudbalska- ... man/382605
Naravno, ovo se olako zaboravlja.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Hodajući seks ni u svojoj avliji nije najbolji golman jer mu često Nicolle brani svakakve stvari 

Pape taktika samo!
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Ima toga sigurno, ali kao što pojedini napisaše, dosta lakši posao je imao Begović bar u smislu koga je imao ispred sebe u odbrani. Ništa lošije partije Šehić ne pruža što se eye testa tiče, bar ja to vidim tako.Donnie Darko je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:542018. i gomila nesadržajnih prijateljskih utakmica i najnafakali moguća kampanja u ligi nacija kvalitetno ušminkavaju tu statistiku. Od 2019. do danas, u 15 utakmica primio je 29 golova, što je maltene 2 po utakmici.
Što se klupske karijere tiče to niko i ne poredi.
Moze te vi pricu voditi koliko hocete. Milijardu ljudi pamti Asmira kao jedinog golmana koji je predstavljao drzavu BiH na svjetskom prvenstvu. A i ostace tako iduci sto godina.
A sad uzivajte uz shishu momci.
A sad uzivajte uz shishu momci.

Tuta Petrov
Tuta Petrov
1. Ako se ovoliko osporavaju Sehiceve IZVANREDNE partije na golu, sta onda očekivati da se priča o drugim reprezentativcima?!
2. Mislim da niko (mozda ipak ima par takvih) nije rekao da je Sehic bolji golman u globalu i da ima bolju karijeru vec da je neminovno najbolji golman koji je stojao na golu i najkvalitetnije, najbolje branio gol REPREZENTACIJE. To je činjenica.
3. Nepravda je ne uzeti u obzir u kakvim uslovima su branili i jedan i drugi...i pazi sad, statistički je Sehic opet bolji. Sehic brani u 5x slabijoj generaciji I totalnom rasulu, Begovic branio za najbolju generaciju ikad...u kamaru utakmica gdje nije uopće morao ni intervenisati.
4. Spominju se eto Portugal, Belgija u kontekstu Begovica...pa nije da Sehic nije branio protiv Španije, Poljske, Italije, Nizozemske. Pa Sehic je samo u posljednjoj LN i tih 6 utakmica imao više intervencija, kvalitetnih odbrana nego Begovic u 60+ nastupa (naravno, malo pretjerujem ali razumijete sta želim kazati)
5. Nama pored zdravog Sehica uopće ne treba Begovic i to je takodjer činjenica. Bez njega ništa nismo slabiji sto se odbrane gola tice, NAPROTIV. Iako bih naravno volio da je tu, isto kao i Vrancic.
Dakle, nama ne treba Begovic da bi se podigao kvalitet igre reprezentacije, nama trebaju desni bek, novi Besic, krilo i dobar stoper - nadam se da ce to biti Šveđani. Sehic je najmanji problem.
Zapravo, Sehic uopće nije problem. On je rješenje, i to vrhunsko za nase uslove. Pa eno onaj golman na golu Finske rastura - ne znam ni gdje brani ali onako konstatujem.
2. Mislim da niko (mozda ipak ima par takvih) nije rekao da je Sehic bolji golman u globalu i da ima bolju karijeru vec da je neminovno najbolji golman koji je stojao na golu i najkvalitetnije, najbolje branio gol REPREZENTACIJE. To je činjenica.
3. Nepravda je ne uzeti u obzir u kakvim uslovima su branili i jedan i drugi...i pazi sad, statistički je Sehic opet bolji. Sehic brani u 5x slabijoj generaciji I totalnom rasulu, Begovic branio za najbolju generaciju ikad...u kamaru utakmica gdje nije uopće morao ni intervenisati.
4. Spominju se eto Portugal, Belgija u kontekstu Begovica...pa nije da Sehic nije branio protiv Španije, Poljske, Italije, Nizozemske. Pa Sehic je samo u posljednjoj LN i tih 6 utakmica imao više intervencija, kvalitetnih odbrana nego Begovic u 60+ nastupa (naravno, malo pretjerujem ali razumijete sta želim kazati)
5. Nama pored zdravog Sehica uopće ne treba Begovic i to je takodjer činjenica. Bez njega ništa nismo slabiji sto se odbrane gola tice, NAPROTIV. Iako bih naravno volio da je tu, isto kao i Vrancic.
Dakle, nama ne treba Begovic da bi se podigao kvalitet igre reprezentacije, nama trebaju desni bek, novi Besic, krilo i dobar stoper - nadam se da ce to biti Šveđani. Sehic je najmanji problem.
Zapravo, Sehic uopće nije problem. On je rješenje, i to vrhunsko za nase uslove. Pa eno onaj golman na golu Finske rastura - ne znam ni gdje brani ali onako konstatujem.
Bravo. Meni je Begović drag i sve to, ali mislim da je nepotrebna sad rasprava o tome.hurem je napisao/la: ↑30 mar 2021, 17:441. Ako se ovoliko osporavaju Sehiceve IZVANREDNE partije na golu, sta onda očekivati da se priča o drugim reprezentativcima?!
4. Spominju se eto Portugal, Belgija u kontekstu Begovica...pa nije da Sehic nije branio protiv Španije, Poljske, Italije, Nizozemske. Pa Sehic je samo u posljednjoj LN i tih 6 utakmica imao više intervencija, kvalitetnih odbrana nego Begovic u 70+ nastupa (naravno, malo pretjerujem ali razumijete sta želim kazati)
Golman je u ovom trenutnku naš najmanji problem.