Nikola Vasilj
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Nikola Vasilj
Pa nije Asmir krenuo iz Engleske.
Šta sve ljudi neće pisati da se odbrani najgori golman u historiji reprezentacije.
Šta sve ljudi neće pisati da se odbrani najgori golman u historiji reprezentacije.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Pa mogao je u Interu i Dortmundu sa istom ulogom kao u Milanu i Chelseau. Cuj top 20 golmana svijeta. Ma top 3 golmana svijeta. Previše idealizujete, da je imao kvalitete za bilo sta vise bilo sta vise bi i dobio. Pa izabrao je iz Chelsea da ide u neki Azerbejdžan samo da bi okusio LP i Evrope a da ne izabere Inter, Dortmund i ostale.Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:37Ti mislis da nije mogao igrati u Interu ili Dortmundu a igrao je u Celziju?Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:19Da je mogao igrati igrao bi, hladno nabroji jedne od najboljih evropskih klubova i kao da je htio mogao je igrati (a on kao sto bi ja godine trosio u Interu i Dortmundu igrao LP finala LP osvajao trofeje i slicno nisam levat) kako da ne. Malo puno mi idealiziramo nase ljude, a realnost je puno drugačija. Begovic solidan golman, pouzdan i prava dobra rezerva za ozbiljnije klubove i solidna 1 za slabije klubove. Ne kažem da je lošiji od sadašnjeg golmana reprezentacije, ali isto tako nije nista bolji od istog. I opet kažem da je takav krenuo iz BPL domet bi mu bio turska ligaEdincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 15:55
Cuj solidan golman, igrao toliko godina u prvoj ligi Engleske, pobjedio titulu s Celziom, Courtois bio pola sezone povrijeden pa je igrao Asmir, i branio super. Poslje toga ne znam koliko je godina igrao u Bournemotuhu kao prvi golman i onda se vrtio po Milanu, Evetornu kao drugi golman.
Naravno da nikad nije bio na isto nivou kao Courtois, Neuer, Donnarumma itd, ali odma stepen ispod ove top top golmane je Asmir bio u svom primeu.
Druga stvar sto je on vise ganjao pare nego nesto drugo, da nije se Courtois povredio bio bi i u Celziju drugi golman non stop.
Samo u Stokeu i Bournemouhu je bio prvi golman, ali je sigurno mogao igrati u ekipi kao Inter, Dortmund itd, ali vise je volio pare u Celziju ili u engleskoj ligi u nekim srednjim klubovima kao Bournemouth, Stoke.
U Interu bi makar uzeo dosta vise titula, u Dortmundu slabo jer Bayern radi sta hoce. Ali opet, u Celziju je samo igrao zato sto je bio povredio se Courtoia, da se nije povredio sjedio bi na klupi, ali je imao srece i dobio sansu i onda se vidjelo da bas moze se nositi u takvim ekipama, ali u Interu naprimjer kad smo zapeli za taj klub, nema ni blizu para kao u Bournemouthu a kamal Celzi, zato je i bacio svoje najbolje godine u srednjim ekipama u Engleskoj i eto to sto je odigrao u Celziju i osvojio titulu.
Ne mozes reci da je krenuo u Jamaici nebi dosao do Celzija, naravno da ima svakakvi slucaja ali tako je kako je, nije mu sigurno niko dao nesto dzabe od Kanade do Celzija.
To sto sam ga gledao u Engleskoj ti godina, siguran sam da bi mogao igrati i biti glavni golman u, Interu, Milanu, Napoli itd osim Juventusa jer je Buffon bio tad golman.
U ovim klubovima bi sigurno imao vise uspijeha sportski nego u Bournemouth, Everton, Stoke, ali nisu ni blizu iste pare.
Po meni je Asmir u najboljim godinama tamo u Stoke i taman kad je presao u Celzi, mozda bio top 20 golmana na svijetu, to je vise neko ”solidan” golman.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jel ti fakat mislis da drugi golmana Celzija u najbolim godinama nebi mogao igrati u Interu/Dortmundu? Eto dobro, nije mogao.Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 17:31Pa mogao je u Interu i Dortmundu sa istom ulogom kao u Milanu i Chelseau. Cuj top 20 golmana svijeta. Ma top 3 golmana svijeta. Previše idealizujete, da je imao kvalitete za bilo sta vise bilo sta vise bi i dobio. Pa izabrao je iz Chelsea da ide u neki Azerbejdžan samo da bi okusio LP i Evrope a da ne izabere Inter, Dortmund i ostale.Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:37Ti mislis da nije mogao igrati u Interu ili Dortmundu a igrao je u Celziju?Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:19
Da je mogao igrati igrao bi, hladno nabroji jedne od najboljih evropskih klubova i kao da je htio mogao je igrati (a on kao sto bi ja godine trosio u Interu i Dortmundu igrao LP finala LP osvajao trofeje i slicno nisam levat) kako da ne. Malo puno mi idealiziramo nase ljude, a realnost je puno drugačija. Begovic solidan golman, pouzdan i prava dobra rezerva za ozbiljnije klubove i solidna 1 za slabije klubove. Ne kažem da je lošiji od sadašnjeg golmana reprezentacije, ali isto tako nije nista bolji od istog. I opet kažem da je takav krenuo iz BPL domet bi mu bio turska liga
U Interu bi makar uzeo dosta vise titula, u Dortmundu slabo jer Bayern radi sta hoce. Ali opet, u Celziju je samo igrao zato sto je bio povredio se Courtoia, da se nije povredio sjedio bi na klupi, ali je imao srece i dobio sansu i onda se vidjelo da bas moze se nositi u takvim ekipama, ali u Interu naprimjer kad smo zapeli za taj klub, nema ni blizu para kao u Bournemouthu a kamal Celzi, zato je i bacio svoje najbolje godine u srednjim ekipama u Engleskoj i eto to sto je odigrao u Celziju i osvojio titulu.
Ne mozes reci da je krenuo u Jamaici nebi dosao do Celzija, naravno da ima svakakvi slucaja ali tako je kako je, nije mu sigurno niko dao nesto dzabe od Kanade do Celzija.
To sto sam ga gledao u Engleskoj ti godina, siguran sam da bi mogao igrati i biti glavni golman u, Interu, Milanu, Napoli itd osim Juventusa jer je Buffon bio tad golman.
U ovim klubovima bi sigurno imao vise uspijeha sportski nego u Bournemouth, Everton, Stoke, ali nisu ni blizu iste pare.
Po meni je Asmir u najboljim godinama tamo u Stoke i taman kad je presao u Celzi, mozda bio top 20 golmana na svijetu, to je vise neko ”solidan” golman.
Jer fakat ne mislis da nije mogao u bolji klub nego tamo u Azerbejdzan? Ili su mozda pare u pitanju?
Kazem jos jednom, nije bio Neuer, Buffon ili Curtois ali lupati da je otisao u Azerbadijan da igra evropu iz Celzija je cista komedija.
Asmir je ganjao pare, zato i nije nista osvojio osim to eto u Celziju.
Jadna liga kojoj peti-sesti golman sam sebi daje golove u najbitnijim mecevima.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Mogao je u Inter i Dortmund da ima istu ulogu kao u Chelseu to da i bio je idealn za te uloge. A da sigurno zvali ga Inter, Dortmund, Real Barca a on kaze e odoh ja u Azerbejdžan tamo se vise plaća (LOL)Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 18:35Jel ti fakat mislis da drugi golmana Celzija u najbolim godinama nebi mogao igrati u Interu/Dortmundu? Eto dobro, nije mogao.Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 17:31Pa mogao je u Interu i Dortmundu sa istom ulogom kao u Milanu i Chelseau. Cuj top 20 golmana svijeta. Ma top 3 golmana svijeta. Previše idealizujete, da je imao kvalitete za bilo sta vise bilo sta vise bi i dobio. Pa izabrao je iz Chelsea da ide u neki Azerbejdžan samo da bi okusio LP i Evrope a da ne izabere Inter, Dortmund i ostale.Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:37
Ti mislis da nije mogao igrati u Interu ili Dortmundu a igrao je u Celziju?
Jer fakat ne mislis da nije mogao u bolji klub nego tamo u Azerbejdzan? Ili su mozda pare u pitanju?
Kazem jos jednom, nije bio Neuer, Buffon ili Curtois ali lupati da je otisao u Azerbadijan da igra evropu iz Celzija je cista komedija.
Asmir je ganjao pare je poprilicno los argument jer se i za Sehica to moze napisati.
Asmir je solidan bio, isto tako nema utakmice da je poludio pa da nam je osvojio bod ili 3. Ja iskljucivo pisem o reprezentativnom ucinku, nesto me ne interesuje kakva im je statistika u klubovima ako nije u kontekstu reprezentacije.
Asmir je solidan bio, isto tako nema utakmice da je poludio pa da nam je osvojio bod ili 3. Ja iskljucivo pisem o reprezentativnom ucinku, nesto me ne interesuje kakva im je statistika u klubovima ako nije u kontekstu reprezentacije.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Begovic
63 utakmice, primio 70 golova, 27 puta sacuvao mrezu
Sehic
55 utakmica, primio 65 golova, 19 puta sacuvao mrezu
Hasagic
44 utakmice, primio 55 golova, 13 puta suvao mrezu
Guso
22 utakmica, primio 24 gola, 7 puta sacuvao mrezu
Dedic
27 utakmica, primio 36 golova, 10 puta sacuvao mrezu
Vasilj
22 utakmice, primio 42 gola, 8 puta sacuvao mrezu
Igrao je i Kodro u Barceloni, pa je opet Muharemovic iz Zelje vise golova zabio za repku haha
Opet podrska ipak Vasilj je dio ekipe koja je otisla na svjetsko, ali dosta golova su njegove greske
Sehic
Hasagic
Guso
Dedic
Vasilj
Igrao je i Kodro u Barceloni, pa je opet Muharemovic iz Zelje vise golova zabio za repku haha
Opet podrska ipak Vasilj je dio ekipe koja je otisla na svjetsko, ali dosta golova su njegove greske
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ma tesko je porediti razlicite periode. Asmir je bez dileme najbolji golman reprezentacije ikada samo dijelim misljenje da se od navijaca uzdize na nivo iznad realnog kvaliteta.NoDi80 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:26Begovic
Sehic
Hasagic
Guso
Dedic
Vasilj
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
Edincapitano
- Kontakt:
Velika je razlika izmjedu Real, Barse i Inter/DortmundSport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:12Mogao je u Inter i Dortmund da ima istu ulogu kao u Chelseu to da i bio je idealn za te uloge. A da sigurno zvali ga Inter, Dortmund, Real Barca a on kaze e odoh ja u Azerbejdžan tamo se vise plaća (LOL)Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 18:35Jel ti fakat mislis da drugi golmana Celzija u najbolim godinama nebi mogao igrati u Interu/Dortmundu? Eto dobro, nije mogao.Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 17:31
Pa mogao je u Interu i Dortmundu sa istom ulogom kao u Milanu i Chelseau. Cuj top 20 golmana svijeta. Ma top 3 golmana svijeta. Previše idealizujete, da je imao kvalitete za bilo sta vise bilo sta vise bi i dobio. Pa izabrao je iz Chelsea da ide u neki Azerbejdžan samo da bi okusio LP i Evrope a da ne izabere Inter, Dortmund i ostale.
Al dobro, drugi golman Celzija nije mogao naci neki drugi klub sto igra u Evropi nego sam je mogao u Azerbejdzan da malo zaigra u Ligi prvaka
U Interu je tad bio Handanovic prvi golman a u Dortmundu, Burki.
Bas svijetski golmani, nebi Asmir imao sanse
Evo gledam onako malo klubove to vrijeme 2015-2016, u Liverpoolu branio Mignolet a u Arsenalu Cech sto je bio pred kraju karije.
Malo googlao i nasao sam da je i Liverpool bio u igri prije sto su doveli Mignoleta, Asmir je sigurno uradio dosta glupi poteza u karijeri, inace bi mogao imati bolju sportsku karijeru. Ali dobro, necu vise o Begovicu na temu Vasilja
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 12 apr 2026, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se tesko je porediti, ali Sehica svi pljuju, a branio je solidno slicne utakmice kao Vasilj
BiH - Nizozemska 0:0
BiH - Rumunija 1:0
BiH - Austrija 1:0
Austrija - BiH 0:0
Wels - BiH 0:0
Italija - BiH 1:1
Sehica jedino Portugal nabusio 5:0, a branio je protiv Spanije, Nizozemske, Portugala,Italije, Francuske, Senegala, Meksika,Japana, Danske, Austrije, Grcke, Slovacke, Poljske, Rumunije, Welsa, Ukrajine…
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Edincapitano
- Kontakt:
Sehic najjaci kad uci fatihu pred svaki penal protiv Sjeverne Irske, a nije ni blizu ni jednog penalaNoDi80 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:52Slazem se tesko je porediti, ali Sehica svi pljuju, a branio je solidno slicne utakmice kao Vasilj
Sehica jedino Portugal nabusio 5:0, a branio je protiv Spanije, Nizozemske, Portugala,Italije, Francuske, Senegala, Meksika,Japana, Danske, Austrije, Grcke, Slovacke, Poljske, Rumunije, Welsa, Ukrajine…
Ne zna braniti penale i puno je bolji Vasilj u penalimaEdincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:57
Sehic najjaci kad uci fatihu pred svaki penal protiv Sjeverne Irske, a nije ni blizu ni jednog penala![]()
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:57Sehic najjaci kad uci fatihu pred svaki penal protiv Sjeverne Irske, a nije ni blizu ni jednog penalaNoDi80 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:52Slazem se tesko je porediti, ali Sehica svi pljuju, a branio je solidno slicne utakmice kao Vasilj
Sehica jedino Portugal nabusio 5:0, a branio je protiv Spanije, Nizozemske, Portugala,Italije, Francuske, Senegala, Meksika,Japana, Danske, Austrije, Grcke, Slovacke, Poljske, Rumunije, Welsa, Ukrajine…![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ne zna on ništa,najveći glupan i tokmak koji je stao na gol reprezentacije.Sta sam se puta ogriješio kad vidim samo da starta a kamoli sta više.NoDi80 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 23:02Ne zna braniti penale i puno je bolji Vasilj u penalimaEdincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:57
Sehic najjaci kad uci fatihu pred svaki penal protiv Sjeverne Irske, a nije ni blizu ni jednog penala![]()
I znamo da ga gurate vi pojedini jer vam je poveznica Željezničar.
Sta bih ja sad trebao reci,da je Vrsajevic nas najbolji desni bek ikad u reprezentaciji zato sto je dao gol na svjetskom prvenstvu.
A pozadina price je ta sto je Čelikovac,pa ne ide brate i nadam se da ce ovo guranje igraca zbog kluba u kojem je igrao prestati nekad makar.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Realno smo uvijek imali solidne golmane, Asmir je naravno najbolji u historiji to nije diskusija uopste. Šeha je imao jako dobri izlaganja, a isto tako losih, sve u svemu ok be bio. Treba napomenut da je Šeha bio 1 golman kad smo bili u velikim **** opcenito.
1) Asmir
2) Hasagic / Vasilj
3) Šeha
1) Asmir
2) Hasagic / Vasilj
3) Šeha
Pa upravu si da mnogi gledaju kroz boje klubova. Ali ajde ovako. Da je Sehic bio na golu i primio ova 2 gola u barazu kao i Vasilj, na sta bi ova tema licila? Znamo i ti i ja da bi mu se kosti mrtve psovale.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 23:25Ne zna on ništa,najveći glupan i tokmak koji je stao na gol reprezentacije.Sta sam se puta ogriješio kad vidim samo da starta a kamoli sta više.NoDi80 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 23:02Ne zna braniti penale i puno je bolji Vasilj u penalimaEdincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 22:57
I znamo da ga gurate vi pojedini jer vam je poveznica Željezničar.
Sta bih ja sad trebao reci,da je Vrsajevic nas najbolji desni bek ikad u reprezentaciji zato sto je dao gol na svjetskom prvenstvu.
A pozadina price je ta sto je Čelikovac,pa ne ide brate i nadam se da ce ovo guranje igraca zbog kluba u kojem je igrao prestati nekad makar.
Sta hocu reci, obojeno se gleda i dok ga se brani ali i dok ga se napada.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat