Ermin Mahmić

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Zgemboo89
Kontakt:

Re: Ermin Mahmić

Post Postao/la Zgemboo89 » 16 jun 2026, 20:27

Ja se nesto sve nadam da smo mi kopija Grcke pod Otto Rehagelom ko se sjeca tog prvenstva prije 20 i kusur godina svaka utakmica dobijena 1 0 sa cvrstom odbranom i osvojili SP..

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jun 2026, 20:29

Zgemboo89 je napisao/la:
16 jun 2026, 20:27
Ja se nesto sve nadam da smo mi kopija Grcke pod Otto Rehagelom ko se sjeca tog prvenstva prije 20 i kusur godina svaka utakmica dobijena 1 0 sa cvrstom odbranom i osvojili SP..
Samo sto mi u zadnjih 6 utakmica ne znamo za pobjedu u regularnih 90 minuta.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 jun 2026, 20:30

Zgemboo89 je napisao/la:
Mislis na Euro 2004 brate?
Nadam se i ja najboljem, samo nek barba igra na rezultat i bice dobro
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 16 jun 2026, 20:35

Zgemboo89 je napisao/la:
:urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2026, 20:35

bh22 je napisao/la:
16 jun 2026, 20:21
viKK je napisao/la:
16 jun 2026, 15:35
Unofficialpage je napisao/la:
16 jun 2026, 15:21
Slažem se s napisanim. Samo je problem što je fudbal igra i to gledamo da se odmorimo, da uživamo u predstavi dva kluba. U 9 od 10 slučajeva da igraju dva meča u isto vrijeme i to PSG VS Bayern i Atletico Madrid vs Arsenal bi bio birao da gledaš prvi meč. Fudbal je postao nauka kao što vidimo iz sve ove moguće statistike. Kad smo mi u pitanju tu smo subjektivni i koji god je stil igre mi ćemo gledati i uživati jer, generalno, reprezentativni fudbal je drugačiji i tu su emocije. Ali, što više budemo imali klubove kao što su Atm ili Arsenal to će biti dosadniji fudbal i opadati će popularnost, koliko god te taktike donosile rezultat i bile legitimne one su dosadne i nemaš neku volju da to pratiš, osim ovim totalnim zaluđenicima a takav broj ljudi je jako mali.
Mislim da se razumijemo, ne kazem ja nuzno da je problem u tome sto casual fanovi klupskog fudbala ne vole gledat bunkere pred golom, moj problem je vise sto imas ljude koji su "navijaci reprezentacije" i onda u duhu toga misle da je lose odigran mec u kojem smo se postavili da se branimo od ekipe koja je trkacki i u nekim aspektima i tehnicki superiorna od nas i usput uspjeli u tome (ostali smo neporazeni). Kad si navijac, valjda te ne treba bit briga. Jesu navijaci Intera 2010 bili ljuti na Mourinha kad su osvojili LP ili Grci razocarani svojim timom na Euru 2004? To mi smeta, jer kad ti igra reprezentacija valjda ces bodriti ekipu kod pozitivnih rezultata (a trebao bi i kod negativnih), a ne bukvalno izmisljati price kako ne igramo lijepo. Udaraj u kost, nabijaj loptu, vuci za dres, radi sve da ne primis gol i da gurnes jedan vise.
Poenta sto ljudi probaju napraviti uopce nema veze sa lijepom igrom ili ne. Poenta je da ako vec igras bunker, bolje je da poboljsas vezni red, ne samo radi pasove ili da das bolji izvor tahirovicu/sunjicu/basicu ili ko god bude igro, nego i zbog defanzivne zadatke, jer da igras dva spica, pogotovo sporiji, a onda jos da igras bunker, desi se ono sto se desilo protiv Kanade. Da samo stvoris sanse sa prekide. Kontre ne idu nigdje, i onda jos gubis pressing sto zna vezni igrac napraviti. Jednostavno nema smisla ova taktika.
Naravno da ima, ljudi su sve objasnili samo nemas dovoljno znanja ili kapacitet da shvatis sto je okej, ono sto nije okej je sto mislis da se razumijes bolje od naseg strucnog staba
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 16 jun 2026, 21:44

NoDi80 je napisao/la:
16 jun 2026, 20:30
Zgemboo89 je napisao/la:
Mislis na Euro 2004 brate?
Nadam se i ja najboljem, samo nek barba igra na rezultat i bice dobro
Da da EP u Portugalu

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jun 2026, 23:26

viKK je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
16 jun 2026, 15:21
Slažem se s napisanim. Samo je problem što je fudbal igra i to gledamo da se odmorimo, da uživamo u predstavi dva kluba. U 9 od 10 slučajeva da igraju dva meča u isto vrijeme i to PSG VS Bayern i Atletico Madrid vs Arsenal bi bio birao da gledaš prvi meč. Fudbal je postao nauka kao što vidimo iz sve ove moguće statistike. Kad smo mi u pitanju tu smo subjektivni i koji god je stil igre mi ćemo gledati i uživati jer, generalno, reprezentativni fudbal je drugačiji i tu su emocije. Ali, što više budemo imali klubove kao što su Atm ili Arsenal to će biti dosadniji fudbal i opadati će popularnost, koliko god te taktike donosile rezultat i bile legitimne one su dosadne i nemaš neku volju da to pratiš, osim ovim totalnim zaluđenicima a takav broj ljudi je jako mali.
Mislim da se razumijemo, ne kazem ja nuzno da je problem u tome sto casual fanovi klupskog fudbala ne vole gledat bunkere pred golom, moj problem je vise sto imas ljude koji su "navijaci reprezentacije" i onda u duhu toga misle da je lose odigran mec u kojem smo se postavili da se branimo od ekipe koja je trkacki i u nekim aspektima i tehnicki superiorna od nas i usput uspjeli u tome (ostali smo neporazeni). Kad si navijac, valjda te ne treba bit briga. Jesu navijaci Intera 2010 bili ljuti na Mourinha kad su osvojili LP ili Grci razocarani svojim timom na Euru 2004? To mi smeta, jer kad ti igra reprezentacija valjda ces bodriti ekipu kod pozitivnih rezultata (a trebao bi i kod negativnih), a ne bukvalno izmisljati price kako ne igramo lijepo. Udaraj u kost, nabijaj loptu, vuci za dres, radi sve da ne primis gol i da gurnes jedan vise.
To jest, što se tiče repke stvanro me nije briga kako dolazimo do rezultata već da samo dolazimo. Ali i protiv Kanade se ne može reći da je ono loš meč, generalno meč sa jako visokim intenzitetom, trkom, borbom... Nije to lako igrati, kako god smo mi ponekad ispadali tako su i oni, remi na kraju potpuno fer.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 17 jun 2026, 01:52

Madal je napisao/la:
16 jun 2026, 20:35
bh22 je napisao/la:
16 jun 2026, 20:21
viKK je napisao/la:
Poenta sto ljudi probaju napraviti uopce nema veze sa lijepom igrom ili ne. Poenta je da ako vec igras bunker, bolje je da poboljsas vezni red, ne samo radi pasove ili da das bolji izvor tahirovicu/sunjicu/basicu ili ko god bude igro, nego i zbog defanzivne zadatke, jer da igras dva spica, pogotovo sporiji, a onda jos da igras bunker, desi se ono sto se desilo protiv Kanade. Da samo stvoris sanse sa prekide. Kontre ne idu nigdje, i onda jos gubis pressing sto zna vezni igrac napraviti. Jednostavno nema smisla ova taktika.
Naravno da ima, ljudi su sve objasnili samo nemas dovoljno znanja ili kapacitet da shvatis sto je okej, ono sto nije okej je sto mislis da se razumijes bolje od naseg strucnog staba
Ti nista pametno ne dodas nikako kad odgovris, umjesto da izdvojis gdje grijesim da mozemo nekako intersantnu konversaciju imati oko taktike, pogotovo sto je ovo forum gdje je stvoren za takve stvari, ti samo ovako nesto na svaki tvoj post napises. Tako je kad neko jednostavno nema kapacitet kad gleda nogomet nego samo moze vidjeti sta se desava na povrsini i ko dadne gol. bolje je onda da ne upadas u konversaciji, jer jednostavno nemas "kapacitet da shvatis" nista sto se ovdje prica. najlakse je samo block takvi ko ti, i to hocu uraditi.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 17 jun 2026, 02:17

bh22 je napisao/la:
17 jun 2026, 01:52
Ti nista pametno ne dodas nikako kad odgovris, umjesto da izdvojis gdje grijesim da mozemo nekako intersantnu konversaciju imati oko taktike, pogotovo sto je ovo forum gdje je stvoren za takve stvari, ti samo ovako nesto na svaki tvoj post napises. Tako je kad neko jednostavno nema kapacitet kad gleda nogomet nego samo moze vidjeti sta se desava na povrsini i ko dadne gol. bolje je onda da ne upadas u konversaciji, jer jednostavno nemas "kapacitet da shvatis" nista sto se ovdje prica. najlakse je samo block takvi ko ti, i to hocu uraditi.
Brat bratu, barem je bilo 10tak kvalitetnih postova što se tiče naše igre, koja je zamisao bila i da to, ustvari, uopšte nije bila loša utakmica, nego je sve stvar percepcije pojedinaca.

Drugo, YouTube ti je pun podcasta, intervjua i stručnih analiza gdje ljudi koji zarađuju hljeb od toga pišu i komentarišu našu igru kao izuzetno dobru, uz par stvari koje se mogu unaprijediti, što uvijek može, naravno. Prilagodba protivniku, visok tempo, ogroman intenzitet... sve je to svedeno na to da je Kanada u 90% situacija imala jalove napade koji im apsolutno ništa nisu donijeli. Uz malo više sreće, mogli smo otići i na 0:2 i završiti svu priču, ali eto, ne treba o ŠBB KBB.

Ako ćeš konkretno o tome gdje griješiš, griješiš u tome što po tebi, po automatizmu, ako dodaš veznjaka ili kako si to rekao “poboljšaš vezni red”, da će to odmah biti bolje. Dodavanje još jednog veznjaka ne znači automatski bolji vezni red, jer problem nije u broju igrača nego u kvaliteti kontrole i izlaska pod pritiskom. Ako nemaš rješenja protiv presinga, samo dobiješ više igrača u istoj zoni bez stvarne kontrole utakmice.

Zamisao je bila također da koristimo prekide kao naše glavno oružje, odnosno da koristimo našu visinu, i to je nešto što možeš od nas očekivati u dogledno vrijeme.

Bunker i niski blok nisu ista stvar. Da ti pojasnim: svaki bunker je neka vrsta niskog bloka, ali nije svaki niski blok bunker.

Kompaktne linije, jasni izlazi u tranziciju, kontrolisan prostor, odnosno zona ispred šesnaesterca, i ono što je možda najvažnije, posjed je namjerno prepušten Kanađanima. Nismo se pokušavali nadigravati s njima na sredini zbog već poznatih razloga.

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 17 jun 2026, 02:31

HariTz je napisao/la:
17 jun 2026, 02:17
bh22 je napisao/la:
17 jun 2026, 01:52
Brat bratu, barem je bilo 10tak kvalitetnih postova što se tiče naše igre, koja je zamisao bila i da to, ustvari, uopšte nije bila loša utakmica, nego je sve stvar percepcije pojedinaca.

Drugo, YouTube ti je pun podcasta, intervjua i stručnih analiza gdje ljudi koji zarađuju hljeb od toga pišu i komentarišu našu igru kao izuzetno dobru, uz par stvari koje se mogu unaprijediti, što uvijek može, naravno. Prilagodba protivniku, visok tempo, ogroman intenzitet... sve je to svedeno na to da je Kanada u 90% situacija imala jalove napade koji im apsolutno ništa nisu donijeli. Uz malo više sreće, mogli smo otići i na 0:2 i završiti svu priču, ali eto, ne treba o ŠBB KBB.

Ako ćeš konkretno o tome gdje griješiš, griješiš u tome što po tebi, po automatizmu, ako dodaš veznjaka ili kako si to rekao “poboljšaš vezni red”, da će to odmah biti bolje. Dodavanje još jednog veznjaka ne znači automatski bolji vezni red, jer problem nije u broju igrača nego u kvaliteti kontrole i izlaska pod pritiskom. Ako nemaš rješenja protiv presinga, samo dobiješ više igrača u istoj zoni bez stvarne kontrole utakmice.

Zamisao je bila također da koristimo prekide kao naše glavno oružje, odnosno da koristimo našu visinu, i to je nešto što možeš od nas očekivati u dogledno vrijeme.

Bunker i niski blok nisu ista stvar. Da ti pojasnim: svaki bunker je neka vrsta niskog bloka, ali nije svaki niski blok bunker.

Kompaktne linije, jasni izlazi u tranziciju, kontrolisan prostor, odnosno zona ispred šesnaesterca, i ono što je možda najvažnije, posjed je namjerno prepušten Kanađanima. Nismo se pokušavali nadigravati s njima na sredini zbog već poznatih razloga.
Pa dobro, ja ne citam svaki post, nego ono sto nadem i ono sto mi neko odgovori. Poenta je dok sam ovdje samo kratko vrijeme, mozda mi je jednom neko odgovorio nesto pametno, a vecinom samo, "sta pametujes ko da si pametniji od strucnog staba". ovdje smo da imamo diskusiju, iz koji smo drugi razlog ovdje? zasto ikako trosis vrijeme na odgovor ako neces nista pametno dodati?

Evo sto si ti nesto pametno dodao, vidim gdje je velika preprika. po meni, jeste da nam je vesini veliki plus, al po meni su nam krilni igraci, sto vec nismo imali otkad ja pratim repku, nas najveci plus. isto tako, ako igras sa visinom, to nije samo zbog prekide, niko tako neigra, to je i zbog ubacaje koje smo imali samo sa krilima svaku tekmu do sad, osim Kanade, jer su nas iskautirali kao sto ce svaka sad na SP, jer imaju dovoljno vremena. i to je da preopterecis krila. tako da po mom misljenju, trebaju pomoc. da se moze iskoristiti ta visina ne samo na prekide, koji jednostavno nijedna ekipa ne radi osim ako si San Marino. i nisu krila jedini sto trebaju pomoc, nego sami vezni red. pogledaj snimak ponovo protiv Kanade, pa ces viditi da Tahirovic i Basic jednostavno trebaju izvor u sredini terena. bas zbog taj presing sto si nazvao. oni nisu vezni igraci koji znaju sa loptom, bilo bi drugacije da su kao Kone. nemamo taj kvalitet na CM. i ovo nema veze sa nadigravanje, nego da imas izvor za brze tranzicije u kontre, i da imas jos jedno tjelo za presing kad ti branis.
Isto tako, nista ja negovorim da je "automatizmu", ti to citas tako. ovo su sve generalne price, naravno da svak ima neki plan kad ude u utakmicu, i moze se skroz obrnuto desiti.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2026, 05:27

Slozio bi se sa tim, da nemamo neki protok lopte kroz sredinu i jedan jaci CM/OM koji zna stati na loptu i odigrati pas bi dodatno stvorio prostor za nasa krila. Nadam se da cemo vidjeti Mahmica najkasnije protiv Katara, a nebi nam bio los ni protiv Svicarske.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kovac
Kontakt:

Post Postao/la kovac » 17 jun 2026, 12:37

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jun 2026, 12:40

kovac je napisao/la:
17 jun 2026, 12:37
Jos da hoce protivnici pustit da se ovako setamo s loptom dobro bi bilo
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 17 jun 2026, 12:41

kovac je napisao/la:
on je izgleda bas onaj laganini tip ofanzivnog veznog, prvi dodir, pas u for i ti bakraci. Steta sto nece igrati dok ne bude barba igrao sa trojicom u sredini.

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 17 jun 2026, 12:52

meni je jos jaci ovaj obrambeni sto je izbacio loptu iz gola, ko je to bio? katic?
ja sam najveci papak

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 jun 2026, 12:56

Shevko je napisao/la:
17 jun 2026, 12:41
kovac je napisao/la:
on je izgleda bas onaj laganini tip ofanzivnog veznog, prvi dodir, pas u for i ti bakraci. Steta sto nece igrati dok ne bude barba igrao sa trojicom u sredini.
Igramo s dva igraca u sredini.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 17 jun 2026, 12:58

guzobran je napisao/la:
17 jun 2026, 12:52
meni je jos jaci ovaj obrambeni sto je izbacio loptu iz gola, ko je to bio? katic?
Katić mora biti ovaj viši štoper. Ovaj što je izbacio loptu je možda Malić.

Blizzard
Kontakt:

Post Postao/la Blizzard » 17 jun 2026, 13:00

ma on je budćnost, mislim da će od od jeseni bit starter, igrat će Demirović u špicu i iza njega Alajbegović Mahmić Bajraktarević

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 17 jun 2026, 13:40

Zglavkar je napisao/la:
17 jun 2026, 12:58
guzobran je napisao/la:
17 jun 2026, 12:52
Katić mora biti ovaj viši štoper. Ovaj što je izbacio loptu je možda Malić.
jeste malic, on tako trci
ja sam najveci papak

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 jun 2026, 13:47

A ko je ovaj iz što ispade kad Mahmić loptu primi otvorenom nogom?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bh22, HariTz, PeppermintSA, RaZuti i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []