FK Goražde

Moderator/ica: GracanicaAA

gorazdak
Kontakt:

Re: FK Goražde

Post Postao/la gorazdak » 24 mar 2015, 13:40

drinjak36 je napisao/la:Cijela frka koja se dešava i pretpostavljam da neće stati po pitanju neosnovanih napada na novu upravu FK Goražde kreirana je od Mirsada Drljevića i Dina Raščića.

Mirsadu je krivo što više ne može da krade od FK Goražde kao što je krao godinama i godinama, dok je Raščiću krivo što ga je Islam izbacio iz nogometnog saveza BiH i samim tim zatvorio pipu koju je itekako koristio Dino dok je bio nezamjenjivi član nogometnog saveza.

Naravno, pojave se tu i par struja kojima neodgovara što ne igraju njihova djeca.. Drljević časti svoju raju alkoholom i suhim mesom a zauzvrat da ovi vrijeđaju sve koje oni smatraju svojim neprijateljem. Čak isti ti momci bliski Drljeviću poput slavnog centarfora ''Đevdeta Đeve Salihića'' navijaju protiv Goražda cijelo vrijeme. :njanjanja:

Meni su kretenski napadi po facebooku od bivših igrača poput Ćulova i ostalih koji se žale da su oni igrali džaba za FK Goražde a sada da moraju platiti ulaznicu na utakmici!? Svojom kretenskom logikom nisu ni svjesni koliko se brukaju sa ovakvim izjavama - brane Drljevića zato što im nije nikad 1 KM dao što su igrali za FK Goražde, i krive Islama zato što sada ne igraju. Naravno, grehota bi bila ne napomenuti da je Asmir mogao igrati za Bayern ali nije htio da potpiše iz ljubavi prema Goraždu. Upravo sada su svi prepoznali grešku FK Goražda i prema menaĐeru Đevdetu koji trenutno brine o igračkom statusu Ćulova, trebao bi da potpiše trogodišnji ugovor sa FK Ilovača. Ostali klubovi nisu bili u stanju da isplate njegovu premiju od 40 KM. :nene:

Krivi se nova uprava zašto ne igra više djece iz Goražda - svaki laik zna da Drljević nije nikad bio u stanju da osnuje školu fudbala u Goraždu prema tome zato nam je klub jedan od najlošjih u FBiH po pitanju domaćih igrača. Tek sada vidim djecu da po igralištu ganjaju loptu i nadati se je da će neko od tih momčića izrasti u kvalitetnog igrača u narednih 3-4 godine. Neki ovdje na forumu kritikuju zašto se igračima isplaćuju plate dok sjede na klupi - hmmm prema svim koji su uključeni u klubu tvrde da glavni finansijer jeste Islam, a naši momci bi željeli da uzmu sebi za pravo da upravljaju sa njegovim vlastitim parama. :kralj:

To što Amer nije kapiten je ispravna odluka. Ako ćemo po kriteriji da kapiten bude najbolji igrač onda bi to bio Sinan ili Joga, a da idemo po karakteru i vodstvu onda bi to opet bio Joga. Prema tome ne vidim uopšte zbog čega bi to trebao da bude Amer kapiten? Valjda zato što je sin Drljevića. :nene:

FK Goražde nikada nije bilo u boljoj situaciji. Nikada se ozbiljnije nije radilo sa djecom. Nikada više navijača nije dolazilo na utakmice. :bih:

Sve ovo smeta par ljudi u gradu koji su navikli da kradu klub i ne plaćaju nama dobavljačima za usluge koje smo im pošteno pružili (evo nek skontaju gradski radnici ko sam). Još su godinama nas ucjenjivali da fakturišemo više za naše usluge a da ostatak njima u kešu vraćamo. Pozdrav Drljeviću i Raščiću.. ništa mi ne dugujete više.. sve je čovjek pošteno isplatio bez ikakvih ucjena.
Citam text i malo malo pa u nick, pa opet citam , pa opet pogledam nick :D Nisam mogao da vjerujem svojim ocima :D Vidim pise drinjak ali nisam skontao da je broj ispred nicka drugaciji. Kontam sta bi pa drinjak promjeni pricu haha. Ali citajuci dalje primjetim da na forumu imamo dva drinjaka. Drinjak81 koji kriticki nastupa kada je u pitanju nova uprava i drinjak36 koji je sve objasnio. Svaka cast

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 24 mar 2015, 14:13

Nedavno,pita me jedna osoba koja vodi papire Fk Gorazde,sta i kako ide s tim sportskim udruzenjima posto ta osoba nije bas upoznata kako to funkcionise,jer je radila neke druge ekonomske oblasti-firme.I tako pricajuci s tom osobom(pitala me jer sam dosta upoznat sa stvarima sto se tice sporta)kaze ona meni citiram: "mene strah raditi njihove papire i staviti potpis na sve to".Ljudi moji to je pranje para samo tako,ali nebitno,rekao sam nedavno dok je rezultata,niko te nista ne pita!
Ovim ne zelim da branim bivsu upravu,cak naprotiv,bio sam jedan od glavnih kriticara,a ni da kudim sadasnju!
Jos nisam poceo ni da idem na tekme,ali navijam da udju u PL.Navijam iz razloga da bih pratio svog Zelju,jer sam navijac tog kluba i kad god bude dolazio u GZ navijam za njih,a za Gorazde u ostalim tekmama,kazem nisam poceo jos ici na tekme jer me ne privlace jos,ne znam zasto!Mozda iz razloga sto sam nedavno bio u drustvu sadasnjeg predsjednika koji ne zna da sastavi dvije recenice kako treba,a pita se sta i kako.Kaze jucer gorazdak,Neni radi,nema vremena,ja garantujem da taj isti Neni bi vodio omladince kad bi mu se ponudila normalna plata,imao bi on vremena ,ne radi u privatnom sektoru nego drzavnom taj isti covjek,jok treba da omladnice vodi neki lik koji pusi,pije itd itd,a ne neni koji je sportista od glave do pete i primjer djeci-omladini,to je moje misljenje.Tihic je ostao bez posla,ne radi ni taj covjek,daj mu neku selekciju,,,,,,,,,znaci nigdje veze,,,,,Lijep pozdrav!!!!

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 24 mar 2015, 14:25

Damir05 je napisao/la:Nedavno,pita me jedna osoba koja vodi papire Fk Gorazde,sta i kako ide s tim sportskim udruzenjima posto ta osoba nije bas upoznata kako to funkcionise,jer je radila neke druge ekonomske oblasti-firme.I tako pricajuci s tom osobom(pitala me jer sam dosta upoznat sa stvarima sto se tice sporta)kaze ona meni citiram: "mene strah raditi njihove papire i staviti potpis na sve to".Ljudi moji to je pranje para samo tako,ali nebitno,rekao sam nedavno dok je rezultata,niko te nista ne pita!
Ovim ne zelim da branim bivsu upravu,cak naprotiv,bio sam jedan od glavnih kriticara,a ni da kudim sadasnju!
Jos nisam poceo ni da idem na tekme,ali navijam da udju u PL.Navijam iz razloga da bih pratio svog Zelju,jer sam navijac tog kluba i kad god bude dolazio u GZ navijam za njih,a za Gorazde u ostalim tekmama,kazem nisam poceo jos ici na tekme jer me ne privlace jos,ne znam zasto!Mozda iz razloga sto sam nedavno bio u drustvu sadasnjeg predsjednika koji ne zna da sastavi dvije recenice kako treba,a pita se sta i kako.Kaze jucer gorazdak,Neni radi,nema vremena,ja garantujem da taj isti Neni bi vodio omladince kad bi mu se ponudila normalna plata,imao bi on vremena ,ne radi u privatnom sektoru nego drzavnom taj isti covjek,jok treba da omladnice vodi neki lik koji pusi,pije itd itd,a ne neni koji je sportista od glave do pete i primjer djeci-omladini,to je moje misljenje.Tihic je ostao bez posla,ne radi ni taj covjek,daj mu neku selekciju,,,,,,,,,znaci nigdje veze,,,,,Lijep pozdrav!!!!
Ti si ocigledno pravi manijak :D
Nikad mi nece ici u glavu da neko zivi i radi u Gorazdu, da je prezivio rat u Gorazdu i dobio epitet heroja jer je prezivio i onda kada dodje Zeljo ili Sarajevo na gradski stadion pocne navijati za Zelju i pjevati njihove pjesme. Radovati se njihovim prilikama i sansama i zalostiti se nasim sansama i eventualnim golovima. Ok , shvatam sta zanci voljeti jedan klub ali ja bi u takvim situacijama bio neutralan jer ne bi zaista mogao protiv Gorazda bar kada su u pitanju ove nase seoske lige. ALi naravno razumijem i mogu te shvatiti da ljubav prema Zelji je neprocjenjiva ali eto samo konstatujem.
A sto se tice Nenija i Tihe i ostalih , pa ok, licno bi uvijek podrzao sve sto je transparentno i dobro za omladince i mladu raju ali i za klub. Biti ce mi drago ako nekad neko od mladjih bivsih igraca kroz klub dobije priliku da radi i da pokaze odredjeno umijece.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 24 mar 2015, 14:49

Da care pravi manijak,i idem na tekme,vidis meni nesto drugo nije jasno sto raja navija za Real,Bajern i sl klubove a nikad mozda nece moci uzivo ici gledati taj neki voljeni klub,ja bar navijam za Zelju,i mogu ici na tekmu kad zazelim.To je jedno.Igrao sam jedan od sportova za Gorazde aktivno 10tak god.i onda fax ovo ono i onda se vratio da radim i zivim tu,ja volim ovaj grad ,prezivio golgote ovdje ali Zeljo je moj klub i tako ce biti zauvijek,Sto nebih navijao za Gorazde protiv Zelje,zato sto klub vode ljudi koji po mom misljenju nisu kompetentni da to rade.I ja bih volio biti doktor ali nisam,i ne mjesam se u te stvari iako kroz svooj posao i kroz sami fax sam prosao mnogo stvari koje su prosli i doktori.Isto tako ne slazem se da u klubu bude direktor dojucerasnji ministar,isto tako i za predsjednika ne zelim da bude to glavni ulagac u klub.Volis klub daj lovu postavi nekog drugog za predsjednika,ali jok,mora on da uzima lovu od kantona,opcine i sl.Nije Islam bas bezveze tu vjeruj ti meni.Daj sportiste ukljuci,profesore sporta koji nas kanton ima 30tak nek ti oni vode selekcije,strucni kadar,a Neni je jedan od talkvih.,itd,itd,itd...A Zeljo je postavio sve svoje bivse igrace ,manje vise sve,od mladjih selekcija,preko menadzera,preko predsjednika ,trenera ,e mozda zato navijam za Zelju vise nego Gorazde.......pozdrav

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 24 mar 2015, 15:04

Damir05 je napisao/la:Da care pravi manijak,i idem na tekme,vidis meni nesto drugo nije jasno sto raja navija za Real,Bajern i sl klubove a nikad mozda nece moci uzivo ici gledati taj neki voljeni klub,ja bar navijam za Zelju,i mogu ici na tekmu kad zazelim.To je jedno.Igrao sam jedan od sportova za Gorazde aktivno 10tak god.i onda fax ovo ono i onda se vratio da radim i zivim tu,ja volim ovaj grad ,prezivio golgote ovdje ali Zeljo je moj klub i tako ce biti zauvijek,Sto nebih navijao za Gorazde protiv Zelje,zato sto klub vode ljudi koji po mom misljenju nisu kompetentni da to rade.I ja bih volio biti doktor ali nisam,i ne mjesam se u te stvari iako kroz svooj posao i kroz sami fax sam prosao mnogo stvari koje su prosli i doktori.Isto tako ne slazem se da u klubu bude direktor dojucerasnji ministar,isto tako i za predsjednika ne zelim da bude to glavni ulagac u klub.Volis klub daj lovu postavi nekog drugog za predsjednika,ali jok,mora on da uzima lovu od kantona,opcine i sl.Nije Islam bas bezveze tu vjeruj ti meni.Daj sportiste ukljuci,profesore sporta koji nas kanton ima 30tak nek ti oni vode selekcije,strucni kadar,a Neni je jedan od talkvih.,itd,itd,itd...A Zeljo je postavio sve svoje bivse igrace ,manje vise sve,od mladjih selekcija,preko menadzera,preko predsjednika ,trenera ,e mozda zato navijam za Zelju vise nego Gorazde.......pozdrav
Argumentovan odgovor i nema se tu sta dodati ;)

Sto se tice Pozderovica iskren da ti budem ni meni nije jasno ali eto.... Sta ja znam, Islam ulaze svoj novac i ima pravo da bira saradnike koje on zeli. Moja parola je : Voli se klub a ne ljudi koji ga vode i sve dok klub napreduje dobrodosli su i ti ljudi. Ali cim se vidi da je njihov cilj nazadak kluba onda se dize buna. To je tako. Islam ima svoj interes i to je ok. Moj interes je Gorazde u vrhu prve lige i Gorazde u premijer ligi i sve dok je to cilj ja cu biti uz ovu upravu. I naravno dok su igraci placeni i dok im se plate isplacuju na vrijeme. pozz

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 24 mar 2015, 15:19

Drago mi je gorazdak da sam jasan kao dan ;),znas dok sam studirao moje kolege nisu vjerovale koliko sam ja opsjednut ovim gradom,kazu nisi normalan,jer su moji svi zivotni planovi vezani za ovaj grad,a ako hoces realno ,imao bi bolje poslovne uslove u Sarajevu za troduplo sigurno,nebitno,maloprije sam htio samo da kazem da dok se stvari neke ne postave na svoje mjesto u svim oblastima,ne samo sportu mi necemo imati napredak,ne samo Gorazde nego i BIH!Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da pojedine klubove vode automehanicari(svaka cast automehanicarima)ali ja odvucem auto da mi kaze sta mu fali i ne pitam a sto ovo a sto ono,kontas!Imamo kvalifikovane ljude ,daj i m sansu covjece,ne mozze se reci on je bio dobar fudbaler ,daj mu omladince,taj covjek ne zna kako funkcionise covjekov organizam,znaci osnovi anatomije,fiziologije,psihologije,pedagogije itd itd.Dok sam siguran da Neni jako dobro zna sve to,i svaki onaj prof.sporta na birou!Garantujem da se daju sanse tim ljudima da bi za par godina imali 3-4 juniora na pragu prvog ima,ovako mislim da smo nazalost jako daleko od toga!!!!

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 24 mar 2015, 15:41

Damir05 je napisao/la:Drago mi je gorazdak da sam jasan kao dan ;),znas dok sam studirao moje kolege nisu vjerovale koliko sam ja opsjednut ovim gradom,kazu nisi normalan,jer su moji svi zivotni planovi vezani za ovaj grad,a ako hoces realno ,imao bi bolje poslovne uslove u Sarajevu za troduplo sigurno,nebitno,maloprije sam htio samo da kazem da dok se stvari neke ne postave na svoje mjesto u svim oblastima,ne samo sportu mi necemo imati napredak,ne samo Gorazde nego i BIH!Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da pojedine klubove vode automehanicari(svaka cast automehanicarima)ali ja odvucem auto da mi kaze sta mu fali i ne pitam a sto ovo a sto ono,kontas!Imamo kvalifikovane ljude ,daj i m sansu covjece,ne mozze se reci on je bio dobar fudbaler ,daj mu omladince,taj covjek ne zna kako funkcionise covjekov organizam,znaci osnovi anatomije,fiziologije,psihologije,pedagogije itd itd.Dok sam siguran da Neni jako dobro zna sve to,i svaki onaj prof.sporta na birou!Garantujem da se daju sanse tim ljudima da bi za par godina imali 3-4 juniora na pragu prvog ima,ovako mislim da smo nazalost jako daleko od toga!!!!

Sve se slazem sa izrecenim. Nazalost u svim sferama drustva uposaljva se po relaciji podoban. Jbg jarane ja sam se odavno pomirio sa sudbinom. Dovoljno je samo da pogledas oko sebe i da ti sve bude jasno. Svi smo mi zreli za jedne nove kazne i novih devedesetih.... Jbg

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 24 mar 2015, 16:04

Pa sta je ovo, ima li kluba u BiH da nije neki kriminal u njemu? Ova priča od drinjaka81 ima smisla, ali stvarno ne znam jeli tako, posto nisam upoznat sa stanjem u klubu iz Gorazda, ali mogu reci samo da Gorazde kao grad zasluzuje jedan jaci sportski kolektiv i svaka čast ljudima koji rade na tome :salut:

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 24 mar 2015, 17:50

sonik24 je napisao/la:Pa sta je ovo, ima li kluba u BiH da nije neki kriminal u njemu? Ova priča od drinjaka81 ima smisla, ali stvarno ne znam jeli tako, posto nisam upoznat sa stanjem u klubu iz Gorazda, ali mogu reci samo da Gorazde kao grad zasluzuje jedan jaci sportski kolektiv i svaka čast ljudima koji rade na tome :salut:
Druze ja sve sto pisem mogu lako argumentovati.Nisam od likova da pricaju bez pokrica.Podatak ko sad vodi omladinske skole F.K.Gorazde je frapantan.Samo cu ti iznijeti podatak da ni jedan trener u omladinskim selekcijama nikad nije igrao za Gorazde.Suad Radmilovic je cijelog zivota vezan za Azot,cak mislim da je i napustio mjesto sefa strucnog staba u Azotu da bi vodio juniore Gorazda.Senad Hubjer nije odigrao u zivotu utakmicu za Fk Gorazde,inace je u narodu poznatiji kao predstavnik demobilisanih boraca,i treci trener je Ekrem Hadziavdic bivsi fudbalski sudija koji se fudbalom ozbiljno nije bavio od prije rata.i sad nek mi nelo od ovih forumasa koji brane vrlog predsjednika kaze da ovo nije istina??

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 24 mar 2015, 22:05

Zanimljivo, tipična bosanska priča.
Imaš klub koji tavori u nekoj žlj ligi, igraju "naša djeca" koja nemaju kvalitet da nešto naprave, omladinski pogon ti je u qrcu, budžetske pare krade ko stigne.... i onda dođe neki lik, nađe svoj interes (niko ne poklanja pare onako džaba), podigne klub na stepenicu više, postaneš i glavni kandidat za ulazak u PL, drugi klubovi te ozbiljno shvate.... ali tu se naravno pojavljuju oni koji žale za starim dobrim vremenima kad je klub tavorio na marginama jadnog bosanskog fudbala, kad su ti igrala "naša djeca" koja nigdje drugo ni nebi mogla igrati, kada si već na polusezoni ispao iz prve lige... ali je tada bilo budžetskih para u klupskoj kasi, za svakog po malo...
I tako zamijeni ime kluba i glavne aktere priče, odnosi se na bilo koji bosanski klub. Neće ti bošnjo oprostit ako pokušaš da budeš bolji od njega :?

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 24 mar 2015, 22:28

Nek ih drljevic i rascic vode po kantonalnim ligama hahah

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 24 mar 2015, 23:05

Ma pustite vi meni te supljake o drljevicu i rascicu,oni su mi nebitni,i nadam se da nikad vise nece prici fudbalskom klubu gorazde.Ono sto mene brine u cijeloj ovoj situaciji jeste da bi nam se ovoliko dovodjenje igraca sa strane moglo brzo obiti o glavu.Imamo mi primjer muskog rukometnog kluba koji je ovako slicno radio,pa su u prvoj ekipi imali 10-12 stranih igraca.Sve to je trajalo dok je bilo love,kad je nestalo klub se umalo nije ugasio.Znaci za godinu il mozda cak i prije moze se desiti da opstina,kanton pa i sam senad islam dignu ruke od kluba,i sta se onda dobilo?? Svaki igrac sa strane ce odmah otici jer su ljudi profesionalci a sadasnja uprava je otjerala 80% domacih igraca koji su na kraju krajeva i uveli klub u prvu ligu.O tome ja cijelo vrijeme pricam.Ne smije se dozvoliti da klub ovisi o jednom covjeku.Niko ne garantuje da ce se to desiti al imamo mu stotine primjera kako su prosli klubovi koje je finansirao i o svemu se pitao samo jedan covjek.

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 24 mar 2015, 23:08

drinjak81 je napisao/la:Ma pustite vi meni te supljake o drljevicu i rascicu,oni su mi nebitni,i nadam se da nikad vise nece prici fudbalskom klubu gorazde.Ono sto mene brine u cijeloj ovoj situaciji jeste da bi nam se ovoliko dovodjenje igraca sa strane moglo brzo obiti o glavu.Imamo mi primjer muskog rukometnog kluba koji je ovako slicno radio,pa su u prvoj ekipi imali 10-12 stranih igraca.Sve to je trajalo dok je bilo love,kad je nestalo klub se umalo nije ugasio.Znaci za godinu il mozda cak i prije moze se desiti da opstina,kanton pa i sam senad islam dignu ruke od kluba,i sta se onda dobilo?? Svaki igrac sa strane ce odmah otici jer su ljudi profesionalci a sadasnja uprava je otjerala 80% domacih igraca koji su na kraju krajeva i uveli klub u prvu ligu.O tome ja cijelo vrijeme pricam.Ne smije se dozvoliti da klub ovisi o jednom covjeku.Niko ne garantuje da ce se to desiti al imamo mu stotine primjera kako su prosli klubovi koje je finansirao i o svemu se pitao samo jedan covjek.
:thumbup:

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 26 mar 2015, 17:18

Gorazdak sta kazes na ovaj potez naseg vrlog predsjednika,da smjeni trenera koji mu je napravio najbolji rezultat i to u trenutku kad je ekipa prvoplasirana??? Bas bih volio da cujem sta ti imas reci na sve ovo ??

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 26 mar 2015, 18:52

drinjak81 je napisao/la:Gorazdak sta kazes na ovaj potez naseg vrlog predsjednika,da smjeni trenera koji mu je napravio najbolji rezultat i to u trenutku kad je ekipa prvoplasirana??? Bas bih volio da cujem sta ti imas reci na sve ovo ??

Nije me iznenadilo drug. Prije pocetka drugog djela sezone predsjednik je obavio razgovor sa vec bivsim trenerom i rekao mu da razmislja da mu da otkaz.
Ti znas da je prva liga federacije veoma prljava liga gdje najmanje odlucuje igra na terenu. O ulasku u premijer ligu odlucuje se u kafanama, restoranima,planinskim krcamama i raznim drugim relacijama. Sener Bajramovic je ciljano u FK Gorazdu. Zao mi je Nalbandica , covjek je dobar trener, imamo je dobre rezultate,ali bio je zrtveno janje.

I dalje sam uz predsjednika ;)

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 26 mar 2015, 19:11

gorazdak je napisao/la:
drinjak81 je napisao/la:Gorazdak sta kazes na ovaj potez naseg vrlog predsjednika,da smjeni trenera koji mu je napravio najbolji rezultat i to u trenutku kad je ekipa prvoplasirana??? Bas bih volio da cujem sta ti imas reci na sve ovo ??

Nije me iznenadilo drug. Prije pocetka drugog djela sezone predsjednik je obavio razgovor sa vec bivsim trenerom i rekao mu da razmislja da mu da otkaz.
Ti znas da je prva liga federacije veoma prljava liga gdje najmanje odlucuje igra na terenu. O ulasku u premijer ligu odlucuje se u kafanama, restoranima,planinskim krcamama i raznim drugim relacijama. Sener Bajramovic je ciljano u FK Gorazdu. Zao mi je Nalbandica , covjek je dobar trener, imamo je dobre rezultate,ali bio je zrtveno janje.

I dalje sam uz predsjednika ;)
I dalje si uz vrlog predsjednika ?? Dati otkaz covjeku samo radi toga sto par predsjednikovih prijatelja to kaze je moronski.Vidis kako dolazi na svoje sva moja prica da se nas predsjednik fura na vodju sjeverne koreje.Inace je doveo dobrog trenera senera.Sad cu ti ispricati jednu anegdotu.Neki dan na stadionu trcao jedan rekreativac,i priso mu sener i pitao ga sta je s tobom,sto neigras,jesi to nesto povrijedjen.Toliko o covjeku koji je buduci sef struke,iako je u klubu vec 2 mjeseca nezna ni ko mu igra za ekipu.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 26 mar 2015, 19:43

Sener je iz drugih razloga na mjesto prvog trenera. Zao mi je Nalbandica ali jednostavno ova liga se treba na prljav nacin izgurati jer drugaicje nikako ne moze. Ima tu jos klubova sa velikim ambicijama i bice dosta prljavostinje. I proslo kolo si imao namjestenih utakmica. Nalbandic je dobar , zao mi je covjeka ali zbog uspjeha kluba moralo se postaviti Sener u klub.

Upamti sta cu ti reci : Zna Senad dobro sta radi, ne radi nista napamet. I nemoj se brinuti za Gorazde. Senad ce dugo biti u klubu i sa njim cemo gledati premijer ligu na stadionu. Znam sta pricam

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 26 mar 2015, 20:03

gorazdak je napisao/la:Sener je iz drugih razloga na mjesto prvog trenera. Zao mi je Nalbandica ali jednostavno ova liga se treba na prljav nacin izgurati jer drugaicje nikako ne moze. Ima tu jos klubova sa velikim ambicijama i bice dosta prljavostinje. I proslo kolo si imao namjestenih utakmica. Nalbandic je dobar , zao mi je covjeka ali zbog uspjeha kluba moralo se postaviti Sener u klub.

Upamti sta cu ti reci : Zna Senad dobro sta radi, ne radi nista napamet. I nemoj se brinuti za Gorazde. Senad ce dugo biti u klubu i sa njim cemo gledati premijer ligu na stadionu. Znam sta pricam
Znam ja da senad ne radi nista napamet.Prvo je istjerao sve domace trenere,pa je zatim istjerao sve domace igrace(djecu kluba),aad je otjerao i trenera, vjerovatno se nihad ne uklapa u taj oglecevsko-vitkovicanski klan.
Izmedju mene i tebe je velika razlika u pogledima na gorazdanski fudbal.Vise bi volio da igramo posteno pa ispali i u kanton ako treba nego da nam mesetarske radnje donesu premijer ligu.Samo zato sto drugi kupuju utakmice ne znaci da i mi to isto trebamo raditi.Jer ta mesetarenja su kratkog daha.Vidjexes sta ce se desiti naredu utakmicu koju budemo igrali kuci ako se igman ne dobije u gostima.80 % raje iz carsije je razocarano smjenom,pogotovo na nacin kako su to uradili.Cuj nazvali ga telefonom i rekli da vise nije trener.Pa to ni edo fejzic u bericu nebi uradio tako.Na kraju nihadnje legenda gorazdnskog fudbala i nije zasluzio na takav nacin da ode.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 mar 2015, 20:39

Nije sviju istjerao, ostala su 2-3, valjda koji imaju kvalitet
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 26 mar 2015, 21:10

Ma ja sam saznao pred pocetak prvenstva da je Nalbandic trebao dobiti nogu, ali prolongiralo se to... Znao je i sam Nihad da mu se noga sprema. Samim dolaskom Senera vec je bilo realno da Nalbandic dobije nogu.
Nalbandic jeste imao rezultate, to nije sporno ali treba reci da su ti rezultati ponajvise zasluzujuci Senadu Islamu i njegovom novcu. Da nije bilo Senada ni Nalbandic nista ne bi mogao sa losom ekipom. Ova trenutna ekipa je solidna, momci su dokazali da znaju igrati nogomet i da zasluzuju premijer ligu, ali i Senad zna da uci u premijer ligu bez prljavih radnji je naprosto nemoguce. Iako je javno govorio kako nece ciniti nikakve prljave radnje vec da ako mogu posteno uci to ce i uciniti, bez prljavih radnji. Ali to je samo prica za javnost.
Vec imamo nastimanu jednu tekmu i to je utakmica protiv Capljine i to svi znamo. Sve je stvar matematike. Mi imamo jako teska gostovanja i realno bez prljavih radnji nemamo nikakvu sansu za ulazak. Nama je bitno da nam sudije sude posteno i ona ekipa moze igrati protiv svakog.

I jos nesto, kada udjemo aBd u premijer ligu, mislis li da ce ovi igraci igrati?? Mozda par njih. Vjerovatno niko od domacih tada nece ni imati mjesta u prvoj postavi. I sta treba sad? Po tebi treba reci , eh ako nece nasi momci igrati onda ne moramo ni igrati premijer ligu??? Je li to posteno prema navijacima? Je li to posteno prema gradu? Je li to posteno prema samom kulturno sportskom razvoju grada? Ja uporno ponavljam Gorazde zasluzuje mjesto u eliti i da budemo u vrhu premijer lige, da igramo bitnu ulogu, da se gradski stadion dovede u red i da se oformi pa da aBd mozemo i reprezentaciju ponekad ugostiti? Mislis li da se to moze uraditi ako se samo gleda na domaci izdanak? Naravno da ne moze! Ozbiljni klubovi tako ne rade. Ako ne ulazes u klub onda dobijas jedan titanik koji tone. Gorazde je 25 godina od rata uvijek bio prosjecni drugoligas, klub koji po svemu zasluzuje elitu, grad i ovaj gorazdanski narod je to zasluzio. Samim tim i kvalitet domacih igraca ce biti na vecoj razini. Sve to da bi se postiglo Gorazdu treba ulagac. Covjek koji ce prekriziti sve barijere : da domaca djeca po svaku cijenu trebaju biti prvotimci, da ne smijemo dovoditi strance, da moramo vjecno igrati amaterski nogome, da stadion uvijek bude nakaradan, da zivimo na rubu beznadja i da ne znamo sta znaci ugostititi Zeljeznicar, Sarajevo, Siroki, Borac,Velez, Olimpic itd itd. Da se cudimo kako neka Velika obarska ima premijer ligasa, da se cudimo kako Prijedor ima premijer ligasa, Modrica, nekakva Kozara itd itd.

Da bi Gorazde , a svakako to grad i ovaj narod zasluzuju, bilo premijer ligas onda se treba pojaviti neko ko ce unistiti sve dosadasnje barijere i poceti pisati jednu novu historiju kluba.
Senad Islam je dosao u klub upravo sa tom namjerom, da promjeni imidz kluba. Do jucer su se svi sa nama sprdali, dolazi tamo neka ekipa sa drine, neki osrednji klub koji prodaje svoje tekme posto poto..... Ne brate, tome se treba stati u kraj, moramo izbrisati barijere da nasa domaca djeca su najtalentovanija, da su najbolja itd itd. U Gorazdu trebaju igrati samo najbolji , pravi sportisti.

Kada dodjemo do tog nivoa onda cemo imati omladince koji nece u subotu igrati utakmice a petkom pred utakmicu pusiti duhan, opijati se i lumpovati do sitnih sata, onda necemo imati omladince koji ce poslije tekme trcati na jedan joint,pivce za zivce, itd itd. Onda ce da se rode Gazije Gorazda i te Gazije ce biti pravi domaci sportisti koji ce ponosno prkositi kako su pravi momci sa drine, heroji, gazije. Tek tada cemo imati prave igrace, spremne da igraju u najacim timovima, tek tada cemo imati reprezentativce. Ali da bi se to postiglo ,moramo srusiti sve barijere kako smo najveci, najbolji, najpametniji. Trebamo pustiti ljude sa kapitalom da udju u sistem i da stvore jedan snazan kolektiv kako omladinski tako i seniorski.

To je Gorazde koje bi trebali gledati uskoro, a ne da i narednih 25 godina budemo tim ciji ce se igraci penzionisati sa 25 godina. Da bi drugar postigli sve ovo mora neko biti i zrtva, nazalost ta zrtva su danas ovi domaci igraci, ta zrtva su mnogi ljudi koji su proteklih 25 godina muzli jednu muzaru koja je bogatila privatne djepove.

Senad Islam ima kapacitet i dobar nijet. Zasto pljujemo covjeka i ne dozvoljavamo mu da zavrsi svoj posao? Pa Rascici i Drljevici su 25 godina vodili klub i sta su postigli???? NIsta drugar, ama bas nista!
Zato , dozvolimo Senadu da zavrsi posao .... Pa zasto se plasimo uspjeha? Zasto se plasimo rekonstrukcije. Ovaj klub je 25 godina bio mrtav klub. Ovaj klub zasluzuje da o njemu pisu novine, da igramo Europa ligu (kvalifikacije) da budemo standardni premijer ligasi i da o Gorazdu pricaju svi sportski ljubitelji. A ne da tonemo i narednih 25 godina.
Sto se tice trenera , oni odlaze i dolaze. Gorazde je do sada promjenilo bruku trenera i njih vise nema, ali zato tu je FK Gorazde. Gorazde ostaje, zivi! Gorazde je klub koji se voli,a trener k'o trener- sad ga ima sad ga nema.

AKo su Rascici i Drljevici mogli proteklih 25 godina da drze klub u ponoru i na mjestu koje ovaj grad ne zasluzuje: da se radujemo utakmicama protiv Stupcanice,Pofalickog,Rudara iz Breze,Unisa itd. Ma dajte ba ljudi, uozbiljite se. Pa zar mislite da nasa djeca mogu napredovati u utakmicama protiv Pofalickog ili Stupcanicae?????? Mogu , ali dobiti po guzovima, dobiti gips na nozi i postati dozivotni invalidi , samo zato sto tamo neki brdjanin iz stupcanice mu je uletio krkanski klizeci.....
Da bi se klub vratio na zdrave grane onda neko mora biti zrtva...... Tiha i starija generacija su bili zrtva jednog loseg rezima i niko nista nije promjenio. Dosao je covjek koji zeli da promjeni nesto. Eh druze Islame odrijesene su ti ruke: Unisti sve sto trebas unistiti i vrati tim na zdrave noge zbog buducih generacija koje dolaze. Zbog nase djece!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: gattuso1919 i 13 gostiju.