BiH je ovdje višak.
Odavno je napravljena tema BiH u Brazilu i mislim da je nama ispod časti pisati na ovoj temi (da malo glumim komšije).
Šalu na stranu, ja sam ubijeđen da bismo mi dobili Srbiju i Hrvatsku kada bismo igrali na neutralnom terenu i kada ne bi bilo toliko popratnih dešavanja - ratnih pokliča sa tribina, kojekakvih parola kojih bi se postidili i najveći fašisti i nacionalisti. Ovako, u našem i njihovom dvorištu bi to bilo jako yebeno; napeto i gledali bismo sve osim fudbala, a naši su tu psihički slabiji i sigurno da u te četiri utakmice (dva dvomeča, da se razumijemo) ne bi skupili 4 boda.
No, to je sve u domenu šbb-kbb. Meni lično puca ona stvar. Mogu mediji govoriti o grupi o ovome ili onome; uostalom sam Mihajlović je, shvativši da Srbija neće izboriti ni baraž, izjavljivao kako bi prošao grupu u kojoj smo mi.

Onakvom igrom, selekcijom i pristupom ne bi prošli ni grupu sa Estonijom, Latvijom, Istočnim Timorom, Burkinom Faso i Farskim Otocima. Jednostavno, ono je bilo pranje na ruke i traženje alibija.
Inače, Srbija je jedna velika enigma. Na papiru su k'o Manchester City, na terenu k'o Stoke City.

Toliko egoizma kod trenera i igrača dugo ne vidjeh. Dokle god se interesi pojedinaca stavljaju ispred interesa reprezentacije - neće se ništa promijeniti. Taman kad bi se preko noći pretvorili u Barcelonu (poimenice).
U isti koš stavljam i Hrvatsku pod Štimčevom palicom. Samo, oni za razliku od Srbije, imaju tu naviku da igraju na svim mogućim i nemogućim prvenstvima i u toj grupi su upravo igrači i njihov mentalitet zaslužni zašto je Hrvatska u baražu (jes' lijepo spomenuti baraž i ne dovesti ga u istu ravan sa Bosnom) i zašto će vrlo vjerovatno igrati u Brazilu. Štimac nije uspio u potpunosti uništiti Hrvatsku. Mihajlović to jeste učinio sa Srbijom.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”