Jos jedan lep rukometni dan u Areni.Propustih prvu utakmicu izmedju Makedonije i Poljske jer sam gledao neki fudbal pa onda otisao sta da klopam da bi mogao da izdrzim naredni maraton od dva meca u Areni.
Prvo Danska protiv Nemacke.
Nemci izuzetno motivisano usli u mec,verovatno zbog cinjenice sto je pobeda vodi u 1/2 finale,te ima igru i rezultat nekih 20-22 minute utakmice i rezultata 11:9.Bila je to zaista jedna lepa igra Nemaca,ali onda krece Danska masina koja igra ne kako smo navikli od njih ali i tako je to izgledala izuzetno,pa se do odmora vracaju i odlaze na zasluzenih +3,17:14.Nastavak je samo doneo sigurno odrzavanje prednosti,dobar rukomet i na kraju pobedu Danaca 28:26.Eggert fenomenalan 7 golova iz 8 suteva cini mi se,5 je dodao Lindberg,4 Hansen iako se opet ispucavao,ne znam statistiku ali bar 12-13 puta je opalio.Ovom pobedom Danci se donekle vracaju u igru,ako me moja racunica sluzi,oni moraju da pobede Svedjane u zadnjem mecu,a da Poljaci uzmu Nemce.Teska varijanta ali ipak postoji.
Sta reci o nasoj utakmici.
Odlicna odbrana opet,opet je skripalo u napadu,ali smo opet kao pobednici izasli.Usli smo u 1/2 finale i zbog toga treba da se radujemo,treba da jos vise podrzimo nase momke,i da u sredu ispunimo Arenu protiv Makedonaca da odamo jos jednom postovanje ovim momcima sto se bare,a onda da u 1/2 finalu napravimo ludilo.NIsmo dobro usli u mec,uvodnih par minuta Svedjani lako probijaju odbranu,a na drugoj strani veceras odlicni Sjostrand sve vadi.Ipak zivost u igru unosi ponovo sjajni Cutura,i tada krece lepa serija od 5:0 koja nas vodi u vodstvo koje nismo ispustali do kraja.Kao sto rekoh odlicno smo izgledali u odbrani,ali u napadu moramo mnogo mnogo brze.Igranje sa Cuturom je odlicno,lik ima strasnih resanja,ali raduje itekako da su konacno proradili Vujin i Sesum,njih dva u saradnji sa standardnim Tutom,sa Ilicem,sa Niketom na krilu nam trebaju da uradimo jos nesta vise ovde.Citam neke komentare sudija ovo,sudija ono.Bas se pitam sta bi bilo onda da nas ustvari sudije guraju.Mislim da bi mogli da slavimo titulu sampiona.Ima male pomoci u nekim situacijama,ali onda vidis kakvo probijanje svira Niketu,ono probijanje ne bi svirao ni strucni stab Svedske,kod gola Sesuma na nekih 5 minuta do kraja ako se ne varam,dva lika ga sa 9 metara vuku za dres u skoku.Po pravilima,a vi svi koji pricate bi to trebali znati svaki kontakt kada je igrac u vazduhu je 2 minuta,gde su ta dva minuta tada bila.Koje su to konkretne greske koje su uradjene.Probijanje Svedjana svako cisto kao suza,igrac manje svaki cist kao suza,nasa iskljucenja cista kao suza,koji je onda **** los,da razresimo i to.
Atmosfera glasna ali nikakva ustvari,nije to to sto se trazi za EP,treba tu sveze krvi,treba nam vodilja biti EP u odbojci,ono se zove atmosfera,ali eto...
Slede Makedonci pa da i to zavrsimo i u miru se posvetimo borbi za medalje.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))