Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

madridist
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la madridist » 22 nov 2013, 13:34

slika
ovo je za mene misterija,bilo kakvo okretanje na likove što gledaju u grah il viljušku će syebat temu
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 13:36

Šta ću ti ja ako ne vjeruješ. Jeste sportski forum ali ima 100 bez veze tema sa 10-tak odgovora tipa smještaj, photoshop itd.

Ako neka tema nije popunjena nabrijanim klincima koji svoj huliganizam šire na forum onda je to ova tema.

Nećemo više o religiji, okej.

Smrt princeze Diane?

Pijan vozač, jašta, imala je ljubavnika, upravo radi toga je morala umrijeti.

@Dantes

Ne vjerujem u postojanje vampira i vukodlaka. Odlična podloga za filmove, ali daleko od realnosti. Dovoljno ej pogledati samo legendu o Drakuli :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 22 nov 2013, 13:39

Kakvi vampiri, šta je to :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 13:41

Neutral je napisao/la:Šta ću ti ja ako ne vjeruješ.
neces nista ali sigurno neces nametati nekome drugom da vjeruje, upravo to i jeste bit svega, nece se spomnjati i kraj price, ne znam brate mili sta je toliko tesko u tome, evo ja isto ne vjerujem u ti ali mi ne smeta sto ti vjerujes i gotovo, to se mene tice svako moze vjerovati (ili ne) u sve sto mu je srcu drago ukoliko to zadrzi za sebe, to je jedino bitno :!:

DAJ VISE PRESTANITE SPOMINJATI NEPOTREBNE RELIGIJE! NEVJEROVATNI STE :?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 22 nov 2013, 13:42

dzini, duhovi, pizde materne...jedna stvar se uvijek vezala za njih, a to da oni mogu "djelovat" samo na ljude koji vjeruju u njih ili sto bi rekli na one koji ih traze/prizivaju/izazivaju na one koji ih se boje, na one koji ih zele upoznati, jednostavno receno na one koji ih cackaju...(zaiskali ste, eto vam ga)
dakle, prestanite se interesovat za njih i njihovo postojanje i MIRNA BOSNA ;)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 13:43

Bježi Bias, ne glumi lickera ovdje. Džini su misterija nevezano za religije, kao što su to duhovi, vanzemaljci, vukodlaci itd.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 13:49

LenBias je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Šta ću ti ja ako ne vjeruješ.
neces nista ali sigurno neces nametati nekome drugom da vjeruje, upravo to i jeste bit svega, nece se spomnjati i kraj price, ne znam brate mili sta je toliko tesko u tome, evo ja isto ne vjerujem u ti ali mi ne smeta sto ti vjerujes i gotovo, to se mene tice svako moze vjerovati (ili ne) u sve sto mu je srcu drago ukoliko to zadrzi za sebe, to je jedino bitno :!:

DAJ VISE PRESTANITE SPOMINJATI NEPOTREBNE RELIGIJE! NEVJEROVATNI STE :?
podržavam... idemo dalje... predlog sve koji nešto napišu o religiji ignorisati zbog adminovog upozorenja...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 13:52

Neutral je napisao/la:Bježi Bias, ne glumi lickera ovdje. Džini su misterija nevezano za religije, kao što su to duhovi, vanzemaljci, vukodlaci itd.
možda ali ajde ti to dokazi trolovima...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 nov 2013, 13:56

Sta mislite o primadimama u Visokom i postoje li iste?
1946

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 22 nov 2013, 13:57

Postoje u školama piramide dok djeca rade tijela u prostoru :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 13:58

ovaj mongolski crv je ko oni iz Dine,pustinjske planete...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 14:01

Nije klasična piramida na koje smo navikli gledajuće slike piramida u Evropi, ali što da ne. Gdje ima dima ima i vatre. Ne bi to završavalo tek tako na različitim poznatim kanalima.
slika

slika

slika
Nije ovo tek tako tu došlo :D

@Dantes

Od tih top 10 ovdje smo spominjali 6-7 njih :)

Danas je teško razlikovati realnost od neke fikcije. Recimo djeca gledaju Hobbita i odmah vjeruju da postoji :mrgreen:

Nešto slično djeda mraz.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 nov 2013, 14:04

Jedan dio mene mi govori da nema tu nista dok drugi govori da vjerovatno postoji jer onaj oblik,ono kamenje sto su nasli nije slucajno.

Bas me zanima dokle se doslo sa tim iskopavanjem i da nam neko da provjerene inforamcije,valjda ima neko iz Visokog.
1946

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 14:06

Head je napisao/la:Sta mislite o primadimama u Visokom i postoje li iste?
najbitnije je svemu prići otvorenog uma(ponavljam se, jbt možda promijenim nik u otvoreni um)..
ima li ili nema teško je reći... dokazi za su zanimljivi i ne treba ih odbaciti... ako postoje pa to briše cijeli zvaničnu istoriju... ne sumnjam da ih iskopamo i nađemo natpis na kojem piše proizvedeno u na Balkanu rok trajanja100 000 godina..... da bi to istoričari izignorisali jer im se ne uklapa u šablon kojem su posvetili cijeli život
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 nov 2013, 14:08

Kad je bila emisija o piramidama na Nacionalnoj geograifji, ona dvojica britaanca su nas doslovno ismijali.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 nov 2013, 14:09

ekonomist je napisao/la:i šta su otkrili po tom pitanju ? otkrili su higsov bozon, a mislim da su ga nazvali Božija čestica jer im je došao kao dar od Boga, da ga nisu pronašli temelji fizike bi bili opasno poljuljani, maltene na silu su ga našli samo da bi sav materijalni svijet imao smisla, jer je falila kvaka koja povezuje to sve.
pa ti se sad zapitaj jesul ga stvarno našli.

@neutral kao i sve druge misterije :mrgreen: .
samo su me englezi razočarali kad su priznali da su oni pravili krugove u zitima :lol:
Jel ti uopste znas ista o tome ili samo onako lupas? Procitaj istrazi pa onda pametuj!

Sazvijezde Orion nisu samo one tri zvijezde koje mi vidimo u jednoj liniji.

Previse se pravis pametan za jednog ekonomistu
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 nov 2013, 14:18

Da li ima ili nema piramida to mogu ocjeniti samo stručnjaci uz dosta istraživanja, iskopavanja i slično.
Trenutno BH historičari tvrde da ova brda u Visokom nisu piramide. A sigurno niti jedan od njih nije obišao teren, nije izvršio neko istraživanje pa da sa sigurnošću zna šta je i kako je. Nego odmah iz topa - nema tamo ništa! Misterija bi se riješila ukoliko bi se počelo intenzivnije raditi na iskopavanju i istraživanju. Ne moram ni spominjati koliku korist bi to donijelo gradu Visokom, Bosni i Hercegovini pa i čitavoj evropi.
Meni kao laiku se čini da tamo ima "nešto", a šta je to vidjećemo. Volio bih da budu piramide.
slika

Također za mene su velika misterija kamene kugle.
slika
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 nov 2013, 14:20

Ne znam, meni onaj Semir djeluje kao obični diletant, neko ko želi privući pozornost i prodati priču ne bi li našao kakvu financijsku korist, tako da nisam uvjeren u te njegove priče :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 22 nov 2013, 14:21

Evo jedna zanimljiva priča o spontanom samozapaljenju. Interesantna tema.

Franck Baker iz američkog Vermontasuočio se sa smrću i triput je odlikovan zbog sudjelovanja u ratu u
Vijetnamu, ali kaže da je istinski užas doživio tek 1995. godine i to u svom domu. Tada mu se dogodilo nešto neobično, neobjašnjivo - "spontano se zapalio". Svoju priču prvi put je podijelio s javnosti u emisiji " Neobjašnjivi slučajevi" na TV kanalu Science.

- Spremali smo se za ribolov i sjedili na kauču. Sve je bilo super. Moj prijatelj sjedio je pored mene i odlično smo se zabavljali sve dok se atmosfera nije počela zagrijavati- doslovno! Franck je odjednom "planuo", gorio je. Bila je to najprokletija stvar koju sam ikad vidio, ispričao je Franckov prijatelj koji je svjedočio cijelom događaju.

- Zatečen, nisam mogao niti pojmiti što mi se događa, uhvatila me panika,- ispričao je ratni veteran kojemu je tada u pomoć priskočio prijatelj i ugasio vatru te ga odveo do liječnika.

Tada je uslijedilo novo iznenađenje, nimalo manje šokantno nego sam događaj koji je netom prije doživio.
- Franck, ova vatra je izbila iznutra! Nikad to nisam vidio.

Ovaj je ratni veteran doživio ono o čemu postoje mnoge teorije, ali gotovo uvijek ostaju nešto što je nemoguće i neobjašnjivo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.