BVB: Transferi i glasine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Desperado09
Kontakt:

Re: BVB: Transferi i glasine

Post Postao/la Desperado09 » 30 maj 2016, 21:53

Toprak želi da napusti Bayer. BVB nudi 22 mil. Msm da je to to i da će Omer biti nas novi štoper. Vjerovatno najskuplje plaćen štoper BVBa. :hmmmm:

http://www.transfermarkt.de/bericht-top ... ews/237054

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 maj 2016, 21:56

smopiBVB je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Mor, Guerreiro, Dembele, Mangala, Merino,...

Ne mogu a da ne primjetim da ste poceli kopirati RB Leipzig.
Kako ocekujete da parirate Bayernu sa ovim juniorima. Otisle Vam dvije zvijezde, jos dvije najavljuju odlazak, a vi na trzistu ganjate maloljetnu djecurliju. Zar vasa uprava nije u stanju da privuce bar jednog klasnog igraca kad vec ne mozete zvijezde kupovati ( tipa Yarmolenko, Volland, Wijnaldum, Batshuayi, Kovacic, ...)

Ovi momci ce biti igraci, ali za par sezona, sta je sa iducom sezonom?
Vidjet ces sta je sa iducom sezonom...
A sad ish u cumez,oMa...
Paksu meraklija, zip .
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 maj 2016, 22:05

Watzke nije dobar ako novac od Hummelsa usmjeri na panjinu Topraka. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 maj 2016, 22:24

Toprak je najsigurnije rjesenje...nije spektakularno dobar ali dugo je tu,njegove kvalitete su svima poznato a u BvB-u moze biti samo bolji.

Uz Sokratisa,Bendera,Gintera dodati Omera i to je sasvim ok odbrana...po meni mnogo bolje nego ici sa Dragovicem i slicnima koji se u ligi prvaka uglavnom kolektivno brane 90 minuta pa se stoperi najvise isticu.

Generalno mislim da sa odbranom necemo imati problema...veci mi je problem sta ce biti sa Mikijem i Gundom,odnosno eventualno zamjenama.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 30 maj 2016, 23:14

FRANK RIBERY je napisao/la:Kako ocekujete da parirate Bayernu sa ovim juniorima.
Nikako. BVB buyernu nit moze nit bi trebao da parira.
Imate i sledece sezone osigurana dva trofeja. Opustite se i uzivajte.
Za godinu dvije ce te se ganjat sa Redbullom i to je to.
FRANK RIBERY je napisao/la:Ovi momci ce biti igraci, ali za par sezona, sta je sa iducom sezonom?
Drugo mjesto nebi trebao biti problem. Eventualno i trece je uspjeh. :thumbup:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 maj 2016, 23:33

Čuj niti može niti bi trebao da parira, pa kome da parira onda Leverkusenu možda.? Novac od Hummelsa bi trebao ići na nekog kvalitetnijeg od Topraka tu je takođe lova od Gundogana i pod hitno utopiti Aubu za neki 60 mil dok je roba vruća i probati dovesti onog mrču iz Evertona.Znači fina svota se može dobiti za ove koji će ići i dodati nešto love da se ojača tim za narednu sezonu.Od ovih mladih nada možda bude nešto a možda budu i fule vrijeme će pokazati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 30 maj 2016, 23:53

FRANK RIBERY je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Mor, Guerreiro, Dembele, Mangala, Merino,...

Ne mogu a da ne primjetim da ste poceli kopirati RB Leipzig.
Kako ocekujete da parirate Bayernu sa ovim juniorima. Otisle Vam dvije zvijezde, jos dvije najavljuju odlazak, a vi na trzistu ganjate maloljetnu djecurliju. Zar vasa uprava nije u stanju da privuce bar jednog klasnog igraca kad vec ne mozete zvijezde kupovati ( tipa Yarmolenko, Volland, Wijnaldum, Batshuayi, Kovacic, ...)

Ovi momci ce biti igraci, ali za par sezona, sta je sa iducom sezonom?
A sad ish u cumez,oMa...
Paksu meraklija, zip .
Tisina kokosaru dok te kkaram,jasno?Uzmi Opela i slicne i u frajere nek vas isprangijaju,manite se mahalanja i kokosarenja po ovoj temi i trolanja...Momci vole ovaj klub,pisu ono sto procitaju,prate desavanja i razmjenjuju misljenja,i onda vi tetkice dodjete i kao pljujete po svemu i svacemu.E jeste likovi u pm.
Truhlovine jedne,umrijet cete za tastaturom tracajuci i pljujuci po svemu i svacemu.Stid da vas bude ku.toncici probuseni.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 maj 2016, 00:08

smopiBVB je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:
A sad ish u cumez,oMa...
Paksu meraklija, zip .
Tisina kokosaru dok te kkaram,jasno?Uzmi Opela i slicne i u frajere nek vas isprangijaju,manite se mahalanja i kokosarenja po ovoj temi i trolanja...Momci vole ovaj klub,pisu ono sto procitaju,prate desavanja i razmjenjuju misljenja,i onda vi tetkice dodjete i kao pljujete po svemu i svacemu.E jeste likovi u pm.
Truhlovine jedne,umrijet cete za tastaturom tracajuci i pljujuci po svemu i svacemu.Stid da vas bude ku.toncici probuseni.

Lijeci se pacenice, na Jagomiru ce ti pruziti tretman, na tvoju zalost zadrzace te citav zivot.

Sta ocekivati od paksu meraklije. :D

Vrijeme je robe da se pokoris. Sta sve majke radjaju u zadnje vrijeme, puu. :urnebes:
Lokos19 je napisao/la: Nikako. BVB buyernu nit moze nit bi trebao da parira.
Imate i sledece sezone osigurana dva trofeja. Opustite se i uzivajte.
Za godinu dvije ce te se ganjat sa Redbullom i to je to.

Drugo mjesto nebi trebao biti problem. Eventualno i trece je uspjeh. :thumbup:
NE, samo mi je cudno da vasa uprava svake godine najavljuje napad na titulu i onda dovodi klince koji ce biti igraci za par sezona, a u isto vrijeme se suocava sa odlascima najbitnijih igraca. Mislim da se novac dobijen od prodaje igraca moze uloziti na dva kvalitetna igraca koji ce podici igru Borussije, sa klincima to nije realno za ocekivati. Ovako se dovode mladi igraci kojima ce Borussija biti prolazna stanica, nazalost.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 31 maj 2016, 00:24

Da ti meraklija napravi malog bracu hoces?Tako ce ti i biti vjeruj mi.Vajcu se,cmokic.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 31 maj 2016, 09:27

NE, samo mi je cudno da vasa uprava svake godine najavljuje napad na titulu.
Može neki dokaz za ovo?

Raiola počeo jesti gofanca oko Mikijeva ugovora. Ako dođe dobra ponuda prodati i to pa neka mu novi klub nabavlja psihijatra kad opet uleti u krizu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 maj 2016, 11:26

KayserSose je napisao/la:
Može neki dokaz za ovo?

Raiola počeo jesti gofanca oko Mikijeva ugovora. Ako dođe dobra ponuda prodati i to pa neka mu novi klub nabavlja psihijatra kad opet uleti u krizu.
Vidio na Football Manageru :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 maj 2016, 11:50

KayserSose je napisao/la:
Može neki dokaz za ovo?

Ne daju mi se traziti njegove izjave, da li je Watzke ikad dao izjavu da je cilj Borussije da svake godine bude drugoplasirana?

Ovdje pojedinci zaboravljaju da Bvb nije Mainz nego evropski velikan koji je u bliskoj proslosti igrao finale Lp.
Cisto me zanima sta su ciljevi vase uprave:
a) izlazak u neko od evropskih taknicenja
b)igranje Lige prvaka svake godine
c)borba za drugo mjesto svake godine
d) borba za tutulu
e)proizvodnja igraca i prodaja engleskim klubovima

Po praksi zadnjih godina odgovor se nazire.

I sta sad imamo, klub se suocava sa odlaskom tri velike zvijezde, a odlazak Aubameyanga najavljuje cak i njegov selektor. Ostaje jos Reus koji puca od zelje da sljedece sezone igra sa Morom, Pulisicem, Merinom, Passlackom,...

Zamislite Bayern kome za jedan prelazni rok odw npr. Lewa, Muller i Alaba, a iste igrace mjenja sa Klostermanom, Selkeom i Stenderom. Takva uprava ne bi docekala jesen, garantujem zivotom.

Ja sam negativac jer kenjam po vasoj "sposobnoj upravi", a vasam se svaka sezona ponavlja kad su odlasci u pitanju i hajmo jovo nanovo.

Uprava Vam vjesto svake godine baci kost, to je ta sezona kad cemo iznenaditi, a onda prelazni rok iskoriste da dovedu klince iz Danske, druge spanke lige (zaista mislite da bi Merino umakao Realu, Barsi, Sevilli, Atletiku ili Valensii da je giga talenat kako ga pojedinci predstavljaju) i malo poznatih francuskih klubova
Kao da je jucee bilo kad je jedan od vasih najavio sigurnu titulu u naredne dvije sezone.

Vi i dalje zivite u uvjerenju kako su svi drugi kriv sto vas igraci napustaju, a ja cu i dalje tvrditi da nesto ozbiljno snrdi u vasoj upravi i da ste prolazna stanica za vecinu igraca.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 31 maj 2016, 13:05

Ja sam te samo tražio dokaz za tvrdnju koju si iznio. Nema dokaza jer naši ne najavljuju titule.

Bit ćemo mi dobri, nemaš brige. :kafa:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 maj 2016, 16:27

FRANK RIBERY je napisao/la:Uprava Vam vjesto svake godine baci kost, to je ta sezona kad cemo iznenaditi, a onda prelazni rok iskoriste da dovedu klince iz Danske, druge spanke lige (zaista mislite da bi Merino umakao Realu, Barsi, Sevilli, Atletiku ili Valensii da je giga talenat kako ga pojedinci predstavljaju) i malo poznatih francuskih klubova
Kao da je jucee bilo kad je jedan od vasih najavio sigurnu titulu u naredne dvije sezone.

Vi i dalje zivite u uvjerenju kako su svi drugi kriv sto vas igraci napustaju, a ja cu i dalje tvrditi da nesto ozbiljno snrdi u vasoj upravi i da ste prolazna stanica za vecinu igraca.
Uprava bajerna svake godine vama baca kost kako je cilj uzeti LP, bas iduce sezone klempo je nas, evo dovest cemo i Gvardiolu sa kojim smo sigurno prvaci Evrope, a onda dobiju klempu ali po usima. Zadnja klempa bjese od ekipe koja ne moze biti ni medju prva dva u Spaniji :!:

Vi i dalje zivite u uvjerenju da ste veliki klub, cak sta vise gigant, jer mozete kupiti ne svakog igraca, vec svaki klub u BL. Ali i pored toga sto uzimate (otimate) sve sto pozelite u BL, klempo ne dolazi. Nece lako ni doci, ipak nisu stari ljudi dzaba rekli - "Oteto - prokleto" ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 31 maj 2016, 17:37

kraljttbvb je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Uprava Vam vjesto svake godine baci kost, to je ta sezona kad cemo iznenaditi, a onda prelazni rok iskoriste da dovedu klince iz Danske, druge spanke lige (zaista mislite da bi Merino umakao Realu, Barsi, Sevilli, Atletiku ili Valensii da je giga talenat kako ga pojedinci predstavljaju) i malo poznatih francuskih klubova

Uprava bajerna svake godine vama baca kost kako je cilj uzeti LP, bas iduce sezone klempo je nas, evo dovest cemo i Gvardiolu sa kojim smo sigurno prvaci Evrope, a onda dobiju klempu ali po usima. Zadnja klempa bjese od ekipe koja ne moze biti ni medju prva dva u Spaniji :!:

Vi i dalje zivite u uvjerenju da ste veliki klub, cak sta vise gigant, jer mozete kupiti ne svakog igraca, vec svaki klub u BL. Ali i pored toga sto uzimate (otimate) sve sto pozelite u BL, klempo ne dolazi. Nece lako ni doci, ipak nisu stari ljudi dzaba rekli - "Oteto - prokleto" ;)
:tokralju: :bow: :clap: bravo kralju svaka cast , neka si odrzao predavanje ovim padobrancima iz kravarske sto svaki dan uskacu na nas forum.
Jos jednom BRAVO !

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 31 maj 2016, 19:29

Drzao sam fige da Gladbach ne preplati panjinu Rodea, a sad cemo ga mi preplatiti. :facepalm:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 01 jun 2016, 09:08

FRANK RIBERY je napisao/la:Ne daju mi se traziti njegove izjave, da li je Watzke ikad dao izjavu da je cilj Borussije da svake godine bude drugoplasirana?
Nije nikad to izjavio. Najblize tome je njegova izjava da zeli od BVB napraviti klub br.2 (zweite säule) u njemackoj i da BVB treba biti spreman kad i ako uopste buyern kiksa ili omakne se, no takvo nesto u sledecim sezonama nije za ocekivat.
FRANK RIBERY je napisao/la: Cisto me zanima sta su ciljevi vase uprave:
a) izlazak u neko od evropskih taknicenja
b)igranje Lige prvaka svake godine
c)borba za drugo mjesto svake godine
d) borba za tutulu
e)proizvodnja igraca i prodaja engleskim klubovima
c) odnosno b) kao neki minimum
FRANK RIBERY je napisao/la:Vi i dalje zivite u uvjerenju kako su svi drugi kriv sto vas igraci napustaju, a ja cu i dalje tvrditi da nesto ozbiljno snrdi u vasoj upravi i da ste prolazna stanica za vecinu igraca.
Nikad nisam tvrdio da je neko drugi kriv za odlazak igraca. Fatzke je jednostavno "ziheras" i vodi se politikom "daj da sto manje kosta". Nuspojava te politike je upravo odlazak najboljih igraca. Ipak u zadnje vrijeme dosta se naucilo iz tih gresaka (reus, auba).

Prema Gündoganu je vec prosle sezone trebalo se ponasati ovako (il dugorocni ugovor ili ides odma), kod Matsa se sve pokusalo sto se moglo (ista plata kao u buyernu) ali je lik jednostavno pozelio promijenit sredinu a valjda i korijeni povukli (sto je za mene posle 8,5 godina u globalu ok), kod Mikija nebi mu ni ja dao produzenje ugovora posle prve dvije sezone i sad bih se tacno isto ponasao kao Fatzke (il dugorocni ugovor bez klauzula ili ides odma).

Sto se dolazaka tice to je jos pred nama. Cemo da vidimo.
Ovi talenti su top transferi (potencijal >< novac)
Ali stoji ako se zeli napraviti izkorak i ostvarit dobru ulogu u CL da su potrebna 2 do 3 kapitalca (stoper, boxtobox igrac, spic).
Poznavajuci Fatzketa nisam nesto optimistican
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 jun 2016, 12:15

Znači Rode. Pa i nije loše. Sad ide veliko pitanje...visina transfera? 4 miliona? 3? 2? Koja će to biti najmanja cifra u medijima koja će biti prihvatljiva.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 01 jun 2016, 12:16

Rode potpisao. Za Guerreira uskoro potvrda.

Mozda sam prizeljkivao nekog kreativnijeg od Rodea, ali daleko od toga da nije dobar igrac. Pravi borac na terenu. Po stilu igre najbliži Kehlu.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 01 jun 2016, 13:00

Rode. :facepalm: Plaćen je vjerovatno 10-15m što je po meni bačen novac. Sve su šanse da ćemo odštetu od Dummelsa potrošiti na Rodea i Topraka. :facepalm:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.