FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

CRNI_SA
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la CRNI_SA » 17 feb 2010, 09:58

Andres je napisao/la:Sene mi ovde ima previse narkomana na forumu , onaj il je lud il ga spid dobro drma ! Haveru ti govoris da je Fabregas bolji od Xavija , jel te stid poredit ih uopste , Svaki covjek koji iole zna nesto o fudbalu rece da je Xavi najbolji tehnicar sto je postojo na zemaljskoj kugli (mislim na playmakera).Znas li ti ko je vodja najvece masine na sviejtu ???? Znas li ti ko je vodja najbolje repke na Svijetu ????( ko dobija epitete za njaobljeg na Euru , najboljeg playmakera te i te godine ???)Ko je uzor Fabregasu ??? Kome grije klupu do njegove penzije ????
Da to nije slucajno Fabregas koji je inace vodja jednog strasnog tima koji je inace veliki klub i pun velikih rezultata, posebno u zadnjih par sezona gdje su bili neumoljivi ! Tesko je zaista biti lider onakvog vrtica , gdje Fabregas ima palicu najnaprednijeg dojenceta ! ti spominjes EPL i BBVA ligu , kao kontekst je : EPL se igra najbolji fudbal ovo ono !
Ok ali znas li koliko dobrih tehnicara ima u EPL a KOliko u LA LIGI ???? Navedi mi 3 tehicara iz EPL koji su ranga Silve , Gutija , Simaa, Mate , Cazorle itd itd . Engleska to nema , kod njih iam samo Fabregas i niko vise , ostalo su sve trkaci ! Zato se on izdvaja od sredine u kojoj igraju samo udaraci i trkaci ! Kršni fudbal !
A to da je Eng jaca liga od Espane je bila prica prosle god , ove godine je druga stvar , Spanija ima previse strasnih ekipa koje umiju igrati fubal , Engleska ima samo Manchester !!! Pa ljudi haraju desetljecima , ostale ekipe ne postoje ! Chelsea povremeno nesto ko bukne , ali vjestacka ekipa nema taj duh ko veliki klub kao Mancho !
Jaka je ekipa Citya ??? Ti je isto koda ja kazem jaka je ekipa Mallorce !!! Ekipa koja je u 11 kola koje je igrala kuci u primeri osvojila maksimalan broj golova sa gol razlikom 26 : 3
Taj isti City izgubi od Wolverhamptona koji bi se zatvorio protv Zelje !

Spanija ima previse kvalitetnhi ekipa koje znaju igrati nogomet , postrani sto ima 2 previse mocna tima , ti timovi se ne izdvajaju samo u Spaniji nego i citavoj Evropi , Englezima je to Manchester koji hara !
razmisljas ko i ja care pozzz ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 17 feb 2010, 10:23

Nije mu los post, samo previse podcjenjuje Premiership, sto je velika greska. Ako se ta liga vec nije dokazala kao najjaca, onda ne znam sta vise treba da urade da bi to pojedinci shvatili. I ove sezone bar dva engleska kluba idu daleko u LP, a moguce je cak i da sva tri preostala budu u zavrsnici. Arsenal prvenstveno zbog povreda ne stavljam na taj nivo. Inace tradicionalno dobro igraju u Evropi i da su im svi igraci zdravi, mogli bi jako daleko. Ako timovi u Premiershipu igraju drugaciji stil fudbala, ne mora znaciti da je to lose. Rezultati govore nesto sasvim drugo. Serie A se nikad nije dicila nekom ljepotom, ali su imali rezultate. To je najbitnije. Razliciti ukusi prema razlicitim stilovima. Svi ti stilovi se na smjene pokazuju kao uspjesni. Spanija je uvijek imala tehniku. Italija je uvijek imala nenadmasnu taktiku i sjajnu defanzivnu igru. Engleska ima vise snage i brzine, mada im ni tehnika uopste nije losa. Ko to kaze, onda i ne prati tu ligu. Nije Premiership slucajno na prvom mjestu po koeficijentu, a to sto neko vise preferira neku drugu ligu i postavlja je na prvo mjesto je cisto subjektivan zakljucak.

Otisao sam malo off, ali nece mi niko zamjeriti. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 17 feb 2010, 10:45

sta mislite ko ce igrati mesto xavia
ja bi voleo THIAGO
MVP - Messi-Villa-Pedro

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 17 feb 2010, 10:51

paja_patak je napisao/la:u epl se i igra najbolji fudbal jer je najjaca liga ako ja lazem ne laze cijeli svijet koji placa toliku lovu za tv prava a u spaniji mogu prodati samo utakmice barcelone i reala jer je ostatak lige obicni odron poslije 10 kola dva tima se izdvoje i niko im ne moze bodove skinuti. uostalom zna se ko ima po tri predstavnika u polufinalu. cuj nema tehnicara u premiershipu sa kakvom neznalicom ja se raspravljam u arsenalu ih ima na bacanje tu mi nabrajes nekakvog cazorlu, simaa pa to su obicni levati za majstore kakvi su torres i van persi..
imala je i primera po 3 kluba u polufinalu i skoro svake godine 2 kluba u polufinalu u kup uefa najvise ali dok nije dosao rus i napravio od chelsea ono sto je danas i prije svih zahvaljujuci slabim igrama reala u zadnjih 3-4 godine dominiraju ali ako pogledas titule u zadjnih 10 godina opet je primera bolja i u kup uefa i ligi prvaka :lol:uostalom najbolji igraci iz barce i realai ostalih klubova aguero,forlan,simao,luis abiano ,navas, silva,vila,cazorla, itd igraju u primeri 8-) paja patak zahvali rusu i sada ovim arapima sto je EPL kvalitetna :roll:
Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 17 feb 2010, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 feb 2010, 10:58

@paja

Daj ziv bio popusti nas svojih teorija o EPL protiv ostatka svijeta, barem na pdf-u o Barsi. Imas tamo teme o Primeri i EPL pa objasnjavaj neke svoje teorije.

@CRNI

Ziv bio nemoj mu odgovarati na postove ovde, upegla vise sa svojim teorijama.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 17 feb 2010, 10:59

kako ces znati kad pratis od 2008 fudbal :roll: aj bolja je engleska vozdra :roll:
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 17 feb 2010, 11:23

Samo fudbalski laik moze porediti onu smijuriju od spanske lige sa najboljom ligom na svijetu(citaj EPL).
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

JameS 23
Kontakt:

Post Postao/la JameS 23 » 17 feb 2010, 11:26

ljubav je napisao/la:Samo fudbalski laik moze porediti onu smijuriju od spanske lige sa najboljom ligom na svijetu(citaj EPL).
koji si ti tupan u pm :geek:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 feb 2010, 11:26

ljubav je napisao/la:Samo fudbalski laik moze porediti onu smijuriju od spanske lige sa najboljom ligom na svijetu(citaj EPL).
Hvala ti sto si nas uputio! Mozes li sad tu teoriju nastaviti objasnjavati na pdf-u odgovarajucem za to? EPL ili Primera .. 8-)
AMAR OSIM

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 17 feb 2010, 11:29

Stole iz Bora je napisao/la:
Hvala ti sto si nas uputio! Mozes li sad tu teoriju nastaviti objasnjavati na pdf-u odgovarajucem za to? EPL ili Primera .. 8-)
Ovo je relevantno za temu jer Barca nema sta traziti protiv Engleza, tako da je najbolje da se molite Bogu da
vam u cetvrtfinalu dode Lyon, Bordo ili Lale.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 feb 2010, 11:39

ljubav je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:
Ovo je relevantno za temu jer Barca nema sta traziti protiv Engleza, tako da je najbolje da se molite Bogu da
vam u cetvrtfinalu dode Lyon, Bordo ili Lale.
Nije relevantna jer ni jednom niste, do sada, spomenuli Barcu nego pravite usporedbe izmedju EPL i Primere, engleskih i spamskih klubova. To ima li Barsa sta traziti ili nema cemo vidjeti ako dodje do duela sa nekim od engleskih ekipa (a vec su igrali sa Englezima) a do tada ziv bio ovu raspravu o ligama u globalu baci na pdf o tim ligama. Ne govorim ti ovo da bi se svadjali i raspravljali nego iz razloga sto joj nije mjesto ovde i sto ljudi dodju ovde da procitaju nesto o Barsi.
AMAR OSIM

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 17 feb 2010, 12:29

Ma kakvi crni englezi...Vidilo se u finalu lige prvaka razlika...Prvak Engleske protiv prvaka Španije nije imao šansi i tu se priča završava.Sad što je Španska liga neujednačenija od Engleske to ne mora značiti da je slabija.Španije je svijet za sebe.Igra se lepršavo,najbolji igrači na svijetu su u Primeri.Mislim u posljednjih 15-ak godina pa i više da su najbolji igrači svijeta doalzili iz Španske lige.U razdoblju 1994-2009 čak 11 puta su izabirani igrači iz Primere za najbolje u svijetu.U razdoblju 1992-2009 Španski klubovi osvajaju 6 liga prvaka,a Engleski 3...Sve je jasno ko dan! ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 17 feb 2010, 12:44

Sajoni je napisao/la:Španije je svijet za sebe.Igra se lepršavo,najbolji igrači na svijetu su u Primeri
Mislis ne igra se odbrana pa je raji zanimljivo kao i cirkus kad oni klaunovi bezveze plesu, dok istim tim
ljudima teatar nije zanimljiv zato sto ne razumiju.
Koji najbolji igraci?
Sajoni je napisao/la:U razdoblju 1994-2009 čak 11 puta su izabirani igrači iz Primere za najbolje u svijetu.
:D Pa evo i ove godine ce bit izabran neko iz Spanije garant zato sto Platini i drustvo otvoreno ne gotive Engleze, al' daba ima kad su isti svjetlosnim godinama ispred konkurencije.
Sajoni je napisao/la:U razdoblju 1992-2009 Španski klubovi osvajaju 6 liga prvaka,a Engleski 3...
To se opet zahvali UEFA-i i misevima Talijanima jer su suspendovali Engleze i tako nazalost
prekinuli dominaciju istih u Europi. Sada opet pokusavaju nesto slicno da urade, al' im ne ide jer Englezi imaju
ara k'o svi ostali zajedno.
Sajoni je napisao/la:Sve je jasno ko dan
Da, jasno je k'o dan da Engleza moze pobijediti samo Englez.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 17 feb 2010, 12:47

I ako sam veliki ljubitelj barce i primere,ne mogu reci da je primera bolja od engleske lige,tamo ima jedno 5-6 klubova slicne snage,samo malo man. untd. i chelsea se malo isticu,a ostali se bore za trece i cetvrto mesto (liverpool,arseal,aston vila,totenhem,man. city)svi su oni tu negde po snazi,i zato je zanimljivo,i u premier ligi moze skoro svako da pobedi svakoga,npr,man.sity razvali arsenaal a odigra nereseno za stoukom,a u primeri samo 2 kluba se bore za 1 mesto,i jos su tu negde sevilla i valensia,villareal onako, i atletico madrid,a tu se samo nzn ko ce biti cetvrti,sve ostalo je vec poznato
nemojte pogresno da me svatite,ja obozavam primeru,al sta je tu je@
MVP - Messi-Villa-Pedro

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 17 feb 2010, 12:52

fkt ima tema o primeri :roll:
Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 17 feb 2010, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 feb 2010, 12:54

Hajde,molim vas ne kvarite temu,imate teme EPL,Primera pa pisite i raspravljajte ko je jaci. ;)

Molim Barceloniste da se suzdrze i iskuliraju sve provokacije i gluposti koje pisu pojedini. ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 feb 2010, 13:00

Govorio ne govorio oni opet po svome! Izgleda da bas ne vrijedi, nekim ljudima nikad nece doci u glavu ... 8-)

Manjak utakmica kriv za Barcelonine ozljede

Brojne ozljede koje su posljednjih dana napale svlačionicu europskog nogometnog prvaka Barcelone toliko su zabrinule vodstvo kluba da je odmah sazvan sastanak na kojem su se trebali utvrditi uzroci silnih problema...

Podsjetimo, katalonci su u posljednje vrijeme ostali bez Xavija, Yaye Tourea, Seydoua Keite, Daniela Alvesa, Erica Abidala i Dmytra Chygrynskog.

Kriznom je sastanku, na kojem se raspravljalo o razlozima tolikih ozljeda u najbitnijem dijelu sezone, nazočilo tehničko osoblje, te klupski liječnici i fizioterapeuti. U sažetku, zaključak okruglog stola je da je za sve nevolje uglavnom kriv manjak utakmica i, shodno tome, povećan broj treninga.

Barcelona je, naime, ispala iz Kupa kralja, što joj je smanjilo broj utakmica u odnosu na prošlu sezonu. Povećan je broj tjednih treninga što je, smatraju u Barceloni, izravno utjecalo na ozljede Chygrynskog i Abidala.

Pokušaj što bržeg oporavka u nove je probleme bacio Danija Alvesa, a za velik je broj ozljeda okrivljena i kratka klupa, odnosno činjenica da su isti igrači odigrali gotovo sve ovosezonske utakmice.

AMAR OSIM

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 17 feb 2010, 13:51

Mislis ne igra se odbrana pa je raji zanimljivo kao i cirkus kad oni klaunovi bezveze plesu, dok istim tim
ljudima teatar nije zanimljiv zato sto ne razumiju.
Koji najbolji igraci?
Xavi najbolji igrac Eura i Messi najbolji igrač svijeta. ;)

:D Pa evo i ove godine ce bit izabran neko iz Spanije garant zato sto Platini i drustvo otvoreno ne gotive Engleze, al' daba ima kad su isti svjetlosnim godinama ispred konkurencije.
Sigurno si razgovarao sa Platinijem pa znaš da ne gotivi ove ili one...Ko je ispred konkurencije pokazalo je finale lige prvaka i baraž za prošlo Euro kad su vas komšije Hrvati isprašili.Sad ste malo sa strancem Capelom živnuli al opet će vas Španija,Brazil,Argentina isprašit ako se s njima satanete na svjetskom. ;)

To se opet zahvali UEFA-i i misevima Talijanima jer su suspendovali Engleze i tako nazalost
prekinuli dominaciju istih u Europi. Sada opet pokusavaju nesto slicno da urade, al' im ne ide jer Englezi imaju
ara k'o svi ostali zajedno.
To dovoljno govori koliko ste sazrijevali u fudbalu i koliki ste divljaci bili...Sad imate para al opet ste iza nas-Španija prvak Euvrope,Barca klubski prvak Evrope. ;)

Da, jasno je k'o dan da Engleza moze pobijediti samo Englez.[/quote]
Jasno je ko dan da vas nije bilo na prošlom Euru i da je klubski prvak Evrope i svijeta Barcelona. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 17 feb 2010, 16:19

anite se Fabregasa i Arsenala i EPLA nisu dostojni teme ovog kluba !
Imal sta novo o oporavku ! Alves cujem vratio se treninzima , Toure kad bi mogao ???

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 feb 2010, 16:53

Andres je napisao/la:anite se Fabregasa i Arsenala i EPLA nisu dostojni teme ovog kluba !
Imal sta novo o oporavku ! Alves cujem vratio se treninzima , Toure kad bi mogao ???
I jedan i drugi ce 99% biti spremni za Sttutgart,cak postoji mogucnost i da zaigraju protiv Racinga ali mislim da ih netreba odma forsirati...i bez njih imamo dovoljno kvalitetan tim koji se moze suprostaviti Racingu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.