IzviniEdin TM87 je napisao/la:Vidi ponavlja isto, pa tokmace jedan jel ti mislis da sam ja ovo objektivno piso o Federeru sa 30+ godina? Svakakvih budala, ja mu jos hocu da objasnim, bjezi tamo

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
IzviniEdin TM87 je napisao/la:Vidi ponavlja isto, pa tokmace jedan jel ti mislis da sam ja ovo objektivno piso o Federeru sa 30+ godina? Svakakvih budala, ja mu jos hocu da objasnim, bjezi tamo
Upravo tako. Samo sto Djokovic prvo mora da dobije Murraya, cija igra sa puno varijacija je cest problem Novaku.amerosm je napisao/la: Ukoliko Djokovic prodje u finale, rastavit ce Nadala na proste faktore. Jednostavno Nadalova igra je bazirana na Federera i on nema odgovr na igru Novaka.
rece zakleti navijac Rogera...formance je napisao/la:Šta reči, koju poruku poslati ? Šaljem poruku Rogeru koji zna a ne umije.![]()
Meč ko meč nije bio loš, ali nije bio ni dobar kako smo navikli od njih dvojice. Bilo je par jako dobrih poena, ali ništa posebno. Federer je odlično započeo meč i pokazao da kada je skoncentrisan i samopouzdan može igrati sa Nadalom. Može ga probiti, može se nadjačavati sa njim, igrati na loptu više, ma može šta hoće, ali ima uvijek ono "ali" a to je taj kompleks koji on ima od Nadala. Nisu uzročnik poraza loš 1HBH i forhend, niti loš ubačaj prvog servisa, već upravo taj kompleks, kompleks koji ga je koštao nekoliko GS titula.
Kod Rafe je očigledno da stare navike teško umiru. U prvom setu kada je pokušao malo agresivnije vidjeli smo kako je prošao. U 2 setu Federer pravi brejk i umjesto da dovrši započeto, on Nadala vraća u meč dozvolivši mu da napravi re-break. Nadal zatim nastavlja po provjerenom receptu visok spin na bekend i podloga će učiniti svoje.
I učinila je, ali ne bi da Federer nije dopustio da mu Rafa uđe u glavu. Zna Roger šta treba da radi i što je najgore za njega, on to može, ali ta mentalna blokada u duelima sa Nadalom je jednostavno jača od njega.
Ako neko danas nije vidio koja je razlika u raznovrsnosti i kompletnosti igre jednog i drugog tenisera, onda ne znam kad će ?! Neka sačekaju moguće finale Noleta i Nadala i biće im jasno. Nadala poštujem samo zbog te mentalne snage i borbe. Poštujem ga što ima srce i što se nikada ne predaje, ali onaj pušeraj i njegovu mrtvu igru neću i ne mogu.
Muka mi je od činjenice da pušeraj i fizikalije pobjeđuju tenis i ofanzivu i ono što čini ovaj sport ljepšim i jednostavnijim.
Roger je ovdje mogao puno više, no šta je tu je. Sreća je ipak bila naklonjena Nadalu u većem dijelu meča.
Ako Novak prođe, stavljam kuću na hipoteku da će i osvojiti AO. I to bez nekih većih problema. Šta je Rafa za Rogera, to je Novak za Rafu.
Apsolutno se slazem s obojicom. Ako Novak prodje, pobijedice Rafaela. Pa, ne mogu da vjerujem kakve je Roger pravio greske iz bekenda. Nadalu, kad god treba poen, salje na njegov bekend, i nakon nekoliko razmijenjenih udaraca, ili salje van terena, ili u mrezu (da ne govorim o rogerovom forhendu, koji, i nije bio tako los, ali daleko od dobrog). Novak bi JEO onakve udarce svojim dvorucnim bekendom, u to sam uvjeren.MaGiCa je napisao/la:Upravo tako. Samo sto Djokovic prvo mora da dobije Murraya, cija igra sa puno varijacija je cest problem Novaku.amerosm je napisao/la: Ukoliko Djokovic prodje u finale, rastavit ce Nadala na proste faktore. Jednostavno Nadalova igra je bazirana na Federera i on nema odgovr na igru Novaka.
Sve je tu otvoreno, ali ako prodje Murray - Nadal verovatno osvaja, jer ima resenje za slice Murraya, a Murray obicno krahira kad mu se slice izbaci iz igre, jer mu ravni ofanzivni udarci i nisu neki top kvalitet.
Monolog je napisao/la:Yebem ga ja ako je Rafa više od 2x skratio lopticu.
retro je napisao/la:Cuj raznovrst fh, bh, passing shot, ovo ono , Federer se za sve pitao osim u par poena kada je Rafa kao i obicno dobio priliku za kontru.
Masu FH je ispucao pred kraj drugog seta i pocetkom treceg, promasivao i ciste voleje.
E to je to...Mozda nema agresivnu igru,al' covjek pobijedi Federera.A to sto Fedex 7-8 godina nije u stanju popraviti Backhand na spin to nije Rafina stvar.a drago mi je da je neko napisao da je zasluzeno jer vecina ovih Rogerovih fanova sve pridaju sreci sto je apsurdno...I odmah nakon meca svi postaju navijaci Novaka,samo kako bi isti umanjio pobjedu protiv Federera...Monolog je napisao/la:Yebem ga ja ako je Rafa više od 2x skratio lopticu.![]()
Kakva raznovrsnost, kad se sve svodi na to da pošalje spinovanu lopticu na Rogerov backhand.Da se razumijemo, ne umanjujem sasvim zasluženu pobjedu Nadala, al' nije on raznovrstan. Postoji nešto što on i dalje nema - ofanziva.
retro je napisao/la:Nadal krenuo ofanzivno i vidio kako stvari stoje i konta u glavi, jesam budala odo ja uzeti danas Rogera, pa cemo ovu ofanzivu za Novaka vjezbati neki drugi put.![]()
i zasto ga nije pobijedio ako je toliko bio dominantan...Sa vama se ne da ulazit u raspravu,jer Fedex nikad nije izgubio zasluzeno,jos samo da kazete da se vjetar mijenjao u korist Nadala...retro je napisao/la:Novak ako prodje, uzima milion posto.
A sada predvidjam jedno 5,6 stranica o Nadalovoj defanzivi, Federerovoj penziji, ko je goat i bla bla bla.
Imao ga je opet, dva puta je imao break prednosti i da je potvrdio break u bilo kojem od ta dva gema uzeo bi 90% mec.
Nadal krenuo ofanzivno i vidio kako stvari stoje i konta u glavi, jesam budala odo ja uzeti danas Rogera, pa cemo ovu ofanzivu za Novaka vjezbati neki drugi put.![]()
Razocarenje kod mene, mogu misliti kako je RF-u, ali nema veze, ide se dalje, jedan GS ce do kraja uletiti sigurno kada ni defanziva ni fizikalije ni podloga nece pomoci.
Lakoca kojom je dosao do 1/2 raduje i pokazuje da su 1/2 na Slemovima jos uvijek rezervisana.
Idemo Nole!
Cuj raznovrst fh, bh, passing shot, ovo ono, Federer se za sve pitao osim u par poena kada je Rafa kao i obicno dobio priliku za kontru.
Masu FH je ispucao pred kraj drugog seta i pocetkom treceg, promasivao i ciste voleje.
Zato što je previše griješio. Zašto je previše griješio ? Zato što mu je Nadal ušao u glavu.Arsenalisation je napisao/la:i zasto ga nije pobijedio ako je toliko bio dominantan...Sa vama se ne da ulazit u raspravu,jer Fedex nikad nije izgubio zasluzeno,jos samo da kazete da se vjetar mijenjao u korist Nadala...
98% igraca na touru ne bi ni krenulo na onu loptu,pa se Fedex onako amaterski opustio i udario neku vrstu slajs smeca koja je isla 22km/h...formance je napisao/la:Zato što je previše griješio. Zašto je previše griješio ? Zato što mu je Nadal ušao u glavu.Arsenalisation je napisao/la:i zasto ga nije pobijedio ako je toliko bio dominantan...Sa vama se ne da ulazit u raspravu,jer Fedex nikad nije izgubio zasluzeno,jos samo da kazete da se vjetar mijenjao u korist Nadala...
Sva filozofija. Da li je Nadal imao više sreće tokom cijelog meča ? Imao je. Između ostalog, dovoljno je pogledati onaj poen na zadnju brejk loptu Rogera. Da li je Nadal zaslužio ovu pobjedu ? U najmanju ruku jednako koliko i Roger.
To je najviše do homogenizacije podloga i kompleksa. Takve greške se ne dešavaju na podlogama gdje je odskok loptice niži.Arsenalisation je napisao/la:Imao je(srecu) jedino ako se tu broje greske Fedexa na backhandu koje su bilo,blago receno amaterske...
Vidis Edine da sam objekitavan prema Federeru. Cak sam i pretjerao. Dao sam mu set vise. Cim su se odigrala 3-4 gejma prvog seta meni je bilo jasno da sam prejerao sa ovih 30%. Vidjelo se da je Federer nemocan i da nema rjesenje za igru Nadala.Valencia je napisao/la:Nadal - Federer
Da ne davim sa nekim duzim opisom, manje vise sve je poznato kada su u pitanju ova dva igraca. Federer ce dosta zavisiti od svog prvog servisa, forhenda u trenutcima kada preuzima incijativu i naravno bekenda. Ako bude na vrhunskom nivou ima solidnu sansu da dobije mec. Nadal ce igrati kao i protiv Berdiha. Balans ofanzivne i defanzivne igre, sa pojacanim pritiskom na bekend i Rodzerov drugi servis. On ce tesko podbaciti. Svi znaju sta je u stanju napraviti. Sve zavisi koliko ce Federer biti dobar. Sa psiholoskog stanovista Nadal je uvijek u prednosti.
70% - 30% u korist Nadala. 3-2 u setovima. Federer dobija prvi i treci set. Nadal peti set dobija sa jednim brejkom prednosti.
Opet u krug !MaGiCa je napisao/la:Federer je 1981.godiste. To znaci da je Nadal njegov vrsnjak, prvi RG bi mu bio 1999., a prvi osvojeni WB 2002., USO 2004, a AO 2003 (ako prebacimo sve rezultate u taj timeline). Da li bi Nadal mogao nesto da uradi svojim spinom na Rebound Ace podlozi ili na brzom DecoTurfu, protiv Roddicka, Agassija, Samprasa, Raftera, Hewitta, Safina i slicnih![]()
Zanemario si i usporavanje trave na WBu, koje je doslo 2003, a od koga su profitirali i Nadal i Djokovic.
Nema dileme da bi on pocistio sljaku, ali bi opasno duvao na ostalim podlogama + Federer koji je poludeo 2004 i koji bi ga cekao na brzim podlogama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.