Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 11:39

admin je napisao/la:Ostavicu jos jedan post i vise necu.

Poenta je upravo u tome sto si napisao... Ti svakako to sve upratis i bez izvjestaja na sportsport.ba, a ono sto zelis je svojevrsna reklama, promocija tih momaka, sporta... Da i drugi vide ono sto ti vec znas... To je sasvim ok, vrlo pozitivna zelja, potpuno na mjestu.

Medjutim, veliku vecinu nasih citalaca (na zalost) ti podaci uopste ne interesuju vec im se to mora gurati to pod nos, kao reklamu, a zaista je tesko ulagati energiju (i novac, ne zaboravi to) da se promovise, popularise, istakne kosarka ako pri tome ljudi kojima je to posao ne samo da ne pomazu i ne doprinse toj promociji, vec se svim silama trude da je onemoguce i da nam bilo kakav rad onemoguce gdje god oni to mogu.

Naravno, to treba ignorisati, raditi svoj posao i gledati sebe, ali vjeruj da nije bas lako odrzati moral.
Pa opet, jedina video izjava o novom selektoru bila je na SportSport.ba, mediju kojem se niko nije udostojio javiti da se selektor proglasava, cak sta vise, ne slucajno, nego namjerno je to zatajeno.
Sve ok razumijem ja to sve ali mi samo odgovori ono što od početka nisam čuo od tebe a to je i pokrenulo sve. Zašto reklamiraš TOdića a Nemanju ne? Više je raje čulo za Nemanju nego za Todića pa mi je logično da je Nemanja čitaniji.
Ne želim ja njihovu promociju nego da imam info na jednom mjestu i vjeruj i drugi će čitati jer im je mrsko tražiti na pet različitih portala a ne jer ne znaju za Muhu npr. Nek znaju svi da je Muha zabio 23 ako se već piše da je Fajić iz Maribora koji isto nikog ne zanima zabio gol. Misliš da neko traži jel Fajić šta zabio. Traže ovi kao i ja što prate FAjića kao ja Muhu npr. Ti ćeš me sad ubjediti da se više čita o Fajiću nego o Muhi.
Eto toliko ako može samo odgovor na pitanje i to je to i ja završavam sa ovim.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jan 2014, 11:57

Ja nisam novinar i nisam napisao nijedan tekst o kojem govoris, pa ti ne mogu dati dirketan odgovor na pitanje o jednom clanku, jer ne znam.

Ono sto je sigurno, to je da niko nema nista protiv nemanje ili muhe ili neku posebnu ljubav za todica ili nekog drugog igraca.

Pokusavam ti objasniti da se propusti desavaju zato sto ovaj portal zivi iskljucivo od citanosti, a tekst o broju poena bilo kojeg kosarkasa je ne donosi. Na to dodaj maksimalnu destimulaciju od strane svih struktura u bh. kosarci, vrlo cesto vrijedjanje i nipodastavanje od strane publike, te pritisak na novinare da rade ono sto ce se maksimalno citati (jer nama cesto nije dovoljno ni da smo 10 puta citaniji od drugih da bi zasluzili finansiranje od strane drzavnih i stranackih firmi, citaj: novinar ipak nekako mora zaraditi platu, ona ne pada s neba pa da se on moze posvetiti kreativnom i drustvenokorisnom radu)... I dobices situaciju da se nekog zaboravi, izostavi, propusti...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 12:03

admin je napisao/la:Ja nisam novinar i nisam napisao nijedan tekst o kojem govoris, pa ti ne mogu dati dirketan odgovor na pitanje o jednom clanku, jer ne znam.

Ono sto je sigurno, to je da niko nema nista protiv nemanje ili muhe ili neku posebnu ljubav za todica ili nekog drugog igraca.

Pokusavam ti objasniti da se propusti desavaju zato sto ovaj portal zivi iskljucivo od citanosti, a tekst o broju poena bilo kojeg kosarkasa je ne donosi. Na to dodaj maksimalnu destimulaciju od strane svih struktura u bh. kosarci, vrlo cesto vrijedjanje i nipodastavanje od strane publike, te pritisak na novinare da rade ono sto ce se maksimalno citati (jer nama cesto nije dovoljno ni da smo 10 puta citaniji od drugih da bi zasluzili finansiranje od strane drzavnih i stranackih firmi, citaj: novinar ipak nekako mora zaraditi platu, ona ne pada s neba pa da se on moze posvetiti kreativnom i drustvenokorisnom radu)... I dobices situaciju da se nekog zaboravi, izostavi, propusti...
Ok on zaboravio, izostavio i sl. Pošteno ko radi taj i griješi. Ja samo pitao što ga ne uključi, napomenuo ga i to je to. Ako ne može stići ok. Hvala Pozdrav

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jan 2014, 12:17

Da postoji odredjena podrska (pri tome naravno ne mislim na finansijsku), umjesto opstrukcije od strane onih koji su za to zaduzeni, mozda bi i mogao stici. Zato je tvoje pitanje adresirano na pogresnu adresu i zato ja pokusavam razjasniti stanje, jer se moze itekako napredovati.

Primjer onoga o cemu govorim:

U jednom postu sam se zalio Neni sto na svoj ili neciji privatni portal (nesto kao bhsport... ne znam napamet) kopira vijesti ukradene sa sportsport.ba. On, umjesto da se brine o tome da kroz basket.ba koji odrzava medije obavijesti o sasranku UO na kojem se imenuje selektor, on meni na PP salje neku zalbu o tome kako je na zvanicnu Faceebok stranicu saveza stavio nekakvu sliku koju smo objavili kasnije i na SportSport.ba.

E sad, jel normalna reakcija da se kaze: Ma Je.bi se i ti i tvoja facebook stranica! i da se jednostavno ne prenosi nista sto ta stranica objavi?

A jel funkcija te stranice da pomogne medijima da sto vise pisu i upravo sto vise kopiraju vijesti o bh. Kosarkasima ili sam ja to pogresno shvatio? Jel to neka privatna prćija kao sve u savezu pa ako zelimo prenositi info iz saveza, moramo dati ustupke , poklopiti se i besplatno pisati za neki privatni projekat?

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 23 jan 2014, 12:46

onda taj Neno nije normalan cuj ne smijes uzeti sliku :lol: :lol: pa cemu onda sluzi ta stranica :?: sta bi bilo da je u pitanju nesto vece :?: :?: :? a Neno je milion puta uzeo sliku sa ovog foruma i objavio je na toj stranici saveza ;) ne znam kako onda moze tako pricati

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 12:58

To je dno dna. Mislim opet idemo u off ali što uopšte pokušavate nešto? Preskočite ih i tražite informacija na web stranici. Što ulazite u dubiozu i te gluposti sa njima. Štedite vrijeme i sve. Izvještavajte i polako probajte nešto promijeniti.
Nego zaboravio sam ne reče mi jel fakat ima KS PR-a i ko je ako se može znati? Stvarno nisam čuo. Ili si ironično nekome odgovarao.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jan 2014, 13:07

Imas osobu zaduzenu da pise za stranicu saveza, odrzava facebook saveza i brani uposlenike saveza na forumima. To je naš forumas Neno. Vjerujem da je to javni podatak, sumnjam da je nesto sto se sakriva.

A nismo se mi daleko udaljili od teme. Samo nije moje da analiziram slicnosti izmedju privatiziranih facebook stranica, informacija i liga mladih kosarkasa...

Ja sam dovoljno krvario temu, eno me i Nermin74 ruzi da prestanem.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 jan 2014, 13:16

U Sakariji od 1 do 9 februara odrzava se kadetski turnir na kojeg smo i mi prvi put pozvani.Posto su ostali savezi vec objavili spisak igraca, zanima me od ovih vise upucenih koji prate nase mladje kategorije koji bi igraci mogli nas predstavljati na tom turniru...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 13:17

admin je napisao/la:Imas osobu zaduzenu da pise za stranicu saveza, odrzava facebook saveza i brani uposlenike saveza na forumima. To je naš forumas Neno.

A nismo se mi daleko udaljili od teme. Samo nije moje da analiziram slicnosti izmedju privatiziranih facebook stranica, informacija i liga mladih kosarkasa...

Sve jasno. Hvala i izvini se @Nerminu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jan 2014, 14:18

admin je napisao/la:Imas osobu zaduzenu da pise za stranicu saveza, odrzava facebook saveza i brani uposlenike saveza na forumima. To je naš forumas Neno. Vjerujem da je to javni podatak, sumnjam da je nesto sto se sakriva.

A sad ce tebi Neno da nesto kaze i zavrsi sa ovom pricom. Koliko god ss.ba nadobudno pokusavao sve da srusi u Savezu, to nece uspjeti, jer nece to dopustiti ova trenutna garnitura koja je tu. Administrator sve vrijeme pokusava da to unisti, od samog dolaska Haruna Mahmutovica u ovaj Savez i ulazak u ovaj posao. A zasto ne mozete procitati na ovom portalu da je Bosna u dubiozi? Zato sto se to presucu je i sakriva, jer se dosta koristi vidjelo od te Bosne i bilo medijski pokrovitelj i sta sve ne.

Taj portal nadobudno pokusava da dokaze svima da moze nekoga da srusi. A onda kazu da su oni jedini ispratili reprezentaciju u Sloveniji, u Italiji, Grckoj. Njima treba da se kao bude zahvalno, a oni su to uradili radi sebe (sto je logicno). Od samog dolaska ove garniture ljudi u Savez, pisalo se sve i svasta. Gospodin admin meni pise sta je lose u tome da oni medijski pokrovitelji Saveza? Nisu, niti ce ikada biti. Previse ste se umislili da ste neko i nesto u ovoj drzavi. I kad sljedeci put spomenes Haruna Mahmtuovica ustani, jer on je napravio u ovoj drzavi ono sto sportsport.ba nece za 50 godina. Od mene dosta. Vise me ne uzimaj u usta, niti me interesujes. A svom novinaru (zna on dobro ko je) porucis da nije uredu da ne kaze javno da je dobio dres od Saveza za koji sam ja licno svojim novcem platio postarinu. Ugodan dan svima.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jan 2014, 14:51

Eto, to je taj stav uposlenika saveza.

'Pratis reprezentaciju, ko te je.be, sebi radis, nama to ne treba. Nikad neces imati podrsku u tome. Ustani kad nas spominjes.'

Svaka cast Neno.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jan 2014, 14:58

Haj' nek' ste nazvali stvari pravim imenom. :mrgreen: Dosta je više spuštanja između redova, bilo je krajnje vrijeme da se otkriju karte. :mrgreen:

Usput, nije da branim tog novinara, ali ukoliko isti nije iz Sarajeva - onda je logično da mu je neko morao poslati dres. Činjenica je da na području TK-a nije bilo dresa košarkaške reprezentacije. Iako su LenBiasa i mene ubjeđivali kako ne idemo na prava mjesta. :mrgreen:

Na kraju me optužiše da reprezentaciju nazvah sarajevskom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 23 jan 2014, 15:07

Ljudi moji vi sami sebe diskreditujete ovakvim raspravama. Bošnjo, sve oprosti osim uspjeha, a uistinu da se svi podržajemo kao što se međusobno degradiramo, ili da makar ostavimo ljude da rade svoj posao bez ikakvog podapinjanja bilo bi nam svima puno lakše i bolje. Ja ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek ne mogu prepoznati prioritete...
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2014, 15:08

Monolog je napisao/la:Haj' nek' ste nazvali stvari pravim imenom. :mrgreen: Dosta je više spuštanja između redova, bilo je krajnje vrijeme da se otkriju karte. :mrgreen:

Usput, nije da branim tog novinara, ali ukoliko isti nije iz Sarajeva - onda je logično da mu je neko morao poslati dres. Činjenica je da na području TK-a nije bilo dresa košarkaške reprezentacije. Iako su LenBiasa i mene ubjeđivali kako ne idemo na prava mjesta. :mrgreen:

Na kraju me optužiše da reprezentaciju nazvah sarajevskom. :mrgreen:
Izvinjavam se sto ulijecem kao padobranac, ali u TK je bilo dresova repke :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 23 jan 2014, 15:09

**** me svak ako je meni ovdje nesto jasno
Thomas Müller - Fußballgott

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jan 2014, 15:11

Ethel je napisao/la:
Izvinjavam se sto ulijecem kao padobranac, ali u TK je bilo dresova repke :mrgreen:
U Bingu, gdje rekoše da ih MORA biti, nije. :mrgreen:
Na Šićkom i u Lk, da preciziram.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2014, 15:12

Monolog je napisao/la:
Ethel je napisao/la:
U Bingu, gdje rekoše da ih MORA biti, nije. :mrgreen:
Na Šićkom i u Lk, da preciziram.
Ja koliko znam bilo je u Živinajs, Gračanici, mozda u nekom u Tuzli ne znam :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 jan 2014, 15:15

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nego zaboravio sam ne reče mi jel fakat ima KS PR-a i ko je ako se može znati? Stvarno nisam čuo. Ili si ironično nekome odgovarao.
sudeci prema podacima koje su dostavljene fiba evrope, savez ima PR-a:

http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... _8722.html

President: Elmedin Konakovic
Secretary General: Harun Mahmutovic
Press contact: Senita Slipac

eh sad, ja zaista pojma nemam ko je doticna, znam da se prije na memorandumima i mailovima kao PR navodila nina basovic (kcerka uposlence saveza natase, no nepotizam nije tema danasnje emisije)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jan 2014, 15:29

stolica je napisao/la:Ljudi moji vi sami sebe diskreditujete ovakvim raspravama. Bošnjo, sve oprosti osim uspjeha, a uistinu da se svi podržajemo kao što se međusobno degradiramo, ili da makar ostavimo ljude da rade svoj posao bez ikakvog podapinjanja bilo bi nam svima puno lakše i bolje. Ja ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek ne mogu prepoznati prioritete...
Slazem se i to je poenta cijele price. Ko nece da podrzi, sto se mene tice i ne mora, ali nije uredu da se razapinje covjek koji je sve podredio reprezentaciji i svemu oko nje. Ali, boli me birga za sukob koji traje izmedju dva medija (svi znaju o kome se radi), nek' to rjesavaju oni. Meni su bitna nasa djeca, nasa reprezentacija, novi selektor, Mirza, Kiki, Stipe, Nihad, Gorda i ostali..A portali, k'o portali ce da podrze ili ne. Hvala Bogu, 95 posto ih podrzava i to dovoljan pokazatelj da se ide pravim putem.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2014, 16:03

Lotus je napisao/la:U Sakariji od 1 do 9 februara odrzava se kadetski turnir na kojeg smo i mi prvi put pozvani.Posto su ostali savezi vec objavili spisak igraca, zanima me od ovih vise upucenih koji prate nase mladje kategorije koji bi igraci mogli nas predstavljati na tom turniru...
Da kažemo nešto konkretno. KOliko ja znam Gegić, Mavrić, Sikiraš, Musa sigurni

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.