Tesko je reci sta je vaznije. Sve je vazno da bi bio kvalitetan igrac.HzBvB je napisao/la:Ma po meni je najvaznije da Gundogan ima ideju, ima lucidnost...a te stvari u fazi odbrane ce se popraviti ....ako bude on htio , to je samo stvar navike ....
Na pocetku sezone on je totalno izgledao nezainteresovano u fazi odbrane...kasnio je sa pokrivanjem terena i tako to...vec sad je to dosta popravio.Igra prema naprijed nikad nije bila pod upitnikom, jedino malo vise ozbiljnosti ...( i na tome je dosta poradio nema vise lagano izgubljenih lopti )
Znaci sve ove stvari sto sam nabrojao On ustvari moze popraviti, dok ti ne mozes "usadit" ideju u glavu ni Kehl-u ni Bender-u...
Gundogan je zvjer....treba samo bit strpljiv s njim !!
Kad se samo sjetim Sahina iz mladjih dana...i odjendom booom napravi !
Gundogan je Nirnbergu bio alfa i omega. Neki igraci su produktivni samo kada su glavni na terenu. Naveo sam primjere Gorkufa, Diega ili Suaza. Sevcenko je imao senzacionalan napadacki potencijal, ali nije uspjeo u Celziju gdje je Drogba bio No.1. Isto je sa Toresom. Isto je sa Kakom. Pa Veron, Anderson, Forlan, Dzerard Lopez, Mendieta... Dakle, sve redom neuporedivo veci talenti od Gundogana. Ovo ti govorim samo da bi objektivnije sagledao cjelokupnu situaciju. Nista se ne moze izricito tvrditi. Gundogan u ovom trenutku ne moze biti alfa i omega u Dortmundu. Ta uloga pripada Kagavi i Geceu (pa i Rojsu kada dodje). Veliko je pitanje da li se moze transformisati iz 'a & o' u timskog igraca. Neki igraci jednostavno ne mogu. Vidjet cemo da li ce uspjeti.
Veoma je vazno da u ekipi proradi hemija. Dortmund je za to najbolji pokazatelj. Pojedinacno nisu tako dobri koliko mocno djeluju jedan uz drugog. Veoma je vazno odrzati tu ravnotezu.