BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 27 feb 2012, 17:14

HzBvB je napisao/la:Ma po meni je najvaznije da Gundogan ima ideju, ima lucidnost...a te stvari u fazi odbrane ce se popraviti ....ako bude on htio , to je samo stvar navike ....
Na pocetku sezone on je totalno izgledao nezainteresovano u fazi odbrane...kasnio je sa pokrivanjem terena i tako to...vec sad je to dosta popravio.Igra prema naprijed nikad nije bila pod upitnikom, jedino malo vise ozbiljnosti ...( i na tome je dosta poradio nema vise lagano izgubljenih lopti )
Znaci sve ove stvari sto sam nabrojao On ustvari moze popraviti, dok ti ne mozes "usadit" ideju u glavu ni Kehl-u ni Bender-u...
Gundogan je zvjer....treba samo bit strpljiv s njim !!
Kad se samo sjetim Sahina iz mladjih dana...i odjendom booom napravi !
Tesko je reci sta je vaznije. Sve je vazno da bi bio kvalitetan igrac.

Gundogan je Nirnbergu bio alfa i omega. Neki igraci su produktivni samo kada su glavni na terenu. Naveo sam primjere Gorkufa, Diega ili Suaza. Sevcenko je imao senzacionalan napadacki potencijal, ali nije uspjeo u Celziju gdje je Drogba bio No.1. Isto je sa Toresom. Isto je sa Kakom. Pa Veron, Anderson, Forlan, Dzerard Lopez, Mendieta... Dakle, sve redom neuporedivo veci talenti od Gundogana. Ovo ti govorim samo da bi objektivnije sagledao cjelokupnu situaciju. Nista se ne moze izricito tvrditi. Gundogan u ovom trenutku ne moze biti alfa i omega u Dortmundu. Ta uloga pripada Kagavi i Geceu (pa i Rojsu kada dodje). Veliko je pitanje da li se moze transformisati iz 'a & o' u timskog igraca. Neki igraci jednostavno ne mogu. Vidjet cemo da li ce uspjeti.

Veoma je vazno da u ekipi proradi hemija. Dortmund je za to najbolji pokazatelj. Pojedinacno nisu tako dobri koliko mocno djeluju jedan uz drugog. Veoma je vazno odrzati tu ravnotezu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 27 feb 2012, 18:15

Valencia je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Ma po meni je najvaznije da Gundogan ima ideju, ima lucidnost...a te stvari u fazi odbrane ce se popraviti ....ako bude on htio , to je samo stvar navike ....
Na pocetku sezone on je totalno izgledao nezainteresovano u fazi odbrane...kasnio je sa pokrivanjem terena i tako to...vec sad je to dosta popravio.Igra prema naprijed nikad nije bila pod upitnikom, jedino malo vise ozbiljnosti ...( i na tome je dosta poradio nema vise lagano izgubljenih lopti )
Znaci sve ove stvari sto sam nabrojao On ustvari moze popraviti, dok ti ne mozes "usadit" ideju u glavu ni Kehl-u ni Bender-u...
Gundogan je zvjer....treba samo bit strpljiv s njim !!
Kad se samo sjetim Sahina iz mladjih dana...i odjendom booom napravi !
Tesko je reci sta je vaznije. Sve je vazno da bi bio kvalitetan igrac.

Gundogan je Nirnbergu bio alfa i omega. Neki igraci su produktivni samo kada su glavni na terenu. Naveo sam primjere Gorkufa, Diega ili Suaza. Sevcenko je imao senzacionalan napadacki potencijal, ali nije uspjeo u Celziju gdje je Drogba bio No.1. Isto je sa Toresom. Isto je sa Kakom. Pa Veron, Anderson, Forlan, Dzerard Lopez, Mendieta... Dakle, sve redom neuporedivo veci talenti od Gundogana. Ovo ti govorim samo da bi objektivnije sagledao cjelokupnu situaciju. Nista se ne moze izricito tvrditi. Gundogan u ovom trenutku ne moze biti alfa i omega u Dortmundu. Ta uloga pripada Kagavi i Geceu (pa i Rojsu kada dodje). Veliko je pitanje da li se moze transformisati iz 'a & o' u timskog igraca. Neki igraci jednostavno ne mogu. Vidjet cemo da li ce uspjeti.

Veoma je vazno da u ekipi proradi hemija. Dortmund je za to najbolji pokazatelj. Pojedinacno nisu tako dobri koliko mocno djeluju jedan uz drugog. Veoma je vazno odrzati tu ravnotezu.
Pa dobro nisam ja mislio bas da on bude glavni igrac ...ali da moze puno vise pokazati od Bendera i Kehl-a u to sam vise nego uvjeren ....
Pa nije on bas za poredit sa Sevcenkom ili nekim drugim...koje si nabrojao to su bili sve vec dokazani igraci koji se mozda nisu uklopili u sistem...

Gundogan je na daleko nizem nivou ali sam enormnim potencijalom....i u bliskoj buducnosti ja njega vidim uz Bendera kao oslonac tima !
Naravno uz Gotze-a Reusa i Kagawu....vidjet cemo !

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2012, 20:21

Slazem se sa @HZBvB...Gundogan je veliki potencijal i siguran sam da ce napraviti odlicnu karijeru.

Nema on 26-27 godina pa da mi sumnjamo u mogucnost njegovog prilagodjavanja timu...tek mu je 21. godina,ima on jos itekako vremena da nauci neke stvari,a potencijala definitivno ima.Mnogo je naopredovao od samog dolaska u BvB,to je vidljivo u zadnjih par utakmica.

Sahin je veoma dobar primjer jer i njemu je bilo potrebno neko vrijeme da postane glavni igrac ovog tima...cak u jednom trenutku nije imao mjesta i u tada dosta prosjecnoj Borusiji vec je morao ici na posudbu u Feyeenord.

Na kraju krajeva ne mora ni igrati kao sto je igrao Sahin prosle sezone,ali siguran sam da ce veoma brzo naci svoje mjesto u prvih 11.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 feb 2012, 23:39

Sto se tice Kagawe i novog ugovora, za nadati se da je pametni Japanac nesto naucio od sahina. Kad odes u neki klub za 25+ miliona, onda moras igrati. Ako ode ko sahin za 10-ak milki, te pare su nekom bogatijem klubu kikiriki i kad ga dovedu, nece dobiti bas puno prilike da se dokazuje. A sad kad dodje Reus, Kagawa ce sa njim i Gotzeom cuda ciniti i stalno napredovati i poboljsavati se. Ako je glup otici ce.
Sahin da je otisao za 25+ miliona u real, perez bi murinju jaja zavrnuo radi sahina. Jer kad za nekoga iskesiras veliku lovu, on MORA igrati. Neces dati toliko para za nekoga da ti sjedi na klupi.

Kagawa je meni drag ko da je moj :mrgreen: , ali ako ga menadzer nagovori da ide na kraju sezone (jer mislim da on licno ne bi iz BVB-a) - idi sine, siroko ti polje. Ibrahimovic i slicni jedva ceka da mu neki mali Japaner, koji dodje za sicu, cisti kopacke. Ili sto je vjerovatnije je da Kagawin menadzer tvrdi pazar, pa odugovlaci da bi dobio sto vise love za novi ugovor.

Uglavnom no sikiriki i za sahina smo mislili ako ode tesko cemo bez njega, a mi nastavili sa silovanjem Bundesligasa. Silujemo i staro i mlado i musko i zensko, sve redom :mrgreen: , a glupan umjesto da je ostao i bio kralj, otisao da se bori da ga murinjo stavi da bude naklupi, a ne na tribinama.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 feb 2012, 11:06

Jeb.em ti Japan glupi Kagawa se vraca tek u cetvrtak u Dortmund. I doce ko ku.rton nikakav premoren od svega . A Barrios cak u petak dolazi cccc ...
BvB Echte Liebe !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 feb 2012, 11:44

Damir_BvB je napisao/la:Jeb.em ti Japan glupi Kagawa se vraca tek u cetvrtak u Dortmund. I doce ko ku.rton nikakav premoren od svega . A Barrios cak u petak dolazi cccc ...
ma ajde sta odmah kukas? :D :D
cak da ne dodje nikako dobit cete u subotu!!! :mrgreen:
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 feb 2012, 16:54

Sto se tice Perisica, on je nezadovoljan u Dortmundu. Porucio sam mu da bude strpljiv, zna se kakva mu je konkurencija... (Slaven Bilic)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 feb 2012, 00:21

Ja se baš pitam koji bi to sve igrači Dortmundu morali faljet da bi se njihov sistemski način igre raspo?

ovo što su neki od vas gore napisali za odlazak Sahina i Kagawe te da se bez njih može je istina, jer je najbitniji igrač bvB-a - KLOPP. On je u biti svijetu prodo muda pod bubrege kao što je to nekad radio Wenger. Naime kod Wengera su "njegovi igrači" tipa Flamini izgledali kao ŠPEK i razarali po kvartu, no kad ih iščupaš iz sistema pokazuju svoje pravo lice, a to nije niti približno onome kao što je to bilo u Arsenalu.

Siguran sam da je ista stvar i u Dortmundu. Dokaz tome je što bez obzira koga nema u prvih 11, Bvb to bezbolno nadoknadi. to ne znači da su igrači Dortmunda smeće već da klopp zna kako ih više nego maximalno iskoristiti te da kao pojedinci neposjeduju takvu kvalitetu kako se to ljudima čini dok igraju za BvB...

PS

Ovo je pohvala na Dortmundov račun, a ne pljuvanje da nebi neko krivo shvatio ;)

Zato bez brige! Da BvB igra bez kube, Grossa, Hummelsa i Lewandovskog, Mainz će dobiti.

Ja se samo nadam da će Zidan ispisati još jednu nogometnu priču, jer sada gledajuči sve karte govore da oće....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 feb 2012, 12:28

Barrios ima ugovor do 2015 .

Barrios: Javnosti to nje poznato ! Nakon sto sam prosle zime produzio do 2014 ugovor, ovog ljeta sam produzio do 2015 god ugovor . Na temu prelaska je rekao sledece : To necu ucinit . Sada sam 100% spreman to zelim pokazat, i cekam svoju priliku . Moj odnos sa Kloppom je sasvim uredu . Jedan Lucas ne sjedi na klupi, al sve u svemu jako sam sretan sto igram za Dortmund, jer ovaj klub volim .

Dakle onaj iz Lecha moze odpast komotono. Nadam se da je ovo sve tacno i da ce Lucas ostat .

++++ Imamo million prijatelja na Facebooku ;)
++++ Klopp u Nedelju u Doppelpassu ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 feb 2012, 16:29

Zanimljiva stvar sa Barriosom...covjek u tajnosti produzio ugovor za jos jednu godinu :? Dobra je stvar ako on zaista misli ostati u Dortmundu na duzi period...uvijek je dobro imati na klupi igrace koji su zeljni dokazivanja.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 29 feb 2012, 17:40

adnan24 je napisao/la:Zanimljiva stvar sa Barriosom...covjek u tajnosti produzio ugovor za jos jednu godinu :? Dobra je stvar ako on zaista misli ostati u Dortmundu na duzi period...uvijek je dobro imati na klupi igrace koji su zeljni dokazivanja.
Znas sta je tu jedino dobra stvar...sto kad ga budemo prodavali sad na ljeto mozemo uzeti vece pare ! ;)
Cisto ja sumnjam da on mirise vise BvB kao prije...jebg !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 feb 2012, 17:57

Anton

Dobro si to srocio. To je dokazano u ovoj sezoni. Klop je najbolji igrac Dortmunda.

Ipak, Kagava je igrac od iznimne vaznosti. I Barsa ima sistem, moze pobjediti svakog kada nema Mesija. Ali opet, sa Mesijem pobjedjuju dosta lakse. Isti je slucaj sa Kagavom. Odgledati snimku Herta - Dortmund i Dortmund - Hanover da ti sve bude jasno. Dortmund je dobio oba susreta, ali je u jednom djelovao dosta jace i ozbiljnije.

Kagava je u zivotnoj formi. Ovako nije igrao u prosloj sezoni, iako je bio izuzetno dobar. Sta ce biti kada se vrati Gece :mrgreen: !??

Sta ti mislis Antone, kako ce se Rojs uklopiti u ovaj tim!?? Grosjkrujc (kako rece komentator na ES) je cesto potcjenjen, ali njegova uloga u ovom timu je od iznimne vaznosti. Ona pravi ravnotezu u ekipi. Dosta radi bez lopte i solidno sudjeluje u igri sa loptom. Izuzetno racionalan igrac, potpuno pilagodljiv i samozatajan. Sta ce biti kada dodje Rojs? Moze li on poremetiti ravnotezu u ekipi!?? Hoce li ekipa stekati u fazi odbrane? Hoce li se stvoriti konfuzija u ekipi posto ce dobiti jos jednog igraca koji zeli puno lopti? Groskrojcu ne smeta kada vecina lopti ide na Gecea i Kagavu,.. Hoce li smetati Rojsu?

Riberi je uvijek igrao dosta slabije kada je u timu bio potpuno spreman Roben koji je bolji i dominantniji igrac. Vjerovatno ovo poredjenje nije adekvatno, jer nijedan od tri igraca Dortmunda nije sebican kao ova dvojica. Velika je razlika u stilu igre.

Meni ulijeva optimizam cinjenica da Rojs nije klasicni soler kao vecina krilnih igraca. Momak voli odigrati dupli pas, voli dodati. Nije gladiora koja ce zahtjevati da svaki napad ide preko njegove strane. Jedino pitanje ostaje odbrana kojoj je Groskrojc dosta pomagao. Mada mislim da ni to nije problem, posebno protiv slabih protivnika u Bundesligi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 29 feb 2012, 18:16

@Valencia

Ako nije problem i ja bi se malo ukljucio u ovu raspravu , trenutno mi je dosadno pa da malo palamudim. :D
Potegao si neka pitanja , koja se skoro svim BvB-ovcima motaju po glavi...

Ako mozes da malo vratis i da se sjetis kako je BvB igrala do trenutka kad se Gotze nije povrijedio....
-igrali su bolju pas igru
-posjed lopte je bio znatno visi
Istina da BvB biljezi bolje rezultate sa ovim presingom i "galamom " :lol: ali ja ipak vise mirisem onaj Dortmund koji ubije jednog Schalkea ili Stuttgarta ili Werdera a oni fakticki ne dodju do lopte za 90 min.Da ne pricam o tome da ne mogu kvalitetno da sutiraju na gol.
Ova igra ( 2-3 pasa direktna , presing ) to najvise odgovara Kubi i Groskrojcu ....
BvB ovom igro ne dominira ali igra je produktivna...
Sta hocu da kazem kad dodje Reus , ne treba ocekivati ovakvu igru BvB...bit ce tu vise posjeda , kontrole same utakmice...a nadam se i vise golova !

Klopp je fantastican ...evo radi cega !
Izgubio je igrace koji su tehnicki jaki i nije napravio gresku da trazi od Groskrojca i Kube da igraju taj "fini pass fudbal"...nego je ubacio i na CM dva destruktivca , prepustio posjed drugima ( ne previse ali jest )...i okrenuo vodu na svoj mlin...rezultati su tu !

Sjetimo se samo kako je Kuba bio katastrofalan kad udje u igru..nije se snalazio nikako !
Nadam se da si me mogao razumjeti sta sam htio da kazem....pozz

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 feb 2012, 18:16

kad vam Reus dođe stvara se gužva prema naprijed, Lewandovski,Barrios, Kagawa, Gotze,Kuba, Grosskreutz, Perišić, Reus ...

Puno je to igrača, a svi posjeduju određeni kvalitet... Ne znam, mišljenja sam da bi ipak trebao netko da ode, da bi se održao balans u ekipi i da ne bi bilo nezadovoljnika u svlačionici, opasna je to stvar... može se poremetiti već spomenti balans koji ova ekipa posjeduje i zbog kojeg je ovako dobra i uspješna, to igra jako bitnu ulogu u Bvb-u ..

Ali vjerujem da će Klopp zajedno sa Watzkeom dobro procijeniti situaciju i donijeti najbolje odluke po tim...
Agieren statt reagieren

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 29 feb 2012, 18:20

Pale_Companion je napisao/la:kad vam Reus dođe stvara se gužva prema naprijed, Lewandovski,Barrios, Kagawa, Gotze,Kuba, Grosskreutz, Perišić, Reus ...

Puno je to igrača, a svi posjeduju određeni kvalitet... Ne znam, mišljenja sam da bi ipak trebao netko da ode, da bi se održao balans u ekipi i da ne bi bilo nezadovoljnika u svlačionici, opasna je to stvar... može se poremetiti već spomenti balans koji ova ekipa posjeduje i zbog kojeg je ovako dobra i uspješna, to igra jako bitnu ulogu u Bvb-u ..

Ali vjerujem da će Klopp zajedno sa Watzkeom dobro procijeniti situaciju i donijeti najbolje odluke po tim...
Ja sam nekako siguran da Barrios i Kuba napustaju BvB ....
Perisa bi mogao da odradi kao Back-up za Lewata i taj mali iz Lecha-a

Zaboravio si jos i Bittencouerta :lol: i on je na tim pozicijama.....
Previse je da svi ostanu , previse...
Nema u Njemackoj kupova ko u Engleskoj pa da svi dobiju priliku....

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 feb 2012, 18:25

HzBvB je napisao/la:Zaboravio si jos i Bittencouerta :lol: i on je na tim pozicijama.....

:lol: da i on je također tu u kombinacijama... previše je to druže, previše... možda bi mogli nekog nama da proslijedite ;)
Agieren statt reagieren

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 feb 2012, 18:31

Groskrojc je veoma vazan za presing. Ne znam kako ce Rojs odigrati tu ulogu. Nesto mi ne izgleda kao tip koji voli zaganjati :mrgreen: .

Ipak je najvaznije u cjeloj prici da Gece i Rojs ne uticu lose jedan na drugog. Riberi i Roben su prilicno negativan primjer. Nani je tropa kada je u timu Ronaldo. Al' kao sto rekoh, oba igraca vole dodavati, nisu sebicni, tako da vjerujem da tu nece biti problema. Al' vidjet cemo. Moze se tu dosta kombinovati, sto Klopu otvara dosta mogucnosti. Sezona je duga, sigurno ce biti i povreda. Veoma je vazno sto Gece moze igrati oba krila i sredinu. Dakle, ko god izostane ima dobro rjesenje.

Ja bih ostavio Kubu prije Perisica. Al' najbolje je prodati onog kome najmanje smeta klupa :mrgreen: . To Klop najbolje zna.

Barios treba ostati osim ako nije nezadovoljan sjedenjem na klupi. Ako ode treba ga zamjeniti nekim provjerenim napadacem.

Mislim da pojacanja nisu potrebna. Dovoljan je Rojs. Samo prodati Perisica ili Kubu i to je to.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2012, 12:56

Slijedi Mainz i realno je očekivati nova 3 boda. Kehl ne igra zbog 5 žutih kartona, tako da će Ilkay dobiti novu priliku da pokaže šta zna i da nastavi tamo gdje je stao protiv H96.

slika

Evo čitam i da je Bender upitan i da bi vrlo lako mogao zaigrati Leitner koji radi na svom oporavku.
Na šta li bi to ličilo - dvije 6-ice Gundo/Leitner :?: :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 mar 2012, 18:36

Sa dovođenjem Reusa BvB će propasti! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 mar 2012, 20:19

Gundo je lose izgledao s Benderom kao parnjakom na 6-icama, jer ga se gura na lijevu stranu. Njegove blistave partije su vezane uz Kehla i igranje "desne sestice". Protiv Mainza ce mu biti jako nezgodno iz razloga sto je Tuchelov vezni red zgusnut, kompakatan i veoma agresivan. Ako se "zaigra" i jednu sekundu, bice belaja. Zbog uske formacije, on ce stalno biti usmjeravan na lijevu stranu i slabiju nogu, sto imponuje manji manevarski prostor. Vidjecemo na koliki je rizik spreman Klopp glede ovog problema, i da li ce mu dopustati "spustanje" i organizaciju igre iz dubine. Cisto sumjnam. Protiv Mainza je najbolje igrati na duge dijagonale i krila, te im na taj nacin malo razvuci linije.

Poljski selektor - Smuda :lol: je postedio Lewata. Masina ce biti 100% spremna za Mainz. :mrgreen:

Moze se zakljuciti da niko od reprezentativaca nije odigrao blistavo u jucerasnjim mecevima, mozda jedino Piskonja koji je ustopao i Ronalda. :mrgreen:

@Vale je naceo zanimljivu temu koja se i meni mota po glavi vec duze vremena. BALANS! :!: Cuvacu "municiju" za ljeta, valja nam i tad o necem piskarati. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.