Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 maj 2015, 21:14

messilla je napisao/la: Ima, zato što su ga neki kovali u zvijezde, a ovog drugog blatili. Dok je realnost da su tu negdje, barem za sada.
Ko je koga kovao? Samo je realno da je Jack debitirao ranije, imao jednu odlicnu sezonu(kakvu jos Thiago nije imao) gdje je ravnopravno igrao protiv mozda i najjaceg veznog reda svih vremena(a drustvo mu pravio Cesc zvani nema me nigdje protiv Barce). Sve nakon tog je za zaborav jer nikad nije rijesio problem sa povredom. Kao sto ni Thiago nije.

I uostalom zar nije tih godina bila prica kako Barca ima 10-ak igraca poput Jacka u svojoj La Masiji? Tako da ta prica o omalovazavanju Thiaga ne pije vodu. Prije je bilo obratno.
Celik!3,2,2.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2015, 21:16

BigBigBang je napisao/la:SVaki put kad neko argentinskog ficfirica zaustavi krecu izgovori o povredama, losoj Barceloni, formi itd itd.. cuj mit, pa ja ne volim Bayern ali cuj Hejkensov tim je mit haha likovi hladno izdominirali sve te sezone, Bayern je igracki i danas najjaci tim na svijetu pa pola tima svjetskih prvaka su njihovi igraci, najbolji golman na svijetu i plus na njih sve dodas Robbena, Riberya i Lewandovskog i takav jedan tim da ovakve blamaze dvije godine zaredom trpi od ekipa koje su hladno pod Juppom izdominirali (tu pogotovo mislim na Barceloni). Ako o nekome postoji mit onda je to Barcelona pa jednu titulu LP su osvojili svi znamo kako i na koji nacin :lol: Guardiola genije i inovator samo zato sto mu je Ovrebo osvojio titulu LP, jer ko se sjeca tog revansa na SB sjetice se da je Chelsea nevezano za to sto su pokradeni rastavio Barcelonu na proste faktore i Guardiola ispade genije...

Sto se tice izgovora da nije imao Robena i Riberya to stoji ali Bayern opet ima jak tim da stane na crtu bilo kome djaba ti i Robben (koji je za mene najjaci igrac na planeti kad je u elementu nezaustavljiv) kad ti u odbrai igra olupina Bernat koji je poklonio Barceloni pobjedu u ovom mecu, a tu su jos klocevi Rafinha i lazni talenat i prevara Alcantara koji igra ispred jednog Gecea :urnebes:
Guardiola jeste trenerski genije, svidjelo se to nekome ili ne....ako cete suditi po 2-3 utakmice gdje je izgubio, a žmiriti na ostalih 90% utakmica - onda OK ;)
A Pep ce uzimati trofeje i titule, gdje god da dođe...taman na Marsu radio posao :mrgreen:

ali cuj onog iznad Što branite Pepa, kad više ne trenira Barcu :lol: :rol: :clap:
pa branio bi i ti trenera koji ti je donio toliko zadovoljstva u životu, toliko lijepih trenutaka i uspomena, toliko trofeja klubu za kojeg navijaš

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 21:24

AllGunsBlazing je napisao/la:I uostalom zar nije tih godina bila prica kako Barca ima 10-ak igraca poput Jacka u svojoj La Masiji? Tako da ta prica o omalovazavanju Thiaga ne pije vodu. Prije je bilo obratno.
Ne sjećam se iskreno ko je šta pisao, ali mi je ono što sam naveo zapalo za oko. Moguće da su obje strane pretjerale, ali nisam učestvovao u sličnim raspravama pa ti nekom drugom možeš to nabijati na nos. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

geoxx
Kontakt:

Re: Odg: Champions League 2014/15

Post Postao/la geoxx » 08 maj 2015, 21:26

Lillard je napisao/la: Rafinha je odigrao odlicnu utakmoc btw. Neymar ga niti jednom presao nije.
Onda bi imao previse ofenzivnu varijantu gdje sam Svajni ne bi mogao izdrzat lrptiv veze Barce. Thiago jest dobar, ali nit je pretjerano defanzivan, nit je bio 100% spreman.
To govorim samo za tu tekmu, inace se slazem da bi Lahm morao igrat na beku.

Gotze se nije nasao u pogresnom sistemu vec jednostavno nije ispunio ocekivanja. Ako platis 40 milijuna buducu najavljicanu zvijezdu Njemacke ocekujes dosta, a dobio si jako malo.
Thiago je u svakom slucaju igrac kojeg bi prije uzeo pa makar i onako staklen.

Guardiola se ne boji probat nesto novo i zbog toga ga cijenim. Nekad uspije, nekad ne, ali covjek stalno pokusava unaprijedit igru svoje momcadi.
Ne bi Svajni sam, zaboravio si Alonsa. :D
Gotzeu vise odgovara okomitija i brza igra, na poziciji desetke gdje je igrao u Dortmundu. Mislim da bi on u nekoj 4-2-3-1 formaciji sa potrebnom slobodom procvijetao.
To zadnje niko ne spori, al u Bayernu malo pretjeruje.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 maj 2015, 21:31

Ovako se veliki Sir Alex Ferguson tresao pred Guardiolinom Barcelonom

[youtube][/youtube]

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 08 maj 2015, 21:41

Kad se raspravlja o trenerima treba imati na umu tip trenera. Najlakse je podijeliti na takticare i inovatore(vizionare). Krajnji primjer takticara bi bio Mourinho. Pep je inovator. Covjek se razvijao u timu cija se ideologija poklapala sa njegovom. Imao je i odlicne igrace za taj sistem. Prije Pepa, Xavi i Iniesta nisu bili kotisteni u ulogama u kojim su kasnije postali slavni. Tad prrbacivanje ove dvojice na nove pozicije mozda nije imalo smisla svima, ali Pep je imao ideju koja je uspjela. Ako uspije, moze dovesti tim do vrhunca kao sto je bila njegova Barca. Ako ne moze, onda se javljaju problemi. Sa Bayernom ima izuzetno dobar tim, ali to.nije ni blizu onoga sto Pep zeli. Zato cesto.mijenja formacije i postavlja igrace na razlicite pozicije. Kod njega je Mascherano poceo igrati stopera iako je zadnji vezni. Njemu je vise odgovarao na toj poziciji.
Kazu ne mozes praviti pitu od govana, ali ako das djetetu meso ono nece napraviti burek. Pep je napravio izuzetan rezultat plasmanom u polufinale. Nije Bayern igracki jaci od Chelsea ili PSG, ali su ipak prosli dalje. Od ovakve Barce nije sramota izgubiti, pogotovo ako ti fale dva najbolja igraca.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 08 maj 2015, 21:48

keno94 je napisao/la:Od ovakve Barce nije sramota izgubiti, pogotovo ako ti fale dva najbolja igraca.
Ali je nacin na koji je izgubio.Isto kao i protiv Reala u proslogodisnjem polufinalu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 maj 2015, 22:11

geoxx je napisao/la:Naravno da je prosjek godina 27 kad daje boljeg 25-godisnjaka za slabijeg 33-godisnjaka. :kafa:

Rafinha vani, Lahm na beka. Alcantara u sredinu, Gotze na lijevo krilo. Unatoc povredama odlican tim.
Problem je uzasno tempiranje forme, kao i prosle godine.
Ah da zaboravio sam maestralni potez u vidu pustanja Kroosa i dovedjenje Alcantare i Alonsa (koji je igracina ali budimo realni on je u godinama) Jednostavno frajera su spletom sretnih okolnosti nafurali da je neki vizionar, revolucionar ili sta vec ne primio se na to i sad stalno izmislja toplu vodu (nazalost po Bayern preko njihovih ledja) pa tako desnob beka klase Lahm stavi u sredinu da mu igra polovni Rafinha igrac zaklub kalibra Stoke ili QPR a ne Bayern.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 maj 2015, 22:15

Nafurali ga da je neki vizionar, pa ovo je vrh :lol:
Lahm da je igrao prirodnu poziciju sigurno bi osvojili i prošle a i ove sezone LP :rol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 maj 2015, 22:17

AllGunsBlazing je napisao/la:
messilla je napisao/la: Kakve to sad veze ima? Čovjek kaže da je ovakav Gotze bolji od "novog GdS", koji pruža dobre partije iako je odmarao godinu dana.
I kakve tu sa svim veze ima Wilshere?

Mislim da ta izmjena ne bi nista promjenila jer Bayern nije imao sistem. A jedan talentovan igrac za drugog nije ni bitno.
Ima veze Wilshere jer je messila jedan klaun i neznalica koji ej spomeniuo sad skroz nebitnog igraca za ovu raspravu jer se epski provalio i zna da je novi giovani dos santos ku??ac od igraca u poredjenju sa Mariom Gotzeom koji u banana formi je space shuttle za ovog igraca koji jos pored toga sto mislim da je precijenjeni talenat jos i nije igrao na svojoj poziciji gdje je genijalni Guardiola stavio vrhunskog desnog beka a taj Alcantara je igrao na poziciji koja je prirodnija Gotzeu koji jos osim toga jos i bolji igrac od Thiaga, nema sta maestro genije Guardiola.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 22:26

Space shuttle? Genijalno. :tokralju:

Pajuga zna bolje od Pepuna. Jesi to trenirao Arsenal na Football Manageru? :bow:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 maj 2015, 22:36

Ma ja sta ce Gotze levat pored jednog giganta Thiaga Alcantare a pogotovo na krilu :urnebes:

Pep Guardiola najplaceniji trener na svijetu dali mu najvise para, najbolji tim i lik im prodaje fore sa osvajanjem Bundeslige koju bi sa ovim Bayernom prosjecan igrac fma osvojio jos ga ovde hvale kako osvaja trofeje :lol: vidi se da je ucio iz cuvenog voajerovog udzbenika bacanja ubleha, dva sarlatana cijene jedan drugog.

Cinjenica je da su ga platili da nastavi da dominira i da osvoji LP a on im donio dvije blamaze i sad polufinale prave kao uspjeh a ako se dobro pogleda jedva je prosao strasnog Porta koji da je imao malo vise muda u drugom i srece u prvom mecu bi ih izbacio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2015, 23:04

hajd sve i nekako, svako ima pravo na mišljenje - ali kako ste uspjeli povezali Goetzea i Thiaga i još Wilshera :tokralju: e to je podvig i vrhunac :crazy: svaki igrac prica za sebe

volim ovaj forum, samo zbog takvih stvari :lol:

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 09 maj 2015, 01:06

Kao sto sam se na virtualovo nadovezo i složio da je previše dignut trener nego koliko kvalitetan to se vidjelo u ove dvije godine u Bayernu = najjačoj ekipi u to vrijeme, činjenica je da je Bayern nazadovao, kad ga hvalite za sve uspjehe barse(a npr. sad se Enrique pljuje, dvostruki arsini al haj) onda nek se i kritiku je zasluženo za ono lose što je uradio sa Bayernom a ne nalaženje izgovora glupih ;)

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 09 maj 2015, 01:24

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 03 apr 2016, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2015, 01:27

JoseeMourinho je napisao/la:Kao sto sam se na virtualovo nadovezo i složio da je previše dignut trener nego koliko kvalitetan to se vidjelo u ove dvije godine u Bayernu = najjačoj ekipi u to vrijeme, činjenica je da je Bayern nazadovao, kad ga hvalite za sve uspjehe barse(a npr. sad se Enrique pljuje, dvostruki arsini al haj) onda nek se i kritiku je zasluženo za ono lose što je uradio sa Bayernom a ne nalaženje izgovora glupih ;)
Lucho kad osvoji sa Barcom ono što je Pep (ili što je još bitnije Kad napravi od Barce ono što je Pep) - mi cemo ga velicati do neba...necete moci živjeti od nas :mrgreen:
A Pepa cemo cemo velicati, dok je god kapi krvi u nama :zviz: to je farz i propisana obaveza svakog culesa :tralala:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 09 maj 2015, 01:37

eko i sta to treba da dokaze? da ospori ovo sto sam napisao o Guardioli a ako cemo biti iskreni o njemu sam uvijek imao isto misljenje i nisam ga mijenjao za razliku od spodobe i bacaca ubleha voajera.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 09 maj 2015, 01:51

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 03 apr 2016, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 maj 2015, 01:56

BigBigBang je napisao/la:eko i sta to treba da dokaze?
Da neaš pojma o životu :rol:

@ek0 previše si blag i dobar, ovakvi zaslužuju gulag momentalno :kafa:

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 09 maj 2015, 01:57

Pametan covjek mijenja misljenje, budala nikada. :kafa:

Inace, nisam na Pajinoj strani, samo vi nastavite. :kafa:
Rajaz je napisao/la:@ek0 previše si blag i dobar, ovakvi zaslužuju gulag momentalno :kafa:
:kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.