kolega ,brate bavarc kako god hoces ,sa ovim se ne slazem, tu su negdje obojica mozda je mala prevaga na strani robena,ali to je u par deka.Oba su vrhunska igraca i nedodirljiva na svojim krilnim pozicijama .ali kao sto kolege brac navedose ,roben je zadnje dvije sezone ,kako stvari stoje i trecu nas najbolji igrac .proFCB je napisao/la:Ribery je drasticno kompletniji i BOLJI igrac od Robbena!!!
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Re: Odg: FC Bayern München
Prijatelju nema veze sto je limitira al brojke sve govore samo njegova ljevica valja vise neg od pola igraca obe noge ha yaproFCB je napisao/la:Ja sam mozda neko ko najvise gotivi Robbena na ovom podforumu, ali samo kad ti kazem kako je limitiran na lijevu nogu,sve tvoje pada u vodu...robben je napisao/la:Bgt drasticno kompletniji ne bi se ja bas slozio sa ovim bayern je 40% opasnija ekipa sa robbenom al naravno i bilalu svaka cast jest igracina al arjen je trenutno stepenica iznad
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
joj hamo vidi mu glave
Jedini koji moze istog momenta zamjeniti Ribery-a je Hazard,cak mislim da ako ne bude povreda bit ce bolji igrac od Ribery-a za koju godinu.Jednostavno uzivam gledati tog momka kad igra 
Moderatori dajte neku anketu,odavno nije nesto bilo

autogol je napisao/la:Jedini koji moze istog momenta zamjeniti Ribery-a je Hazard,cak mislim da ako ne bude povreda bit ce bolji igrac od Ribery-a za koju godinu.Jednostavno uzivam gledati tog momka kad igra
ima istine u ovme sto govoris,sam ima jedan problem ,po meni taj igrac je za nas nedokuciv ,iz prostog razloga prvo jedan je od kljucnih igraca hibridnog celskog ,hajmo realno koji ce se klub odreci takvog igraca,druga stvar ako i celsi pristane na prodaju cjena ce bti paprena ,a znamo kakvi smo mi po pitanju velikih transfera mi nismo do sada kupili igraca iznad 40 milion ,imamo pare ali cisto sumljam da ce se skoro prekrsiti zlatno pravilo ,bez 80 miliona po meni hazardu niko ne moze ni prismrdiir,jbg,kad smo mogli da ga kupimo za male novce nismo reagirali,ko nam je kriv ,nismo mi bas siortinja u odnosu da celsi pa da mu nismo mogli dati priblizan ugovor.
Ne mora čovjek biti neki mozak pa da vidi da bi Hazard bio njbolje moguće rješenje..Trenutno po formi najbolje krilo u Evropi...Ali ne vidim scenario u kojem bi on mogao put Munchena..Jedino ako bi puklo na relaciji Mou-Eden, tu bi se dalo nešto i uraditi...Mada mislim da i ako bude u skorije vrijeme pravio transfer da će to biti u Real.
A šta je tu je, kad je bilo prilike nisu u Bayernu posebno zagrijani za Hazarda..Dok je bio u Lilleu povezivao se je sa FCB, bar tako se nečto moglo procitati na Transfermarktu, a i za De Bruyna, a na kraju obojica završiše u Londonu.
Naći će se već neko, ako mi ovdje raspravljamo o tome, ne sumnjam da i u klubu nisu razbijali glavu na temu zamjena za Robbery duo.
A šta je tu je, kad je bilo prilike nisu u Bayernu posebno zagrijani za Hazarda..Dok je bio u Lilleu povezivao se je sa FCB, bar tako se nečto moglo procitati na Transfermarktu, a i za De Bruyna, a na kraju obojica završiše u Londonu.
Naći će se već neko, ako mi ovdje raspravljamo o tome, ne sumnjam da i u klubu nisu razbijali glavu na temu zamjena za Robbery duo.
Javier Martinez, who tore cruciate ligaments in August, flew out to Doha on Friday as part of a 26-player Bayern Munich squad warming up for the second-half of the Bundesliga.
Bayern's sports director Matthias Sammer said the 26-year-old Spanish holding midfielder would be progressively reintegrated into the Doha camp training sessions.
"We will be bringing back several of our injured players," Sammer told journalists ahead of the trip.
Defenders David Alaba and Holger Badstuber, who are also back from injuries, were on the plane for Doha too. But Philipp Lahm and Thiago Alacantara, with ankle and knee problems respectively, stayed behind.
Spain international Martinez went under the knife in Colorado in September to repair his torn cruciate ligament. His coach Pep Guardiola then delved into the transfer market to pry his compatriot Xabi Alonso away from Real Madrid.
In 2012 Bayern Munich broke their transfer record to buy Martinez from Athletic Bilbao on a E40 million ($A60m)
five-year deal.
Double winners Bayern lead the German title race by 11 points ahead of their next game with second-placed Wolfsburg on January 30th.
.
p.s: nas bivsi coach magath kupio za 200 milja 1 posoto dionica glazgov rendzersa.
Bayern's sports director Matthias Sammer said the 26-year-old Spanish holding midfielder would be progressively reintegrated into the Doha camp training sessions.
"We will be bringing back several of our injured players," Sammer told journalists ahead of the trip.
Defenders David Alaba and Holger Badstuber, who are also back from injuries, were on the plane for Doha too. But Philipp Lahm and Thiago Alacantara, with ankle and knee problems respectively, stayed behind.
Spain international Martinez went under the knife in Colorado in September to repair his torn cruciate ligament. His coach Pep Guardiola then delved into the transfer market to pry his compatriot Xabi Alonso away from Real Madrid.
In 2012 Bayern Munich broke their transfer record to buy Martinez from Athletic Bilbao on a E40 million ($A60m)
five-year deal.
Double winners Bayern lead the German title race by 11 points ahead of their next game with second-placed Wolfsburg on January 30th.

p.s: nas bivsi coach magath kupio za 200 milja 1 posoto dionica glazgov rendzersa.

A kako je u pitanju kalendarska godina, dodao bih tu i pola Kroosa.NYKnicks Fan je napisao/la:Naša četiri igrača u najboljih 11 sa proteklu sezonu: Neuer, Alaba, Lahm i Robben. Ujedno i najviše

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Hahah jaoo kako su ovi "čistokrvni Franci" ljigav narod
Ismijavaju Ribery-a zbog lošeg francuskog ...

- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Prvo i osnovno, ako neće biti većih povreda Ribery i Robben će na vrhunskom nivou igrati još 2-3 godine. Moje mišljenje i procjena.
Robben je već par godina u TOP formi a Ribery je nakon razočaranja što nije dobio zlatnu loptu dosta psihički propao pa onda još i ozlijede su ga dosta unazadile. Ipak, čini se da se vraća u formu polako i za očekivati je da će ponovno biti onaj stari tamo u 3-4 mjesecu.
Što se tiče budućih zamjena, treba pogledati još jednu stvar, odnosno kakve ko ima poglede na to kako bi naša igra trebala izgledati.
Ono što želim reći je to da Bayern treba tražiti igrače koji imaju sličan skillset kao Ribery i Robben. Znači jedan dribler na sitno, drugi dribler sa tempom. Ubojita kombinacija.
Ribery je igrač koji veže igru na sebe, igrač koji dribla na sitno, igrač koji privlači protivničke igrače na sebe kao magnet i onda svojim driblingom ili passingom radi prevagu. Sve se to odigrava često na malom prostoru, tu ima Ribery kreativnost i imaginaciju da iz takvih situacija pronalazi riješenja.
Robben je igrač koji dolazi u volltempu na protivničke igrače, igrač koji ima iznimno veliku brzinu čak i sa loptom, uz svu tu brzinu on još ima i ogromnu kontrolu nad loptom a to je nešto posebno. To se često prelako zaboravlja, imam osjećaj da ljudi misle da je to sasvim normalno. E pa osobno smatram da takav talenat posjeduju samo jako, jako rijetki igrači a Robben i Messi su jedni od takvih.
Dakle, Ribery i Robben su dva sasvim različita tipa igrača i to je ono što krasi Bayern i našu igru. Ribery nije mogao sam odvesti Bayern na vrh bez Robbena ali nebi niti Robben mogao sam odvesti Bayern na vrh bez Riberya.
Znači nužno je imati dva takva nogometna genija.
Primjer takvih majstora nogometnih terena možemo naći u bližoj prošlosti, dakle koji su različiti tipovi igrača a opet slični Robberyu. Znači Messi i Iniesta, Gotze i Reus. Dalje neću razmišljati.
Ono što ja osobno želim jest takva kombinacija igrača. Moraju biti različiti tipovi igrača a opet slični Robberyu. Znam, skoro pa nemoguće je očekivati da ćemo kupiti još jednom takav par nogometnih genija ali nadam se da u Bayernu slično razmišljaju jer Robben i Ribery su pokazali put i kako to treba izgledati u budućnosti a na Bayernu je da neumorno traži i traži te da pronađe takve igrače.
Kad smo kod osobnih želja, moja dva izbora su Iker Muniain ili Memphis Depay kao lijevo krilo a što se desnog krila tiče to stvarno ne znam jer nisam zapazio na nogometnim terenima niti jednog desnog krilnog igrača približno sličnog Robbenu.
Da li je itko ikada gledao Sinana Kurta? O kakvom se potencijalu radi, ima li momak "ono nešto" da igra u Bayernu?
Ima li još neki ljevonogi brzanac ala Robben na ovom svijetu a da ga nisam zapazio?
Robben je već par godina u TOP formi a Ribery je nakon razočaranja što nije dobio zlatnu loptu dosta psihički propao pa onda još i ozlijede su ga dosta unazadile. Ipak, čini se da se vraća u formu polako i za očekivati je da će ponovno biti onaj stari tamo u 3-4 mjesecu.
Što se tiče budućih zamjena, treba pogledati još jednu stvar, odnosno kakve ko ima poglede na to kako bi naša igra trebala izgledati.
Ono što želim reći je to da Bayern treba tražiti igrače koji imaju sličan skillset kao Ribery i Robben. Znači jedan dribler na sitno, drugi dribler sa tempom. Ubojita kombinacija.
Ribery je igrač koji veže igru na sebe, igrač koji dribla na sitno, igrač koji privlači protivničke igrače na sebe kao magnet i onda svojim driblingom ili passingom radi prevagu. Sve se to odigrava često na malom prostoru, tu ima Ribery kreativnost i imaginaciju da iz takvih situacija pronalazi riješenja.
Robben je igrač koji dolazi u volltempu na protivničke igrače, igrač koji ima iznimno veliku brzinu čak i sa loptom, uz svu tu brzinu on još ima i ogromnu kontrolu nad loptom a to je nešto posebno. To se često prelako zaboravlja, imam osjećaj da ljudi misle da je to sasvim normalno. E pa osobno smatram da takav talenat posjeduju samo jako, jako rijetki igrači a Robben i Messi su jedni od takvih.
Dakle, Ribery i Robben su dva sasvim različita tipa igrača i to je ono što krasi Bayern i našu igru. Ribery nije mogao sam odvesti Bayern na vrh bez Robbena ali nebi niti Robben mogao sam odvesti Bayern na vrh bez Riberya.
Primjer takvih majstora nogometnih terena možemo naći u bližoj prošlosti, dakle koji su različiti tipovi igrača a opet slični Robberyu. Znači Messi i Iniesta, Gotze i Reus. Dalje neću razmišljati.
Ono što ja osobno želim jest takva kombinacija igrača. Moraju biti različiti tipovi igrača a opet slični Robberyu. Znam, skoro pa nemoguće je očekivati da ćemo kupiti još jednom takav par nogometnih genija ali nadam se da u Bayernu slično razmišljaju jer Robben i Ribery su pokazali put i kako to treba izgledati u budućnosti a na Bayernu je da neumorno traži i traži te da pronađe takve igrače.
Kad smo kod osobnih želja, moja dva izbora su Iker Muniain ili Memphis Depay kao lijevo krilo a što se desnog krila tiče to stvarno ne znam jer nisam zapazio na nogometnim terenima niti jednog desnog krilnog igrača približno sličnog Robbenu.
Da li je itko ikada gledao Sinana Kurta? O kakvom se potencijalu radi, ima li momak "ono nešto" da igra u Bayernu?
Ima li još neki ljevonogi brzanac ala Robben na ovom svijetu a da ga nisam zapazio?

Stefan Effenberg je napisao/la:Prvo i osnovno, ako neće biti većih povreda Ribery i Robben će na vrhunskom nivou igrati još 2-3 godine. Moje mišljenje i procjena.

Teško će biti naći zamjene za dva najbolja krila na svijetu, možda Hazard i Reus ovo ostalo je sitna buranija.Kao zamjenu za Šaćira bi volio vijdeti Draxlera al' ne po cijeni od 40 mil, jer u zadnju sezonu dvije i nije pružao baš neke velike partije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sto se tice Draxlera ocito da niste pratili njegov put do kraja ove stanice.
Draxler je igrao odlicno, razvaljivao na svim poljima, bio fenomenalan, a onda pred SP forma je pala i takva bila citavo SP, neprepoznatljiv, vi ga pamtite i tu ste stali.
Taj pad za mladog igraca je neminovnost ako je pad prolazan,
a da je prolazan Draxler je dokazao u naredna 2-3 mjeseca sto je bio zdrav, opset se uzdigao i igrao bolje no ikad.
Za potvrdu vam ostaje da gledate proljetni dio i ,vjerujem, jos boljeg Draxlera.
Kako god vjerovatno nas na ljeto ocekuje TOP transfer.
Draxler je igrao odlicno, razvaljivao na svim poljima, bio fenomenalan, a onda pred SP forma je pala i takva bila citavo SP, neprepoznatljiv, vi ga pamtite i tu ste stali.
Taj pad za mladog igraca je neminovnost ako je pad prolazan,
a da je prolazan Draxler je dokazao u naredna 2-3 mjeseca sto je bio zdrav, opset se uzdigao i igrao bolje no ikad.
Za potvrdu vam ostaje da gledate proljetni dio i ,vjerujem, jos boljeg Draxlera.
Kako god vjerovatno nas na ljeto ocekuje TOP transfer.
Za mene je to vrlo jednostavno imamo drugacije ukuse. Ja Robbena obozavam vise gledati nego Riberya,ali opet (barem za mene) je Ribery bolji igrac.PEP je napisao/la:kolega ,brate bavarc kako god hoces ,sa ovim se ne slazem, tu su negdje obojica mozda je mala prevaga na strani robena,ali to je u par deka.Oba su vrhunska igraca i nedodirljiva na svojim krilnim pozicijama .ali kao sto kolege brac navedose ,roben je zadnje dvije sezone ,kako stvari stoje i trecu nas najbolji igrac .proFCB je napisao/la:Ribery je drasticno kompletniji i BOLJI igrac od Robbena!!!
Neko je u par navrata spomenuo Hazarda. Prvo koliko se ja sjecam Bayern ga je htio. Ali tada nismo bili u stanju dovesti takvog igraca. TI vjestacki klubovi su nas klali. Sada da Hazard predje,to mi je cista naucna fantastika. Medjutim za mene je bilo nepojmljivo i da ce Mata napustit Chelsea nakon onakve sezone,pa se ipak dogodilo.
Za Reus-a sam definitivno, ukoliko ce napustat BvB, bolje je da ga Bayern kupi nego da ide u neki Real, ManU, Chelsea i slicno... Najdraze bi mi bilo da ostane u BvB i postane jebbena legenda kluba.
O Draxleru necu ni rijeci reci, taj malac po meni nema ono nesto da bi mogao jednog dana obuci dres Bayerna
Stern des Südens
FC Bayern München
Ribery, Robben... Hmm... Mozda je Ribery kompletno gledano bolji igrac, univerzalniji od Robbena ali meni Robben ima nesto sto malo koji igrac ima. Tu neku drskost, glad, zelju, motiv... Jer poslije onakvih povreda i poslije one sezone 2012 malo bi ko psihicki ostao stabilan, da ne kazem, da napreduje igracki. On je to uspio, iduce godine je sve to nadoknadio i napredovao. Bukvalno je sa dna dosao do vrha.
Po meni velika je nepravda sto ove godine on nije jedan od nominiranih za igraca godine, a da o 2013 ne govorim. Velika nepravda. Pa sta se to danas vrijednuje u fudbalu, youtube klipovi, broj prodatih dresova ili takav jedan napredak i uspjeh. To je jedne prilike Van Persie spominjao, Van Gaal vise puta i ko vec ne.
Slazem se, Messi i Ronaldo su bolji igraci ali misljenja sam da je Robben dao vise sebe u ovih par godina, veci napor je podnio i veci je napredak u odnosu na prethodno stanje ostvario.
Edit: ovi nasi samo drilaju rondo. Evo gledam i u Kataru. Hocel kad potrcati? I gdje neces imat hiljadu pasova sa 90% preciznosti. Pep samo gestikulira neke pozicije na terenu.
Po meni velika je nepravda sto ove godine on nije jedan od nominiranih za igraca godine, a da o 2013 ne govorim. Velika nepravda. Pa sta se to danas vrijednuje u fudbalu, youtube klipovi, broj prodatih dresova ili takav jedan napredak i uspjeh. To je jedne prilike Van Persie spominjao, Van Gaal vise puta i ko vec ne.
Slazem se, Messi i Ronaldo su bolji igraci ali misljenja sam da je Robben dao vise sebe u ovih par godina, veci napor je podnio i veci je napredak u odnosu na prethodno stanje ostvario.
Edit: ovi nasi samo drilaju rondo. Evo gledam i u Kataru. Hocel kad potrcati? I gdje neces imat hiljadu pasova sa 90% preciznosti. Pep samo gestikulira neke pozicije na terenu.

- anelbavarac
- Kontakt:
Jos jedan dokaz da se radi na zamjeni za Badstubera.rikimo je napisao/la:https://pbs.twimg.com/media/B6-C4ieIQAADhQR.jpg
Ova zadnja povreda je bila ujedno i pocetak kraja njegove karijere.
ne mora znaciti ,mozda i ono sto je igrao do povrede pod pepom ,to ga nije zdivilio i u svojoj glavi vidoio da on nec odg.njeg sistemu igre.anelbavarac je napisao/la:Jos jedan dokaz da se radi na zamjeni za Badstubera.rikimo je napisao/la:https://pbs.twimg.com/media/B6-C4ieIQAADhQR.jpg
p.s:momci evo par fotki iz vruce dohe

Zadnja izmjena: PEP, dana/u 10 jan 2015, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma nema od ovoga nista.
Vjerujem da je ovo jos jedna suplja u nizu iako sigurno da niko ne bi imao nista protiv ovog transfera.
Vjerujem da je ovo jos jedna suplja u nizu iako sigurno da niko ne bi imao nista protiv ovog transfera.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
anelbavarac je napisao/la:Jos jedan dokaz da se radi na zamjeni za Badstubera.rikimo je napisao/la:https://pbs.twimg.com/media/B6-C4ieIQAADhQR.jpg
A sta je bilo sa onom pricom od prije nekoliko mjeseci? Gdje se culo lafo kako hvali strudlu da nije imao takvog igraca??? Nema od ovog nista
Stern des Südens
kakva zamjena za Badstubera, jedino koga bi on mogao zamijeniti je Dante .... I sretno kugli u nastavku karijere....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.