FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

klma1
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la klma1 » 28 nov 2014, 16:04

Probisvjet je napisao/la: A onda gradski derbi protiv FK Mladost (Solina) :mrgreen: Gazi gazi gazi Solinu.... :urnebes:
Uzela bi to Sloboda, bez ikakvih pojacanja, ali u sudijskoj nadoknadi
& $ ?

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 nov 2014, 17:12

nasi manekeni otisli na odmor bez centa.. :urnebes:
tako im i treba,dva mjeseca nisu platu dobili,reze to ujak sem :urnebes:
casimiro i perduv ostaju na kormilu slobode,u narednim danima dostaviti ce listu igraca na koje ne racunaju,pretpostavljam da je duga :urnebes:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 nov 2014, 17:32

wienultras je napisao/la:nasi manekeni otisli na odmor bez centa.. :urnebes:
tako im i treba,dva mjeseca nisu platu dobili,reze to ujak sem :urnebes:
casimiro i perduv ostaju na kormilu slobode,u narednim danima dostaviti ce listu igraca na koje ne racunaju,pretpostavljam da je duga :urnebes:
posteno..koliko i kako su igrali toliko treba i da zarade ....znaci,NISTA....ali sam da se uvede i neka kazna pa da oni nama jos nesto doplate za onu patnju koju smo gledali ima i 2 mjeseca....jbt,njih bi tacno neko mogao i tuzit za nanosenje dusevne boli :wtf: :wtf:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 nov 2014, 17:41

Brzi ne pregovara sa Zvijezdom, i vrlo bi rado dosao u Slobodu, to mu je najveca zelja za ponovnim povratkom, ali ga jos niko nije kontaktirao i izrazio zelju. Eto tako je on sam rekao.

Ja se i dalje nadam njegovom povratku. A valjda se sjete i u Upravi njegovih dobrih partija, a vidimo i sami da Casimiro zna kako raditi sa fudbalerima tako da bi Brzi sigurno jos napredovao uz njega i jos par pristojnih fudbalera.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 17:42

mislim da će broj odlazaka zavisit' od broja dolazaka, vjerujem da bi Kemo k'o i većina navijača, otpustio 70% igrača, međutim, sve zavisi od dolazaka :D zato oprezno, da nam ne bi prisjelo, pa da većina panjeva ostane u Slobodi :lol:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 nov 2014, 17:53

Chinaglia je napisao/la:mislim da će broj odlazaka zavisit' od broja dolazaka, vjerujem da bi Kemo k'o i većina navijača, otpustio 70% igrača, međutim, sve zavisi od dolazaka :D zato oprezno, da nam ne bi prisjelo, pa da većina panjeva ostane u Slobodi :lol:
:urnebes:
jos da znas koliko si upravu :urnebes:
nevjerujem ni ja da ce biti puno odlazaka,kemo je zadovoljan defanzivom ekipe.uglavnom :urnebes:
docice par igraca prema naprijed,od toga neki kemini puleni :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 17:56

realno, odbrana je ok, samo da Migi igra umjesto Efendića, al' pojačanja u veznom redu i napadu su neophodna

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 28 nov 2014, 18:15

I ja sam zadovoljan odbrabom,bice to aBd dobro :D,zar nisu na birou gospoda?

Nego imal ko izjavu Dede za Mitrovica?(negdje je objavljeno,ne gumo da nadjem)
Zlatan Nalić sin tuzlanski

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 18:33

Pa kako necete biti zadovoljni odbranom kad vam je 6 stopera u ekipi i dva golmana, bar ono sto sam gledao protiv nas :kafa:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 nov 2014, 19:35

lafomamone je napisao/la:Pa kako necete biti zadovoljni odbranom kad vam je 6 stopera u ekipi i dva golmana, bar ono sto sam gledao protiv nas :kafa:
i kakve sad vi imate veze sa ovim,i koga boli **** sta si ti gledao,i kakve veze imas sa slobodom :? :crazy:

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 nov 2014, 19:40

lafomamone je napisao/la:Pa kako necete biti zadovoljni odbranom kad vam je 6 stopera u ekipi i dva golmana, bar ono sto sam gledao protiv nas :kafa:
Do utakmice protiv Sarajeva smo imali medju najboljim odbranama, gledano po primljenim golovima, a nismo igrali bunker. Ustvari nikako i nista nismo igrali. :lol: :lol:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 nov 2014, 19:42

amypitar je napisao/la:http://www.fcsarajevo.ba/assets/files/i ... %20web.pdf
ovde dole,imas sve o statutu kluba...

http://www.****.ba/clanak/779295178642/sport/Tan-za-cetiri-miliona-kupio-trajna-upravljacka-prava-nad-Sarajevom" onclick="window.open(this.href);return false;

samo radi uporedbe
http://www.fksloboda.ba/uprava/statut
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 nov 2014, 22:29

sloboda72 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:http://www.fcsarajevo.ba/assets/files/i ... %20web.pdf
ovde dole,imas sve o statutu kluba...

http://www.****.ba/clanak/779295178642/sport/Tan-za-cetiri-miliona-kupio-trajna-upravljacka-prava-nad-Sarajevom" onclick="window.open(this.href);return false;

samo radi uporedbe
http://www.fksloboda.ba/uprava/statut
clan 37. SKUPSTINA KLUBA....mislim da je to najbitniji clan koji se MORA MIJENJAT...uf,samo da dobacimo do tog januara i skupstine....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 nov 2014, 23:46

Sakib Malkocevic

SLOBODA JE MOJ KLUB
Često mu je posljednjih godina nuđeno da preuzme Slobodu, ali je Sakib Malkočević uvijek odbijao. Kakve su šanse da se to dogodi uskoro, pogotovo što je već poznat kao spasitelj Slobode u situacijama kada je klubu iz Rudarske 2 gorilo pod nogama, kao sada?

– U ovom trenutku realno je jedino da vodim Omladinski pogon. Dok sam u Savezu, teško je raditi na dva fronta. Protivnik sam toga da jedna osoba vodi klub i bude selektor reprezentacije, bez obzira kojeg nivoa. Dva posla teško je jednako kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Zahvalan sam ljudima iz Slobode što pokazuju razumijevanje za odsustvo u vrijeme kada sam u U-17. Isto tako, mislim da je i Slobodi čast da ima svog čovjeka na kormilu jedne nacionalne selekcije.

Ako mu ne produže mandat u Savezu, da li je spreman preuzeti Slobodu na putu spasa?

– Naravno, ja sam zaposlen u Slobodi i ne bježim da vodim prvu ekipu, ako je to u obostranom interesu. Uostalom, ne mogu vječito bježati od te odgovornosti. Slobodu previše volim da bih rekao “neću”. Ali, sve dok sam selektor U-17, nije realno da radim na dva teška fronta. Uostalom, ko garantuje da će sve profunkcionisati ako ja dođem!?

NIJE VRIJEME ZA STRANCA
O stanju u Slobodi nerado govori. Bilo šta da kaže, neko će prigovoriti da pametuje s distance. No, o nekim stvarima nema dileme.

– Dobro smo krenuli, loše nastavili i završili. Trebalo je Denisu Sadikoviću dati punu podršku, vrijedan je i zna posao, voli Slobodu. Imao je problema s navijačima, ali o tome je trebalo misliti prije nego što je doveden. A kad jeste, trebalo ga je podržati u svemu. Ispalo je najgore za klub. Sadiković se nije mogao nositi sa pritiscima, ali ni rezultati mu nisu išli u prilog. Poslije je povučen gori potez. Šta god ko mislio, nije vrijeme da Slobodu vodi stranac. Postoje jezičke i druge barijere koje ometaju trenažni proces i svaku komunikaciju. Uz svo uvažavanje spram Alfreda Casimira, smatram da imamo daleko kvalitetnijih trenera, i u okolini, a i u BiH. Iskustva nekih drugih naših klubova sa strancima su veoma loša.

Podsjećamo da igrači hvale Casimira, te da je Slobodu uveo u Premijer ligu “stranac” Ćiro Blažević.

– Igrači su takvi da će uvijek hvaliti onog ko im je trenutno šef. Da i Vas postave za trenera, rekli bi da se radi dobro i da su treninzi odlični. Svaki novi trener je njima najbolji dok ne dođe slijedeći. A šta je s rezultatima? Portugalac je izjavio kako je nogometni jezik univerzalan i svuda isti. Globalno da, ali šta je sa mentalitetom igrača, pa ako hoćete i sa ljubavi prema klubu!? Što se tiče Ćire Blaževića, on je Bosanac i niko ga nije doživljavao kao stranca. Poseban je po svemu i drago mi je da je bio u Slobodi.

LOŠA SELEKCIJA NAJVEĆI PROBLEM
Prema riječima Malkočevića u Slobodi se skoncentrisalo dosta problema, i oni nisu od jučer. Sadašnje stanje ima svoje uzroke.

– Najveći problem je loša selekcija i nekvalitetan igrački kadar. Znam da se mnogima neće svidjeti moja ocjena, ali ću reći da Sloboda nema kvalitetan igrački kadar za Premijer ligu. Ne znam ko je vršio selekciju, ni ko je dovodio igrače. Taj nije vodio računa da je razlika između Prve i Premijer lige ogromna. Imali smo bolju ekipu dok smo igralu u Federalnoj ligi.

Šta je potrebno uraditi da Sloboda “procvjeta” u proljeće, pitali smo Malkočevića.

– Prvo treba uraditi sve da klub funkcioniše kako treba. Ne možemo praviti ekipu, pa onda klub. Ako nema kluba, ekipa kratko traje. Klub mora biti onakav kako nalaže NS BiH i UEFA, sa svim potrebnim tijelima i da svako radi svoj posao. Tek kada se to ostvari, bit će uživanje raditi sa igračima, voditi treninge i postizati rezultate

NAVIJAČI SU BITNI SVAKOM KLUBU
Sloboda je među klubovima koji su najviše novaca uplatili Savezu na ime kazni za nedolično ponašanje navijača, bakljade, pirotehniku. Kakav je stav Malkočevića o tome, s obzirom da im, za razliku od nekih drugih trenera, nije trčao u zagrljaj poslije utakmica.

– Navijači su potrebni svakom klubu. Nije isto igrati bez njih i uz njihovu podršku. Ali, ta podrška treba da bude konstruktivna, a ne na štetu kluba. Ne mogu da ne spomene jednu grupu navijača koji su, u vrijeme dok smo igrali Federalnu ligu, išli na sve Slobodine utakmice i davali igračima i trenerima veliku podršku. Svaka im čast! Sloboda i sada ima dosta dobru podršku navijača, ali se svi trebaju potruditi da se i oni usreće. A najbolje ih je usrećiti dobrim rezultatima. No, plašim se da ćemo morati još pričekati na tu sreću.

Malkočević smatra da Sloboda nije u bezizlaznoj situaciji.

– Očito je da se nismo opametili od onog vremena kada smo dvije sezone igrali u Prvoj federalnoj ligi.
Ali, nije još kasno da se trznemo. Nekoliko je ekipa ispod nas koje nisu iz dobro organizovanih klubova. Nekoliko je ispred nas s malom bodovnom prednošću. Proljeće će biti pravi test za sve koji rade u Slobodi i vode ekipu i klub. Test je i za same navijače. Treba se dobro pripremiti, uraditi sve što je potrebno kaako nam se opet, nedaj Bože, ne bi dogodio sunovrat.

GOST VUGDALIĆA BIO SAM KAO SELEKTOR
Navijači Slobode dva puta su tražili odlazak direktora Saše Vugdalića. Opet, Sakib Malkočević je nedavno, u jednoj “sportskoj srijedi” na OBN, bio Vugdalićev gost. Kakve su im međusobne relacije?

– Nikada do sada ni kafe nismo popili. Nisam je popio ni kao njegov gost na OBN-u. Došao sam iz Tuzle u Sarajevo autom, Vugdalić autobusom. Mogao je reći da ga povezem, ali nije, a ni ja se nisam htio nuditi. U stvari, kad sam prihvatio poziv da budem gost u studiju tokom prenosa Lige prvaka, shvatio sam da sam pozvan kao selektor jedne kadetske reprezentacije BiH i tako sam se ponašao, a ne kao trener u Omladinskom pogonu Slobode – zaključio je razgovor za SN i Tuzlalive.ba selktor U-17 reprezentacije BiH, Sakib Malkočević. (Miroslav Petrović)

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 29 nov 2014, 16:02

SOK je istinski velemajstor za sve ove neznalice redom!

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 nov 2014, 17:00

Jel Mehanović našao novi klub ili ostaje kod vas?

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 29 nov 2014, 18:10

Ostaje

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 nov 2014, 19:11

Batva je napisao/la:Sakib Malkocevic

SLOBODA JE MOJ KLUB
Često mu je posljednjih godina nuđeno da preuzme Slobodu, ali je Sakib Malkočević uvijek odbijao. Kakve su šanse da se to dogodi uskoro, pogotovo što je već poznat kao spasitelj Slobode u situacijama kada je klubu iz Rudarske 2 gorilo pod nogama, kao sada?

– U ovom trenutku realno je jedino da vodim Omladinski pogon. Dok sam u Savezu, teško je raditi na dva fronta. Protivnik sam toga da jedna osoba vodi klub i bude selektor reprezentacije, bez obzira kojeg nivoa. Dva posla teško je jednako kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Zahvalan sam ljudima iz Slobode što pokazuju razumijevanje za odsustvo u vrijeme kada sam u U-17. Isto tako, mislim da je i Slobodi čast da ima svog čovjeka na kormilu jedne nacionalne selekcije.

Ako mu ne produže mandat u Savezu, da li je spreman preuzeti Slobodu na putu spasa?

– Naravno, ja sam zaposlen u Slobodi i ne bježim da vodim prvu ekipu, ako je to u obostranom interesu. Uostalom, ne mogu vječito bježati od te odgovornosti. Slobodu previše volim da bih rekao “neću”. Ali, sve dok sam selektor U-17, nije realno da radim na dva teška fronta. Uostalom, ko garantuje da će sve profunkcionisati ako ja dođem!?

NIJE VRIJEME ZA STRANCA
O stanju u Slobodi nerado govori. Bilo šta da kaže, neko će prigovoriti da pametuje s distance. No, o nekim stvarima nema dileme.

– Dobro smo krenuli, loše nastavili i završili. Trebalo je Denisu Sadikoviću dati punu podršku, vrijedan je i zna posao, voli Slobodu. Imao je problema s navijačima, ali o tome je trebalo misliti prije nego što je doveden. A kad jeste, trebalo ga je podržati u svemu. Ispalo je najgore za klub. Sadiković se nije mogao nositi sa pritiscima, ali ni rezultati mu nisu išli u prilog. Poslije je povučen gori potez. Šta god ko mislio, nije vrijeme da Slobodu vodi stranac. Postoje jezičke i druge barijere koje ometaju trenažni proces i svaku komunikaciju. Uz svo uvažavanje spram Alfreda Casimira, smatram da imamo daleko kvalitetnijih trenera, i u okolini, a i u BiH. Iskustva nekih drugih naših klubova sa strancima su veoma loša.

Podsjećamo da igrači hvale Casimira, te da je Slobodu uveo u Premijer ligu “stranac” Ćiro Blažević.

– Igrači su takvi da će uvijek hvaliti onog ko im je trenutno šef. Da i Vas postave za trenera, rekli bi da se radi dobro i da su treninzi odlični. Svaki novi trener je njima najbolji dok ne dođe slijedeći. A šta je s rezultatima? Portugalac je izjavio kako je nogometni jezik univerzalan i svuda isti. Globalno da, ali šta je sa mentalitetom igrača, pa ako hoćete i sa ljubavi prema klubu!? Što se tiče Ćire Blaževića, on je Bosanac i niko ga nije doživljavao kao stranca. Poseban je po svemu i drago mi je da je bio u Slobodi.

Prema riječima Malkočevića u Slobodi se skoncentrisalo dosta problema, i oni nisu od jučer. Sadašnje stanje ima svoje uzroke.

– Najveći problem je loša selekcija i nekvalitetan igrački kadar. Znam da se mnogima neće svidjeti moja ocjena, ali ću reći da Sloboda nema kvalitetan igrački kadar za Premijer ligu. Ne znam ko je vršio selekciju, ni ko je dovodio igrače. Taj nije vodio računa da je razlika između Prve i Premijer lige ogromna. Imali smo bolju ekipu dok smo igralu u Federalnoj ligi.

Šta je potrebno uraditi da Sloboda “procvjeta” u proljeće, pitali smo Malkočevića.

– Prvo treba uraditi sve da klub funkcioniše kako treba. Ne možemo praviti ekipu, pa onda klub. Ako nema kluba, ekipa kratko traje. Klub mora biti onakav kako nalaže NS BiH i UEFA, sa svim potrebnim tijelima i da svako radi svoj posao. Tek kada se to ostvari, bit će uživanje raditi sa igračima, voditi treninge i postizati rezultate

Sloboda je među klubovima koji su najviše novaca uplatili Savezu na ime kazni za nedolično ponašanje navijača, bakljade, pirotehniku. Kakav je stav Malkočevića o tome, s obzirom da im, za razliku od nekih drugih trenera, nije trčao u zagrljaj poslije utakmica.

– Navijači su potrebni svakom klubu. Nije isto igrati bez njih i uz njihovu podršku. Ali, ta podrška treba da bude konstruktivna, a ne na štetu kluba. Ne mogu da ne spomene jednu grupu navijača koji su, u vrijeme dok smo igrali Federalnu ligu, išli na sve Slobodine utakmice i davali igračima i trenerima veliku podršku. Svaka im čast! Sloboda i sada ima dosta dobru podršku navijača, ali se svi trebaju potruditi da se i oni usreće. A najbolje ih je usrećiti dobrim rezultatima. No, plašim se da ćemo morati još pričekati na tu sreću.

– Očito je da se nismo opametili od onog vremena kada smo dvije sezone igrali u Prvoj federalnoj ligi.
Ali, nije još kasno da se trznemo. Nekoliko je ekipa ispod nas koje nisu iz dobro organizovanih klubova. Nekoliko je ispred nas s malom bodovnom prednošću. Proljeće će biti pravi test za sve koji rade u Slobodi i vode ekipu i klub. Test je i za same navijače. Treba se dobro pripremiti, uraditi sve što je potrebno kaako nam se opet, nedaj Bože, ne bi dogodio sunovrat.

Navijači Slobode dva puta su tražili odlazak direktora Saše Vugdalića. Opet, Sakib Malkočević je nedavno, u jednoj “sportskoj srijedi” na OBN, bio Vugdalićev gost. Kakve su im međusobne relacije?

– Nikada do sada ni kafe nismo popili. Nisam je popio ni kao njegov gost na OBN-u. Došao sam iz Tuzle u Sarajevo autom, Vugdalić autobusom. Mogao je reći da ga povezem, ali nije, a ni ja se nisam htio nuditi. U stvari, kad sam prihvatio poziv da budem gost u studiju tokom prenosa Lige prvaka, shvatio sam da sam pozvan kao selektor jedne kadetske reprezentacije BiH i tako sam se ponašao, a ne kao trener u Omladinskom pogonu Slobode – zaključio je razgovor za SN i Tuzlalive.ba selktor U-17 reprezentacije BiH, Sakib Malkočević. (Miroslav Petrović)

FK SLOBODA DOBIO TRENERA
SMAJIL KARIĆ NA PROLJEĆE PREDVODI "CRVENO-CRNE"

Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva
16.2.2013. E.S.

Nekadašnji trener Budućnosti iz Banovića, Radničkog iz Lukavca, Omladinca iz Mionice i drugih klubova sa područja TK, Smajil Karić, imenovan je danas za novog šefa stručnog štaba FK Sloboda.

Nakon što niti jedan, uslovno rečeno, domaći trener, odnosno uposlenik kluba nije htio uzeti vruć krompir u ruke, Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva.

Kakvi su planovi, ambicije i želje Smajila Karića bit će poznato tokom naredne sedmice.
Ja volim FK Tuzla City

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 29 nov 2014, 19:37

sloboda72 je napisao/la:
Batva je napisao/la:Sakib Malkocevic

SLOBODA JE MOJ KLUB

NIJE VRIJEME ZA STRANCA

FK SLOBODA DOBIO TRENERA
SMAJIL KARIĆ NA PROLJEĆE PREDVODI "CRVENO-CRNE"

Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva
16.2.2013. E.S.

Nekadašnji trener Budućnosti iz Banovića, Radničkog iz Lukavca, Omladinca iz Mionice i drugih klubova sa područja TK, Smajil Karić, imenovan je danas za novog šefa stručnog štaba FK Sloboda.

Nakon što niti jedan, uslovno rečeno, domaći trener, odnosno uposlenik kluba nije htio uzeti vruć krompir u ruke, Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva.

Kakvi su planovi, ambicije i želje Smajila Karića bit će poznato tokom naredne sedmice.
...
...
Dok sam u Savezu, teško je raditi na dva fronta. Protivnik sam toga da jedna osoba vodi klub i bude selektor reprezentacije, bez obzira kojeg nivoa. Dva posla teško je jednako kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Zahvalan sam ljudima iz Slobode što pokazuju razumijevanje za odsustvo u vrijeme kada sam u U-17. Isto tako, mislim da je i Slobodi čast da ima svog čovjeka na kormilu jedne nacionalne selekcije.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 nov 2014, 23:36

Znaci istina je sto Azmir mi je rekao..ja sam ovdje vec pisao kako je Azmjr davo svije auto vugdalicu a civjek nece viza se busem. ..I kaze dao je do sada 6.000 km Vugdalicu odkad je tu ..I dobit ce nesto ako zavrsi posao koji je prvobitno dogovoren...znaci jednostavno Azmir mi je ovo rekao sto I Sakib tvrdi...
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.