Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Joj ubiće nas sutra skokom, očekujem da Gruzijci poentiraju sutra i iz trećeg napada 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ha ha. Znači njih trojica ukupno 78 poena. Ko će to zabiti ostalih 44 poena?reptil je napisao/la:Dobijamo mi protiv Gruzije +17
Dvorna Mirza Delibasic Posjetilaca 5.436
112:95
Teletovic 35 poena 10 skokova 2 asistencije 0 ukradenih lopti
Djedovic 28 poena 9 skokova 5 asistencija 6 ukradenih lopti
Zack 15 poena 5 skokova 9 asistencija 5 ukradenih lopti
......
Gruzija je iznad nas u ovom trenutku i favoriti su sutra. Nema tu puno price, niti izmisljanja tople vode. Ako se sutra i izgubi utakmica, nije smak svijeta. Idemo na pobjedu i nadam se odlicnoj posjeti. Ako se dobije osigurali smo plasman 99%. Vidjet cemo kako ce to da izgleda sve sutra.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
nije 44 nego 34 ne znas racunati kume a ta 34 ce zabitilevat je napisao/la:Ha ha. Znači njih trojica ukupno 78 poena. Ko će to zabiti ostalih 44 poena?reptil je napisao/la:Dobijamo mi protiv Gruzije +17
Dvorna Mirza Delibasic Posjetilaca 5.436
112:95
Teletovic 35 poena 10 skokova 2 asistencije 0 ukradenih lopti
Djedovic 28 poena 9 skokova 5 asistencija 6 ukradenih lopti
Zack 15 poena 5 skokova 9 asistencija 5 ukradenih lopti
......
Kikanovic 14 poena 5 skokova 1 asistencija 1 ukradena lopta
Persic 12 poena 3 skoka 4 asistencije 1 urkradene lopte
Sinanovic 8 poena 1 skok 0 asistencija 0 ukradena lopta
Mitrovic poena 0 skokova 1 asistencija 0 ukradenih
sve ukupno sto i nije lose bi trebali imati skromnih
29 skokova,
22 asistencije i
13 ukradenih
dovoljno i za skromu pobjedu od +17
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 21 avg 2012, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
- legenda reala
- Kontakt:
To je to, isto sam i ja rekaoneno#4 je napisao/la:Gruzija je iznad nas u ovom trenutku i favoriti su sutra. Nema tu puno price, niti izmisljanja tople vode. Ako se sutra i izgubi utakmica, nije smak svijeta. Idemo na pobjedu i nadam se odlicnoj posjeti. Ako se dobije osigurali smo plasman 99%. Vidjet cemo kako ce to da izgleda sve sutra.

Posjetu ja očekujem dobru,pobjedi se nadam ali ne očekujem je

Neće biti smak svijeta, mlatnuti Latviju tamo, i Rumune i Holanđane i to je to, kad bi mlatnuli sutra i ovo sve, onda bi bili prvi

Sutra Mirza mora odigrati vrhunsku utakmicu, ako i Niho, Zack standardan, e ključ je dobra odbrana i što bolje iskontrolisati defanzivni skok, ne dozvoliti puno napada

Odbran je ključ sutra, džaba i Mirza ako poludi, ako dobro ne odbranimo

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Bgm kladionice nam daju za sutra kvotu na nas samo 1,25 a vi pricate kako su oni favoriti..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Po hiljaditi i milioniti put, mi cemo uvijek igrati prosjecnu ili ispodprosjecnu odbranu. Pogotovo u ovom skracenom rosteru. Acina filozofija kosarke je za kos vise. Rijetko kada ce mu odbrana biti prioritet. A u ovakvom sastavu u kojem smo nemoguce je izdrzati toliko minuta vrhunske odbrane.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Imam neki osjćaj da će proraditi Sinanović.. neka da 10 poena od njega dosta .. nekako je sve bolji kako tekme dolaze
sto se tiče Mirze ne moze on nikad odigrati katastrofalno kao ni Djedovic, Kikan i Zak (Dadumle).. u nekoj od 4 cetvrtine ce se raspucati to je jasno kao dan... Samo ih stegnuti 20 min tj da na poluvremenu dobijemo 6-7 razlike. na kaju +17 i to je to. Jasno je ko dan da ce oni kupiti lopte i po 3 napada imati iz nase odbrane, na to sam navikao, jbg samo da ne pogadjaju ko oni Žohari Latvijci sa pokretnih reklama i iz svlacionice
sto se tiče Mirze ne moze on nikad odigrati katastrofalno kao ni Djedovic, Kikan i Zak (Dadumle).. u nekoj od 4 cetvrtine ce se raspucati to je jasno kao dan... Samo ih stegnuti 20 min tj da na poluvremenu dobijemo 6-7 razlike. na kaju +17 i to je to. Jasno je ko dan da ce oni kupiti lopte i po 3 napada imati iz nase odbrane, na to sam navikao, jbg samo da ne pogadjaju ko oni Žohari Latvijci sa pokretnih reklama i iz svlacionice
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 21 avg 2012, 22:04, ukupno mijenjano 4 puta.
to ti je najklimavija kvota..jasko_juve je napisao/la:Bgm kladionice nam daju za sutra kvotu na nas samo 1,25 a vi pricate kako su oni favoriti..
ispod 1,50 kvote se neigra kosarka sem NBA kosarke
da smo Holadniju dobili 30 razlike bila bi kvota 1,15

i na srbiju je bilo 1.25 kvota pa su primili tricu preko cijele Srbije

- legenda reala
- Kontakt:
Znam baneno#4 je napisao/la:Po hiljaditi i milioniti put, mi cemo uvijek igrati prosjecnu ili ispodprosjecnu odbranu. Pogotovo u ovom skracenom rosteru. Acina filozofija kosarke je za kos vise. Rijetko kada ce mu odbrana biti prioritet. A u ovakvom sastavu u kojem smo nemoguce je izdrzati toliko minuta vrhunske odbrane.

Ali sutra protiv Gruzije moramo odigrati malo bolje iznad prosjeka, znam ja da ne možemo mi vrhunski to odigrati, ali npr kao protiv Latvije zadnjih nekoliko minuta odigrati.
Razumijemo se mi

Da li možemo dobiti ovu Gruziju igrom za koš više i to je pitanje, kakvi su oni na šutu iz vana

Kvota je tu nebitna stvar, ja igram dvicu, jedini način da dobijemo

Kladionice se vjerovatno vode formom, domacim terenom, te cinjenicom da je Pachulia pod velikim znakom pitanja, a i ako nastupi nije to 100% njegovih mogucnosti.
Mislim da je sutra kljucna stvar skok. Ukoliko budemo dobro gradili pod nasim kosem sanse nam drasticno rastu. Imaju i oni suzenu rotaciju, protiv Rumunije 6 igraca je igralo 27 minuta i vise. Protiv takve ekipe mislim da bi sto vise trebalo spustati Mirzi, da pokusa iznuditi licne, Shengelia mu fizicki sigurno ne moze parirati. Dvojicu nek napuni, nama dosta.
Neka Mirza odigra kao protiv Hrvatske na EP, uz standardan doprinos ostalih - trebalo bi biti dovoljno za pobjedu.
Mislim da je sutra kljucna stvar skok. Ukoliko budemo dobro gradili pod nasim kosem sanse nam drasticno rastu. Imaju i oni suzenu rotaciju, protiv Rumunije 6 igraca je igralo 27 minuta i vise. Protiv takve ekipe mislim da bi sto vise trebalo spustati Mirzi, da pokusa iznuditi licne, Shengelia mu fizicki sigurno ne moze parirati. Dvojicu nek napuni, nama dosta.
Neka Mirza odigra kao protiv Hrvatske na EP, uz standardan doprinos ostalih - trebalo bi biti dovoljno za pobjedu.

Kakav si maler jos ces pogoditi.legenda reala je napisao/la:
Kvota je tu nebitna stvar, ja igram dvicu, jedini način da dobijemo

Sta vam je ba mi smo uvijek u napadu perfektni(ne brinem za napad) u svakoj utakmici kakvu odbranu odigramo takav ce biti i rezultat!!
U biti mi zavisimo od Mirze i Djedovica. Crni ce uvijek dati doprinos. Jer je raznosvrsan igrac. Ova dvojica su kosgeteri i samo je pitanje kakvu utakmicu imaju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Al iskreno Sinanovic je tropa ziva ... Opanak covjek ... Jebote on treba da zdere kos ... Sve treba da prikuca, a on se usere u gace kad dobije loptu jebote . Nema covjek agresivnosti ni secunde ... Pa daj covjece pa 2.22 si, kucaj svaku loptu .
To samo pokazuje koliko ne poznajes kosarku. Da bi Sinanovic igrao dobro citava ekipa mora da radi za njega, pogotovo play. Ja sam ubijedjen da ce Nedzad itekako dati doprinos u ovim kvalifikacijama. Igrat' ce bolje i bolje. Sinanovic zadnje dvije sezone ozbiljne kosarke je rijetko kada vidjao. U biti to je pretezno bilo po 4-5 minuta i klupa deset utakmica zaredom. Osim onog perioda kada je u pretprosloj sezoni u TOP 16 igrao najbolju kosarku zivota.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Cccc svako sebi daje za pravo da komentarise nekog igraca....Bas ti nick stoji....Ako si najvisociji na parketu,u kosarci,ne znaci i da si najbolji....sLucajni je napisao/la:Al iskreno Sinanovic je tropa ziva ... Opanak covjek ... Jebote on treba da zdere kos ... Sve treba da prikuca, a on se usere u gace kad dobije loptu jebote . Nema covjek agresivnosti ni secunde ... Pa daj covjece pa 2.22 si, kucaj svaku loptu .
Neno Mirza i Niho znaju napamet dati kos.. ako Mirzi nebude isla trica ici ce pod kos i igrati 1 na 1 uz faul kos ili samo faul, a Djedovic isto tako ici ce na dvokorak i uvlacit ce se pod kos kao i u svakoj utakmici dok ce crni kruziti sa loptom oko linije za tri poena i 10 sec pred kraj napada dodati mirzi, nekom drugom asistirati, uraditi solo prodor pod kos ili sutati sa poldistance, jer koliko znam on nikad nije osutao tokom ovih utakmica sa vana tacnije za 3 pena...neno#4 je napisao/la:U biti mi zavisimo od Mirze i Djedovica. Crni ce uvijek dati doprinos. Jer je raznosvrsan igrac. Ova dvojica su kosgeteri i samo je pitanje kakvu utakmicu imaju.
- legenda reala
- Kontakt:
Pa ja, fazon je što on nema dobrog playa/ili mu sistem ne odgovara da ga razigra, ali koliko samo otvori Mirzi prostora kad uđe u napad, džaba što je on levat, moraš ga čuvati jbg visok je 2.20
A ustvari šta smo mi očekivali od Nedžada, pa svi ti visoki igrači imaju sličnu priču, pa šta je Vraneš bio dok ga Dule nije usavršio, letva svi su govorili, a kasnije postade jako koristan igrač
Niko me ne može ubijediti da Nedžad ne može biti koristan u repci, evo konkretno sutra, nam treb anjegovih dobrih minuta

A ustvari šta smo mi očekivali od Nedžada, pa svi ti visoki igrači imaju sličnu priču, pa šta je Vraneš bio dok ga Dule nije usavršio, letva svi su govorili, a kasnije postade jako koristan igrač

Niko me ne može ubijediti da Nedžad ne može biti koristan u repci, evo konkretno sutra, nam treb anjegovih dobrih minuta

Je li Nihad znao napamet dati kos Latviji do 30. minute? Ne ide to tako lahko koliko ti mislis. Igor Kokoskov je selektor Gruzije, nije covjek nimalo naivan, u NBA je dugo godina bio pomocnik. Zna se tacno odakle prijeti najveca opasnost. I vjerovatno ce ici na to da puste Mirzu i Nihada, a da pokusaju "ugusiti" Crnog. Zato je super bitno da u napadu proigra neko, a da to ne bude Crni ili Mirza. Da se ne desi situacija kao protiv Latvije, da Crni mora preuzimati na sebe i egzekuciju napada.reptil je napisao/la:Neno Mirza i Niho znaju napamet dati kos.. ako Mirzi nebude isla trica ici ce pod kos i igrati 1 na 1 uz faul kos ili samo faul, a Djedovic isto tako ici ce na dvokorak i uvlacit ce se pod kos kao i u svakoj utakmici dok ce crni kruziti sa loptom oko linije za tri poena i 10 sec pred kraj napada dodati mirzi, nekom drugom asistirati, uraditi solo prodor pod kos ili sutati sa poldistance, jer koliko znam on nikad nije osutao tokom ovih utakmica sa vana tacnije za 3 pena...neno#4 je napisao/la:U biti mi zavisimo od Mirze i Djedovica. Crni ce uvijek dati doprinos. Jer je raznosvrsan igrac. Ova dvojica su kosgeteri i samo je pitanje kakvu utakmicu imaju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....