Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sabinho
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 02:52

Gabon je napisao/la:Pape je glup stavio je tzv. zadnjeg veznog na poziciju 10 TINO SVENO..
Pape je glup Hadzic tzv. zadnji vezni moze igrati i stopera i beka..
Pape je glup Avdija je za njega bek..
Pape je teletina. :kafa:
I tako glup sa glupim zadnjim veznim i glupim stoperom je uzeo bod Belgiji. Zamisli da nije bilo nepotizma i da su igrali najbolji natrpao bi ih 5-0. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 05 sep 2015, 02:55

Sabinho je napisao/la:
Gabon je napisao/la:Pape je glup stavio je tzv. zadnjeg veznog na poziciju 10 TINO SVENO..
Pape je glup Hadzic tzv. zadnji vezni moze igrati i stopera i beka..
Pape je glup Avdija je za njega bek..
Pape je teletina. :kafa:
I tako glup sa glupim zadnjim veznim i glupim stoperom je uzeo bod Belgiji. Zamisli da nije bilo nepotizma i da su igrali najbolji natrpao bi ih 5-0. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
To sto navijas za Sarajevo daje ti pravo da lizes gowna Papeta ?
Pokrij se :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 02:57

:kafa:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 05 sep 2015, 02:58

Sabinho je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Meša i nisi mi nešto drag vako , dal' je zbog Želje ne znam .. :D
Ali sto se tice poteza od preuzimanja repke, svaka ti cast.Izvlacis maksimum, tezimo modernoj igri, ozbiljan si trener sa logičnim odlukama. Barem do sada.
Belgija je bila spustanje na zemlju, jer smo tu po prvi put pokazali nemoć kvalitetom.
Prijasnji porazi tipa Izrael, Egipat, Nigerija, Kipar ( oni neocekivani ) su sve Papetu na dusu.
Tu se moglo uradit nesto ali sinoć je oskudan igracki kadar dosao do izrazaja.
Napokon igramo 4231 sa pravim krilima, s pravim bekovima. Jos dok ih poredas u sredini pravim redoslijedom, ili dok se nova 10ka ne pojavi imas moju punu podrsku !
Kako ce se pojaviti nova desetka? Nema Mesa magicni stapic. Odlaskom Misimovica svaki naredni selektor je ostao na mukama, pocevsi od Papeta pa sad preko Mese i ne znamo sta ce biti dalje. Pape i Mesa su naivni i povjerovali su "Crvenoknjigom magu" da je sposoban da preuzme odgovornost medjutim od toga nema nista. Dalje, poraz od dva razlike nije maksimum protiv Belgije kad smo u losijem sastavu drzali tri boda koja je Begovic prosuo.
Mi dugo godina nismo lijevog beka imali pa se pred SP ( kad je najvise trebalo ), pojavi jedan Seo koji je 2014-u prekuco.
Kad nam je Rahimić otiso, najbolji osigurac i destruktivac, niotkud eksplodira Mume i briljira od tad svaku tekmu. Magicni stapić efekat vidis :D
Igrao nam Vedo krilo ni na sta licili nismo, zaigra Hajrović pocnemo igrati fantastican fudbal.
Zato imam osjećaj da je samo pitanje vremena kad ćemo 10ku namiriti. Da nađemo nekog da odigra to kako treba.

Razlog remija u Zenici nije sto je nas maksimum vise nego pokazano sinoć, nego sto su Belgijanci tu utakmicu odigrali ispod svog nivoa. Vidio si prvo poluvrijeme kad pokazu koliko mogu.
Tako su i susjedi mislili, izvukli bod tamo i hoće nešto u Zagrebu. Ljudi ih otresli ko malu djecu. Mi i oni, po svemu nebo i zemlja.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 03:00

Protivnik igra koliko mu dopustis i ti igras koliko tebi protivnik dozvoli. U dva meca protiv Velsa koji je nas nivo su uzeli jedan bod, nije realno da im se ne da igrati vec...

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 05 sep 2015, 03:03

Sabinho je napisao/la:Protivnik igra koliko mu dopustis i ti igras koliko tebi protivnik dozvoli. U dva meca protiv Velsa koji je nas nivo su uzeli jedan bod, nije realno da im se ne da igrati vec...
Jok Kipar, Israel :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 05 sep 2015, 03:10

Sabinho je napisao/la:Protivnik igra koliko mu dopustis i ti igras koliko tebi protivnik dozvoli. U dva meca protiv Velsa koji je nas nivo su uzeli jedan bod, nije realno da im se ne da igrati vec...
Oni kao kolektiv nisu na zeljenom nivou, to stoji.
Ali kad zabrljaju, sljedećeg protivnik na kojem se vade najcesce natrpaju. Ili nadigraju.
Iskreno Sabinho druze mi imamo Dzeku, ali oni imaju 11 Dzeka na svakoj poziciji. Sta mi imamo traziti protiv njih kad odigraju kako mogu ?
S rezervama Deportiva, Gazientepa, Freiburga .. Dva razlike realan omjer snaga.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 03:11

BadrHari je napisao/la:
Oni kao kolektiv nisu na zeljenom nivou, to stoji.
Ali kad zabrljaju, sljedećeg protivnik na kojem se vade najcesce natrpaju. Ili nadigraju.
Iskreno Sabinho druze mi imamo Dzeku, ali oni imaju 11 Dzeka na svakoj poziciji. Sta mi imamo traziti protiv njih kad odigraju kako mogu ?
S rezervama Deportiva, Gazientepa, Freiburga .. Dva razlike realan omjer snaga.
Bolna istina, imamo i Besica.

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 05 sep 2015, 08:56

Mesa zovni Stojceva
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 05 sep 2015, 09:31

Zovi Baggia...novu desetku bh fudbala!
Allez

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 sep 2015, 10:12

Ja zamjeram Mesi samo sto nije izbacio MEdunjanina na poluvremenu i stavio Vrancica ili vec nekog u vezni red..SIgurno bi svojom brzom igrom rasteretio Besica i Pjanica za razliku od dizelasa MEdunjanina koji nije KDBa ni pokusao blokirat kod 2 gola..
Druga stvar Spahic pola poluvremena hramlje ne oslanja se na nogu Vranjes lijece s lijeve na desnu stranu pokriva za obojicu..
Nemamo mi igre to je cinjenica i protiv Izraela nismo imali tehniku i pass igru problem je u veznom redu Pjanic ne moze igrati iza Dzeke on mora ici nazad treba probati sa Vrancicem..

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 10:34

zgembo89 je napisao/la:Ja zamjeram Mesi samo sto nije izbacio MEdunjanina na poluvremenu i stavio Vrancica ili vec nekog u vezni red..SIgurno bi svojom brzom igrom rasteretio Besica i Pjanica za razliku od dizelasa MEdunjanina koji nije KDBa ni pokusao blokirat kod 2 gola..
Druga stvar Spahic pola poluvremena hramlje ne oslanja se na nogu Vranjes lijece s lijeve na desnu stranu pokriva za obojicu..
Nemamo mi igre to je cinjenica i protiv Izraela nismo imali tehniku i pass igru problem je u veznom redu Pjanic ne moze igrati iza Dzeke on mora ici nazad treba probati sa Vrancicem..
Jesi li ikada gledao Vrancica?
Medunjanin je ispodprosjecan igrac, nazalost, Vrancic je jos gori od njega. Sto se brzine tice,ako Medunjanin 100 metara trci 20 sekundi, Vrancic trci mozda 19 sekundi.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 05 sep 2015, 10:35

A da medi onaj voley zavrsio u rasljama bio bi zidan. Medo ima kvalitet da jednim potezom nesto napravi. Steta je sto ne igra pa makar da se vrati u tursku. Nek je u formi.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 sep 2015, 10:39

SjeverniVjetar je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Ja zamjeram Mesi samo sto nije izbacio MEdunjanina na poluvremenu i stavio Vrancica ili vec nekog u vezni red..SIgurno bi svojom brzom igrom rasteretio Besica i Pjanica za razliku od dizelasa MEdunjanina koji nije KDBa ni pokusao blokirat kod 2 gola..
.
Jesi li ikada gledao Vrancica?
Medunjanin je ispodprosjecan igrac, nazalost, Vrancic je jos gori od njega. Sto se brzine tice,ako Medunjanin 100 metara trci 20 sekundi, Vrancic trci mozda 19 sekundi.
Jesam dok je igrao za Paderborn uglavnom je sve igrao oko 60tak minuta..Slican igrac ko Misimovic izvodio prekide kornere itd.. Sigurno je bolji od rekreativca MEdunjanina

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 10:48

zgembo89 je napisao/la: Jesam dok je igrao za Paderborn uglavnom je sve igrao oko 60tak minuta..Slican igrac ko Misimovic izvodio prekide kornere itd.. Sigurno je bolji od rekreativca MEdunjanina
Gledao sam ga i ja , cesto.
Sto se tice trkackih kvaliteta, tu je mozda slican Misimovicu, u svemu ostalom, Miske je za njega svjetska klasa.
Kada se sve sabere, Vrancic je losiji igrac i od Medunjanina, kalibar za 2. bundesligu. Nema sanse da on moze donijeti ikakvu pozitivnu razliku u kvalitetu, igrac poput Stilica, TSS,S.Vranjesa...

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 sep 2015, 11:15

Nego jedno pitanje za papeljubce neznalice i vako opcenito, zasto sada pod vodstvom mese avdija, tss, hadzic ne igraju nikako? Il su na tribini, nisu nikako na spisku, sjede na klupi ??? Slucajno jeli ??? Igrace koje ste vi dizali u nebesa koje ste navikali da su igracine, da su nasa buducnost , da znaju igrat ?!! Kakva sramota ja nikad vise se nebi javio na forum. Jeli jos uvjek nema nepotizma, nema germanije?? Lazovi jedni, pola vas pojma nema sta se radi u nasoj repki ! Kako protiv austrije stojan vranjes i stilic dobiju poziv , pa sada odjednom ih nema ko da su umrli tek tako prekrizeni a drugi i dalje redovno dobiju poziv bez ikakve pompe. Ko da je to najnormalnije na svijetu. ukljucite mozak! A o salihovicu da nepricam sta mu je uradjeno ! Poslije ovog Ep ako ne odemo treba javno prozvat begica pilava i ostale mesetare! Trebamo ih progonit do kraja ako mislimo stat na zdrave noge ! Nsbih - Mafia ! I lopova safeta koji je unistio naj generaciju bh ikad , da promovise igrace seada lopova i germanije. Zbog koje smo mi ispastali. Covjek je hladno preko ledja repke prodavo igrace i guro gdje im nije mjesto. Pa zamislite to, umjesto da gleda na uspjeh drzave on je gledo na svoj dzep svinja iz pariza.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 11:39

Nakon jos jednom odgledane utakmice mogu samo da kazem da je Medunjanin bio jako los. I neshvatljiva je Mesina odluka da ga drzi 80 minuta u igri. Druga velika greska je Visca koji je bio potpuno nevidljiv i dodavao prvom do sebe. Bez prodora, bez igre 1 na 1 ubacaja nista. Jedino sto je napravio je ta peta za Dzeku. Kao sto se je i pisalo ovdje protiv Belgije se nije moglo odigrati na jedini nacin koju nemu odgovara. Dubinskim loptama gdje on pretrci igraca. Od njega se je ocekivalo da odigra ovu utakmicu kao klasicno krilo a ipak jedan Mujdza ( asistencija za gol Dzeke ) je imao vise ubacaja od njega a covjek je igrao beka. Hajrovic iako van forme je u 20 minuta pokazao vise nego on u 90 min ( prodori, igra 1 na 1, ubacaji od kojeg je jedan bio umalo gol ). Treca greska je neigranje Pjanica na centralnom veznom sto se donekle moze opravdati kao i negiranje Sunjica sto je opet po meni greska u procjeni.

Sve u svemu Mesa se nije bas pokazao u najboljem svijetlu.
dubrovnik je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Jedno pitanje: imal' ovdje iko da smatra da ne bi imali vise bodova nego sada da nas je od pocetka vodio Bazdarevic?
Da nas je vodio Bazdarevic mi ne bi sigurno imali problem sa plasmanom na EP iako je bojim se pokazao znatnu limitiranost sinoc. Da ne bi rekao nesto gore.
Upravo tako @dubrovnik. Sigurno bi pobjedili ako nista Kipar. To mislim i da su igraci sami izabrali najboljih 11 da bi cak i tada pobjedili Kipar. Tako da to nije neka velika pohvala ali eto.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 sep 2015, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 05 sep 2015, 11:43

Hodžić i Bajić će sa našim seniorskim reprezentativcima obaviti samo jedan trening, onaj popodnevni zvanični na stadionu Bilino Polje, a ravnopravno će konkurisati za sutrašnju utakmicu.

Sa dolaskom Hodžića i Bajića selektor Baždarević na raspolaganju uz Džeku, Ibiševića, Đurića i Zeca ima ukupno čak šest napadača.

Napadači Dinama iz Zagreba i Konyaspora prethodno su bili pozvani u našu mladu reprezentaciju koja je u srijedu u Sarajevu poražena od Kazahstana (1:2).

[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 sep 2015, 11:51

bhfanatic14 je napisao/la:Nego jedno pitanje za papeljubce neznalice i vako opcenito, zasto sada pod vodstvom mese avdija, tss, hadzic ne igraju nikako? Il su na tribini, nisu nikako na spisku, sjede na klupi ??? Slucajno jeli ??? Igrace koje ste vi dizali u nebesa koje ste navikali da su igracine, da su nasa buducnost , da znaju igrat ?!! Kakva sramota ja nikad vise se nebi javio na forum. Jeli jos uvjek nema nepotizma, nema germanije?? Lazovi jedni, pola vas pojma nema sta se radi u nasoj repki ! Kako protiv austrije stojan vranjes i stilic dobiju poziv , pa sada odjednom ih nema ko da su umrli tek tako prekrizeni a drugi i dalje redovno dobiju poziv bez ikakve pompe. Ko da je to najnormalnije na svijetu. ukljucite mozak! A o salihovicu da nepricam sta mu je uradjeno ! Poslije ovog Ep ako ne odemo treba javno prozvat begica pilava i ostale mesetare! Trebamo ih progonit do kraja ako mislimo stat na zdrave noge ! Nsbih - Mafia ! I lopova safeta koji je unistio naj generaciju bh ikad , da promovise igrace seada lopova i germanije. Zbog koje smo mi ispastali. Covjek je hladno preko ledja repke prodavo igrace i guro gdje im nije mjesto. Pa zamislite to, umjesto da gleda na uspjeh drzave on je gledo na svoj dzep svinja iz pariza.
Da je pozvan Salihovic, i da je igrao, primili bi 5 komada :kafa:
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 12:00

Tako je.
pinoglavi je napisao/la:Ja samo mislim da bi i Sunjic ispadao u odbrani protiv ekipe koja u napadu ima Hazarda, Lukakua, De Bruynea, Fellainia itd. Mislim da bi bilo bolje da je on startao, ali mislim da bi ispadao u odbrani.
Sunjic bi bio puno bolji izbor protiv Lukakua i Fellainia. Hazarda su zaustavljali Mujdza + Besic a de Bruynea Kolasinac dosta uspjesno dok ga selektor nije zamjenio. Sve u svemu Ogi se jeste borio samo je napravio jednostavno previse gresaka. To se posebno odnosi na penal i sigurno bi Sunjic bio bolji izbor za ovu utakmicu kao sto je pisala vecina nas ovdje i mjesec dana prije utakmice.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.