Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Novak je najveća prevara u svijetu sporta
Najveći ikad!!!!
- LlullSergio
- Kontakt:
Nije mi jasno samo zasto ce fejkati ista kada dobije prvi set 6-1 ?
-
- Kontakt:
Smeće
Natamburat će ga mali Alcaraz ako mrtvac dodje uopste do finala
Ma i da ga natambura ostaje najbolji ikad a vi kmečiteCrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:58Smeće
Ne znam zasto ga branis, igra lose 2. i 3. set, pa i vecinu 4. seta i onda odjednom bol u koljenu, pazi molim te, magično prođe.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:52Nije mi jasno samo zasto ce fejkati ista kada dobije prvi set 6-1 ?
Vidjelo se da ima problema, da postoji nesto, ali je taj problem preuvelicao x10 s obzirom na ostatak meca.
Definitivno najodvratniji vrhunski sportista svih vremena.
Sto se tice same igre, Cerundolo je bio smijesan prva 4 seta iako je imao vodstvo i sve u svojim rukama, doslovno smijesan sa preko 60 gresaka po statistici. U 5. setu je itekako popravio utisak, pokazao i glavu i vrhunski nivo, igrao je brutalan tenis dostojan top10, pa cak i onih 40-00 ispustenih fakticki nisu ni ispusteni jer je Djokovic odigrao brutalno svaki poen. Djokovic je u 5. setu odigrao na fenomenalnom nivou koji nije vidjen od strane njega ove sezone i taj nivo vjerovatno niko trenutno ne moze pratiti na sljaci osim Carlosa.
A ponasanje, uzasno psovanje kao kocijas, gestikulacije, cista nula.

Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 03 jun 2024, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
nole je genije ko tesla.
kakav genijalni plan za izbaciti vrhunskog i daleko boljeg protivnika iz ravnoteze! nole vodi 6-1, 2-1* razbija protivnika i odjednom se pocne pretvarati i pri vodstvu set i gejm on trazi medicinski tajmaut samo da bi izbacio iz ravnoteze ovoga, ne znam mu tacno ime ali je toliko jak da nole mora da se sluzi trikovima, nevjerovatno jakog rivala. jos i izgubi 2 seta i plus brejk u 4. i kada je vidjeo da je protivnik potpuno nasjeo na njegovu glumu on ga jedva na kraju dobije. strasno!
kakav genijalni plan za izbaciti vrhunskog i daleko boljeg protivnika iz ravnoteze! nole vodi 6-1, 2-1* razbija protivnika i odjednom se pocne pretvarati i pri vodstvu set i gejm on trazi medicinski tajmaut samo da bi izbacio iz ravnoteze ovoga, ne znam mu tacno ime ali je toliko jak da nole mora da se sluzi trikovima, nevjerovatno jakog rivala. jos i izgubi 2 seta i plus brejk u 4. i kada je vidjeo da je protivnik potpuno nasjeo na njegovu glumu on ga jedva na kraju dobije. strasno!
TheGoldenGOAT
-
- Kontakt:

Evo ne znam šta ću od sebe, pa kmecimavanti003 je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:01Ma i da ga natambura ostaje najbolji ikad a vi kmečiteCrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:58Smeće
Mitomani
cilj opravdava pravilo i to je to. nije on jedini koji će izvući sve fazone iz šešira samo da dobije meč.
meni samo nije jasno kako mu uvijek pođe za rukom da izbaci protivnika iz ritma
mada, ovo kako trenutno igra ne može ni u ludilu biti dovoljno da ode do kraja. ili su i njega konačno dohvatile godine ili je nešto drugo u pitanju što se ne zna
bilo kako bilo, što je stariji to ga je teže podnositi
meni samo nije jasno kako mu uvijek pođe za rukom da izbaci protivnika iz ritma
mada, ovo kako trenutno igra ne može ni u ludilu biti dovoljno da ode do kraja. ili su i njega konačno dohvatile godine ili je nešto drugo u pitanju što se ne zna
bilo kako bilo, što je stariji to ga je teže podnositi
- LlullSergio
- Kontakt:
Od cega ga tacno branim, kako ?forgempp je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:10Ne znam zasto ga branis, igra lose 2. i 3. set, pa i vecinu 4. seta i onda odjednom bol u koljenu, pazi molim te, magično prođe.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:52Nije mi jasno samo zasto ce fejkati ista kada dobije prvi set 6-1 ?
Vidjelo se da ima problema, da postoji nesto, ali je taj problem preuvelicao x10 s obzirom na ostatak meca.
Sto se tice same igre, Cerundolo je bio smijesan prva 4 seta iako je imao vodstvo i sve u svojim rukama, doslovno smijesan sa preko 60 gresaka po statistici. U 5. setu je itekako popravio utisak, pokazao i glavu i vrhunski nivo, igrao je brutalan tenis dostojan top10, pa cak i onih 40-00 ispustenih fakticki nisu ni ispusteni jer je Djokovic odigrao brutalno svaki poen. Djokovic je u 5. setu odigrao na fenomenalnom nivou koji nije vidjen od strane njega ove sezone i taj nivo vjerovatno niko trenutno ne moze pratiti na sljaci osim Carlosa.
A ponasanje, uzasno psovanje kao kocijas, gestikulacije, cista nula.![]()
Ja samo kazem da su problemi nastali na 6-1 i 2-1. Zasto bih u takvoj situaciji pravio bilo kakvu saradu ? To bi valjda bilo prvi put da neko nesto glumi pri svom vodstvu, koga pokusava izbacit iz ritma, samog sebe ?
Ja ne znam sta se desava sa njegovim tijelom, sta je tacno problem bio i kako je rijesavao probleme, jesu li lijekovi urodili plodom ili nisu sto je vjerovatno najblize istini.
Da su lijekovi djelovali i boli nije bilo sto opet nije nikakav bajan rasplet jer ce se vjerovatno sutra/prekosutra opet upaliti to sve. Mada nevazno, ne znam sta ste salty, Novak nece i ne moze ovo osvojiti.
sluzbena statistika: https://www.rolandgarros.com/en-us/matches/2024/SM008forgempp je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:10Ne znam zasto ga branis, igra lose 2. i 3. set, pa i vecinu 4. seta i onda odjednom bol u koljenu, pazi molim te, magično prođe.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:52Nije mi jasno samo zasto ce fejkati ista kada dobije prvi set 6-1 ?
POINTS BREAKDOWN
Nole - cerundolo
TOTAL POINTS WON
171 - 158
WINNERS
52 - 68
FORCED ERRORS
44 - 74
UNFORCED ERRORS
46 - 45
NET POINTS WON
36/54 67% - 25/35 71%
LOVE GAMES
3 - 3
68 vinera na sljaci uz 45 gresaka u 5 setova je odlicna statistika, imao je i daleko vise vinera a malo manje gresaka od noleta. odigrao je odlican mec, eto kad nole nije znao kako drugacije nego se sluzio prljavim trikovima (i to pri vodstvu 6-1, 2-1*), bar po ovom forumu.
argentinac po setovima
1. set
8 vinera i 11 gresaka
2. set
19 vinera i 6 gresaka
3. set
14 vinera i 5 gresaka
4. set
17 vinera i 15 gresaka
5. set
10 vinera i 8 gresaka
TheGoldenGOAT
Moze on ovo osvojiti, pogotovo sa ovom igrom iz 5. seta, jos ako bude imao laganiji mec protiv Ruuda/Fritza sanse se povecavaju, sigurno ce poginuti na terenu, nije ni bitno to.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:25Od cega ga tacno branim, kako ?forgempp je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:10Ne znam zasto ga branis, igra lose 2. i 3. set, pa i vecinu 4. seta i onda odjednom bol u koljenu, pazi molim te, magično prođe.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 20:52Nije mi jasno samo zasto ce fejkati ista kada dobije prvi set 6-1 ?
Ja samo kazem da su problemi nastali na 6-1 i 2-1. Zasto bih u takvoj situaciji pravio bilo kakvu saradu ? To bi valjda bilo prvi put da neko nesto glumi pri svom vodstvu, koga pokusava izbacit iz ritma, samog sebe ?
Ja ne znam sta se desava sa njegovim tijelom, sta je tacno problem bio i kako je rijesavao probleme, jesu li lijekovi urodili plodom ili nisu sto je vjerovatno najblize istini.
Da su lijekovi djelovali i boli nije bilo sto opet nije nikakav bajan rasplet jer ce se vjerovatno sutra/prekosutra opet upaliti to sve. Mada nevazno, ne znam sta ste salty, Novak nece i ne moze ovo osvojiti.
Ne govorim ja da je on pravio bilo kakvu saradu, problem ocito postoji, pricam o preuvelicavanju kao i vecina ovdje.
Kako je moguce da 2 seta imas minimalne kretnje, grimase, cak je u 3. setu odustao i od proklizavanja, nakon svakog trka cupkanje s nogom i sl.,ja sam prvi pomislio da ce mozda i predati.
I bum, od polovine 4. seta pa sve do kraja kao da nista nije bilo, magija, sve carobno nestalo, svi problemi iscezli. Covjek ima neke nadrealne moci zacjeljivanja ocito, kretao se bolje nego ikad.
@goatno1, pricam o ukupnom broju gresaka, ne samo neforsirane. Nakon 4. seta je brojka bila na 56 ili 57 cini mi se prema Sofi. Mnoge greske koje je pravio (a nisu upisane kao neforsirane) su bile smijesne, dok je nivo u 5. setu bio fenomenalan i takvih stvari nije bilo.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
To je sve irelevantno, pitanje trenutka, bez utjecaja na historiju.
Recimo, ko se danas sjeća kakav je sportista bio Pele, da li su Garincha, Krojf ili neko treći bili po nečemu bolji,... Računa se broj titula, golova i ostale mjerljive stvari.
Tako će biti u tenisu, Djokovic ce za 50, 100, 1 000 ili 100 000 godina imati bolju statistiku od Federera i Nadala i to će biti jedini kriteriji po kojima će ljudi cijeniti najboljeg. 99.99% ljudi za 50 godina neće imati nikakve simpatije prema bilo kojem teniseru iz prošlosti, sudit će jedino prema statistici.
Što se tiče turnira...
Novakovo tijelo je ranjeno ali je mentalitet pobjednika netaknut. Nevjerovatno. Ipak, biće ravno čudu ako se dočepa finala ili pobjede u finalu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
pa to je samo odraz njegovog genija i nesvakidasnje taktike. svi se pretvaraju kada im ne ide i kada gube a jedino on kada vodi i jos nadigrava protivnike. nismo zaboravili kako se na AO21 (koju je prethodno osvojio 8 puta) pri sopstvenom vodstvu od 7-6, 6-4 pocetkom 3. seta poceo pretvarati protiv frica i na kraju uz takvu genijalnu taktiku dobio u 5 setova.LlullSergio je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:25
Od cega ga tacno branim, kako ?
TheGoldenGOAT
usput, danasnjim mecem je oborio jos 2 fedova rekorda: 370 pobjeda na GS turnirima (fed 369) i 59 QF na slemovima (fed 58)
drzi i rekorde u titulama 24 (rafa 22), finalima 36 (fed 31) i polufinalima 48 (fed 46), fed jos drzi rekord u nastupima 81 (nole 74)
drzi i rekorde u titulama 24 (rafa 22), finalima 36 (fed 31) i polufinalima 48 (fed 46), fed jos drzi rekord u nastupima 81 (nole 74)
TheGoldenGOAT
80% svjetske populacije je podjeljenog misljenja izmedju Rafaela i Rogera. Rekao bih da vise njih naginje prema Rafi sto vidimo i po turnirima kako ga ljudi docekuju. Svakako da je on najveci realno jer je i Rogeru i Nolu bas on bio najveci konkurent. On ih je dizao i motivisao za napredak. Veoma bitna stvar su povrede. Procenat ucesca na GS turnirima i osvajanje trofeja na istim su fascinantan podatak koji ide njemu u korist. Da su se ova dvojica u karijeri povrijedjivala kao Rafaelo, ne bi skupili ni po 15 GS. Uostalom, kada je Rafa dozivio ovu zadnju povredu i duzu pauzu bio je +2 slema u odnosu na Nolu i Rogera. Nakon toga je Nolo kupio kajmak protiv najlosije konkurencije ikada. Omjer na GS turnirima dosta govori. Rafaelo tuce osjetno obojicu.Valencia je napisao/la: ↑03 jun 2024, 22:04To je sve irelevantno, pitanje trenutka, bez utjecaja na historiju.
Recimo, ko se danas sjeća kakav je sportista bio Pele, da li su Garincha, Krojf ili neko treći bili po nečemu bolji,... Računa se broj titula, golova i ostale mjerljive stvari.
Tako će biti u tenisu, Djokovic ce za 50, 100, 1 000 ili 100 000 godina imati bolju statistiku od Federera i Nadala i to će biti jedini kriteriji po kojima će ljudi cijeniti najboljeg. 99.99% ljudi za 50 godina neće imati nikakve simpatije prema bilo kojem teniseru iz prošlosti, sudit će jedino prema statistici.
Što se tiče turnira...
Novakovo tijelo je ranjeno ali je mentalitet pobjednika netaknut. Nevjerovatno. Ipak, biće ravno čudu ako se dočepa finala ili pobjede u finalu.
Svakako da ce buduce generacije moci guglati, gledati meceve, igru, ponasanje. Ovih danas 20% sto misle da je Nolo najveci se u buducnosti moze samo smanjiti.
I Carvajal ima najvise osvojenih LP pa ga niko ne smatra najvecim igracem ikada. Hamilton se izjednacio npr sa Sumaherom pa ne moze u recenicu ni s njim ni sa Sennom. Ima masu takvih primjera.
Dovoljno dugo pratim tenis da znam sta pricam. Nolo je dozivio prajm kad je Roger vec bio u padu i kad je Rafaelo vodio bitku sa povredama. U par godina su mu konkurencija bili Murray, Wawrinka, poslije Kyrgios, Berettini, Anderson.
Svako ko dobro poznaje tenis ce se sloziti sa ovim :
Rafaelo > Roger > Nolo.
- numanumaye22
- Kontakt:
Cuj kaze publika bolje docekuje Rafaela nego Rogera, opet se grmljas Goretzka prosipa 

Ajde paša ne provaljuj se.24>22 i to je jedino bitno.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:0580% svjetske populacije je podjeljenog misljenja izmedju Rafaela i Rogera. Rekao bih da vise njih naginje prema Rafi sto vidimo i po turnirima kako ga ljudi docekuju. Svakako da je on najveci realno jer je i Rogeru i Nolu bas on bio najveci konkurent. On ih je dizao i motivisao za napredak. Veoma bitna stvar su povrede. Procenat ucesca na GS turnirima i osvajanje trofeja na istim su fascinantan podatak koji ide njemu u korist. Da su se ova dvojica u karijeri povrijedjivala kao Rafaelo, ne bi skupili ni po 15 GS. Uostalom, kada je Rafa dozivio ovu zadnju povredu i duzu pauzu bio je +2 slema u odnosu na Nolu i Rogera. Nakon toga je Nolo kupio kajmak protiv najlosije konkurencije ikada. Omjer na GS turnirima dosta govori. Rafaelo tuce osjetno obojicu.Valencia je napisao/la: ↑03 jun 2024, 22:04To je sve irelevantno, pitanje trenutka, bez utjecaja na historiju.
Što se tiče turnira...
Svakako da ce buduce generacije moci guglati, gledati meceve, igru, ponasanje. Ovih danas 20% sto misle da je Nolo najveci se u buducnosti moze samo smanjiti.
I Carvajal ima najvise osvojenih LP pa ga niko ne smatra najvecim igracem ikada. Hamilton se izjednacio npr sa Sumaherom pa ne moze u recenicu ni s njim ni sa Sennom. Ima masu takvih primjera.
Dovoljno dugo pratim tenis da znam sta pricam. Nolo je dozivio prajm kad je Roger vec bio u padu i kad je Rafaelo vodio bitku sa povredama. U par godina su mu konkurencija bili Murray, Wawrinka, poslije Kyrgios, Berettini, Anderson.
Rafaelo > Roger > Nolo.
To je to. Svaka cast za upis.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:0580% svjetske populacije je podjeljenog misljenja izmedju Rafaela i Rogera. Rekao bih da vise njih naginje prema Rafi sto vidimo i po turnirima kako ga ljudi docekuju. Svakako da je on najveci realno jer je i Rogeru i Nolu bas on bio najveci konkurent. On ih je dizao i motivisao za napredak. Veoma bitna stvar su povrede. Procenat ucesca na GS turnirima i osvajanje trofeja na istim su fascinantan podatak koji ide njemu u korist. Da su se ova dvojica u karijeri povrijedjivala kao Rafaelo, ne bi skupili ni po 15 GS. Uostalom, kada je Rafa dozivio ovu zadnju povredu i duzu pauzu bio je +2 slema u odnosu na Nolu i Rogera. Nakon toga je Nolo kupio kajmak protiv najlosije konkurencije ikada. Omjer na GS turnirima dosta govori. Rafaelo tuce osjetno obojicu.
Rafaelo > Roger > Nolo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.